Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radúna píše:
@inkakřivák, jeden příspěvek pro tebe, když jsi ho nemohla najít.
Sice ji do práce neposílá do slova a do písmene, nicméně se ptá, kdy už to bude. Takže ten rozpočet asi mají fakt napnutý.
nebo to teoreticky může být i tak, že rozpočet napnutý není, ale žena si stěžuje, že dává mamince víc peněz, než by měl a že to pak chybí pro rodinu a on jí na to odpoví, že pokud chce víc peněz, ať jde do práce a kdy už teda půjde? Nevím, nebyli jsme u toho…
Nebo jí bude končit nebo skončil rodičák a tak se ptá, kdy půjde do práce?
Nebo z nějakého dalšího důvodu, třeba že o tom mluví, že půjde do práce, že jim jeden příjem nestačí, že chce víc peněz?
![]()
Ale to zase přeháníš. Jestli sis nevšimla, tak já tu někde kdovíužkdy jsem psala - sednout nejdříve zakladatelka s manželem, probrat jejich rodinné finance, a hledat řešení. Poté musí sednout on s maminkou, probrat její finance a předestřít nějaké řešení. A jako řešení vidím skutečně prodej jedné nemovitosti a třeba domluvu typu budu ti přidávat na nájem, ale ne na zbytečnosti typu kávovar. To nemohu. A tohle jsem psala už kdypak! Takže já ji neobhajuji v jejím vyžírkovství, ale v tom, že ona skutečně už má roky. Takže nic, myslím si, že jsme prakticky zajedno, nebo snad ne?
@Regina Hero píše:
nebo to teoreticky může být i tak, že rozpočet napnutý není, ale žena si stěžuje, že dává mamince víc peněz, než by měl a že to pak chybí pro rodinu a on jí na to odpoví, že pokud chce víc peněz, ať jde do práce a kdy už teda půjde? Nevím, nebyli jsme u toho…
Nebo jí bude končit nebo skončil rodičák a tak se ptá, kdy půjde do práce?
Nebo z nějakého dalšího důvodu, třeba že o tom mluví, že půjde do práce, že jim jeden příjem nestačí, že chce víc peněz?![]()
![]()
Tak jasně, jen teoretizuji. Tohle všechno by nám ale mohla osvětlit zakladatelka. Ale asi už nechce.
@radúna píše:
Aha. Tak to potom ano, v tom případě se taková otázka fakt nedá brát jako - mohla bys už do práce jít, máme málo…
Přesně tak, je to tu furt dokola, víceméně vyplynulo, že by problémy měl začít řešit hlavně manžel a pitvání dalších skutečností (finance, rodin. vztahy,…), už opravdu není třeba, paní @inkakřivák
@inkakřivák
A mimochodem @LucianS matka je taky rodina.
Samozřejmě, ale většina z nás vnímá ten rozdíl, ne? Pro mě je chlap, který má na prvním místě svou matku a až pak svou manželku a děti, tak trochu mimo. Já se nestavím ani do jednoho tábora, 70ti leté mamince se z morálního hlediska pomoci musí, ale fakt ne na úkor rodiny, kterou jsem sama založila. A kávovar opravdu nepatří mezi životně důležité věci…
Ty bys třeba dítě na hlídání 70ti leté babičce nedala, a to já třeba úplně v pohodě. Nikde se tady nepíše, že by měla špatné zdraví atd., které by to vylučovaly. Já třeba dávám své dítě na hlídání své 70ti leté babičce úplně s klidem. Akorát, že u nás to není tak bězné, protože aby u nás hlídala, musí si vzít v práci dovolenou a ujet 400km vlakem se třemi přestupy ![]()
No já jsem jenom reagovala na to, že upřednostnuje matku před rodinou. Jinak nic. Jenom takové porýpnutí, jo?
A jinak nevím už jak to tu napsat, ale jo, musí to řešit. Už jsem to tu psala několikrát. A já mít malé děti a maminku tak bych jí byla ty děti na hlídání v pohodě dala. Ona byla v sedmdesáti fit. I když je fakt, že to se spíš v těch letech hlídali navzájem, když jsme někam vyjeli.
@inkakřivák Špatně jsi to pochopila. Rodiče do smrti jsou povinni podporovat děti, aby jim nic nechybělo. Když už nemůžou, musí umřít, bo přece nebudou vyžírat vlastní děti. Takže babka by měla jít do práce a mladá si bude válet doma šunky a ještě si stěžovat, že babka dává málo.
@arada bingo!
![]()
V tomhle duchu zde uvažujeme všechny
.
Konečně zase nějaký takový příspěvek, který nám to má osvětlit…
@LucianS Víš co mne ted napadlo? Že je nesmysl stavět dopředu matku, stejně jako je nesmysl stavět dopředu manželku a děti. protože to je, jako bys zkoušela porovnat, koho máš raději a to se porovnat nedá. Obojí je láska, ale každá je jiná. Asi tak.
@radúna Chápu nadsázku @arada . Ale bohužel musíš i ty přiznat, že se tu také takové krásky semtam objevují. Sama si ty diskuze i pamatuji - takové to oblíbené ona si jezdí, ona má, příteli svému kupuje značkové hadry, a nám dovolenou nezaplatí a děckám dává šunty. Anebo - kolik by nám měla měsíčně přidávat do rozpočtu? Ona má, je podnikatelka, jezdí si kam chce, dovolené, utrácí a my musíme počítat. To zase taky nemůžeš popřít.
@inkakřivák píše:
@LucianS Víš co mne ted napadlo? Že je nesmysl stavět dopředu matku, stejně jako je nesmysl stavět dopředu manželku a děti. protože to je, jako bys zkoušela porovnat, koho máš raději a to se porovnat nedá. Obojí je láska, ale každá je jiná. Asi tak.
@radúna Chápu nadsázku @arada . Ale bohužel musíš i ty přiznat, že se tu také takové krásky semtam objevují. Sama si ty diskuze i pamatuji - takové to oblíbené ona si jezdí, ona má, příteli svému kupuje značkové hadry, a nám dovolenou nezaplatí a děckám dává šunty. Anebo - kolik by nám měla měsíčně přidávat do rozpočtu? Ona má, je podnikatelka, jezdí si kam chce, dovolené, utrácí a my musíme počítat. To zase taky nemůžeš popřít.
Bohužel musím i já přiznat, že se tu takové krásky sem tam objevují?
Asi jsi špatně četla mé komentáře. Protože by sis ušetřila ty svoje
.
Projeď si je ještě jednou a najdeš nemlich totéž, co mi tady píšeš ty.
Inko, je zvláštní, že někdo z na opačném břehu diskuze musí přiznat i opačný názor, ale že to nedokážeš ty.
Promiň, taky nadsázka
.
Ahoj,
děkuji za názory, byla jsem teď pár dní mimo, odjela jsem s dětmi k rodičům na Moravu a taky nám umřel pes, měla jsem jiné starosti.
Zatím jsem to vyřešila tak, že budu bývat 2 týdny v měsíci tady u rodičů a 2 týdny v Praze s manželem. Tady u rodičů budu přispívat na domácnost a finančně vypomáhat. Manžel bude ty dva víkendy bez nás trávit s tchýni a pomáhat jí na doma a bytě ( tak to bylo i doposud, vždy se jí pomáhalo, v tomto nemám žádné výčitky ). Tím, že budu žít mimo Prahu i dost ušetřím a zároveň přispeju svým rodičům, tak snad nemusím tchýni vyčítat, že dostává nějaké peníze.
Až se vrátím do Prahy, tak žádné hlídání s ní domlouvat nebudu, musím si nacvičit doktory s dětmi sama, jak tu někdo psal. Já se s ní domluvit nedokážu, neporadím si s ní, jsem z ní psychicky zdeptaná a nevím jak z toho ven.
Akorát manželství mi tím dost utrpí. Nevím ale jak jinak to řešit.
U nás nikdy žádný rodinná diskuse o financích neproběhne, nejsme na to zvyklí, dřív jsem měla svoje peníze ze svého zaměstnání a teď prostě nemám. Manžel tchýni přispívat nepřestane. Vrátit se domů k rodičům bude asi nejlepší.
@Agnes_X píše:
Ahoj,
děkuji za názory, byla jsem teď pár dní mimo, odjela jsem s dětmi k rodičům na Moravu a taky nám umřel pes, měla jsem jiné starosti.Zatím jsem to vyřešila tak, že budu bývat 2 týdny v měsíci tady u rodičů a 2 týdny v Praze s manželem. Tady u rodičů budu přispívat na domácnost a finančně vypomáhat. Manžel bude ty dva víkendy bez nás trávit s tchýni a pomáhat jí na doma a bytě ( tak to bylo i doposud, vždy se jí pomáhalo, v tomto nemám žádné výčitky ). Tím, že budu žít mimo Prahu i dost ušetřím a zároveň přispeju svým rodičům, tak snad nemusím tchýni vyčítat, že dostává nějaké peníze.
Až se vrátím do Prahy, tak žádné hlídání s ní domlouvat nebudu, musím si nacvičit doktory s dětmi sama, jak tu někdo psal. Já se s ní domluvit nedokážu, neporadím si s ní, jsem z ní psychicky zdeptaná a nevím jak z toho ven.
Akorát manželství mi tím dost utrpí. Nevím ale jak jinak to řešit.
U nás nikdy žádný rodinná diskuse o financích neproběhne, nejsme na to zvyklí, dřív jsem měla svoje peníze ze svého zaměstnání a teď prostě nemám. Manžel tchýni přispívat nepřestane. Vrátit se domů k rodičům bude asi nejlepší.
to vytučněné vidím jako tu úplně největší a zásadní chybu, od které se vše odvíjí dál…
S tchyní se domlouvat nemusíš, když ti to nejde, nedělej to, nečekej od ní nic a bude klid… když dojede hlídat děti sama, tak dojede… nespoléhej na ni…
Jinak žádnému vztahu nikdy nepomohly naschvály… naopak… urazit se a odjet nic neřeší… základem je komunikace… když s tebou o tom muž nechce mluvit, zkus mu to napsat… ale věcně, stručně, bez zbytečných emocí a výčitek… znám dost párů, kterým to pomohlo…
@Agnes_X Takže šprajc a vydírání. Bravo
.To si piš, že manželství půjde do kopru.
@radúna Tak ted už to prostě vůbec nechápu. Asi jsme se do toho obě zamotaly. prostě a jasně - lidé si pomáhat mají, myslím si, že pomoci starým rodičům at s prací, tak i financemi není nic hrozného. A málokdy se kvůli tomu ta rodina dětí propadne mezi bezdomovce a chudáky. Stejně tak by měli ti rodiče, pokud mohou a je potřeba, pomoci těm mladým. Vždyt jsme snad lidé, ne? A že se vyskytují na obou stranách lidé vypočítaví, lidé chtiví i zlí, stejně jako lidé dobří, ochotní a srdeční, to je prostě pravda. Takže snad je jasno, ano? Já už vážně nevím, jak některé věci napsat, aby se to neobrátilo proti.
Proč se tady každý názor - který neříká přímo ano máš pravdu - bere jako útok?