Starší přítel už nechce děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.11 09:43
Petra2829 píše:
Já ho docela chápu .Když oba máte děti a jemu je 47 a nectí se na dítě.Ostatní se poddá časem.Záleží asi na lidech.Jak se ke všemu postaví.každopádně si to mohla čekat vyřešit než jste se dali dohromady. :) Dědi máte ,tak si užívejte jeden druhého a posléze vnoučat.Je to paráda si užít rozmalit a vrátit. :)

Jenže já jsem to dost mladší a to by si zase měl uvědomit on. Taky jsem mu několikrát řekla, ať si najde stejně starou, která už nechce děti a ať si společně jezdí na výlety a užívají si vnoučat…atd., no to samozřejmě nechce. Nelíbí se mi, že se musím věčně přizpůsobovat já jemu v tom co nechce. Je to rozdíl generace a je to znát. My se jinak máme moc rádi, ale on už má jiné potřeby než já.

• Citovat
  • Upravit
13119
6.12.11 09:44
Anonymní píše:
Kalla1412 děkuji za milý a pravdivý názor. Co se týče začátku, tak když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají…asi takový byl i ten náš :,( , takže na začátku byly kecy o tom, jak by si druhé dítě vychutnal..atd. a po pěti letech obrátil. Asi je nutno si také přiznat, že z mé strany se jedná tak trochu o žárlivost, protože mi vadí jak to je se vztahy v naší rodině, kdy jeho dcera má co chce a co nechce to nemusí a protože „nechce“ chodit za tatínkem domů, tak on dodnes chodí domů za ní…atd.,a pokud byť jen jediným slovem naznačím, že se mi něco nelíbí a týká se to právě jeho dcery tak je zle, je hádka. A mně už to přestává bavit, vadí mi jak je měkký vůči své dceři a jak nedokáže v ničem říct ne, ale opravdu v ničem 8o . Do toho se mnou nechce dítě a o to víc mne to štve.

a není to spíš, že ona nechce chodit za tebou? Prostě do bytu, kde jseš i ty? Takže ne, že by nepřišla za tatínkem, ale odmítá tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
6.12.11 09:48

No tak mi to pripada jako vicemene zacarovany kruh! Manzel ma taky kluka z prvniho manzelstvi, je pravda, ze my jsme spolu 15 let a jemu bylo 8 kdyz jsme se potkali, manzel uz byl davno rozvedenej. A tak nejak v tom veku si jeste moc nemohl poroucet a tak dneska mame tak nejak spis neutralni vztah. Dospele holce uz ten nazor hur zmenis. A taky nevis, co mu dcerunka tlaci do hlavy i co ce tyce vaseho spolecneho ditete! A jestli nejdriv rikal, ze dalsi dite jo a ted nechce, tak o je podraz to je jasny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 09:50
Jenika píše:
V podstatě žárlíš, a lásku partnera k dceři chceš přebít jeho láskou k vlastnímu vašemu společnému dítěti. Chápu tě, asi bych jednala stejně. Já jsem byla v situaci dcery a s novou partnerkou jsem vztahy taky nechtěla navazovat. Dneska příjde s otcem na kafe, ale to je vše. Jinak buď se s tím smíříš, nebo se na něj vykašli, protože to se potáhne pořád. Pořád budeš porovnávat dceru, svoje děti, vyčítá se, je to složité, ale ten kdo se nad toto nedokáže povznést, asi by do takového vztahu jít neměl, protože se bude celý život trápit. A věř, že až mu dcera nadělí vnoučata, bude to ještě horší.

To je právě to, čeho já se bojím, že to bude ještě horší
:?. Já jsem se s ním kvůli tomu několikrát chtěla rozejít, chtěla jsem, aby se od nás odstěhoval, že to prostě neunesu, ale on prý zase neunese být beze mně :zed:

• Citovat
  • Upravit
Holma
6.12.11 09:51
Jenika píše:
V podstatě žárlíš, a lásku partnera k dceři chceš přebít jeho láskou k vlastnímu vašemu společnému dítěti. Chápu tě, asi bych jednala stejně. Já jsem byla v situaci dcery a s novou partnerkou jsem vztahy taky nechtěla navazovat. Dneska příjde s otcem na kafe, ale to je vše. Jinak buď se s tím smíříš, nebo se na něj vykašli, protože to se potáhne pořád. Pořád budeš porovnávat dceru, svoje děti, vyčítá se, je to složité, ale ten kdo se nad toto nedokáže povznést, asi by do takového vztahu jít neměl, protože se bude celý život trápit. A věř, že až mu dcera nadělí vnoučata, bude to ještě horší.

Nee, to si právě nemyslím, já si myslím, že ona prostě chce děťátko a vadí jí, že on už ne. Právě nevidí rozdíl mezi tím, kdy bude chovat své vnouče a kdy své vlastní dítě. Ale myslím, že o žárlivost nejde. Jen je zoufalá a neví, jaký on v tom může vidět rozdíl. Miminko jako miminko…ovšem asi víme všichni, že vnouče, které uvidí párkrát do měsíce je něco jiného, než mimčo vlastní, celý den doma, vysoké výdaje… Vnoučata jsou převážně na rozmazlování,ale děti na vychovávání…nebo tak nějak bych to viděla. prostě zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
13119
6.12.11 09:55
Holma píše:
Jenika píše:
Nee, to si právě nemyslím, já si myslím, že ona prostě chce děťátko a vadí jí, že on už ne. Právě nevidí rozdíl mezi tím, kdy bude chovat své vnouče a kdy své vlastní dítě. Ale myslím, že o žárlivost nejde. Jen je zoufalá a neví, jaký on v tom může vidět rozdíl. Miminko jako miminko…ovšem asi víme všichni, že vnouče, které uvidí párkrát do měsíce je něco jiného, než mimčo vlastní, celý den doma, vysoké výdaje… Vnoučata jsou převážně na rozmazlování,ale děti na vychovávání…nebo tak nějak bych to viděla. prostě zodpovědnost.

alespoň je zodpovědný - to já znám jiného, co zodpovědný není, na vnoučata kašle, na děti kašle, ale pořídil si mimino… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
6.12.11 09:57

Ja osobne mam pritele taky starsiho o 23let,deti z prvniho manzelstvi ma a my jsme se bavili o detech ze bysme mohli mit v budoucnu ze tomu nechame volny prubeh,pak jsem nechtene v 17otehotnela a dite jsme si nechali a dokonce k nemu pribyl jeste jedno dite.Zakladatelko nepsala bych sem do dizkuze ale docela s me dostala jak si psala nejakou reakci na nekterou z vas a psala mi kdyz ptacka lapaji hezky mu zpivaj,my jsme tohle meli taky ale uplne v necem jinem nez ty.

Jo k tomu otcovstvi jeste,pritel ma o rok mladciho kamarada ktery si pred dvema lety zacal s jednou pani a ta porad chtela dite,hrozne tlacila na pilu a po roce se rozesli ze on uz nechtel a uz to nemohl unest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:04
kacerval píše:
Ja osobne mam pritele taky starsiho o 23let,deti z prvniho manzelstvi ma a my jsme se bavili o detech ze bysme mohli mit v budoucnu ze tomu nechame volny prubeh,pak jsem nechtene v 17otehotnela a dite jsme si nechali a dokonce k nemu pribyl jeste jedno dite.Zakladatelko nepsala bych sem do dizkuze ale docela s me dostala jak si psala nejakou reakci na nekterou z vas a psala mi kdyz ptacka lapaji hezky mu zpivaj,my jsme tohle meli taky ale uplne v necem jinem nez ty.Jo k tomu otcovstvi jeste,pritel ma o rok mladciho kamarada ktery si pred dvema lety zacal s jednou pani a ta porad chtela dite,hrozne tlacila na pilu a po roce se rozesli ze on uz nechtel a uz to nemohl unest.

Já bych taky brala, kdyby se odstěhoval a vztah ztroskotal na tom, že nechtěl už dítě, pač jsou i jiné věci jako např. že nechodí do společnosti, což já miluju, nechodí tancovat, což mně chybí, sex máme jednou za měsíc a můžu být ráda (prostě na to není), takže bych uvítala, kdyby se odstěhoval a došlo mu, že třeba mít se mnou ještě rodinu je víc, než být sám!! Ale on to neudělá, on to nedokáže, on mne natolik miluje, že prostě neodejde, tak je to on, kdo nutí mně, abych přestala chtít mít s ním dítě… :cert: . Je toho víc, ale nechci to tu rozebírat, protože to dítě je největší problém, od kterého se odvíjí můj postoj k ostatním věcem…bohužel :?

• Citovat
  • Upravit
6866
6.12.11 10:07

Mě to trochu připadá,že žárlíš na jeho dceru a tím miminem si ho chceš připoutat. Možná kdyby jsi s jeho dcerou byla zadobře tak to mimčo nepotřebuješ a stejně jako on se budeš těšit na děti od ní.
Vem si třeba jeho představu: jemu je 47 za 20let až bude jeho dítě maturovat on bude mrtvej. Je to krutý,ale může to brát i takhle,že je prostě starej na to aby vychoval dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
6.12.11 10:10
Anonymní píše:
kacerval píše:
Ja osobne mam pritele taky starsiho o 23let,deti z prvniho manzelstvi ma a my jsme se bavili o detech ze bysme mohli mit v budoucnu ze tomu nechame volny prubeh,pak jsem nechtene v 17otehotnela a dite jsme si nechali a dokonce k nemu pribyl jeste jedno dite.Zakladatelko nepsala bych sem do dizkuze ale docela s me dostala jak si psala nejakou reakci na nekterou z vas a psala mi kdyz ptacka lapaji hezky mu zpivaj,my jsme tohle meli taky ale uplne v necem jinem nez ty.Jo k tomu otcovstvi jeste,pritel ma o rok mladciho kamarada ktery si pred dvema lety zacal s jednou pani a ta porad chtela dite,hrozne tlacila na pilu a po roce se rozesli ze on uz nechtel a uz to nemohl unest.
Já bych taky brala, kdyby se odstěhoval a vztah ztroskotal na tom, že nechtěl už dítě, pač jsou i jiné věci jako např. že nechodí do společnosti, což já miluju, nechodí tancovat, což mně chybí, sex máme jednou za měsíc a můžu být ráda (prostě na to není), takže bych uvítala, kdyby se odstěhoval a došlo mu, že třeba mít se mnou ještě rodinu je víc, než být sám!! Ale on to neudělá, on to nedokáže, on mne natolik miluje, že prostě neodejde, tak je to on, kdo nutí mně, abych přestala chtít mít s ním dítě… :cert: . Je toho víc, ale nechci to tu rozebírat, protože to dítě je největší problém, od kterého se odvíjí můj postoj k ostatním věcem…bohužel :?

Heled ja se ti nedivim ze chces dite,tak jestli tomu chces dat jeste sanci nech tomu chvilku volny prubeh,jinac muj taky nechce chodit do spolecnosti,jednou za cas je schopen se najist jen v jedny restauraci nikde jinde.Tak se sexem ja si treba stezovat nemuzu donedavna to bylo kazdy den,ted jak kdy,nekdy dvakrat do tydne nekdy 3krat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:17

kacerval-ono mi asi nic jiného nezbyde, než tomu dát ještě šanci a čas, ale já to nemám ráda - stále na něco čekat, jestli se něco nezmění..atd., já mám ráda, když „vím“ a můžu se na něco těšit. To, že nechodí do společnosti je jeho věc, já když chci, tak se seberu a jdu si zatancovat s kamarádkami - o to víc ho to štve. S tím sexem už jsem si taky zvykla (dělám si to sama :mrgreen: ),ale žít takhle pořád je šílená představa, cítím potřebu postoupit ve vztahu zase o krok dál…pořídit si to společné dítě.

• Citovat
  • Upravit
10568
6.12.11 10:22
Anonymní píše:
kacerval-ono mi asi nic jiného nezbyde, než tomu dát ještě šanci a čas, ale já to nemám ráda - stále na něco čekat, jestli se něco nezmění..atd., já mám ráda, když „vím“ a můžu se na něco těšit. To, že nechodí do společnosti je jeho věc, já když chci, tak se seberu a jdu si zatancovat s kamarádkami - o to víc ho to štve. S tím sexem už jsem si taky zvykla (dělám si to sama :mrgreen: ),ale žít takhle pořád je šílená představa, cítím potřebu postoupit ve vztahu zase o krok dál…pořídit si to společné dítě.

Tak ted jak si upnuta na dite,tak se zkus upnout na neco jineho a uvidis treba co bude za par let,priste az pujdes s holkama tancovat,zkus mu rict at jde na chvilku z tebou,muzes tam pozvat i jeho kamaradi,pokud mu t nebude prijemny muze kdykoli odejit a pokud nebude chtit jit vubec tak se na to vyprdni no,ja se na neco zeptam,kdyz spolu bude mit dite,tak ti nebude vadit frekrence sexu a to ze s tebou nechodi tancovat a tak?Podle me te to bude stvat stejne…Muzes mi klidne napsat SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:35

kacerval - to, že je málo sexu a nechodí tancovat není pro mne důvod k rozchodu a jak jsem psala, už jsem se s tím tak nějak smířila. Na tancování se mnou nepůjde, protože netancuje ani ploužák, jeho kamarády žádné neznám - žádnému mne nepředstavil a on sám nikam do hospody nechodí a pokud není v práci, tak je samotář, takže ani o žádných kamarádech krom kolegů z práce nevím :nevim: . Na druhou stranu nemá ani dobré vztahy s rodiči, takže vlastně má jenom nás. Mně jde především o to, že si nedokážu představit, jak si za téhle situace užívá (beze mně) svých vnoučat, když mně teď tvrdí, jak by mu už dítě vadilo… :?

• Citovat
  • Upravit
7907
6.12.11 10:52
Anonymní píše:
Petra2829 píše:
Já ho docela chápu .Když oba máte děti a jemu je 47 a nectí se na dítě.Ostatní se poddá časem.Záleží asi na lidech.Jak se ke všemu postaví.každopádně si to mohla čekat vyřešit než jste se dali dohromady. :) Dědi máte ,tak si užívejte jeden druhého a posléze vnoučat.Je to paráda si užít rozmalit a vrátit. :)
Jenže já jsem to dost mladší a to by si zase měl uvědomit on. Taky jsem mu několikrát řekla, ať si najde stejně starou, která už nechce děti a ať si společně jezdí na výlety a užívají si vnoučat…atd., no to samozřejmě nechce. Nelíbí se mi, že se musím věčně přizpůsobovat já jemu v tom co nechce. Je to rozdíl generace a je to znát. My se jinak máme moc rádi, ale on už má jiné potřeby než já.

Toto jste si měli ale dohodnout fakt dřív. :nevim: neporadím ti jak na něj…je to složité.Kolik je tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:55

30.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat