Tchibo Cafissimo
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@84dan píše:Krok 3 – Plníme kapsli
Jednoduše použijeme 3 recyklované kousky plastu (musí být suché), naplníme novou kávovou směsí. Snažte se naplnit kapsli úplně, užijte klidně lžičku, aby byla směs pěkně natlačená až po horní linii. Zakryjte druhým sítkem a překryjte alobalem. Důležité je pořádně zahnout okraje fólie tak, aby okraje nebyly příliš tlusté a alobal nepřekážel při vkládání.
Mám vyzkoušeno, že ten alobal tam není nutný. Fólie je na kapslích z jediného důvodu - aby se udrželo aroma, když kapsle dlouho leží někde ve skříni. To při jednorázovém plnění není nutné, takže stačí napěchovat kapsli a zakrýt sítkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zpěnění mléka
Dobrý den.
Byl by někdo tak hodný a poradil mi, jak zpěnit to mléko? Postupujeme podle návodu, ale pořád se nám nedaří udělat dostatečné množství pěny na laté.
Pěnu to udělá, ale ani ne 1cm vysokou a hlavně ani ne do minuty spadne…
Používáme moc velké množství mléka, nebo malou sklenici? Děkuji za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napěnění mléka
Dobrý den.
Byl by někdo tak hodný a poradil mi, jak zpěnit to mléko? Postupujeme podle návodu, ale pořád se nám nedaří udělat dostatečné množství pěny na laté. Pěnu to udělá, ale ani ne 1cm vysokou a hlavně ani ne do minuty spadne… Používáme moc velké množství mléka, nebo malou sklenici? Děkuji za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunickoe
Ahoj, mléko by mělo být hodně vychlazené a možná i záleží na druhu, protože mě se to taky někdy našlehá hodně a někdy sotva ten cenťák. A pak s tím musíš jakoby krouživě pohybovat, různě to naklánět a tak!.. Já mam problém, že se mi třeba první pěna udělá jakžtakž a druhá hned po sobě už nic moc
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napěnění mléka
Ahoj. Tak jsem zkusila koupit jiné mléko a nechala jsem ho pořádně vychladit a stejně mi to nejde…:( Není někdo ze Zlínského kraje, že by mi to ukázal?? Káva tchibo nám moc chutná a milujeme laté, tak to nechceme jen tak vzdát a kávovar vrátit… Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunickoe
Tak jestli to neni nějaká vada- nemáš to ještě v záruce… Jinak super pěnu udělá i ruční mixérek z Ikey za 20kč, to se trochu mléka ohřeje v kastrůlku (né na bod varu) a pak se krásně našlehá! Je to i rychlejší než na kávovaru, kde se to pak musí rozebrat a umýt!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mě to trvalo zhruba rok, než se mi začalo dařit našlehat mléko. A ještě i teď se mi stane, že se mi to nepovede. Každopádně nejlépe se našlehá sójové mléko a pěna nespadne a zůstane i po vypití kávy. Jinak s normálním mlékem je to těžší a hlavně víte samy jak je to dnes s těmi mléky v krabici - katastrofa. Profíci tvrdí, že s mlékem se kroužit nemá. Jen se ponoří tryska cca 1 cm pod hladinu a šleháme. Mrkněte na http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…
Tak držím pěsti:)
- Citovat
- Upravit
V záruce kávovar ještě máme-máme ho teprve od neděle… Mě se podařila zatím jen pěna max 1cm vysoká, ale manželovi už i vyšší (ale na laté to stále nemělo), takže si myslím, že chyba je v naší technice…:)
Jinak zkusím teda zítra ještě koupit to sojové mléko, protože jinak rok čekat na to než se mi podaří první pěna opravdu nevydržím…:)A pokud se mi podaří ze sojového, tak budu mít aspoň motivaci to dokázat i s normálním…:) Díky za rady…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem.
Tak jsem dnes koupila sojové mléko a pěna se mi podařila udělat s výdrží asi hodinu. Byla jsem moc nadšena, avšak sojové mléko není pro nás ideální, tak teď když vím, že to funguje, tak budu pracovat na pěně z normálního plnotučného…:) Jinak jsem mámě v tchibu koupila ruční elektrický napěňovač a z něj jsem také nadšená-udělá ještě lepší pěnu a rychleji i ze studeného mléka. Takže komu jde o napěnění mléka a nechce vyhazovat peníze za celý kávovar, tak doporučuji…;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MY ho máme a je fajn!
Porádí někdo prosím, jak ho odvápnit? děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mekkinka
Odvápnění najdeš na konci návodu, nejlépe to jde s octem!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akce
Ahoj,
nevíte někdo o nějaké výhodné akci na tento kávovar? Vím jen, že v Tchibu teď mají Cafissimo + Duo zdarma, ale chtěli bychom spíš to cafissimo. Díky
- Citovat
- Upravit
navod
Prosim muzete mi nekdo poradit jak mam odvapnit cafissimo? nekam jsem dobre zalozila navod a nemuzu jej najit ![]()
- Citovat
- Upravit