Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:Petra2829 píše:Jemu samozřejmě vyhovuje situace taková jaká je a chce mít svůj klid. Ale mne to dlouho nikdy chladnou nenechá a měsíc co měsíc (vždy když mám své dnyAnonymní píše:Ač si myslíš že věk nevadí tak ve vašem případě vadí.Měla by sis najít někoho mladšího ,kdo tvé touhy splní.Mě je skoro 31 a dítko 3 čekám.Ale mlj prtner je jen o 2 roky ode mně,Sice jsou starší muži v něčem lepší,ale v tomto věku chce prostě klid.A já ho chápu.Nechápu vás dva že oba dost starý na to aby jste si to vyříkali a popřípadě ujasnili.Myslím že to dítě vás dřív nebo později donutí k rozchodu.Ani jeden necouvnete.
30.) mu to vyčítám a prudím ho s tím a chci, aby se odstěhoval, říkám mu, že začnu nový život, že si najdu někoho jiného a on ať je třeba sám a hlavně bez dalších závazků…atd. Vždy, když k tomuhle dojde, tak mně začne prosit, ať o tom nemluvím, že si to třeba rozmyslí, že mně strašně moc miluje, že jsem jeho největší láska, že beze mne nemůže být atd… Jenže já zase během dalších pár týdnů zjistím, že se nic nezměnilo, že jeho názor na dítě je stále stejně negativní a změní ho pouze tehdy, když zase začnu vyšilovat a prudit
. Já vím, že teď jistě někdo napíše, ať tomu dám čas, že chlapi to asi potřebují, jenže ono když se neděje už dlouho, tak já nemám nekonečnou trpělivost. Naopak, vidím ten problém, kvůli kterému jsem psala a to jsou ty vnoučata…
Ne to nechce čas to chce rozchod
Slova nic nestoji to měj na paměti. Kdyby tě miloval tak jsi těhotná. Takhle tě může balamutit 10 let aq pak už mít dítě určitě nebudeš.
LuckaPt píše:
Zakladatelko,ale ty pořád nechápeš,že sice jak vnouče tak jeho dítě je dítě,ale pro něj je to něco jiného.
Kolik je tvým rodičům??? 50? 55? dokážeš si přestavit,že by teď chodili na rodičáky a psali úkoly s dítětem na prvním stupni? Ty jsi mladá ty to zvládneš,ale co on. Navíc máte tři děti tvoje dvě a on jedno. Stará se už o tři. Ono i pro chlapa kterýmu je 35 a stará se o 3 děti by nebylo lehký mít 4.
ty po něm chceš aby ustoupil. proč neustoupíš ty?
Možná proto, protože už jsem ustoupila z jiných věcí! A nehodlám ustupovat ve všem. Když jsme se poznali, tak byl sice volný, s exmanželkou si žili každý svůj život, ale bydleli právě kvůli dceři stále spolu. Já jsem čekala tři roky, než byl schopný dceru opustit a žít s námi, a to i přesto, že jeho exmanželka měla už osm let jiného partnera. Myslím, že to čekání by mi mohl vrátit trošku lepším způsobem než tím, že teď už dítě nechce!!
Řešila jsem stejný problém jako ty. Pomohl mi článek http://vztahy.blog.cz/…-nechce-dite. Myslela jsem si, že ho neukecám, začala jsem chodit do posilovny s cílem hubnout - mezitím si chlap přestal dávat pozor a … za necelé čtyři měsíce porodím prcka, na kterého se oba móóc těšíme
Já mám dítě také s chlapem, který je ode mne víc, jak 22let. Poslouchala jsem také ty řeči, že by si mohl užít dítě, uvažoval, pak že dítě nechce, a pak „to“ do mě na férovku napral. Když jsem mu oznámila mé těhu, tak chtěl, abych si to nechala vzít (to ve 30ti letech, ani omylem), pak s námi zůstal ze slušnosti, přemáhal se, jak mohl a když jsem viděla ten nezájem o rodinný život, tak jsem ho po roce a něco od narození syna vykopla, a totálně se mi ulevilo. Do dneška když ho vidím, nenávidím ho za to, jak se přetvářel, přemáhal, plakal na všechny strany, jaký je chudák, že za chvíli půjde do důchodu a on místo toho musí vydělávat na dítě. A dítě si půjčuje, ale chová se k němu, jako dědeček, nikoli tatínek a spolehl ve výchově nemám v něm žádný. Otec mého dítěte je pro mě bezhodnotný člověk.
Mno, uvedla jsem jeden z těch horších případů, ale to mě navždy ze vztahu se starším chlapem vážně vyléčilo.
Proto vím, že když mi chlap řekne, že dítě nechce, tak PRYČ OD NĚJ (ať je mu kolik mu je)
Se mu vůbec nedivím, když má už 2 děti, ty máš svoje také, že nechce ve 47 další!!!
Nezlob se na mě za můj názor ale vykašli se na něj, budeš se jen trápit a bude to čím dál horší, vím o čem mluvím
Jestliže by tě miloval jak tvrdí, zařídil by si to tak, aby jsi byla spokojená a byly jste rodina ale pokud je to tak jak píšeš, nezlob se ale je to sebestřetný člověk, který tě má sice rád jako panenku na hraní ale nemiluje tě. Má tě jako služku a časem mu nahradíš pečovatelku na plný úvazek a obětuješ mu celý život co máš před sebou? Za co?!Za to jak se chová?!Neřikám, pokud by jste spolu byli spokojený a dělal tě štastnou, spokojenou a vynahradil ti tvé roky a odříkání, tak si tu péči zaslouží ale takhle?!
To jako očekává, že za jeho chování kolem něj budeš skákat
Dítě nechce, protože něco jiného jsou vnoučata, které bude vidět jednou za čas a něco jiného je plačící miminko, které bude mít dnes a denně. Bud ráda, že ti to řekl sice je to od něj nefér, že až po 5letech ale alspon jsi se přesvědčila, za co jeho maličkost stojí, za hov.no
Pokud jezdí za svojí dcerou, je to v pořádku ale pokud si neumí udělat pořádek a stát si za svým, že jsi jeho přítelkyně, má další rodinu, které by se měl věnovat také a skáče jak jeho dcera píská, tak je to slaboch a slabochem zústane ![]()
Nechce odejít? O.k. tak mu najdi podnájem ty, řekni mu, že má dejme tomu 14dní na vystěhování a pokud, by ani po 14dnech neodešel, spakovala by jsem mu jeho věci, dovezla je do podnájmu a vyměnila zámky. Uf jsem se zas rozčílila. Vzornej tatínek, fakt ale že dceru opustil a žije si vesele ve dvou rodinách, je mu fuk.Tak mě napadá, proč se vúnec rozváděl, když bez bývalé rodiny evidentně nemůže být
Takže zakladatelko! Všechno jde, když se chce ale musí se chtít. Hodně štěstí ![]()
Radši anonymně.
Mám syna o dost starším partnerem, také dítě nechtěl, pak ho ale dobrovolně udělal. Do roka po narození syna jsem mu řekla pá pá. Už bych do vztahu se starším chlapem nikdy nešla.
Zakladatelko, a Tobě radím odepni se od něj, jelikož chlap může plodit v 70ti, ale u nás jsou od přírody tyto věci silně omezené.
Najdi si partnera, který s Tebou bude rodinu chtít od samého počátku (společné cíle-rodina). Ted se akorát doprošuješ o to, co Ti dát nechce. A žádný muž Ti nestojí za to, abys obětovala sama sebe a dítě neměla.
Se starším chlapem, který odmítá mít s Tebou dítě je život jen o tom, že čekáš s ním na stáří. Do toho bych fakt nešla a po mé zkušenosti jsem řekla, že starší chlap třebas jen na sexík, ale jako vážný vztah nee
![]()
Jdi si za svým, ale s tím, kdo Tě v tom chce podporovat, ne s někým, kdo s Tebou dítě mít nechce, to není o životě, ale o přežitku.
Zakladatelko, já tvé pocity naprosto chápu, ono je těžké milovat někoho, kdo je vlastně připoutaný dítětem k jiné ženě a rodině a ještě je staví nad tebe.
Znám z okolí stejný případ. O dost mladší žena a muž téměř senior, ona měla dítě z předchozího manželství, on dospělého syna. Ona se pravděpodobně stále necítila členem rodiny, protože on většinu času trávil mimo domov a potom samozřejmě se synem, který je jeho krev. Tak se rozhodla, že chce svatbu a další dítě. On nechtěl, ona tajně vysadila prášky, dítě se povedlo. Výsledek je takový, že on stále tráví hodně času mimo domov, jenom občas si bere na výlet svou novou dceru. Dítě miluje, ale vztah s přítelkyní se NIJAK nezměnil, na svatbu jí řekl, že se ženit rozhodně nebude. Takže žádnou větší vazbu dítětem nezískala ![]()
Když je muž duší připoutaný jinam, tak nic nepomůže, a obzvlášť když jde o jeho pohodlí. On je upnutý na svou dceru, kterou vídá občas - i vnoučata bude vídat občas, ale vychovávat další dítě se mu nechce.
@rybka56 píše:
Zakladatelko, já tvé pocity naprosto chápu, ono je těžké milovat někoho, kdo je vlastně připoutaný dítětem k jiné ženě a rodině a ještě je staví nad tebe.
Znám z okolí stejný případ. O dost mladší žena a muž téměř senior, ona měla dítě z předchozího manželství, on dospělého syna. Ona se pravděpodobně stále necítila členem rodiny, protože on většinu času trávil mimo domov a potom samozřejmě se synem, který je jeho krev. Tak se rozhodla, že chce svatbu a další dítě. On nechtěl, ona tajně vysadila prášky, dítě se povedlo. Výsledek je takový, že on stále tráví hodně času mimo domov, jenom občas si bere na výlet svou novou dceru. Dítě miluje, ale vztah s přítelkyní se NIJAK nezměnil, na svatbu jí řekl, že se ženit rozhodně nebude. Takže žádnou větší vazbu dítětem nezískala
Když je muž duší připoutaný jinam, tak nic nepomůže, a obzvlášť když jde o jeho pohodlí. On je upnutý na svou dceru, kterou vídá občas - i vnoučata bude vídat občas, ale vychovávat další dítě se mu nechce.
No to je opravdu paráda, vysazovat tajně prášky, když už měli oba děti a on téměř v důchodu. Proč se s ním radši sakra nerozešla, než dělat podraz???
@lihow píše:
No to je opravdu paráda, vysazovat tajně prášky, když už měli oba děti a on téměř v důchodu. Proč se s ním radši sakra nerozešla, než dělat podraz???
Ze stejného důvodu, proč se zakladatelka radši nerozejde, než aby se trápila. život je někdy složitý a není tak jednoznačný - nelíbí se mi, tak jdu. Kdybychom neměli city, tak by to šlo velmi lehce.
Nemám to přímo od ní, ale myslím si, že tam sehrála roli ta žárlivost a touha víc k partnerovi patřit přes dítě. Nebo možná prostě druhé dítě chtěla a bylo jí už 38, tak na co čekat ![]()
Ahojky jsem strašně moc zklamaná mám přítele 40 let mě je 30 mám syna 7 let
On dceru 17let. Přala jsem si byt aspoň jednou v životě štastná a mit zase rodinu ale smula před tím říkal jak by mu malý nevadilo jak by chtěl a když jsem mu o tom řekla mě skoro poslal do prdele! najdenou je pro něj ditě překážka a moc peněz a ja nevim co ješte! vidí v tom jen peníze a že si neužije? co chce uživat? stejně jsme ještě nikde spolu nebyli podotikam nikdy max po měste na malej vylet kde koukal aby neutratil vic i za jidlo. miluji ho moc ale nevim todle mě mrzí moc jsem chtěla sním byt ted nevim zda na pořad chci jen sedet doma a smutnit po decku, mam synka v střidaví peči.
@Anonymní píše:
Ahojky jsem strašně moc zklamaná mám přítele 40 let mě je 30 mám syna 7 let
On dceru 17let. Přala jsem si byt aspoň jednou v životě štastná a mit zase rodinu ale smula před tím říkal jak by mu malý nevadilo jak by chtěl a když jsem mu o tom řekla mě skoro poslal do prdele! najdenou je pro něj ditě překážka a moc peněz a ja nevim co ješte! vidí v tom jen peníze a že si neužije? co chce uživat? stejně jsme ještě nikde spolu nebyli podotikam nikdy max po měste na malej vylet kde koukal aby neutratil vic i za jidlo. miluji ho moc ale nevim todle mě mrzí moc jsem chtěla sním byt ted nevim zda na pořad chci jen sedet doma a smutnit po decku, mam synka v střidaví peči.
Skuste si o tom promluvit ještě jednou žekni mu že ještě po jednom miminku oužíš a třeba změní názor, mám kamarádku který byla smířená s tím že další nebude opna chtěla moc ale její manže ani náhodou a nakonec povolil a za chvilku porodí své druhé mimi. Nevzdávej to třeba měl jen blbou náladu
Mnoho starších chlapů i klidně hodně 50+ se nechají dokopat k dítěti. Většinou ale už téměř s nožem na krku. Za sebe se jim tedy nedivím (že už dítě v tomto vyšším věku nechtějí) zvláště pokud už nějaké dávno mají.
Upřímně a tvrdě? Poslala bych ho k šípku. Je to sobec, který myslí jen na své pohodlí a lepší už to nebude. Spíše si myslím, že to naopak bude horší. Za pár měsíců by mu mohl začít vadit i tvůj malý syn, protože s přicházející pubertou s ním třeba nebude lehké pořízení.
Chápu, že ho miluješ. Ale jsi mladá, pořád máš šanci najít si někoho, kdo by s tebou to maličké mít chtěl
![]()
Mému manželovi bude 40 příští rok. Děti máme dvě - už odrostlejší. Já bych chtěla ještě jedno, ale on už se na to také moc necítí. Je pohodlnější, lenivější. Kdybych nyní měla jen jedno dítě, a on další nechtěl, odešla bych od něj. Pro mě jsou děti náplní života a nechtěla bych zůstat jen při jednom kvůli partnerovu pohodlí…
Držím palce, ať to nějak ustojíš a vyřešíš ke své spokojenosti
![]()
Vystřídej ho. Nevím, nechápu, nad čím se rozčiluješ? Je evidentní, že tě má nejspíš jen na šuk, jediný, kdo to nevidí, jsi asi jen ty ![]()
Příspěvek upraven 31.10.13 v 10:52