Tchyně mi nadává a před manželem vše zapírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
12.1.17 18:34
@Agnes_X píše:
@LucianS muzu vzit obe deti, kdyz jdu k lekari, ale je to komplikovane, treba jdeme kolem hriste a syn tam chce jit na klouzacku a ja chci jit k lekari a uz mi tecou nervy, ze tam nedojdem atd. a u doktora zase musi na starsi dite dohlizet sestra a nemaji to rady.
Jenze kdyz neni hlidani na zavolanou, tak co kdyz jsem nemocna ja? Nechodim k doktorovi ani se nelecim, staram se o deti nemocna a uz se to na mne podepisuje. Nebo kdyz potrebuju jit na zakrok na gyndu? Proste tam jit nemuzu, s dvema detmi me nevezmou, to uz vim.

Máš manžela, tchyně není povinna ti hlídat. Proč sis pořizovala dvě děti, když na ně nestčíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.17 18:35

@Agnes_X Přečetla jsem celé téma a něco ti napíšu!

Je to matka tvého manžela, prostě se o ni musíte postarat!!! 8o :roll: :zed: 9 tisíc je hrozně málo, pokud platí energie, léky, jídlo, tak to skoro nevyjde, a kde je nějaké ošacení, bude chtít kosmetiku, na kávu, k holiči? Připadá mi naprosto přirozené, že jí posíláte peníze a rozhodně to nemá být reciproční. I kdyby vám nehlídala máte morální povinnost se o tak starého člověka postarat.

Pardon, ale je mi jasné, že sedmdesátiletý člověk se asi lehce nezbavuje věcí, se kterými žil sedmdesát let. Asi nemůžeš čekat, že tak stará paní rázem vstane a bude řešit pronájem nebo prodej nemovitosti 8o 8o 8o jasně že je starý člověk konzerva a nenastěhuje si byť na léto do baráku cizí lidi

kromě toho, pokud jsou obě nemovitosti její, tak zase tolik navíc ji snad nestojí :nevim: jediné, s čím se dá souhlasit, je to, že by měli mít vaši rodiče podobný standard, ne že jeden dostane pět tisíc a druzí nemají ani na ta kafíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.1.17 19:03
@LucianS píše:
Hm. Na ten system si nemela nikdy pristoupit. Je od nej hezke, ze ji chce pomoci, ale ona toho evidentne zneuziva a hraje nejspis na city.To ze nebyla schopna zajistit svemu diteti tatu ji prece nedava zadne pravo k dlouhodobemu vyzirani sveho dospeleho ditete. Kratkodobe, proc ne. Ale takhle to fakt nejde…Zvracene. Fuj.

To nemyslíš vážně, že ne.To měla toho tatu přivázak k radiátoru? Nebo jak si to představuješ? Podporu matce nazývat vyžírání, taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
15.1.17 14:59
@arada píše:
To nemyslíš vážně, že ne.To měla toho tatu přivázak k radiátoru? Nebo jak si to představuješ? Podporu matce nazývat vyžírání, taky dobrý.

Z cele teto diskuze vyplunylo nekolik zrejmych faktu. Agnes st. nikdy nemela partnera a vzdy zila se svym synem, a to i v dospelosti. Agnes st. si udajne odtrhavala do huby, aby syna sama chudera uzivila, ackoliv je majitelkou dvou nemovitosti. Agnes st. vyzaduje od sveho syna podporu, a vyzadovala ji vzdy, a to i v dobe, kdybyla jeste mladsi a mohla se sama pricinit o to, aby se mela lepe. Agnes st. vyzaduje podporu i kdyz je paradoxni, ze se obhajuje tim, ze ona zivila sveho syna a tedy on by ji ted mel taky zivit, i kdyz ona zivila sebe a dite a jeji syn zivi sebe, dve deti a manzelku. Agnes st. je pro me proste jen vyzirka.
A jak si to predstavuji? Predstavuju si to tak, ze normalni zena, ktera se dostane do situace matky samozivitelky, dela vse proto, aby se jeji dite melo dobre, proto, ze ho ma rada a ne ze po nem bude chtit v dospelosti revanc. Podporovat rodice je v urcitych pripadech velice dobra a zasluzna vec, ale prece ne na ukor sve rodiny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.1.17 16:27

Samozřejmě nárok na podporu tu není, i když si nejsem jistá. Něco se mi plete, že snad i bylo, ale nevím, jestli ano nebo ne. Ale já to beru jako morální povinnost, prostě když jsem byla malá a nemohla se starat o sebe, starali se rodiče. Ted dejme tomu se nemohou postarat o sebe oni, postarám se já. A až budu já nemohoucí, postarají se moje děti. To tak nějak bylo, a já doufám, že je i bude.
A mimochodem @LucianS matka je taky rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.17 16:44
@inkakřivák píše:
A mimochodem @LucianS matka je taky rodina.

Matka manžela rodina? Ty jsi komik… :lol:
Rodina je přece jen matka manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.1.17 16:53

At si každý vybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
15.1.17 19:39

No já osobně znám min.3 duchodkyne, co mají k duchodu brigádu, aby vyšly. A k tomu ještě hlidaji zadarmo vnoučata. Za me podporovat matku ano, ale starou, nemohouci a tak, aby vyzila jako slušný člověk - měla na jídlo, léky, osaceni, bydleni, sem tam něco pro radost. Rozhodne ne podporovat matku, která ma 2 nemovitosti a nijak nestrada na úkor svých 2 malých dětí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.1.17 09:44

Nevím, jestli se nepletu, ale ta zdejší tchyně má 70 let? Nebo je to jiná mrcha tchyně? No hele, já sama zde říkám, at to s ní proberou a případně se domluví na prodeji. Ale fakt je, že těžko radit, protože jsou opravdu místa, kde je ted třeba barák neprodejný. Taky to může být dost barabizna, nevíme nic. No a na úkor - hádám on má v hlavě rozum a nestrádají, ani jeho žena, ani jeho děti. A co bude dál, až budou potřebovat víc peněz, to prostě nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.1.17 10:35
@inkakřivák píše:
No a na úkor - hádám on má v hlavě rozum a nestrádají, ani jeho žena, ani jeho děti. A co bude dál, až budou potřebovat víc peněz, to prostě nevíme.

Vzhledem k tomu, že svou ženu posílá do práce, aby měli víc peněz, tak ten rozum tedy nemá, pokud sponzoruje vysoký standart své mamince.
Tohle je spíš znak toho, že si ten „chlap“ nechce připustit, že by měl trošku ubrat plyn ohledně „péče“ vůči mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.1.17 11:02

Znovu jsem prošla všechny příspěvky a nikde nepíše, že ji manžel do práce žene - otázku kdy půjde neberu jako honění. Já se taky manžela klidně zeptám, kdy pojede tam a tam. Asi tak. A je to zvláštní prostě v tom, že si nikdo moc nepřipouští to, že ona do vztahu šla s tím, že partner je zkrátka sám. A sama uvádí, že se to pak změnilo, že matka je stará, což je fakt, že tu pomoc potřebuje, a že zůstala sama. To byste si zase měly uvědomit vy ostatní zde. A k tomu hlídání - nevím, ale kolik z vás by nechalo dvě děti sedmdesátileté babce? Některé ano, některé ne. Záleží na tom, jaká ta babča je. A nakonec spousta z vás tady hlídání nemá, se dvěma dětmi to zvládá a nic se neděje. Upřímně já si myslím, že ač zakladatelka pořád píše, že o peníze tak nejde, jde o ně v první řadě. O nic víc a o nic mín.
Takže znovu - jediná možnost je, aby si manžel sedl s maminkou a probral s ní její náklady, a snažili se to vyřešit. Jinak se nedá dělat nic. Asi tak. Prodat dům a peníze může mít maminka pro sebe a nebude potřebovat ten příspěvek. Jen aby pak zakladatelka nebrblala, že nedostali ani kačku z prodeje baráku, a to do babičkly tolik nasypali. Ono to tu taky bývá, abyste mne hned nenapadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.1.17 11:15
@Agnes_X píše:
jestli mu vadí, že máme 2 děti a 1 příjem? asi vadí, protože se ptá, kdy půjdu do práce. nevim jesti mu to prijde v porádku, příspěvěk tchýni je nedoknutelný. posílá ji měsíčně 5 tis. a příležitostně, když něco potřebuje

@inkakřivák, jeden příspěvek pro tebe, když jsi ho nemohla najít.
Sice ji do práce neposílá do slova a do písmene, nicméně se ptá, kdy už to bude. Takže ten rozpočet asi mají fakt napnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.1.17 11:19

No ten jsem našla, a já neberu otázku kdy půjdeš do práce jako najdi si práci a jdi dělat. Ale o to nic. Nevíme jak moc ho prostě mají napnutý, těžko soudit. A situaci musí řešit jen oni. A jako řešení neberu seřvi ho, at babě nedává nic. Prostě by se měli nějak domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.1.17 11:23
@inkakřivák píše:
A je to zvláštní prostě v tom, že si nikdo moc nepřipouští to, že ona do vztahu šla s tím, že partner je zkrátka sám. A sama uvádí, že se to pak změnilo, že matka je stará, což je fakt, že tu pomoc potřebuje, a že zůstala sama. To byste si zase měly uvědomit vy ostatní zde.

Tak znovu:
Nikdo nepíše, že by pomoc ta dotyčná matka (nebo jakýkoliv jiný starý rodič) nepotřebovala. Naopak, víceméně se všichni snad shodujeme, že sedmdesátiletá paní si to dřevo fakt sama nenaštípe atd.
Ale pozor, tady se zaměňuje pojem pomoc rodiči s pojmem vyžírka rodič. A tahle paní mi jako vyčůraná vyžírka fakt připadá. Protože nechce-li (ne nemůže ;) ) prodat barák, protože jej nezvládá finančně a radši ždímá synátora o prachy, tak to mi teda slušností moc nezavání. Když už mluvíme o slušnosti, která by měla ve vztazích panovat,.

Dyť je to fakt pořád dokola. Že já se vlastně pořád namáhám. Ty ji budeš omlouvat, i kdyby dostávala od syna půlku jeho výplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.1.17 11:24
@inkakřivák píše:
No ten jsem našla, a já neberu otázku kdy půjdeš do práce jako najdi si práci a jdi dělat. Ale o to nic.

Aha. Tak to potom ano, v tom případě se taková otázka fakt nedá brát jako - mohla bys už do práce jít, máme málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová