Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jirka765 píše:ne, absolutne nic.
A měli jste po očkování nějaké reakce? Srdceryvný pláč, ekzém nebo ADHD?
Výskyt spalniček není zaviněno neočkováním, ale pravděpodobně tím, že ubývá lidí, kteří mají přirozenou imunitu po prodělání. T
Až tu budou jenom samí očkovaní s vyvanutými protilátkami, to teprve bude mazec.
@Lucie_Sx píše:
Výskyt spalniček není zaviněno neočkováním, ale pravděpodobně tím, že ubývá lidí, kteří mají přirozenou imunitu po prodělání. T
Až tu budou jenom samí očkovaní s vyvanutými protilátkami, to teprve bude mazec.
Spalničky v ČSSR se povedlo zlikvidovat na přelomu 60. a 70. let zavedením 2 očkovacích dávek. Tudíž cca 90% lidí ve věku do 48 let bylo očkováno a nemají přirozenou imunitu po prodělání. Obyvatel s „přirozenou“ imunitou je minimum, a těžko to může mít na něco vliv.
@Lucie_Sx píše:
Ano, a svede se to na neočkované.
@mgdln píše:
Ano, a svede se to na neočkované.
A na koho jiného?
@Jirka765 píše:
A na koho jiného?
Bezduché hledání viníka vede u všech hlupáčků.
Jen tě musím upozornit, že ty spadáš také mezi neočkované… máš vyvanuto! (nejen protilátky) ![]()
@mgdln píše:
Bezduché hledání viníka vede u všech hlupáčků.
Jen tě musím upozornit, že ty spadáš také mezi neočkované… máš vyvanuto! (nejen protilátky)
Já nejsem dítě, co to má povinné. ![]()
@Jirka765 píše:
Spalničky v ČSSR se povedlo zlikvidovat na přelomu 60. a 70. let zavedením 2 očkovacích dávek. Tudíž cca 90% lidí ve věku do 48 let bylo očkováno a nemají přirozenou imunitu po prodělání. Obyvatel s „přirozenou“ imunitou je minimum, a těžko to může mít na něco vliv.
Tím chceš jako říct, že lidí nad 48 let je v ČR MINIMUM???
Viděla jsem graf, kde byli zahrnuti všichni obyvatelé ČR a vyznačeno, kdo je očkovaný, kdo prodělal, kdo už má vyvanuto, kdo jsou děti, kdo jsou záměrně neočkované děti… a světe div se, těch posledních tam bylo nula nula prd (oproti všem těm ostatním).
@Jirka765 píše:
Já nejsem dítě, co to má povinné.
Povinnost ale člověka nechrání! ![]()
Chrání ho množství protilátek.
![]()
@Anonymní píše:
Tak co vy na to? Popravdě já se bojím. Mám doma půl ročního chlapečka
Nebojím se. Vůbec. S manželem jsme očkovaní ještě před revolucí a přeočkovávat se nenecháváme. Děti nejsou očkované vůbec. Celá rodina jedeme na módní vlně
![]()
@vjerunqa píše:
Nebojím se. Vůbec. S manželem jsme očkovaní ještě před revolucí a přeočkovávat se nenecháváme. Děti nejsou očkované vůbec. Celá rodina jedeme na módní vlně![]()
Celá rodina jedeme na módní vlně.
![]()
Nebojím se. Dítě doočkované není a nebude, já očkovaná být nemůžu, tak stejně mi nic jiného nezbyde, než se nebát ![]()
Mě teda neděsí ani ta nemoc, jak trvalé následky u dětí mladších 5 let… Pokud se nemoc reaktivuje dítě může i zemřít je to nějaká pozdější panencefalitida…
Sice umírá jen malé procento dětí ale i to je hrozba… Moje malá zatím být očkovaná nemůže… I když je kojená tak prý protilátky z mlíka nemá…
![]()
@Veny89 píše:
Mě teda neděsí ani ta nemoc, jak trvalé následky u dětí mladších 5 let… Pokud se nemoc reaktivuje dítě může i zemřít je to nějaká pozdější panencefalitida…Sice umírá jen malé procento dětí ale i to je hrozba… Moje malá zatím být očkovaná nemůže… I když je kojená tak prý protilátky z mlíka nemá…
![]()
cca 1 dítě ze 600 není úplně málo.