Poradna duly
Jana Čurdová
taky jsem zvedava na ten patek..co a jak me rekne..nejdu ted ke svoji ta ma dovolenou tak me poslala k nejake jina co ji zastupuje…
Bolest to není velká, akorát je to kolikrát už nepříjemné, když to trvá dlouho. No, snad to k něčemu bude. Já se toho porodu snad už ani nebojím, jak na to pořád myslím.
Tak snad na vás bude ta nová hodná. a dělali ti teď někdy ultrazvuk nebo tak něco, aby zjistili, jak je Míša velká? Mě zatím nikdo nic nedělal ani neříkal, tak vůbec nevím, jak velké mám mimi čekat. Nebo se dělá nějaký UTZ ještě před porodem, nevíš?
tak to nevim..ale myslim ze nne..ted uz to zkomaji jen pohmatem..posledni utz byl v tom 30tt…ja mela akorat ted v te nemocnici..ale kdybych tam nebyla tak me taky zadny nedelaji..
a myslíš, že pohmatem poznají, jak je mimi velké a kolik asi váží? to se mi nezdá. no asi bude překvápko i to, jestli to bude cvalík ![]()
Musím jít něco dělat, psala švagrovka, že za chvilku dojde, tak musím umýt aspoň nádobí. Jak odejde, tak se tady zase ukážu.
lenulinda píše:
Luci a chodila jsi na nejaky ten predporodni kurz??
Ne Leni, nechodila, za první bych musela dojíždět busem, což jsem hned zavrhla a za druhé, si myslím, že tak důležité to zase není. Chodila tam kamarádka a nakonec říkala, že ji to stejně u porodu k ničemu nebylo. A mám doma chytrou knížku, takže co nevím hledám tam a co nenajdu tam, tak obvolávám kamarádky maminy
![]()
ahojky.tak jsem zpatky.na monitor jsem cekala 3 a pul hodiny.myslela jsem ze umru
.natocily me 3 kontrakce,ale ja vubec nic necitim a pritom dr rikal ze je musim citit,tak jsem asi vuci tomu imuni nebo co
abych nakonec fakt neporodila doma
jinak me ani neprohlizely,takze zase nicnevim,ale ve stredu jdu k memu dr,takze to uz se dovim co a jak ![]()
Dalmi, to je fajn, že kontrakce necítíš, ne? Třeba tě porod nebude tak bolet
. Ale s tím čekáním je to fakt maras, to ti nezávidím ![]()
A na ten monitor už chodíš do porodky? Se divím, že tě ani nevyšetřili. Mě vzali na vyšetření hned po tom monitoru.....
jo chodim do porodky
prej me vysetreni az priste,myslim ze proste nestihaly proto ze tam byl jen jeden dr a asi 12 tehuli a vedle maj dovolenou,ale me vysetri doktor ve stredu a urcite udela i ultrazvuk,tak se moc tesim ![]()
za kontrakce jsem rada,ale jenom tri za pul hodiny je asi malo ![]()
Ahoj, jsem zpět z kontroly, omlouvám se za délku příspěvku, ale musím to ze sebe vypsat. Byl to docela horor, strávila jsem tam 4 hodiny!!! Přitom tam nebylo ani tak moc mamin - nechápu. Na monitor jsem přišla na řadu po hodině a půl, potom zpět do čekárny, k dr. za další hodinu. Byla tam mlaďounká doktorka, vypadala max. na 27 let. Byla milá (jen vnitří vyšetření opravdu hodně bolelo a ještě doteď po něm špiním), ptala se mě, jestli chci rodit normálně, řekla jsem jí, že ne za každou cenu, že vím, že KP se řeší většinou císařem a že bych byla pro. Tak mi řekla, že to vyřešíme co nejdřív, ať jdu o patro výš na UTZ a potom zase za ní - další 1/2 hodina čekání, podle UTZ má Inna 3200g, měřila mi i vnitřní rozměry pánve. Ze zprávy jsem se dočetla, něco v tom smyslu, že je to v normě. Šla jsem tedy se zprávou k dr., která ale byla už na obědě, sestra mi řekla, že mám přijít za týden!! Bránila jsem se že ne, že se mám s dr. ještě domluvit na postupu, protože mám KP. Na to mi odpověděla, že ne, že mám v kartě napsáno, že pokud nález z UTZ nebude nepříznívý, tak mám přijít až příští pondělí. Koukala jsem jako puk, že mě v tom dr. nechala bez vysvětlení…došlo mi, že do týdne se určitě rozrodím spontánně, což je u KP průšvih. Člověk tam stráví 4 hodiny a dozví se jen to, že má přijít zase za týden na ko. Byla jsem z toho tak psychicky vydřená, že jsem brečela celou cestu domů. Rozhodla jsem se, že na Bohunice kašlu a okamžitě zavolala k Milosrdným, že se chci na monitor a ko co nejdřív objednat tam. Sestra mě objednala hned na zítra s tím, že tam mají výjimečně kousek místa. Ulevilo se mi, vzápětí mi volala ta mladá dr. z Bohunic, že se omlouvá, že mě sestra poslala domů, ale že potřebuje vyřešit ten porod!!!! Mě málem omývali! Hned jsem se ohradila, že jsem to sestře 2× říkala, ale vyhodila mě. Dr. odpověděla, že tam byl šrumec a že se omlouvá, jestli bych mohla přijít zítra…takže tam jedu zítra znovu - vyslechnout si rozsudek o KP - císař nebo přirozený porod. Doufám, že tam nestrávím zase 4 hodiny!
Když jsem brečela Luďovi do tel., jak jsem v Bohunicích dopadla, měl 100 chutí jít za tou sestrou a vysvětlit jí, jak se má chovat…
ahojky,
tak sme doma…děkujeme všem, že ste na nás myslely…to určitě pomohlo, propouštěli nás s váhou 2060g, Niky spadla na 1940g, ale poslední dny přibírá mezi 20-30g za den.....je to jedlík…naštěstí, jinak bysme se odsud jen tak nedostaly…v inkubátoru byla jen den, páč zjistily že si teplotu udrží…
k tomu porodu, nebylo to tak rychlí, jak si myslíte…ta voda mi praskla někdy v 0:30…a nepraskla úplně, jen sem si myslela že sem si učůrla, tak sem běžela na wc, vyčůrala sem se a chtěla jít zase spát…jenže mi to nedalo, tak sem chvíly šmatlala po kuchyni a za půl hodky zase únik (ucvrknutí)…tak sme volaly rychlou, do porodky sem přijela něco okolo 2 ranní…sotva sem slezla ze sanitkovýho vozíku voda rupla úplně a byla zelená (Nikolce už v bříšku vážně nebylo dobře tak se pokakala do plodovky
)…než sem prošla všema vyšetřeníma (na kozu, Dr. mě prohlídl, UTZ kde mimochodem odhadovaly Niky na 2,5kg, víc jak půlhodinovej monitor, přesun na porodní pokoj, tam sem se dostala zhruba ve tři, kdy mi řekli že pokud se to do rána (6:00) nerozjede že mi pomůžou oxytocinem), kotrakce sem sice měla, ale po 15 minutách a děsně slabý, takže v 6:22 naběhl Dr. s tabletkou a už to jelo po minutě děsně silný kontrakce který trvaly půl minuty (jo tu kapačku s ATB mi stihly dát)…škemrala sem o epidurál už po prvních 3 kontrakcích, jenže než zavolaly anesteziologa byla Niky venku…přesnej čas narození byl 8:10 (8:30 sem psala orientačně, páč než se porodila i placenta bylo 8:45, přesnej čas narození sem se dočetla až když mi donesly kartičku s váhou atd…mmch 2050g/42cm)…tak to k porodu…
pobyt ve špitále byl náročnej hlavně na psychyku…nejhorší byl pohled na Niky v inkubátoru, to sem myslela že se sesypu, druhej den už byla na postýlce a dokonce se hned při prvním přiložení přisála a vypila si 5ml…papká nádherně, jen aby jí to vydrželo…
fyzicky su po porodu naprosto fit, žádnej nástřih, žádný šití, žádný natržení…(taky byla maluškatá že jo)…jen ještě se pochlubím že mě rodil úžasnej doktůrek…mlaďounkej, usměvavej i když sem mu drtila při kontrakci ruku, kterou mě sám nabídl (R. u toho nebyl)…prostě super…a sestry z intermediárního oddělení kde Niky byla sou hotový andělé…až na jednu můru která měla poslední 3 noci službu.....potvora jedna nepříjemná, ale to byla jen jedna z řady úžasných andělů…
a ted fotka a letím kojit…tak pááá
Liduško , to jsou báječný zprávy, moc gratuluju a přeju vám oběma hodně zdravíčka a ať Niki hezky papká a přibírá!!! Závidím, že to máš za sebou
A váhu dožene, to se neboj ![]()
Patsy, tvůj zážitek, to je teda síla. Navíc v tam pokročilém těhu, jak si, kdy v podstatě můžeš začít rodit každým dnem, bych si tu sestru pěkně podala zítra. Když se na to psychicky připravíš, tak to zvládneš, já bych jí to nenechala takhle projít, minimálně na ní podej ofiko stížnost. mě takovýhle přístup vždycky totálně nasere… Jsem zvědavá, jak to teda s Tebou bude, tady u Apolináře jdou do normálního porodu do váhy 3,5 kila. Jenže ta váha taky nemusí odpovídat, bere se plus mínus až půl kila. Já jsem tedy rozhodnutá na císaře, pokud mimčo zůstane KP. Jdu na UTZ ve čtvrtek ráno, pak na monitor a k Dr, kde mi taky mají sdělit co a jak. Můj doktor mi minulé pondělí řekl po vyšetření, že je pořád hlavičkou nahoru a doktor v porodce mi zase řekl, že se to pohmatem pořádně nepozná, ale ten mi na břicho ani nešáhl, tak nevím… Vyšetřoval mě jen vnitřně, břicho mi vůbec neprohmatával. No každý má asi jiné metody. Ale já jsme si skoro jistá, že je hlavičkou nahoru, cítím jí tam, tak doufám, že se ve čtvrtek dozvím termín porodu. Tak přeji zítra pevné nervy a napiš, co nového. Že bys byla další po Lidušce? ![]()
Liduško, Niky je krásná, dobře že už jste doma. Jestli tak krásně papká, tak bude přibírat jedna radost ![]()
V bohunické porodnici to podle váhy myslím striktní není, ale pokud by mi toho sícaře odmítli, tak půjdu hned do té druhé porodnice, třeba tam budou mít jiný názor
Podle toho co mi řekla dr. do telefonu jsem pochopila, že císař nezáleží jen na ní, musí to dát posoudit nějaké „komisi“. Asi u toho je víc dr. a rozhoduje přimář…fakt nevím. Chtěla bych to mít do víkendu už za sebou.
No to chápu. Trvej na svém, že nechceš podstoupit riziko a že s tím prostě nesouhlasíš, kdyby ti to nechtěli povolit. Já to budu mít stejně, nenechám se odbýt a podle mě si to nikdo nevezme na triko. Klidně jim budu vyhrožovat dopředu žalobou, že pokud by se něco stalo a pochybuju, že si to někdo lajzne…