Společné peníze před svatbou/dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
5.9.19 15:21
@Tomkins píše:
A nemůže to srovnávat z jakého důvodu? Protože někdo řekl, že vražda je trestný čin, ale nevěra ne? Kdyby ses narodila v jiné zemi, tak bys třeba tvrdila, že nevěra trestný čin je. A homosexualita také. Takže za mě je to srovnání naprosto v pořádku.Přece nejde, aby se člověk při svém jednání ohlížel jen na to, co mu zakazuje zákon.

ale nenarodila, tudiz se ridim zakony teto zeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
5.9.19 15:29

Nic proti, ale moc jsem se pobavila :D Taky jsme takhle s přítelem začínali, ale to byl fakt úplný začátek vztahu (jsme spolu chodili snad půl roku), takže to bylo takové nejisté - zůstaneme spolu? Abychom si náhodou po rozchodu něco nedlužili :D Dva nákupní vozíky, to ale jako fakt ne :D vše jsem platila ze svého účtu a přítel mi polovinu posílal. Ale jak říkám, to nás drželo možná tak půl roku vztahu, když už jsme věděli, že to myslíme vážně, založili jsme si jeden společný účet. Teď když jsme spolu 5 let a splácíme hypotéku, fakt si takovej způsob života rozpočítávání na půlky nedokážu představit.

Nechcete být ta silnější a nabídnout příteli společný účet - velký krok ve vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.9.19 17:21
@pohledzdruhestrany píše:
Toho jsem se přesně bál, strašně moc textu a já pak blbě můžu reagovat, abych se opravdu férově popasoval s každým argumentem. :lol:

Takže bych to vzal postupně.

Citová složka - přinese svatba před úředníkem více citového naplnění, než když si ti dva řeknou ve výjimečné (a pravděpodobně neplánované) chvilce extrémního souznění/mentálního napojení… miluji tě a chci mít s tebou děti? Nežli plánované ANO po půlročním martiriu přípravy svatby se zpruzelym chlapem, hádkou koho (ne)pozvat a debatama o pom pom koulích? :D

Jaké si to uděláš, takové to máš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.9.19 17:25
@pohledzdruhestrany píše:
To jsme zas u debaty, jestli má každej právo na jakýkoliv pocity, i na úplně dementní, samozřejmě, že má, ale jde o to, jestli je dokáže ukočirovat v realitě. Při těhlech absolutních právech na všechno, proč trestat vraždu, prostě měl jsem pocit/chuť někoho zabit a mám na svý pocity právo.

Ale to zda to je nebo není dementní není na tvém rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.9.19 17:27
@zoidberg píše:
Tady se nabízí otázka, proč tedy podstupovat manželství a jeho nebezpečí, když je stejně jeho stabilita podmíněna vnějšími vlivy? Slíbím věrnost a doživotní lásku a přitom to vlastně až tak vážně nemyslím, jen chci mít ze zákona možnost cizopasit z toho, co vybudoval ten druhý.

Pak do manželství nevstupuješ plnohodnotně, každý systém má možnosti zneužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
5.9.19 17:36
@Nimie píše:
Pak do manželství nevstupuješ plnohodnotně, každý systém má možnosti zneužití.

Přesně. Každý systém je zneužitelný. Stejně tak manželství. Mladí jsou ještě naivní a vstupují do něj dle tebe plnohodnotně. Ti zkušenější vidí to zneužití realneji, tak už tu blbostí nedělají. Viz diskuze: proč si mě nechce vzit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
5.9.19 17:45

Proč se ze svatby dělá kdo ví co. Milion příprav, chlap naštvaný? proč? My to měli vše tak nějak v klidu ;) Já teda navrhla jen podepsat papír ale to manžel zamítnul :lol: Já o svatbu tolik nestála ale manžel věděl co říct tak svatba byla a jo rodit jako svobodná matka bych nechtěla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.9.19 18:18
@Markéta80 píše:
Proč se ze svatby dělá kdo ví co. Milion příprav, chlap naštvaný? proč? My to měli vše tak nějak v klidu ;) Já teda navrhla jen podepsat papír ale to manžel zamítnul :lol: Já o svatbu tolik nestála ale manžel věděl co říct tak svatba byla a jo rodit jako svobodná matka bych nechtěla :jazyk:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
5.9.19 18:32
@Markéta80 píše:
Proč se ze svatby dělá kdo ví co. Milion příprav, chlap naštvaný? proč? My to měli vše tak nějak v klidu ;) Já teda navrhla jen podepsat papír ale to manžel zamítnul :lol: Já o svatbu tolik nestála ale manžel věděl co říct tak svatba byla a jo rodit jako svobodná matka bych nechtěla :jazyk:

Nejde zevseobecnovat, ale dnesni moderni zeny vetsinou o svatbu nijak zvlast nestoji, proto rodi decka bez manzelstvi. Takze na degradaci manzelstvi se podili nejvetsi merou samy zeny nebot si nedokazi odeprit dite (klidne bez svatby) a tuhletu „obet“ obvykle rady podstoupi. Ty stastnejsi, se treba po 3.diteti svatby dockaji, pokud ji chteji. Pak jsou zenske, ktere se vdavat nechteji vubec, at s deckama nebo bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
5.9.19 18:51

@Chytrak nebo si řeknou tak snad po dítěti bude svatba :? Jo určitě bude část těch co svatbu nechtějí, ale je tam velká část těch které se nechají ukecat že svatba bude časem :?. Pak si nechají namluvit at dá příjmení po něm když se pak stejně vezmou a když se otevře téma svatba tak jí řekne že na co svatba když dítě už mají :? a tak čekají a doufají a kolikrát ten chlap řekne že kdyby dala příjmení po sobě tak by si jí vzal hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.9.19 22:00
@cverunka píše:
Já nejsem vůbec proti odděleným financím. Nechápu, proč by manželé, či jen spoluchodící měli mít společný účet. Mám ráda svoji nezávislost a nepotřebuji žádnou finanční „kontrolu“. Manžel to má stejně. Fungujeme tak spolu skoro 15 let a spokojenost maximální.
Nicméně, platit popcorn napůl a každý svůj lístek do kina je hooodně divné. Když tak jednou může platit jeden, jindy zas druhý, ale rozpočítávat každou korunu je děs.

My fungujem od svobodna tak, ze každý ma svůj ucet a ještě mame jeden na spolecny, na ten se posila umerne tomu, kolik berem - manzel ma o dve tretiny vyssi plat nez ja, na placeni beznych věci. To, co každý mesic zbyde, přeposíláme pryc. Zbytek mame na svých uctech. Manzel ke svému prijmu uspori vic nez ja, rodinne cashflow ma pod palcem on a o vetsich investicích se radime spolecne.

Ja se nemusim zpovídat nikomu, ze si ze svých penez kupuju boty Gabor nebo Ecco a manžela zase nepeskuju za to, ze si koupi dalsi makro objektiv (pro mne naprosto zbytecna vec).

Deti mají svoje detske/studentske ucty s kartama a muz jim tam posila peníze pravidelne tydne prevodakem a ja jim davam kapesne v hotovosti, aby měli krom karty u sebe i hotovost a jedno mesicne jim něco na sporici detsky ucet poslu…

Ale představa, ze jdu nakoupit a každý si nakupuje do svého kosiku a plati sam nebo s tim kinem je pro mne proste odstrašující a tohle potkat, tak si myslim, ze to jsou spolubydlici nebo kamaradi a ne zamilovany par… :poblion: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4505
6.9.19 22:04
@Hanka1 píše:
My fungujem od svobodna tak, ze každý ma svůj ucet a ještě mame jeden na spolecny, na ten se posila umerne tomu, kolik berem - manzel ma o dve tretiny vyssi plat nez ja, na placeni beznych věci. To, co každý mesic zbyde, přeposíláme pryc. Zbytek mame na svých uctech. Manzel ke svému prijmu uspori vic nez ja, rodinne cashflow ma pod palcem on a o vetsich investicích se radime spolecne.

Ja se nemusim zpovídat nikomu, ze si ze svých penez kupuju boty Gabor nebo Ecco a manžela zase nepeskuju za to, ze si koupi dalsi makro objektiv (pro mne naprosto zbytecna vec).

Deti mají svoje detske/studentske ucty s kartama a muz jim tam posila peníze pravidelne tydne prevodakem a ja jim davam kapesne v hotovosti, aby měli krom karty u sebe i hotovost a jedno mesicne jim něco na sporici detsky ucet poslu…

Ale představa, ze jdu nakoupit a každý si nakupuje do svého kosiku a plati sam nebo s tim kinem je pro mne proste odstrašující a tohle potkat, tak si myslim, ze to jsou spolubydlici nebo kamaradi a ne zamilovany par… :poblion: :zed:

Máme to hodně podobne a maximální spokojenost. Já kupuju boty, manžel mobily 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.9.19 22:20
@cverunka píše:
Máme to hodně podobne a maximální spokojenost. Já kupuju boty, manžel mobily 😂

:mrgreen: :potlesk: :palec: jo mobil by u nas byl taky kamen urazu, ja svuj menim, az kdyz mi prestava fungovat, tuhle mi kolega neveril, ze predchozi jablko jsem mela skoro deset let, fakt jo a pak dodal, no jo, když ty se mela ještě vyrobeny v USA a ja mam vyrobene v China a proto je musim casteji menit… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
6.9.19 23:12

Tohle má sestra po 8 letech vztahu. Hrůza a děs. Teď je čeká svatba, a mají spolu 2 deti. Dva vozíky tedá nemají na nákup, ale vše půl na půl. Přijde mi to ujetý abych někomu platila půl popcornu. :lol: Jak to budete dělat až třeba budeš na mateřský? :? My jsme do teď s manželem neměli společne peníze, většinu jsem táhla já protože jsem víc ušetřila, a měla víc peněz. Samozřejmě přispíval a sem tam něco koupil. Ale teď jsem v dlouhodobé neschopnosti, tudíž dáváme peníze dohromady abysme se oba měli dobře. Společný účet nemáme, ale jelikož jsem ta která řídí finance, tak manžel penízky vybere, a já mu z toho dávám. Neumí šetřit, dokáže 3/4 výplaty rozhazet za blbosti. Tudíž nejlepší řešení a jsme spokojeny oba dva. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky