Tchýně mi dluží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
8.7.22 19:18

@Kelsey mám statek, ale s ovečkama ve stáji bydlet vážně nebudu 😅. V baráku bydlí otec s přítelkyní, já chci mít soukromí, tak jsem si našla levný nájem. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:23

@lleennttiillkkaa konečně někdo, kdo to dokáže trochu pochopit.🙏 Já když to vidím zpětně, tak taky protácim panenky, ale hold jsem jednou chtěla vidět v někom špatném něco dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:26

@Kelsey otázku jestli to mám za potřebí si také pokládám. Jsem hold po mamce, ta se taky dala do rodiny, kde jen půjčovala a platila dluhy. Ale otce dokázala 100% odstřihnout od jeho rodiny. S nikým z rodiny jsme se nikdy nestýkali a byl svatý klid, tak doufám, že tady je ta možnost taky. Nechci se unáhlovat, skončit to můžu dnes, ale i za týden. Tak pořád čekám co se z toho vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
8.7.22 19:38

No, bude fajn mít od ní podepsaný ty papíry. Jestli jste s přítelem v pohodě. Aklape vám to, dle tebe nemá insolvenci a vydělá si, tak on bude asi dobry partner i do budoucna. Tak s ním musíš probrat co budete (vy dva jako partneři) dělat dál. Řekni, hele s tvou matkou mám konflikt, protože mi dluží peníze a nechce mi je vrátit. Od tebe peníze nechci, nechci abys platil její dluhy. Tady mám podepsaný, že mi dluží, můžu ji tím zrušit insolvenci. Pomohlo by, kdybys ji to vysvětlil, může mi to plachet třeba po 1500 měsíčně, ale musi mi to vrátit. To je můj návrh. Souhlasíš? A takto se nejak dobrat výsledků.
On ti ty peníze nabízel, ja bych je na tvem miste tenkrát vzala a z části těch peněz pořídila něco společného, nebo proste nějak bych to vybalancovala, aby to nějak vzal. Obráceně já vědět, že můj rodič dluží partnerovi a nemá se ke splacení, zaplatila bych to za něj. Nesnesla bych to. Ale pak bych tam fakt nejezdila jak by si piskli, dost by to pocítili a nebylo by to příjemný, to si piš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
8.7.22 19:47
@Edovina píše:
@Cenarius teď jedu sepsat smlouvy, že si ode mě pujčila 4×, takže 4 smlouvy…4 datumy, 4 půjčky během insolvence. Do dnes ani koruna. Nic jí říkat nebudu a v pondělí to za ní řešit přes úřady.

tato osoba ti nic nepodepíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
8.7.22 19:49

@K. Rocánková aby soud rozhodl o zrušení povolení oddlužení (lidově insolvence), musí být dluh již vymáhán…
takže jen dlužní úpis nestačí, musí jít předžalobní výzva a pak na soud.. paní je bez kačky, má zřejmě jen ins. minimum, půjčovat takovému člověku je nesmysl sám o sobě… pokud to hradí už 4 roky, je v jejím zájmu to aspoň po 500 začít splácet, aby se zakladatelka neobrátila právě na soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
8.7.22 19:53
@Edovina píše:
@lleennttiillkkaa konečně někdo, kdo to dokáže trochu pochopit.🙏 Já když to vidím zpětně, tak taky protácim panenky, ale hold jsem jednou chtěla vidět v někom špatném něco dobrého.

Já tomu fakt jako částečně rozumím, protože v době, kdy jsem v matce utopila ty peníze, tak už jsem věděla, že není normální člověk a přesto jsem jí půjčila, protože je to přeci máma. Dneska už bych jí nepůjčila ani na rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 20:02

Nebudete věřit, ale mám to podepsané. Ona je vychcana, ale chytrá díky Bohu ne. Netušila jsem, že to může udělat něco s insolvencí, díky několika radám odsud jsem se po tom začala pídit. DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU všem.

Podle očekávání je přítel vcelku nasraný, ale buďto to zkousne, nebo ne. Já vedle sebe chci člověka na kterého se budu moct spolehnout. Pokud se podle toho nezachová a bude s tím mít hodně velký problém, tak bohužel. Za pár let zase najdu někoho jiného. To se nedá nic dělat. Ale bude to bolet hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
8.7.22 20:09

@Edovina neraduj se předčasně
nebyli jste na úřadě či poště ověřit její podpis, že? takže papír a podpis je sice fajn, ale zas by to bylo na rozhodnutí pro soud…

PS : možná je chytřejší, než si myslíš a právě proto čmrkla podpis.. kdyby měla jít na poštu, bylo by to asi jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 20:13

@Lucy75 mám tam podpis pertnera jakožto svědka přítomného u podpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
8.7.22 20:20

Tak ja doufam, ze ta hrozba zrušení insolvenci ji probere a začne splácet. Kvůli tchyni bych se o bezva chlapa připravit nenechala. Psala jsi 4 roky bez konfliktu, to je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
8.7.22 20:44

Zakladatelko, přítel ti to chtěl splatit, tys to odmítla. Místo toho budeš rušit insolvenci jeho matce. Fakt? Kvůli 40 tis? Ne, muž milionový není, když zvládne vydělat jen pro sebe a nemá nic navíc. Přijdete mne zvláštní všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.7.22 20:51

Psala si jak si v pohodě vyděláš a přítel taky a budeš se tahat o pár drobnejch od matky? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.7.22 21:07

No já chápu princip, ale nevím jestli bych na to měla v případě tchýně. Přeci jen by to mohlo zničit vztah matky a syna(v případě, že by to nepoškodilo rovnou vztah).Já bych to asi hodila za hlavu a řešila jiné bydlení. Poznala jsem víc farem, kam je potřeba dojíždět, protože buď tam barák není vůbec nebo není dostavěný. Tak pokud je to ve vašich možnostech, uvažovala bych o stavbě domku na farmě(třeba nějaký montovaný).Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
8.7.22 23:26

Myslím, že si celkově nepočínáš moc rozumně… Okolnosti půjčování nechme být, teď je teď. Píšeš, že 4 roky vztahu byly bez mráčku, přítele miluješ, nechceš ho ztratit. Moc nechápu, proč jsi nepřijala jeho nabídku na splacení dluhu. Vyrovnal by se s Tebou a bylo by dále na něm, jak se srovná se svojí matkou. Jasně, šlo Ti o princip, ale mohlo se vcelku ulevit Vám oběma, nezatížili byste tolik Váš vztah. Teď bojuješ za sebe, za své právo dostat své peníze zpět a doufáš (jak jsi napsala), že přítel svoji rodinu úplně odstřihne. Krev nebývá voda a v podstatě je to pár korun. Nebude to tak jednoduché.. Tipla bych si, že tímto počínáním Váš vztah skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová