Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
To je jedno, mě jde o zvětšující se bezbřehou svobodu a právo na cokoli, která vede ne k většímu štěstí, ale naopak k úzkosti a motání se v kruhu.
tak to je to same … jsi pro to lidi svazat nejakymi prikazy a tresty. omezit prava, aby se nemohli rozhodovat podle sebe, ale donutit je, ze co jednou podepsali musi dodrzet, at se deje cokoliv, at se citi jakoliv ….. vlastne takova rezignace na zivot
@zoidberg píše:
Tady se nabízí otázka, proč tedy podstupovat manželství a jeho nebezpečí, když je stejně jeho stabilita podmíněna vnějšími vlivy? Slíbím věrnost a doživotní lásku a přitom to vlastně až tak vážně nemyslím, jen chci mít ze zákona možnost cizopasit z toho, co vybudoval ten druhý.
ja s temi majetky nemam zadnou zkusenost, tak nevim, jak to chodi. Proto vzdy pisu, jak je dulezite mit partnera, ktery je na tom podobne i po te financni strance.
@Venetia píše:
tak to je to same … jsi pro to lidi svazat nejakymi prikazy a tresty. omezit prava, aby se nemohli rozhodovat podle sebe, ale donutit je, ze co jednou podepsali musi dodrzet, at se deje cokoliv, at se citi jakoliv ….. vlastne takova rezignace na zivot
V poho, žádné příkazy, svazování pravidly, ok, proč tedy svatby a proč jsi se vdávala? ![]()
@Venetia píše:
A jako, že si půjčím prachy od tebe a pak po mě ty zlá budeš chtít, abych je vrátil, ale tudle, já se při splácení už cítím jinak, než při podepisování, takže nic nedostaneš, přece nerezignuju na život… takhle by to mělo fungovat? ![]()
Výborná diskuze, hlavně teďka v závěru, schovávam pro syna, až bude větší, teď by mu to v ranné pubertě mohlo způsobit šok, že by se třeba obrátil k chlapcům, za 3 roky to snad už unese a snad aplikuje pouze neudělánim životní chyby svatbou. ![]()
V poho, žádné příkazy, svazování pravidly, ok, proč tedy svatby a proč jsi se vdávala?
ja se vdavala mlada a nejak moc o tom nepremyslela, proste to tak bylo temer automaticke…chlap nebo spise chlapec privedl divku do jineho stavu a nasledovala svatba
A je dobre, ze uz to tak neni, ze lidi vic premysli nez vlezou do manzelstvi a I tak si uvedomuji, ze to neni zadna zaruka, zadna jistota.
A jako, že si půjčím prachy od tebe a pak po mě ty zlá budeš chtít, abych je vrátil, ale tudle, já se při splácení už cítím jinak, než při podepisování, takže nic nedostaneš, přece nerezignuju na život… takhle by to mělo fungovat?
to neni dobry priklad. Ty si pri svatbe neco pujcujes?
Výborná diskuze, hlavně teďka v závěru, schovávam pro syna, až bude větší, teď by mu to v ranné pubertě mohlo způsobit šok, že by se třeba obrátil k chlapcům, za 3 roky to snad už unese a snad aplikuje pouze neudělánim životní chyby svatbou.
A v cem je ta svatba ten hlavni prusvih ….mnohem horsi je kdyz si nekde udela dite.
manzelstvi zrusis raz dva, ale z otcovstvi uz nevycouva nikdy, neda se to vzit zpatky nebo nejak opravit.
@Venetia píše:
to neni dobry priklad. Ty si pri svatbe neco pujcujes?
Mluvím obecně o závazcích, takže nějaký dodržovat ano a nějaký ne, podle toho jak se mi to hodí?
@Venetia píše:
A v cem je ta svatba ten hlavni prusvih ….mnohem horsi je kdyz si nekde udela dite.
manzelstvi zrusis raz dva, ale z otcovstvi uz nevycouva nikdy, neda se to vzit zpatky nebo nejak opravit.
Jen ať ty děti seká, já mám děti rád, protože budu do budoucna rozpuštěnej v jejich genech, ale se snubakem mi nesmí přes práh ![]()
Mluvím obecně o závazcích, takže nějaký dodržovat ano a nějaký ne, podle toho jak se mi to hodí?
jenze v partnerstvi je tech zavazku moc..to neni jen zavazek neodejit, ale muselo by se toho dodrzovat vice v zavislosti na potrebach obou partneru. Po case to nekde zacne vaznout, coz vyprovokuje nejakou reakci a pomalu to speje ke konci. Porad je to oproti smlouve o pujcce take citova a emocni zalezitost a ta je znacne promenliva.
Jen ať ty děti seká, já mám děti rád, protože budu do budoucna rozpuštěnej v jejich genech, ale se snubakem mi nesmí přes práh
ja myslim, ze to uz je jejich vec a ty jim do toho nemas co kecat. Prejes svemu diteti dlouholete placeni alimentu?
Ja na te diskuzi nic vyborneho nevidim. Ani pro sebe, ani pro syny, z nichz jeden je taky v rané puberte a druhy je dospely. Pro me je svatba prechodovy ritual, brali jsme se protoze jsme chteli, neresime prachy a parazitovani na majetku toho druheho, ani ted a ani pred 20ti lety. Mozna je to tim, ze zadny extra majetek nemame a nelpime na nem. Pokud ma nekdo firmu, baraky, pozemky a letni byt na Floride, je to asi jinak. Mam rada velkoryse a pohodove lidi, ne skrty kterym nekdo kdysi slapl na kuri oko a oni tu svou krivdu a ublizene ego troubi do sveta na vecne casy a nikdy jinak.
@Venetia píše:
nemuzes srovnavat vrazdu a jine zlociny, ktere definuje zakon a nasleduje po nich trest s neverou fyzickou nebo citovou nebo rozchodem..to pokud je mi znamo zlocin neni, nejdes za to do vezeni. Az bude uvidis jak nevery a rozvodu ubude.
A nemůže to srovnávat z jakého důvodu? Protože někdo řekl, že vražda je trestný čin, ale nevěra ne? Kdyby ses narodila v jiné zemi, tak bys třeba tvrdila, že nevěra trestný čin je. A homosexualita také. Takže za mě je to srovnání naprosto v pořádku.
Přece nejde, aby se člověk při svém jednání ohlížel jen na to, co mu zakazuje zákon.
@Ijen píše:
Ja na te diskuzi nic vyborneho nevidim. Ani pro sebe, ani pro syny, z nichz jeden je taky v rané puberte a druhy je dospely. Pro me je svatba prechodovy ritual, brali jsme se protoze jsme chteli, neresime prachy a parazitovani na majetku toho druheho, ani ted a ani pred 20ti lety. Mozna je to tim, ze zadny extra majetek nemame a nelpime na nem. Pokud ma nekdo firmu, baraky, pozemky a letni byt na Floride, je to asi jinak. Mam rada velkoryse a pohodove lidi, ne skrty kterym nekdo kdysi slapl na kuri oko a oni tu svou krivdu a ublizene ego troubi do sveta na vecne casy a nikdy jinak.
ja to vidim stejne, je to pro mne citova zalezitost nikoliv rozumova
to srovnani jsem pouzila protoze opravdu nelze srovnavat neveru a vrazdu jao stejny prohresek.
Příspěvek upraven 05.09.19 v 15:23