Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
16.4.18 20:54
@Veny89 píše:
I když je kojená tak prý protilátky z mlíka nemá… :nevim: :think:

Nemá, protože ty sama jsi je neprodělala, ale byla jsi jenom očkovaná.
Kdybys je prodělala, tak miminko protilátky mít bude.
To je ten paradox očkování. Přesune nemocnost do velmi nízkého a pak i vysokého věku, kdy je ta nemoc opravdu riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
16.4.18 21:16
@Lucie_Sx píše:
Nemá, protože ty sama jsi je neprodělala, ale byla jsi jenom očkovaná.
Kdybys je prodělala, tak miminko protilátky mít bude.
To je ten paradox očkování. Přesune nemocnost do velmi nízkého a pak i vysokého věku, kdy je ta nemoc opravdu riziko.

Muzes to nejak vysvetlit. :think: Pokud vim, nemoc nebo ockovani, protilatky jsou to stejne, nedelaji se pritom „jine“ protilatky. :D ale treba tim myslis neco jineho. Problem bude spis tom, ze zrovna protilatky spalnicek (jedno jestli po nemoci nebo ockovani) se moc do mlika „neprenasi“ pokud vim…jinak protilatky podle CDC zustavaji v krvi 20let po preockovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
16.4.18 21:26
@Veny89 píše:
Mě teda neděsí ani ta nemoc, jak trvalé následky u dětí mladších 5 let… Pokud se nemoc reaktivuje dítě může i zemřít je to nějaká pozdější panencefalitida… :( Sice umírá jen malé procento dětí ale i to je hrozba… Moje malá zatím být očkovaná nemůže… I když je kojená tak prý protilátky z mlíka nemá… :nevim: :think:

Ja jsem z toho taky trochu vydesena, v lete letime do CR a v letadlech se obecne chytaji dobre ruzny nemoce. :( Letime s miminem, nastesti stihneme alespon prvni davku, starsi uz maji obe davky. My s manzelem, jak jsem si vzpomnela :dance:, jsem dostali preockovani, kdyz jsme si zadali o zelenou kartu v ramci zdravotni prohlidky. Tak byt tebou poresim, jestli mas protilatky ty, at nedoneses to odnekud z venku (alespon neco). Nevim kolik ti je, ale treba pry lide narozeni mezi 70. a 80. rokem maji casto jen jednu davku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.4.18 21:32
@Jirka765 píše:
A na koho jiného?

Na tebe, nejsi preočkovaný, taková časovaná bomba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
16.4.18 21:39
@ospalámyš píše:
Na tebe, nejsi preočkovaný, taková časovaná bomba. :)

Sry, já mám zakázáno popichovat, tak se nemohu ke svému oblíbenému tématu vyjádřit jako obvykle. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
16.4.18 21:47

@Lenka_Hal mě je 28… Obě dávky jsem dostala… Tak si myslím, že já ještě chráněná budu spíš mi jde o malou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
16.4.18 21:50

@Lenka_Hal podle mě pokud bych nemoc prodělala, tak protilátky by se předaly už v těhu… A né teď mlíkem… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
16.4.18 22:00

@Veny89 Ty se podle mne ztraceji brzo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
16.4.18 22:05

@Veny89 Teda obecne, at uz jsou z prodelane nemoci nebo ziskane ockovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
16.4.18 22:16
@Lenka_Hal píše:
Muzes to nejak vysvetlit. :think: Pokud vim, nemoc nebo ockovani, protilatky jsou to stejne, nedelaji se pritom „jine“ protilatky. :D ale treba tim myslis neco jineho. Problem bude spis tom, ze zrovna protilatky spalnicek (jedno jestli po nemoci nebo ockovani) se moc do mlika „neprenasi“ pokud vim…jinak protilatky podle CDC zustavaji v krvi 20let po preockovani…

ahoj, ja nedavno nasla toto:„Kojenci matek, které prodělaly spalničky nebo proti nim byly očkovány, jsou asi do 6. měsíce chráněni přes placentu přenesenými protilátkami.“
Zdroj: https://www.nutriklub.cz/…ek/spalnicky
Tak predpokladam, ze kdyz jsem byla preockovana v roce 2016 jeste pred otehotnenim a letos v lete porodim, tak je miminko chvilku chraneno… ale buhvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.18 22:19
@Lenka_Hal píše:

Dělali studii, proč to v Rumunsku nedávno tolik odnesli kojenci. Toto byl závěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
16.4.18 22:28

Tak at do toho vnesu jeste vetsi zmatek, co jsem nasla ja, tak protilatky se od matky prenasi jedno jestli ockovane nebo po prodelane nemoci, ty na spalnicky jsou pryc zhruba za mesic od narozeni, ty po prodelane nemoci, jen o chvilinku pozdeji…nejak nam v tom lita velka chyba? :think: Snad ruzne metody mereni, limit detekce, „jina“ imunita v jine komunite v zavislosti na zivotni urovni, napada me spousta veci, ale cert aby se v tom vyznal a matka pritom musi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
16.4.18 22:38
@Jirka765 píše:
Sry, já mám zakázáno popichovat, tak se nemohu ke svému oblíbenému tématu vyjádřit jako obvykle. :(

stejně to nevydržíš tak co se vůbec snažíš:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
16.4.18 22:40
@Lucie_Sx píše:
Dělali studii, proč to v Rumunsku nedávno tolik odnesli kojenci. Toto byl závěr.

co byl závěr? máš k tomu nějaké odkazy, zajímá mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.18 05:50

@Lucie_Sx a jaký byl závěr? Prof to tolik odnesli kojenci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA