Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky si asi sedím na vedení
Mně šlo o to, že tazatelka neumí spočítat, kolik je jejímu dítěti a někdo další jí odpoví, ať se netrápí, že může být dyslektik. Nevím, jak to s tím souvisí. Nebo už mají dyslektici úlevy i v počtech?
A každý, kdo píše jak tatar, je nutně dyslektik? Proč ten člověk prostě nemůže být jen míń chytrej? Nebo už neexistují hloupí lidé? (to není myšleno přímo na tazatelku)
@Izzz píše:
Taky si asi sedím na vedeníMně šlo o to, že tazatelka neumí spočítat, kolik je jejímu dítěti a někdo další jí odpoví, ať se netrápí, že může být dyslektik. Nevím, jak to s tím souvisí. Nebo už mají dyslektici úlevy i v počtech?
A každý, kdo píše jak tatar, je nutně dyslektik? Proč ten člověk prostě nemůže být jen míń chytrej? Nebo už neexistují hloupí lidé? (to není myšleno přímo na tazatelku)
Existují hloupí i tupí lidé. Máš pravdu. ![]()
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebude
Manžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.
@Jimmy941 píše:
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebudeManžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.
Najděte jí podnájem, třeba i kousek od vás a vystěhujte ji. Ať si začne sama platit nájem z důchodu. Může si zažádat i o příspěvek na bydlení, pokud by nedosáhla.
Jak velký máte byt? Proč jste si tchýni brali vůbec do bytu?
@Jimmy941 no ja se obavám ze budeš muset a nebo na to jdi fikaně, po něčem koukni sama a pak to prezentuj manželovi jako super možnost protoze " jak jistě uznas Vašku takhle se sem nevejdeme a nemáme soukromí " ![]()
Najdi pár inzerátů okolo vás, vytiskni a ukaž mu, že může jít bydlet jinam. Pomožte jí sepsat nájemní smlouvu s vlastníkem a vystěhujte do doby, než si domů přivezeš z porodnice mrňouska.
Jak vůbec v bytě funguješ? Kde je soukromí? Sex? Atd? Jak máte velký byt?
Ufff, upřímnou soustrast.Jak to píšeš, pokud neuděláš razantní krok, bude u vas bydlet navěky. Chápu, ze kdyz je sama, platit nájem je velká fin. zatez, ale takhle vám rozbije rodinu. Budes muset zesilit nátlak, i za cenu, ze bude doma velké dusno.Ne promluvit, ale najit řešení, at je do měsíce pryč.
Byt máme 3+kk. V jednom pokoji je tchyně v druhém jsme s manželem a synem. Obývací pokoj s kuchyní je společný. Jeden čas jsme s obývaku udělali ložnici, aby syn měl vlastní pokoj ale pak nám tchyně courala kolem postele, kde jsme spali a to nešlo. Takže teď budeme všichni v jednom pokoji a nevím jak to bude fungovat. Aby se kluci navzájem nebudili a taky aby nebudili manžela. Děla čtrnáctky a potřebuje se vyspat.
Budete všichni v jednom pokoji?? To je tedy dost nepředstavitelné, upřímně vás lituji…i když třeba tchyně může být sebeúžasnější, být takhle v jednom pokoji nemůže nikdy dobře dopadnout…no, držím palce, ať se vše brzy zlepší!
No tak pokud by se ti nepovedlo ji vystehovat, vystehujte ji aspoň do obýváku. Nebo at spi se starším v dětským pokojíku (současný její pokoj).Proboha je to vás byt, ona se musi uskromnit!
Souhlasim s Jita22, nastehovala bych ji do pokoje deti a myslim ze si sama zacne hladat nejake bydleni… pokud by to nepomohlo, sla bych do prace a nechala manzela doma s detmi a babickou, treba by to manzela taky trochu nakoplo…
@Jimmy941 píše:
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebudeManžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.
Psal se nějaký rok 1955 nebo tak něco, moje babička čekala druhého syna, když děda odmítl se nepostarat o svojí mámu a nastěhoval ji k babičce. Nedalo se to, bylo to peklo. Babičce ruply nervy a jak byla zarytá katolička, sbalila sebe, staršího syna i miminko a odjela ke svým rodičům mnoho a mnoho kilometrů daleko a doma nechala vzkaz, že buď ona, nebo babička. Netvrdím, že pro dědu to bylo jednoduché, tehdy se prostě rodiče „neodkládali“, ale babičku odvezl pryč.
Tak tohle je fakt složité, těžko se ti ji podaří vystěhovat bez nějakého velkého nátlaku na muže. A navíc, mohli byste jí platit nějaký byt? Takže asi leda jak píše nade mnou jita22, nastěhovat jí staršího syna do pokojíku. A denně mluvit o tom, že se postaráte, ale byt je malý a potřebujete víc místa. Abyste jí nepronajali nějakou garsonku a tvůj chlap se pak neodstěhoval do práce, aby to stačil financovat.
Edit - myslím tím že odvezl svojí mámu, babička když to vypráví, tak říká „babička“, protože to byla babička jejích dětí.
@Jimmy941 píše:
A co si koupit větší byt nebo dům abyste tam měli více místa? Podle toho co píšeš mi přijde, že ona se hned tak odejít nechystá a dělá vše proto aby mohla zůstat.
Cítí se sama a nechce jít od vás, je jí s váma dobře a navíc, brzy bude postarší a bude potřebovat péči, tak si třeba plánuje, že se o ni postaráte. ![]()
Nemá nějaké kamarádky, že by se nastěhovala k nim? Nebo ji pošli na rande, třeba si najde chlapa a nastěhuje se k němu. ![]()