Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
15.10.11 08:37

No mne hlavne nejvic vadilo to ze prudila porad od 7 mesice. Stim ze kluk nema hotovej pokoj,ze nemam tasku do nemocnice pripravenou a takove ty veci co by nejradsi clovek odlozil co nejdal to pujde. Vse jsem mela vybrano a napsany seznam kdybych nahodou porodila driv aby to pritel koupil :mrgreen: :mrgreen: . Ja jsem jen cekala az bude lip aby nam firma vystukovala detsky pokoj a loznici aby to rychle schlo :mrgreen: :mrgreen: . Kdyz byl pokoj vystukovanej tak jsme jeli koupit koberec a ten nemohla vubec rozdychat jelikoz jsem mu koupila do pokojiku cerny koberec. Nabytek ma kluk hnedo bili . Tak se k te cerne suprove hodi. :mrgreen: :mrgreen: . Pokoj byl dodelan na zacatku 9 mesice. :mrgreen: :cert: :cert: . To mi jeste se snazila zakazovat jezdit na dovolenou na chatu stim ze muzu rodit driv . Tak jak to udelame. Tak to uz se ozval pritel :mrgreen: :mrgreen: . Od ceho mame auto a hlavne skoro vsude kde jsme byli byla porodnice :mrgreen: :mrgreen: . No proste nemohla rozdychat to ze jsem si uzivala tehu a ona zemne delala nemocnou jako bych mela nejakou nakazlivou nemoc :cert: :cert: :cert:

• Upravit
18305
15.10.11 09:45

Draková: když tchýně říká, že vaše mimčo jakože nebude jejich, na to bych si pořídil pádný argument. Sestav vaší malé rodokmen. Tam bude jasně napsané, kdo jsou její předci. A tchýně si může žgrindat co chce. (Zkus se mrknout k nám - do stálé diskusní skupiny „Genealogie“, tam se tímto zabýváme.) Je to sice běh na dlouhou trať, obvykle trvá sestavení rodokmenu několik let a dělá se to po práci po večerech, ale zase v době internetu na to nemusíš jezdit do archívů a můžeš ho sestavovat pohodlně doma v obýváku u počítače…
Já pořád přemýšlím, jestli by se vůči prudícím tchýním dal uplatnit zákon o potírání terorismu - když jsou teda údajně řízené Al-Kajdou..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
28
15.10.11 10:02

Tak to je podobny. V těhotenství šla se mnou koupit nějaké oblečení. Já jsem si něco vybrala, a hned to nemůžeš mít, to ti moc zvýraznuje břicho. Copak já ho chtěla schovávat, tajit? Nevidim důvod. Ale zase bylo špatně. A nejlepší je, že nám plánuje svatbu. Mě říká že si nechám ušít to a to na svatbu, ale co chci já? Co na tom :pocitac: . Ze svatba to a to. Uz jsem kolikrat rikala ze se budeme brat az jestli my budem chtit a kde, to se taky pripadne uvidi.Tímhle zpusobem me akorat odrazuje a protivi mi to. Pro svoje vnoucata by sice asi udelala prvni posledni ale dost casto to prehani. :zed: :zed:

• načítám...
44
15.10.11 13:26

No taky se mnou šla tchýně asi dvakrát kupovat něco pro malou,a když sem si nic nevybrala hned nemám vkus,protože ona by toho koupila tolik,ale její vkus je šílený a to naprosto tak přeci se jí nebudu podřizovat na to kašlu.Jinak doma sem chodila v tričkách co byly klasicky přes břicho některý trochu víc obepnutý přes bříško,ale mě to nevadilo a ona mi nosila a nutila trička volný,abych v tom upnutým prý nemusela chodit já jí vždy říkala,že to nechci chodím si v tom v čem je mi dobře a nebudu to měnit jen proto,že jí se to nelíbí.
Dětský pokojík nemáme vybudovaný vůbec předělávaly jsme ještě věci tam,kde bydlíme a na tohle už nevyšlo bohužel,ale kdyby došla a začala takto kafrat tak bych jí asi z fleku řekla, fajn,když jste tak chytrá tak nám na to dejte finance a všechno bude taky nejsme kouzelníci a peníze jak já říkám ne..rem.
A svatba se u nás prý taky plánuje,ale já o tom nic nevím stačí,když k tomu dodává,že přítele do svatby nutím což není pravda já se chtěla vdávat,jedině v případě,že bychom to oba chtěli ten čas nenadešel a teď,když čekáme malou by se to sice asi hodilo,ale už by to bylo proto,že musíme a to pro mě nemá až takový význam a navíc přítel ani nechce a já ho o ruku žádat nebudu.On sice teď tvrdí,že se na jaře vezmeme,ale já tomu nevěřím myslím,že to byl z jejich strany,aby mě donutili dát přítelovo příjmení to jsme sice nakonec dala,ale né kvůli svatbě,ale proto,že sem si uvědomila ,že si to zaslouží přeci jen je to táta.
Jura007-díky za info jak budu mít chvilku tak se mrknu ,ale ona hlavně s tím,že malá nebude jejich,aby mě vydeptala a já dala to jejich příjmení a navíc mě nevadí,že to tvrdí klidně může jí to vpálím v příhodnou chvilku jí to šíleně leží v žaludku asi se stydí to pak na vesnici někde říkat,a navíc malá je stejně moje a přítele ona plní jen funkci babičky a ničeho jiného.

• načítám...
28
15.10.11 16:50

Pokoj pro malého taky ještě nemáme, ale čekám že až ho budem zařizovat, tak to bude zase rad jak by to mělo být, jak a co děláme špatně a pořád dokola :roll:. Holky, nesmíme se nechat :palec:

• načítám...
Nikoltea
16.10.11 21:57

Jen by mě zajímala jedna věc.Máte přítele který rekonstruuje barák,ve kterém byste měli bydlet vy dva.Jeho maminka přijde za zedníkama a začne jim říkat co a jak tam mají udělat,sklep,okno by mohlo být širší a řekne že by chtěla větší kuchyn,tohle by jste se dozvěděli jak by jste tam s přítelem přišly a on to říkal,ten zedník.Nakonce byste se dozvěděli že sklep,šířka okna a velikost kuchyne je podle jeho mamky(která samozřejmě svoje postavené má)a aby bylo po jejím dala mu na to peníze.Nevadilo by vám,kdyby jste tam měly bydlet s přítelem-jen vy dva a jeho mamka si určila jakou ona tam chce kuchyn?

• Upravit
28
17.10.11 10:54

U nás to možná bylo běco podobného, ale jasně jsme dali najevo že tady budeme bydlet a žít my a ne ona, takže je pouze na nás jak to budeme chtít. Ale nechápu proč ten zedník se řídil podle maminky, copak vy jste zedníkovi neřekli jak to má být? Jo aha, možná v tom hrajou roli peníze, které mu dala,protože za peníze jsou někteří lidé schopni cokoli.A samozřejmě že by mi vadilo protože v tý kuchyni budu já(tedy vy)a ne maminka a vám se to co se líbí jí líbit nemusí a chtěli jste to jinak. A u mě by uz slo jen o ten princip, proč proboha to má být podle někoho, kdo své má a já chci zase to své jinak.

• načítám...
Nikoltea
17.10.11 11:02

Zedník řekl,koho chleba jíš toho písen zpívej.Tak když zaplatila tak to bylo podle ní.On hypotéku má,ale špatně mu to vypočítali a mě hypotéku ted nedají.Já chtěla menší,protže se i mín stojí,ne je to podle maminky.

• Upravit
3429
17.10.11 12:24

Draková - takže ona argumentuje, že malá nebude jejich, když nejste manželé. Tak v tom případě jen dobře pro tebe, protože ji cizímu člověku nepůjčíš, nencháš vozit a ani na návštěvy nemusíte chodit. U nás je to tak, že malou má ráda, ale já jsem pro ni nikdo nejraději by mě odstranila. Brácha od přítele se bude ženit, v sobotu jim to oznámili, no ta se mohla posrat, chtěla, aby jí švagrová začala říkat maminko, že budou končně rodina, objímala je… takže já jsem nikdo, jen jsem jí porodila vnučku, aby ona ji mohla vychovávat a jinak jsem cizí člověk… :cert:

• načítám...
235
17.10.11 13:57
Foxinka píše:
Draková - takže ona argumentuje, že malá nebude jejich, když nejste manželé. Tak v tom případě jen dobře pro tebe, protože ji cizímu člověku nepůjčíš, nencháš vozit a ani na návštěvy nemusíte chodit. U nás je to tak, že malou má ráda, ale já jsem pro ni nikdo nejraději by mě odstranila. Brácha od přítele se bude ženit, v sobotu jim to oznámili, no ta se mohla posrat, chtěla, aby jí švagrová začala říkat maminko, že budou končně rodina, objímala je… takže já jsem nikdo, jen jsem jí porodila vnučku, aby ona ji mohla vychovávat a jinak jsem cizí člověk… :cert:

To je hrozný… A je aspoň přítel při tobě?

• načítám...
16291
17.10.11 14:02
Foxinka píše:
Draková - takže ona argumentuje, že malá nebude jejich, když nejste manželé. Tak v tom případě jen dobře pro tebe, protože ji cizímu člověku nepůjčíš, nencháš vozit a ani na návštěvy nemusíte chodit. U nás je to tak, že malou má ráda, ale já jsem pro ni nikdo nejraději by mě odstranila. Brácha od přítele se bude ženit, v sobotu jim to oznámili, no ta se mohla posrat, chtěla, aby jí švagrová začala říkat maminko, že budou končně rodina, objímala je… takže já jsem nikdo, jen jsem jí porodila vnučku, aby ona ji mohla vychovávat a jinak jsem cizí člověk… :cert:

Kdyby má tchyně nebyla po smrti, tak bych řekla že mluvíš o ní… Případně mé švagrové, ta manželovi oznámila - ty i TVOJI kluci jste vítáni, ale JI nech doma :roll:

• načítám...
3429
17.10.11 14:02
Sindyna píše:
Foxinka píše:
To je hrozný… A je aspoň přítel při tobě?

Někdy ano, ale většinou při důležitých věcech stojí na jiné straně. Proti mě :cry:

• načítám...
3429
17.10.11 14:04
Hanule píše:
Foxinka píše:
Kdyby má tchyně nebyla po smrti, tak bych řekla že mluvíš o ní… Případně mé švagrové, ta manželovi oznámila - ty i TVOJI kluci jste vítáni, ale JI nech doma :roll:

Třeba se do ní reinkarnovala.
Tak nějak. Akorát švagrová je vychcaná a hraje to na všechny strany přede mnou pomlouvá tchýni a před ní obě s radostí pomlouvají mě.

• načítám...
235
17.10.11 14:04

Mě moje máma tvrdí, že kdyby jsme byli svoji, tak mě začnou tchánovci respektovat, ale na to jim se.u. přítel sice svatbu chce a zrovna to začal probírat jak jsme byli u tchánovců o víkendu. já jsem říkala, že do roka by měla být od žádosti o ruku svatba (chlap mě požádal o vánocích) na to můj: „no musíme to uspořádat příští rok lásko“ a tchýně, „ale to se jen tak říká, to už dneska neplatí a malá by z toho vůbec neměla rozum“. Navíc, když jsem tam nebyla, tak říkala příteli, že pokud se chce ženit, tak ať s penězma na svatbu od nich nepočítá… neradši bych jí to udělala naschvál, ale sama o to manželství nějak přestávám stát, resp. o toho chlapa :cry:

Příspěvek upraven 17.10.11 v 14:10

• načítám...
235
17.10.11 14:08
Foxinka píše:
Hanule píše:
Foxinka píše:
Kdyby má tchyně nebyla po smrti, tak bych řekla že mluvíš o ní… Případně mé švagrové, ta manželovi oznámila - ty i TVOJI kluci jste vítáni, ale JI nech doma :roll:
Třeba se do ní reinkarnovala.
Tak nějak. Akorát švagrová je vychcaná a hraje to na všechny strany přede mnou pomlouvá tchýni a před ní obě s radostí pomlouvají mě.

tak ta švagrová asi taky bude dobrá duše, co? :lol: aspoň, že to víš a dáváš si před ní bacha na pusu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová