Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga protože snem sehnala nájem za 5tis měsíčně o dvě vesnice dál. A v baráku bydlí otec s přítelkyní. Já chci soukromí. Po tom co jsem odešla od přítelovo rodiny.
@Petula306 píše:
Jako je hrozný, že ti dluží a není schopna to vrátit. Ale udělat jí kvůli tomu průser s insolvencí? Fakt? Víš, proč se do té insolvence dostala, proč se zadlužila? Já bych takhle nedokázala potopit ani nepřítele nejspíš, natož budoucí tchýni.
Bylo by mi úplně fuk, proč je v insolvenci. Peníze si půjčila, k vrácení se nemá. Takže si na problémy zavařila sama. Nevidím důvod, mít s takovým člověkem slitování.
@Edovina píše:
@Lojzísek Bohužel mi je jasné, že to pro vztah není nejlepší. Ale nechci peníze od přítele. Ona takhle žije celý život co jsem zjistila (už pozdě). Lidi se na to buďto vykašlou, nebo to za ní splatí někdo z rodiny ( většinou babička, ale ta už taky nemá. Prodala kvůli ní i byt v Praze. Já už nějak prostě nechci být další v pořadí, kdo jí bude umožňovat život nad poměry.
Přítel by mi dal peníze, ale jeho matka by byla pořád stejně vypočítává sv-ině a já bych s tím měla pořád problém. Tím spíš, že oškubala i vlastního syna.
Reálně si ale nedokážu představit, že by jsme měli mít děti. To že se neuvidí s jeho mámou respektuje, ale s jeho babičkou je to problém.A já nechci aby moje dítě někdy vůbec vidělo jeho rodinu a nedej bože pochytalo jejich moresy.
Tak to ten vztah raději ukonči. Tohle fungovat nebude.
@Petula306 to jsem tak nějak už udělala, ale pořád je tu přítel. A to je dost podstatná spojka mezi mnou a jejich rodinou.
Nevím co s tím. Vak jsem že tu budou ženský co už mají rodinu a s tchýní se nestýkají a řeknou mi jak na to a jak to vlastně do budoucna funguje v tom vztahu.
A ohledně peněz..jednoduše jí teď pohrozim, že to začnu řešit, jestli nezačne splácet a uvidím no
@arinecka svatá pravda. Kdyby to takhle fungovalo, tak by neměl nikdo nic za chvíli, když by bylo víc takových blbců jako jsem já…a jakože jich je.
@Edovina píše:
@arinecka svatá pravda. Kdyby to takhle fungovalo, tak by neměl nikdo nic za chvíli, když by bylo víc takových blbců jako jsem já…a jakože jich je.
Právě, hraje na to, že vlastně nic nemá, tak co by se jí mohlo stát. Tobě dluží, kdo ví komu ještě, podvádí se splátkama… Ne, ani omylem bych jí to neodpustila.
@arinecka
Jako s ní jsem schopná zaméct dost rychle, ale co přítel? Ten mě v čemkoliv brzdí…ne úmyslně, ale bojím se každého kroku vůči ní a už nevím jak mu vysvětlit, že s tím něco musím dělat. Kdyby byla cizí člověk, tak to mám vyřešené raz dva…to bych se neobracela na ostatní.
Je v pomalu nejhorší situaci, ale asi bude nejlepší mu říct, ať si vybere za kým vlastně stojí…teda myslím..co myslíte vy?
@Edovina píše:
@arinecka
Jako s ní jsem schopná zaméct dost rychle, ale co přítel? Ten mě v čemkoliv brzdí…ne úmyslně, ale bojím se každého kroku vůči ní a už nevím jak mu vysvětlit, že s tím něco musím dělat. Kdyby byla cizí člověk, tak to mám vyřešené raz dva…to bych se neobracela na ostatní.
Je v pomalu nejhorší situaci, ale asi bude nejlepší mu říct, ať si vybere za kým vlastně stojí…teda myslím..co myslíte vy?
Měl by stát za tebou. Jak se jeho matka chová, za to nemůže, ale je dospělá a následky si holt musí nést sama. Tím, že by ti ty peníze za ní dal on, není přece řešení. To by měl pochopit.
@Edovina ty veskrze chceš strašně špatnou věc.
Chceš po někom, aby odstřihl svoji, byť velice špatnou, rodinu. A ještě chceš návod. Zamýšlela jsi se nad tím co po něm vlastně chceš? Děti milují i rodiče co je týrali. To co chceš není možné. Očividně tvoje oči nejsou až tak ze zlata, aby něco takového nadšeně udělal.
Ty jsi trubka a nechala jsi se využít, ona ti ta „tchýně“ v podstatě nic nedělá. Ano peníze jsou tvoje, ano chtěj je. Ale nechtěj aby odstřihl svoji rodinu. Chceš něco naprosto absurdního. Ty takovou hodnotu pro něj prostě nemáš a já se nedivím.
@TO_IT 1. já to po něm nechci, je to jeho rozhodnutí a do ničeho ho nenutím.
2. Nevíš jak se sám vyjadřuje o svojí matce.
3. Je spousta lidí, kteří své rodiče rodiče odstřihli.
Já nechci aby dělal že neexistuje, to dělám já a stačí mi to, jde mi o to, že je nestranný a nezastane se a dělá že se nic nestalo. Na obou stranách.
A rozhodně z toho nejsem nadšená. Vždycky jsem s rodinami partnerů vycházela, až tady na tu jednu ženskou.
A to je v pořádku…pokud pro něj tu hodnotu nemám, tak nemá smysl, aby jsme spolu byli, ale myslím že to musí posoudit on.
@Edovina píše:
@TO_IT 1. já to po něm nechci, je to jeho rozhodnutí a do ničeho ho nenutím.
2. Nevíš jak se sám vyjadřuje o svojí matce.
3. Je spousta lidí, kteří své rodiče rodiče odstřihli.
Já nechci aby dělal že neexistuje, to dělám já a stačí mi to, jde mi o to, že je nestranný a nezastane se a dělá že se nic nestalo. Na obou stranách.
A rozhodně z toho nejsem nadšená. Vždycky jsem s rodinami partnerů vycházela, až tady na tu jednu ženskou.
A to je v pořádku…pokud pro něj tu hodnotu nemám, tak nemá smysl, aby jsme spolu byli, ale myslím že to musí posoudit on.
Jsi totálně mimo, jak malé děcko co si tu potřebuje obhájit svou teorii imanentní spravedlnosti. Píšeš, že si s ním děti nedokážeš představit, nechceš, aby se s jeho rodinou setkaly.. Ty to po něm prostě chceš a minimálně v sobě tím podmiňuješ existenci a budoucnost vašeho vztahu. Jako mnozí Ti znovu opakuju, tohle nebude fungovat. Možná je tu šance, že se Ti peníze vrátí zpět, ale vztah skončí.. Krev prostě není voda. Ve všech svých krocích jsi měla postupovat společně s partnerem - zápůjčka i její vymáhání. Ty si jedeš svoje a on se musí přidat, jinou možnost mu nedáváš.
Chápu, že je na nic, když se chlap neumí vyjádřit, jen aby ani jedné straně neublížil. Já bych mu řekla, že jeho názor přijmu i když bude jiný, než můj. Já bych osobně měla názor, že jsi tchýni neměla půjčovat už když ti to poprvé nevrátila, přesto jsi půjčovala dál. V tom vidím tvou chybu. A její chybu v jejím charakteru, že jí to není blbý, že nevrací a ještě si jede na dovolenou, místo toho, aby alespoň část vrátila. A chápu, že jsi nechtěla přijmout peníze od přítele, protože on by to určitě od ní pak nechtěl, ale to ona si půjčila, ne přítel a pokud žijete ve společné domácnosti s přítelem, tak by to bylo jen takové vytažení peněz z kasy a vložení zpět. Smysl bych v tom viděla, kdyby kasa nebyla společná a každý si jel na svou peněženku. Ale zase by se z toho vytratil ten princip toho, že má vracet ten, kdo si půjčí. Na druhou stranu tchýni nepřevychováš. Prostě teď bych si sedla s přítelem a promluvila bych si s ním a chtěla po něm vyjádření názoru. Aby neříkal co chci slyšet, ale ani nehledal diplomatickou odpověď.
@Lojzísek ať se se svojí rodinou baví, ale ne o mně. Prostě buďto dokáže rozdělit mě a je na 2 odlišné skupiny, nebo nedokáže. To je jednoduché. Ale tak jak je to teď, že se k ničemu nevyjadřuje přece nic neřeší. S partnerem v tom nejde postupovat společně, jelikož partner se od toho straní. Dělá že to s ním nemá nic společného. To je to, co mě vadí. Já nechci aby je v životě už neviděl. Je to jeho rodina, respektuju to, ale moje rodina to není. On má chování od nich dost odlišné a řadu věcí neschvaluje. Máme bezproblémový vztah do té doby, než dojde řeč na jeho matku. Proto se to snažím nějak vyřeší a ne to hned zahodit.
@Fiveone ty půjčky byly během jednoho měsíce právě. Být to po x měsících, tak bych to neudělala. Ale ano, neměla jsem půjčovat.
Mám v plánu si s ním promluvit, ať se to nějak vyřeší. Jen jsem chtěla slyšet nějaké další názory nestranných lidí. Vztah sice chci zachovat, ale ne za každou cenu. V řádu dalších let zase najdu někoho s kým to půjde.
A on snad také..se všemi jeho bývalými měla jeho matka problém taky a vždycky našla chybu, takže dokud mu nějakou nenajde ona, tak to bude dokola to samé.
@Edovina píše:
Zdravím, úplně na takovéto diskuze a řešení soukromí s ostatními nejsem. Ale… potřebuju zjistit jestli jsem na hlavu já, nebo moje tchýně.Po letech přátelství jsme se dali s přítelem dohromady. Jeho matka byla v pohodě, až mi kolikrát přišlo, jak kdyby mi podlézala…tady kafíčko, támhle zákusek, byla jsem u nich častěji a častěji. Nakonec jsem u nich začala bydlet. Absolutně jí to nevadilo (dle jejích slov).
Po pár měsících jsem se dozvěděla od jeho sestry, že na mě nadává…jakou si našel krávu, že z něj bude sedlák (mám statek), přitom předemnou byla jako mílius, hrozně se chtěla koukat na jehňátka atd.Pak došlo ke konfrontaci, když už jsem toho měla plné zuby, vše popřela, že si dcera vymýšlí atd.
Z důvodu nevím mě jí bylo líto a půjčila jsem ji 8000 na nedoplatek za elektřinu. Potom 800 na bundu pro jejího přítele. No… potom 28000 na auto 🤦 a pak ještě 2000 na cestu na Slovensko. Ano, jsem úplně blbá, ale chovala se normálně a chvíli jsem jí to žrala i s navijákem. 🤦 🤦Problém nastal, když jsem chtěla po 4 měsících alespoň nějakou splátku. Za celou dobu jsem neviděla ani korunu, na energie jsem přispívala rovným dílem a na jídle jsem se srovnala s babičkou, která stejně vařila z 90%. Barák je v majetku mého přítele, ten po mně nájem nechtěl. Nakonec jsem se od babičky dozvěděla, že si za to můžu vlastně sama, že je můj problém, že jsem jí půjčila.
Momentálně by se mi ty peníze hodili více než hodně. Sama se uskromňuji, aby si ona užívala. Přítel se k tomu staví tak, že to je mezi námi a on s tím nic neudělá. Rozčiluje se na mě, že se vztekam, že za nimi jezdí (nijak vyhroceně, ale nadšeně se na něj netvářím). A vlastně se mi nijak nezastane. Jeho jediná vada je jeho matka. Ale bohužel dost podstatná.
Svojí dceři samozřejmě věří každé slovo.
Obratem z toho vzniklo neskutečné divadlo, že z ní dělám zlodějku. Snažila se s přítelem manipulovat, podněcovala mu, že ho podvádím atd. Reálně nemám kdy, když jsme byli deakto nonstop spolu. Na toto konto jsem oznámila jejímu příteli, co má doma vlastně za běhnu a jak po nás chce aby jsme jí kryli, když jede za milencem. Což už jsem dodělala. 😅
Přítel odešel i se mnou do podnájmu, pořád jim platí za energie i když tam nebydlí. Což to by ještě byla jeho věc…ale.. navštěvuje je čím dál častěji a neumím se úplně vyrovnat s tím, že mi jeho matka dluží 40 000 a neviděla jsem ani korunu (od listopadu). Teď plánuje dovolenou u moře (babičce tvrdí, že jedou pod stan v ČR, aby nechtěla jet taky. Ale po jejím vyjádření mi jí už ani není líto). A já vím že každá blbá koruna, kterou ona rozfofruje je vlastně moje.
Co by jste dělaly na mém místě vy? Já už fakt nevím. Přítel je jak pingpongový míček mezi námi. A jeho matka nepřestává rýt. Mám se vykašlat na nějakou lásku a vzít rozum do hrsti? Za svojí rodinu nemůže, ale čekala by jsem osobně větší oporu z jeho strany. Jeho rodině jsme nikdy nijak neublížila. Jen jsem se naivně snažila pomoct.
Máš statek a bydlíš v podnajmu? ![]()