Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
30.
Ač si myslíš že věk nevadí tak ve vašem případě vadí.Měla by sis najít někoho mladšího ,kdo tvé touhy splní.Mě je skoro 31 a dítko 3 čekám.Ale mlj prtner je jen o 2 roky ode mně,Sice jsou starší muži v něčem lepší,ale v tomto věku chce prostě klid.A já ho chápu.Nechápu vás dva že oba dost starý na to aby jste si to vyříkali a popřípadě ujasnili.Myslím že to dítě vás dřív nebo později donutí k rozchodu.Ani jeden necouvnete. ![]()
Petra2829 píše:Anonymní píše:Ač si myslíš že věk nevadí tak ve vašem případě vadí.Měla by sis najít někoho mladšího ,kdo tvé touhy splní.Mě je skoro 31 a dítko 3 čekám.Ale mlj prtner je jen o 2 roky ode mně,Sice jsou starší muži v něčem lepší,ale v tomto věku chce prostě klid.A já ho chápu.Nechápu vás dva že oba dost starý na to aby jste si to vyříkali a popřípadě ujasnili.Myslím že to dítě vás dřív nebo později donutí k rozchodu.Ani jeden necouvnete.
30.
Jemu samozřejmě vyhovuje situace taková jaká je a chce mít svůj klid. Ale mne to dlouho nikdy chladnou nenechá a měsíc co měsíc (vždy když mám své dny
) mu to vyčítám a prudím ho s tím a chci, aby se odstěhoval, říkám mu, že začnu nový život, že si najdu někoho jiného a on ať je třeba sám a hlavně bez dalších závazků…atd. Vždy, když k tomuhle dojde, tak mně začne prosit, ať o tom nemluvím, že si to třeba rozmyslí, že mně strašně moc miluje, že jsem jeho největší láska, že beze mne nemůže být atd… Jenže já zase během dalších pár týdnů zjistím, že se nic nezměnilo, že jeho názor na dítě je stále stejně negativní a změní ho pouze tehdy, když zase začnu vyšilovat a prudit
. Já vím, že teď jistě někdo napíše, ať tomu dám čas, že chlapi to asi potřebují, jenže ono když se neděje už dlouho, tak já nemám nekonečnou trpělivost. Naopak, vidím ten problém, kvůli kterému jsem psala a to jsou ty vnoučata…
Anonymní píše:Petra2829 píše:Jemu samozřejmě vyhovuje situace taková jaká je a chce mít svůj klid. Ale mne to dlouho nikdy chladnou nenechá a měsíc co měsíc (vždy když mám své dnyAnonymní píše:Ač si myslíš že věk nevadí tak ve vašem případě vadí.Měla by sis najít někoho mladšího ,kdo tvé touhy splní.Mě je skoro 31 a dítko 3 čekám.Ale mlj prtner je jen o 2 roky ode mně,Sice jsou starší muži v něčem lepší,ale v tomto věku chce prostě klid.A já ho chápu.Nechápu vás dva že oba dost starý na to aby jste si to vyříkali a popřípadě ujasnili.Myslím že to dítě vás dřív nebo později donutí k rozchodu.Ani jeden necouvnete.
30.) mu to vyčítám a prudím ho s tím a chci, aby se odstěhoval, říkám mu, že začnu nový život, že si najdu někoho jiného a on ať je třeba sám a hlavně bez dalších závazků…atd. Vždy, když k tomuhle dojde, tak mně začne prosit, ať o tom nemluvím, že si to třeba rozmyslí, že mně strašně moc miluje, že jsem jeho největší láska, že beze mne nemůže být atd… Jenže já zase během dalších pár týdnů zjistím, že se nic nezměnilo, že jeho názor na dítě je stále stejně negativní a změní ho pouze tehdy, když zase začnu vyšilovat a prudit
. Já vím, že teď jistě někdo napíše, ať tomu dám čas, že chlapi to asi potřebují, jenže ono když se neděje už dlouho, tak já nemám nekonečnou trpělivost. Naopak, vidím ten problém, kvůli kterému jsem psala a to jsou ty vnoučata…
jeje to by mě vážně nebavilo takový vztah.. ![]()
Anonymní píše:
Kalla1412 děkuji za milý a pravdivý názor. Co se týče začátku, tak když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají…asi takový byl i ten náš, takže na začátku byly kecy o tom, jak by si druhé dítě vychutnal..atd. a po pěti letech obrátil. Asi je nutno si také přiznat, že z mé strany se jedná tak trochu o žárlivost, protože mi vadí jak to je se vztahy v naší rodině, kdy jeho dcera má co chce a co nechce to nemusí a protože „nechce“ chodit za tatínkem domů, tak on dodnes chodí domů za ní…atd.,a pokud byť jen jediným slovem naznačím, že se mi něco nelíbí a týká se to právě jeho dcery tak je zle, je hádka. A mně už to přestává bavit, vadí mi jak je měkký vůči své dceři a jak nedokáže v ničem říct ne, ale opravdu v ničem
. Do toho se mnou nechce dítě a o to víc mne to štve.
Pravda je že jeho dcera tě nemusí milovat ale měla by tě respektovat . Jednou jsi tátova partnerka a tak by se podle toho měla chovat. Já ti rozumim mám druhého manžela a spolu ted čekáme druhé dítě. Já mám z předchozího manželství syna a on taky. U nás to teda bylo tak že manžel strašně chtěl to naše druhé a já už tolik ne ale ted se těším. Promluv si s ním a připomen mu dobu( když tě lapal) na začátku
Řekni že to malí prostě chceš a řekni co cítíš.
No a jak se chová k tvým dětem. Mě připadá, že si našel dobrý hotel s obsluhou. Nechce být nikým rušen, pokud ho chytnou otcovské pudy, odejde za dcerou a plní je všechna přání. No a tebe trochu zanedbává. Nepostřehla jsem, zda bydlí ve tvém bytě. Má vůbec kam jít, kdyby jsi se s ním rozešla. Mě to příjde hrozně sobecké to jeho jednání, i kdyby mě říkal ob den, že mě miluje a nemůže beze mě být. Miluje mě ten, kdo se mnou snáší dobré i zlé, kdo mě plní přání, kdo mě pomáhá, ten kdo chce trávit se mnou volný čas.
Jenika píše:
No a jak se chová k tvým dětem. Mě připadá, že si našel dobrý hotel s obsluhou. Nechce být nikým rušen, pokud ho chytnou otcovské pudy, odejde za dcerou a plní je všechna přání. No a tebe trochu zanedbává. Nepostřehla jsem, zda bydlí ve tvém bytě. Má vůbec kam jít, kdyby jsi se s ním rozešla. Mě to příjde hrozně sobecké to jeho jednání, i kdyby mě říkal ob den, že mě miluje a nemůže beze mě být. Miluje mě ten, kdo se mnou snáší dobré i zlé, kdo mě plní přání, kdo mě pomáhá, ten kdo chce trávit se mnou volný čas.
Finančně je na tom tak dobře, že si může najít podnájem (už ho jednou hledal a našel kousek ode mne, ale neodešel
), svůj byt pronajímá, takže bydlí u mne.
Anonymní píše:
Třeba potřebuju někoho, aby mi sundal ty růžové brýle…
Kdepak na to vše musíš přijít sama.Jsi mladá ženská .a dítko proč ne…Ale rozhodně bych ho nechtěla tady s tím.Jak píšou holky.Dobrej servis má,Mladou babu taky.Víc nepotřebuje.A slovo miluji tě muže říkat tak aby tě měl v šachu.BIČ A PRYČ..Na to kolik mu je ,se tak vůbec nechová.A ta dcera by tě respektovat měla.To říkají holky taky dobře.
já nechápu proč do toho pořád pleteš vnoučata??? to je něco úplně jiného vnouče které vidí když chce a brečící mimino doma.
Napadá mě,že jestli někdy dítě chtěl a teď ne tak jestli se něco nestalo. Neumřel mu nějaký spolužák??? nebo tak něco? Mého tátu vždycky sebere když umře někdo v jeho věku.
pandora píše:Anonymní píše:Pravda je že jeho dcera tě nemusí milovat ale měla by tě respektovat . Jednou jsi tátova partnerka a tak by se podle toho měla chovat. Já ti rozumim mám druhého manžela a spolu ted čekáme druhé dítě. Já mám z předchozího manželství syna a on taky. U nás to teda bylo tak že manžel strašně chtěl to naše druhé a já už tolik ne ale ted se těším. Promluv si s ním a připomen mu dobu( když tě lapal) na začátku
Kalla1412 děkuji za milý a pravdivý názor. Co se týče začátku, tak když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají…asi takový byl i ten náš, takže na začátku byly kecy o tom, jak by si druhé dítě vychutnal..atd. a po pěti letech obrátil. Asi je nutno si také přiznat, že z mé strany se jedná tak trochu o žárlivost, protože mi vadí jak to je se vztahy v naší rodině, kdy jeho dcera má co chce a co nechce to nemusí a protože „nechce“ chodit za tatínkem domů, tak on dodnes chodí domů za ní…atd.,a pokud byť jen jediným slovem naznačím, že se mi něco nelíbí a týká se to právě jeho dcery tak je zle, je hádka. A mně už to přestává bavit, vadí mi jak je měkký vůči své dceři a jak nedokáže v ničem říct ne, ale opravdu v ničem
. Do toho se mnou nechce dítě a o to víc mne to štve.
Řekni že to malí prostě chceš a řekni co cítíš.
proč myslíš, že by jí měla dcera respektovat? Vždyť nevíme, jakou roli zde zakladatelka sehrála, jestli nebyla příčinou rozvodu, jak se ona staví k dospělým dětem, jestli to není zlatokopka…
LuckaPt píše:
já nechápu proč do toho pořád pleteš vnoučata??? to je něco úplně jiného vnouče které vidí když chce a brečící mimino doma.
Napadá mě,že jestli někdy dítě chtěl a teď ne tak jestli se něco nestalo. Neumřel mu nějaký spolužák??? nebo tak něco? Mého tátu vždycky sebere když umře někdo v jeho věku.
Vnouče a mimino mají jedno společné!! A sice „dítě“. Je jedno, jestli dítě od dcery nebo dítě jeho, prostě dítě o kterém se mnou nechce ani slyšet, ale od dcery jednou z něj bude poprděnej a bude si ho k ní chodit užívat.
ynax - jsem zlatokopka a taková mrcha, jako jsi v životě ještě nezažila ![]()
Anonymní píše:
ynax - jsem zlatokopka a taková mrcha, jako jsi v životě ještě nezažila
to já o tobě netrvdím- jen jsem reagovala na příspěvek, kde dotyčná psala, že by tě dcera měla respektovat.
Zakladatelko,ale ty pořád nechápeš,že sice jak vnouče tak jeho dítě je dítě,ale pro něj je to něco jiného.
Kolik je tvým rodičům??? 50? 55? dokážeš si přestavit,že by teď chodili na rodičáky a psali úkoly s dítětem na prvním stupni? Ty jsi mladá ty to zvládneš,ale co on. Navíc máte tři děti tvoje dvě a on jedno. Stará se už o tři. Ono i pro chlapa kterýmu je 35 a stará se o 3 děti by nebylo lehký mít 4.
ty po něm chceš aby ustoupil. proč neustoupíš ty?
Tak trochu nechápu,proč s partnerem vůbec zůstáváš,myslíš,že když on nenaplní tvé touhy a představy o životě,že za pár let budeš říkat,když on mě tak miluje.....Nemiluje tě jen proto,že nemá kam jít?On už by mohl být dědečkem a vůbec se mu nedivím,že nechce ve svém věku dítě.Takový chlap má rád svůj klid a o tom to je.Jestli si myslíš,že by váš vztah dítě vylepšilo,opak je pravdou.Být tebou,poohlídnu se po mladším partnerovi.Dítě nic nespraví,abys nakonec nebyla nešťastnější,než si teď.Pořát mu zůstane jeho dcera,tvoje děti a vaše dítě.Rozdíly,když budeš chtít,uvidíš pořát.On svou dceru neodkopne a ona bude pořát stát mezi vámi.