Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:![]()
![]()
![]()
To už vyplyne tak ňák samo.
![]()
![]()
TO nevyplyne samo. Když je ženská ve stresu, tak si vrznout nechce, a nejlíp funguje obejmutí.
![]()
@Honza 12 píše:
TO nevyplyne samo. Když je ženská ve stresu, tak si vrznout nechce, a nejlíp funguje obejmutí.![]()
Brouku, když se spolu smějou a povídají si, tak to tak ňák vyplyne samo. Já nepsala nic o stresu, tak ho sem teď netahej.
@Kobliha51 píše:
Brouku, když se spolu smějou a povídají si, tak to tak ňák vyplyne samo. Já nepsala nic o stresu, tak ho sem teď netahej.
No dobře.. ![]()
@Kajuli píše:
Taky by mi přišlo divné, že tedy ženit se nechce, své důvody má, ale děti si klidně udělá…
Mě to teda divný nepřijde
Co je divnýho na tom, že má děti bez svatby? Na to snad přistoupili oba, on žádnou svatbu nepotřebuje, jestli po ní touží jeho partnerka tak si to měla rozmyslet než mu ty děti povila.
@Kajuli píše:
@terien Tak to každopádně, teď už pozdě bycha honit, no
No právě, ona mu teď vyčítá něco co jí před tím nevadilo což mi vůči němu nepřipadá tak úplně fér ![]()
@terien Tak co jsem pochopila, se svatbou počítala, takže podle mne se zachoval nefér chlap, když ji v omylu nechal a anrovinu jí neřekl, že v časovém horizontu následujících x let se ženit nechce. Podle toho se mohla zařídit, to mi přijde fér.
Mimochodem, miluju takové ty chlapy, co jsou s holkou 10 a více let, nevezmou si ji, kecají o tom, jak to pro ně není důležité, je to jenom papír, ablablabla… a pak se rozejdou, najdou novou slečnu a najednou se žení jedna báseň (v okolí se to stalo tak 3× během posledních dvou let) ![]()
@Kajuli píše:
@terien Tak co jsem pochopila, se svatbou počítala, takže podle mne se zachoval nefér chlap, když ji v omylu nechal a anrovinu jí neřekl, že v časovém horizontu následujících x let se ženit nechce. Podle toho se mohla zařídit, to mi přijde fér.Mimochodem, miluju takové ty chlapy, co jsou s holkou 10 a více let, nevezmou si ji, kecají o tom, jak to pro ně není důležité, je to jenom papír, ablablabla… a pak se rozejdou, najdou novou slečnu a najednou se žení jedna báseň (v okolí se to stalo tak 3× během posledních dvou let)
No a já mám v okolí tři páry, co se vzaly. A po deseti letech rozvedli. Zaujalo mě, že se to odehrává často po deseti letech, ať už jsou vzaní, nebo ne.
@Honza 12 Když tak nad tím přemýšlím, kolegové se nedávno po deseti letech chození zasnoubili… Zajímavý životní cyklus vztahů ![]()
@Kajuli píše:
@Honza 12 Když tak nad tím přemýšlím, kolegové se nedávno po deseti letech chození zasnoubili… Zajímavý životní cyklus vztahů
mno já bych to zas tak neřešila aneb každý to má nastavený jinak ![]()
jen pokud spolu už předtím ti tvý kolegové žili, tak bych to nenazývala chozením…
@brumdinka Jeden se slečnou žil, druhý ne. Ale ono je to víceméně jedno, pokud jsou obě strany ve vztahu spokojené…
@Kajuli píše:
@terien Tak co jsem pochopila, se svatbou počítala, takže podle mne se zachoval nefér chlap, když ji v omylu nechal a anrovinu jí neřekl, že v časovém horizontu následujících x let se ženit nechce. Podle toho se mohla zařídit, to mi přijde fér.Mimochodem, miluju takové ty chlapy, co jsou s holkou 10 a více let, nevezmou si ji, kecají o tom, jak to pro ně není důležité, je to jenom papír, ablablabla… a pak se rozejdou, najdou novou slečnu a najednou se žení jedna báseň (v okolí se to stalo tak 3× během posledních dvou let)
Ja to take pozoruju, ze to tak je ![]()
@Kajuli píše:
Otázka je jestli on o tom věděl nebo s tím počítala tak nějak automaticky
a taky jestli jí vůbec něco konkrétního někdy slíbil.
Druhý odstavec - to je taky o tom, jestli jim ta první za to stála. Tohle přece není jenom o tom že se holka chce vdávat a chlap si by si jí teda měl vzít. Já mám kamarádku která byla s chlapem asi 9 let. Po 3 letech jí „selhala“ antikoncepce a měli dítě. Ona se chtěla strašně vdávat, jemu se nechtělo a já se mu ani nedivila protože jim to prostě neklapalo. Spíš jsem se divila jí že je do toho tak žhavá
Rozešli se a on se do roka ženil, prostě našel holku která mu za to stála
Oběma jim ušetřil zbytečný rozvod. Pokud se ten chlap nechce ženit tak k tomu má asi důvod ![]()
@terien Tak hlavně pokud se s ní nechce ženit, proč je s tou ženou tolik let? není naopak fér jí říct jak to cítí a nechat ji, ať se poohlédne po někom, kdo jí dá to všechno, co se současným nemá? Protože pak žije ve sladké nevědomosti a každou chvíli čeká prstýnek, kdežto chlap už dávno ví, že třeba by svatbu i chtěl, ale ne s ní.
@Kajuli píše:
@terien Tak hlavně pokud se s ní nechce ženit, proč je s tou ženou tolik let? není naopak fér jí říct jak to cítí a nechat ji, ať se poohlédne po někom, kdo jí dá to všechno, co se současným nemá? Protože pak žije ve sladké nevědomosti a každou chvíli čeká prstýnek, kdežto chlap už dávno ví, že třeba by svatbu i chtěl, ale ne s ní.
Na to se ty trosky nezmůžou. Jen se prostě nechtějí ženit a čekají, až půjde kolem něco lepšího. A po deseti letech a několika dětech je lepší skoro všechno a pak se hned ožení, protože nanečisto si to už zkusil. ![]()