Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky díky moc hned mi to zvedlo náladu,no už to utíká velice rychle
Uvidíme jak se páni doktoři trefili v určení pohlaví,ale hlavně ať je prcek zdravej o nic jinýho teď nejde.No dneska jedem právě koupit zbytek věcí a o víkendu si to připravím jen nevím kolik plínek mám sebou vzít,ale tak když by chyběli doveze je přítel případně.Už to chci mít vše pokupě,abych nemusela stále důmat co ještě
.
Slavnou skoro tchýni sem od neděle neviděla vůbec mi nechybí snad jí ještě dneska nepotkám,ale zítra beztak jak půjdu prát hnedka bude muset dojít na kontrolu-klasika.Ale radši ať nechodí stále sem v nějaké bojové náladě tak bych jí asi docela urazila né,že by mi to nějak vadilo ujasnit si ty věci,ale ona by z toho udělala aféru jak prase určitě ![]()
Foxinko-no mám právě strach,že tu bude nalezlá každý den,protože nechodí do práce a času má mraky,a bude zase chytrá jak rádio,ale já když budu chtít poradit tak zavolám mojí mamči.A zase začne tím jejím tak coooo jak to jé
jak když sem dojela z operace s okem mluvila na mě jak na pětiletý děcko ![]()
Stejně si budu zamykat,a tak se dovnitř bez ťukání nedostane
já jí dám nepotřebuji mít za zadkem stíhačku
Tak snad tě opravdu nebude neotravovat, ale obávám se, že i když budeš zamklá, tak stejně bude chodit a klepat. Ta moje přišla v den, kdy jsem přišla z porodnice a byla tu každý den až do doby než sjem řekla příteli, že takhle opravdu ne, že to nezvládám. Vydržela jsem to 14 dní, chodila k nám jako na směnu do práce. Jen u nás seděla, čekala, až se malá probudí, chodila ji budit a pořád dokola ![]()
Ale tak to se už musíš opravdu moc těšit, že? A jaktože jdeš rovnou na císaře? Není dobře otočená nebo ze zdrav.důvodů?
No věřím,že to bude tak jak u Vás sotva dojedem už tu bude čučet a bude se přetvářet před přítelem jak to dělá teď.Jak,když jsme si dovezli kočárek ani jsme ho nevyndali z auta a už byla vylezlá venku a hned se dala do skládání a už ho zkoušela a hlásala jo to se bude dobře vozit ten je lehkej a co to kolečko vepředu dá se zaaretovat a tak jako bych tam vůbec nebyla.Přitom jako vozit nebude na to ať zapomene to zvládnu taky na vožení nic není.Já teda myslím,že snad bych to ani těch 14dní nevydržela už teď jí naprosto nesnáším jak mě pomluvila a přetvařuje se před přítelem jak jí na mě záleží přitom je to jen jedna velká fraška.
Na císaře jdu ze zdravotních důvodů v březnu mi operovali oko-odchlíplá sítnice takže nesmím tlačit jinak bych si to mohla zase poškodit.
No a týjo zatím se mi míchají obavy s těšením nevím jak to budu zvládat,ale snad to nějak dám
zvládlo to přede mnou spoustu mamin tak musím taky ![]()
To zvládneš. Je to moc krásné.
Tak přesně takhle se chovala tchýně taky. S kočárkem, vozením, olečkama, se vším…Ale pokud se partner postaví na tvou stranu, máš vyhráno.
Ted jsem si vše přečetla.Draková-at se ti vše podaří,daří,at máš pevné nervy až přijde a bude chtít být u vás dlouho.S tím vozením kočáru,to by mě fakt namíchla.Naštěstí s mojím malé nečekám,co se týče jeho mamky.Nic bych proti ní neměla kdyby se chovala normálně.Jinak doufám že tvůj bude stát při tobě,ty malé a on budete rodina.Ale to víš,zase jsem moc chytrá.
Nkolitea- prostě platí přesně ten článek o tchýních. Já nevím, moje mamka se do ničeho neplete, nekecá mi do toho, nic mi nevnucuje, ale vím, že když bych se jí zeptala nebo potřebovala pomoc, je tu vždy pro mě. Taky mi po porodu strašně moc pomohla a postavila na nohy. ![]()
Foxinka-no musím to zvládnout pomoc od ní rozhodně nechci ani náhodou stačí,že budu muset mít nervy jak špagáty,když sem bude chtít chodit a házet rozumama a jejíma radama.O to vážně nestojím.A na kterou stranu se postaví partner je hvězdách jen doufám,že na tu moji,ale on bude pravděpodobně mlčet tak jak to dělá do teď tak nevím k jaké straně se to bude více přiklánět.
Každopádně jestli si myslí,že si sem nakluše a bude se chovat jakoby nic tak to má smůlu nejsem žádná blbka,která jí všechno bude žrát
Nikoltea-snažíš se poradit na tom není nic špatného já sem ráda,že si o tom můžu s někým promluvit.
No holky bude to boj to je mi jasné,a jsem vážně zvědavá,kdo bude vítěz ![]()
No, ty buď hlavně v pohodě, s tchýní se nakonec nemusíš stýkat a ani poslouchat její pitomosti. Já jenom vím, že tchýně mi hodně ublížila a že se štve do věcí, po kterých jí absolutně nic není a s tím nic nemůžu udělat. Jak mi řekla, i kdybych se stavěla na hlavu, tak mám smůlu, bude si dělat, co chce. ![]()
foxinka,Draková-taky máš hodnou mamku,taky se mi mamka do ničeho neplete.Od 18 let mi říká:jak si uděláš tak budeš mí,nechala at si dělám podle sebe,i když jsem v životě(jako každý)narazila,mám ponaučení.Radí mi jen když potřebuju,ale někdy ani to ne,když má být rozhodnutí na mě.Říká:já ti poradím,bude to špatně a budu za to já.
Na druhou stranu si to myslím taky,že když bych jeho mamce pak něco říkala tak mi řekne to samé co Foxinko tobě,neposlechne abude si dělat co chce.Jenže na jednu stranu si zas myslím že by se mě třeba přítel pak zastával.
Draková-se ti nedivím že od ní rady nechceš,od toho máš svou mámku.I na tebe budu pak myslet.Jak máš malé a jak tchýně průdí svýma řečma.A držím ti pěstičky at je přítel na tvé straně.Jako určitě každá chápe že když má tchýně první vnouče že se na to těší a chce být taky u dítka,ale at bere ohled na snachu či synovu přítelkyni.A když se jí řekne ne tak prostě ne.Jo to se mi zase mluví.Kdoví jak já bych byla v praxi.
bacha na to jak bude radit . Já jsem byla po císaři a ty její rady mě fakt točily , štvaly a měla jsem z toho nervy tak v prdeli že jsem přišla díky ní o mlíko. Nenechala mně ani vydechnout a ani to abych se dala do hromady a srovnala si vše v hlavě jak to musím zvládnout sama a že ničí pomoc nepotřebuji
. Já jsem nechtěla ani přítelovu pomoc jelikož jsem věděla že se sice postará a bál se vzít kluka do ruky aby mu náhodou něco neproved. V 6 nědělí jsem měla nejradši když šli všichni do práce a já byla doma s klukem sama
. A nejvíc mě vadilo to že s náma bydlela a když kluk v noci víc brečel a já mu šla dát mlíko ( chvilku trvalo než jsem ho udělala ) ak na mne vlítla stím že ho týrám a podobné keci. Pak s odstupem času jsem se dozvěděla že na mne chtěla poslat sociálku stím že ho týrám ale to naštěstí přítel zaúřadoval a řekl jí že dokud kluk prospívá a nic mu není tak ať se stará sama o sebe a do výchovi se neplete ![]()
Ahoj holky. Tak koukám že nejsem sama..U nás někdy vážně hrůza. Bydlíme u přítelových rodičů (my nahoře a oni dole)ale vůbec to nic neřeší:-(. Máme tříměsíčního klučíka. Hrozný to bylo ještě před těhotenstvím ale v těhotenství..škoda mluvit. Pořád že na mě musí dávat pozor, že mě bude hlídat, už s tím byla dost otravná ale nedala si říct. Měsíc před termínem porodu mi pořád říkala to jo a to ne. A že bude se mnou u porodu! Hrůza, děs!! Vůbec neslyší moje NE. Naštěstí odjeli na pár dní na dovolenou a náš brouček byl tak hodný, že se sice narodil o 12 dní dříve, ale zrovna když tu nebyli:-), všechno proběhlo naprosto v klidu, neumim si představit, kdyby tu byla. To by hrozně hysterčila a byl by akorát stres. Ted teda nevim, když našeho malého obleču ven, tak je bud moc nebo malo obleceny, kdyz spi v kočárku tak pořád přešlapuje kdy už se vzbudi, aby tam byla prvni. Máme nove bydleni a kdyz prijde k nám nahoru tak tohle by jste meli udelat tak a tak, tohle se mi nelibi, to je špatne atd. A asi mě taky maji za úplne hloupou co se neumí o nic postarat. Kdyby mohla tak přítelovi dělá svačinu do práce ještě dnes. Připadá mi že si mysli ze se bez ní nikdo neobejde, že nic nebude v pořádku pokud to neudělá nebo nezařídí ona. Do všeho mluví, radí. Chápu ze je starší, že to možná i myslí dobře ale přece nemůže pořád každýmu určovat co a jak ma byt, co můžem a co ne. Jsme snad uz dospeli a svepravny. Skoda mluvit, bylo by to na dlouho, však si myslim ze to spousta z vas zna. Ja teda ale uz nevim co delat, dost casto mi dochazi trpelivost.Prítel uz kolikrat rekl at nas necha, at nám do nasich veci nemluvi, ale stejne si porad dela co chce, jeji nazory jsou nejlepsi, vubec neslysi a nereaguje na Ne. A kdyz se více ozvu i ja, tak jeji manzel (tedy tchan) hned vyleti a jedna s nama jako s malejma detma a jeste tak arogantne. Nechci aby mi vychovavala syna, protoze si myslim ze by z nej vyrostl nesamostatnej clovek bez vlastniho nazoru (tohle ne, tady pujdes, tohle budes delat atd). Nastesti si ho budem vychovavat podle sveho.A abych nezapomela: poradne se oblec, je tam zima, nezapomel sis vzit prasek?, jedli jste?, kam jdete?, kde jste byli?, a jeste sms: v lednici u nas je to a to, ohrej si to.
. jako malym detem
.porad dokola
. Tak se devcata mejte a jestli jste na tom podobne tak kdyztak dejte vedet, jak to zvladate, ja uz totiz dal nevim
.
to znam taky. Hlavne jsem porad dokola poslouchala tohle si neber na sebe vem si tohle podivej se jak v tom vypadas a jakej mas v tom velkej zadek.
. A nebo taky rikala ze kluk je moc nabalenej na ven ze mu bude vedro. Tak na to mam odpoved kdyz mu bude vedro tak ho sliknu radsi teplo nez aby nastyd. Pokazde kdyz jsem ho sla krmit tak mi brala lahev jestli nahodou neni moc horky to mliko . Tak hned skousela lahev na ocni vicko
. A nebo me hrozne vytacela kdyz spinkal. Slova kdy ho budu krmit, ne.a uz hlad , dej mu jidlo musi mit hlad. Kluk jedl jak se probudil nekdy po 2 hod nekdy po 3 hod jindy treba az po 6 hodinach. A pak me nejvic tocilo to kdyz jsem ho oblekla tak baba prisla stim ze mu mam dat neco jineho ze ho teplaky skrti.
. Od urcite doby co ji jeji mamka vynadala at si dela generala nekde jinde tak je to sni v pohode. A ted co bydlime sami tak kdyz neco rekne co mam udelat tak udelam opak a ona je coje z toho naprasky
.jo a na ty tvoje otazky ( kde jste byli, kam jdete, jedli jste tak odpoved zni venku , a v kolik se vratite tak muj pritel ma velmi dobrou odpoved az kohout zakokrha
a taky slusni lide domu chodi za svetla.)
No právě mám taky obavy,abych nepřišla o mlíko poté,co budu muset snášet jí nalezlou imrvere u nás,ale já jí stejně v neodpustím to(vím budu se opakovat),že vůbec může z huby vypustit,že malá nebude jejich ostatní mi je celkem jedno ať si říká co chce,že nic nedělám a další věci,ale tohle jí zařídilo mou naprostou nenávist jednou to je dcera od jejího syna ať se jmenuje jak chce,ale tím líp,když to řekla mám argument,který použiji,a budu doufat,že se urazí a už sem nepoleze,stačilo,když mě upozorňovala na předchozí manželku od přítelova bratra,když se jim narodila malá tak ona jí taky v podstatě vyšachovala,podle tchýně oni nemohli nic(chovat,vozit,koupat,hlídat),ale jakmile přijeli rodiče od manželky a Ti právě dělali vše to co oni nemohli tak se urazila a přestala tam chodit toho hodlám docílit já,a pak snad budu mít klid,ještěže je tak hloupá a tak radí aspoň vím jak naní
.Škoda,že moje mamča bydlí daleko tak tu nebude bohužel moc,ale už jen to když se dozvěděla,že mi po porodu přijede pomoct tak ten obličej stál vážně za to.Ještě mi říkala škoda,že nezažiju jaký je mít dceru a pomáhat jí s mimčem( má 3 syny) jakoby tím říkala ty se těš mě se nezbavíš,ale zbavím to si může být jistá ![]()
Prostě nepochopím jak může být někdo tak zlej přeci jde o jejího syna a jeho štěstí a ona se chová jak,kdyby jí nezáleželo jakej bude mít život,ale jen si ho sobecky chce držet u sukně.
A uplně nejlepší,když si člověk za svoje peníze něco koupí tak otázky jako proč jste si to kupovali,vždyť to nepotřebujete,přitom ona to neplatí tak co se do toho s.re s prominutím.
Jinak taky musí vědět,kde jsme kontroluje přítele hned se ptá,kde je,když se zdrží v práci-jednou šli po práci do hospody a já taky ještě byla v práci a došla v sedm po dvanáctce tak dolítla,že kde je,že proč jsme jí neřekli,že dojde později-dokonce mu volala,nebo teď naposled,když jsme byly na kontrole s okem a ona to nevěděla a zrovna jsme se s tchýní a babičkou potkaly u vrat,babička se ptá,kde jsme byly a tchýně tak nasraně hlásí já taky nevím,kde byly jak kdyby jsme byly malí fakani co nemají svůj život měla sem sto chutí jí říct co je Vám potom,ale tohle si nedovolím přeci jen mám úctu ke starším,i když tahle si to dávno nezaslouží.
Navíc sem jí od neděle neviděla a musím říct,že je to slast mám tu klid a pohodu,ale dneska jí určo potkám o je mi jasný.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat