Tchyně nám vypila vánoční dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2694
31.1.22 14:56
@Anik píše:
S tím znásilněním je to už přehnané.Mně zas připadá srandovní, že na cizí chatě dám flašku mezi ostatní, a po měsíci se divím, že tam není. Kór když mezitím byl Silvestr..

Je to úplně stejný způsob uvažování, kdy poškozeného obviníš z toho, že si za něco může sám, protože měl přece počítat s tím, že ten druhý se zachová špatně. Že nechám na chatě něco ležet neznamená, že si to ti ostatní mohou jen tak vzít, když moc dobře vědí, že je to moje. A moje vina není, že si to bez dovolení vzali. Oni to nenechali na cizí chatě, oni to nechali na chatě, kterou využívají k rekreaci všichni, což obvykle netaháš všechny věci sem a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.1.22 14:58
@Anik píše:
Už to malinko dočítám, dobře, schovala za jiné flašky… takto se s těžkou srdcovkou prostě nejedná. Moje reakce by byla, že jsem blbá, že jsem si to nezvala domů hned, když to je taková vzácnost od dětí. Na tom si trvám, a nezmění na tomto názoru nic, žádné další zakladatelčino případné vysvětlování. To její fňukání mi i nadále připadá směšné.

Tady šlo prostě od začátku o to, udělat z tchýně zrůdu první kategorie. A když to tu neodkývali všichni bez vyjímky, udělá se z láhve srdcová záležitost a z tchýně počínající dement. Jinak si tenhle tyjatr kolem jedné vypité flašky nedovedu vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 14:58

@Anik domyslis si veci, ktere jsem nenapsala… kdybych napsala ze je chalupa moje, zmeni se neco? Ja to sem konkretizovat schvalne nebudu.

Podobne logicky se necha vysvetlit i zbytek, mame covid takze zadne shromazdovani ve vetsim poctu, zadne velke parby… ze jsme se tam od silvestra nedostali dilem pro nemoc a dilem ze se rodicu schvalne stranime abychom na ne neprskli covida, je asi taky pochopitelne.

Ze jsme meli plno kramu, kdyz jsme vezli potraviny, hracky a veci na zimu na tyden pro 4 dospele, 4 deti a 3 psy je podle tebe vina ci? Dale ciste z pleziru babicky k tomu stehovali tam a zpet cele vanoce neb si usmyslila ze se nesmi slavit doma a vse vcetne darku, ozdob a nekolika stromecku musime mit i tam…to se pak proste cloveku nechce vozit uz nic navic co se nevejde, mame normalni osobak… uprimne receno jsem koukala abych pobalila veci deti, kocar, odrazedla, boby, boty atd atd, na nejakou flasku pro sebe myslim az jako posledni a nemeni to nic na tom, ze jsme z darku meli opravdu radost. hlavne ze jsem sbalila s sebou navod, aby ho nekdo neztopil, vime jaky jsou maly deti, melo to pecet a bylo to na zakroucenem papiru… proste vzhledove atraktivni pro nase male dite, a taky nebyl duvod ji tam nenechavat, nikdy se nic podobneho nestalo a ani meho muze by nenapadlo se vlamat do flasky se zamkem k niz nemam kod :nevim:

Samozrejme, nebyt covid, byt lyzarska sezona a v chalupe se znami netrhnout, dam si na lahev ceduli MOJE, NEBRAT, DIK. Ale nebylo proc. Pro priste mame dobre vymysleno jak tomuto predejit, ale je to skoro jak ty totalitni vtipy o tom jak si nekdo dal v praci jogurt do lednicky s popiskem “naplivala jsem si do nej”… a druhy clovek dopsal “ja taky”.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.22 15:00

@stín katedrál Dekuji ti, chapes to naprosto spravne, o tom to cele je, ac to pusobi jako umely povyk pro nic.

• Citovat
  • Upravit
3593
31.1.22 15:06

Napíšu co se stalo mně, a omlouvám se zakladatelce, že plevelím,,, i když vlastně ani ne, je to stejný případ.

V práci máme společnou kuchyňku pro jedno patro, cca 15 lidí, společné i její vybavení…talíře, příbory, skleničky., tzv. erár. Kdo chce, může si donést své,,, ale nesmí to logicky dát mezi tento erár, kolegyně má svůj talíř v kanceláři. No já si koupila svůj příbor, a poctivě si ho dávala taky bokem, do horní skříňky, ne tedy do šuplíku mezi ostatní. Všichni věděli, že je můj, navíc vypadal úplně jinak. Jednou jsem ho nechala na odkapávači a odešla domů, někdo nádobí uklidil=vše naházel dohromady. Druhej den jsem měla dovču, a třetí den jsem svůj milej příbor už nenašla, kolegyňka říkala, že ho včera viděla u jedné baby na patře, moc se s nima neznáme. Měla jsem taky vzteklá psát na emimino? Ne, byla to moje chyba. Připadá mi to úplně stejný případ jako zakladatelky…společná kuchyňka=společná chata, můj vlastní příbor s citovým poutem=supr dárek od dětí velká citová hodnota. Ona záměrně, já tedy omylem jsme tyto předměty daly všanc ostatním. Naše chyba, netřeba se vztekat, maximálně tak na sebe.

@Livi92 píše:
Je to úplně stejný způsob uvažování, kdy poškozeného obviníš z toho, že si za něco může sám, protože měl přece počítat s tím, že ten druhý se zachová špatně. Že nechám na chatě něco ležet neznamená, že si to ti ostatní mohou jen tak vzít, když moc dobře vědí, že je to moje. A moje vina není, že si to bez dovolení vzali. Oni to nenechali na cizí chatě, oni to nechali na chatě, kterou využívají k rekreaci všichni, což obvykle netaháš všechny věci sem a tam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
31.1.22 15:09

Proč odvážet něco, co bych tam za chvíli zase vezla. Hlavně, jdyž všichni obyvatelé vědí, že je to moje.

Pokud bych to chtěla vypít tam, nechala bych to tam, peoč to vláčet sem tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
31.1.22 15:12
@Anik píše:
Napíšu co se stalo mně, a omlouvám se zakladatelce, že plevelím,,, i když vlastně ani ne, je to stejný případ.V práci máme společnou kuchyňku pro jedno patro, cca 15 lidí, společné i její vybavení…talíře, příbory, skleničky., tzv. erár. Kdo chce, může si donést své,,, ale nesmí to logicky dát mezi tento erár, kolegyně má svůj talíř v kanceláři. No já si koupila svůj příbor, a poctivě si ho dávala taky bokem, do horní skříňky, ne tedy do šuplíku mezi ostatní. Všichni věděli, že je můj, navíc vypadal úplně jinak. Jednou jsem ho nechala na odkapávači a odešla domů, někdo nádobí uklidil=vše naházel dohromady. Druhej den jsem měla dovču, a třetí den jsem svůj milej příbor už nenašla, kolegyňka říkala, že ho včera viděla u jedné baby na patře, moc se s nima neznáme. Měla jsem taky vzteklá psát na emimino? Ne, byla to moje chyba. Připadá mi to úplně stejný případ jako zakladatelky…společná kuchyňka=společná chata, můj vlastní příbor s citovým poutem=supr dárek od dětí velká citová hodnota. Ona záměrně, já tedy omylem jsme tyto předměty daly všanc ostatním. Naše chyba, netřeba se vztekat, maximálně tak na sebe.

Já nesrovnávam kolegy na patře s rodinnou.
U nich všichni věděli, že je to jejich.

Když je to erár, tak ho zase vrátili, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
31.1.22 15:13
@Anik píše:
Napíšu co se stalo mně, a omlouvám se zakladatelce, že plevelím,,, i když vlastně ani ne, je to stejný případ.V práci máme společnou kuchyňku pro jedno patro, cca 15 lidí, společné i její vybavení…talíře, příbory, skleničky., tzv. erár. Kdo chce, může si donést své,,, ale nesmí to logicky dát mezi tento erár, kolegyně má svůj talíř v kanceláři. No já si koupila svůj příbor, a poctivě si ho dávala taky bokem, do horní skříňky, ne tedy do šuplíku mezi ostatní. Všichni věděli, že je můj, navíc vypadal úplně jinak. Jednou jsem ho nechala na odkapávači a odešla domů, někdo nádobí uklidil=vše naházel dohromady. Druhej den jsem měla dovču, a třetí den jsem svůj milej příbor už nenašla, kolegyňka říkala, že ho včera viděla u jedné baby na patře, moc se s nima neznáme. Měla jsem taky vzteklá psát na emimino? Ne, byla to moje chyba. Připadá mi to úplně stejný případ jako zakladatelky…společná kuchyňka=společná chata, můj vlastní příbor s citovým poutem=supr dárek od dětí velká citová hodnota. Ona záměrně, já tedy omylem jsme tyto předměty daly všanc ostatním. Naše chyba, netřeba se vztekat, maximálně tak na sebe.

Vždyť rozdíl je minimálně v tom, že takhle flaška se nikde neválela a že tchýně moc dobře věděla, že ta flaška byl dárek pro někoho jiného. Tchýně nebyla nějaká náhodná další kolegyně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.22 15:13

@Anik fakt plevelis, srovnavas nesrovnatelne. I v praci existuji nastroje jak ziskat pribor ci hrnecek zpet (obejit patro, poslat email; pracuji ve velkem korporatu a takove maily obcas chodi), ale toto je fakt tva chyba, tam je potreba si to hlidat a nechavat nejlepe u sebe ve stole. Byt to chata tohoto typu, mas ve vsem naprostou pravdu.

Nase rodinna situace o 4 dospelych, kteri vsichni videli, co kdo dostal pod stromkem, je nekde jinde, tohle vnimam ze je o zakladnim slusnem chovani, protoze jak uz tu nekdo psal, kdybych tam zapomnela kalhotky a podprsenku, znamena to snad ze v nich muze zacit chodit ma tchyne? Nebo muj soused si to snad skoci pujcit?? 8o Nebo by mohli pouzivat muj telefon? :nevim:

Ale okej, mozna ze i tohle je subjektivni a najdou se lidi, kterym by ani toto nevadilo.

• Citovat
  • Upravit
4672
31.1.22 15:15
@Anonymní píše:
@stín katedrál Dekuji ti, chapes to naprosto spravne, o tom to cele je, ac to pusobi jako umely povyk pro nic.

Právě proto, že si to dovedu živě představit, tak je mi z toho strašně smutno. Teď z toho nějak vybruslete, už to nejde vrátit, ale příště holt budete muset být o krok před tchyní a mít oči i uši otevřené, pokud budete chtít předejít nějaké takové fakt zbytečné mrzutosti. Pro tebe je to jeden incident, ale ty děti v takové výbušné atmosféře normálně žijí. I na takovou stupidní otázku, jako co jste dělali u tatínka o víkendu, se kolikrát musí vytvořit výsostně diplomatická odpověď, aby dítě neublížilo jednomu z rodičů. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
31.1.22 15:19

Příbor se nikde neválel, ta kolegyně, co ho vzala, ho našla v šuplíku mezi ostatními příbory. Stejně tak jak flaška zakladatelky byla mezi ostatním chlastem, kterej byl taky všech. Náhodná kolegyně to úplně není, je letitá, akorát že se nekamarádíme, jen na takové jako splečenské úrovni, že je příbor můj, věděla taky. Takže tchyně i kolegyně na tom byly taky stejně.

Nic, musím teď odejít, tak tu dál zakladatelku litujte. Já si teda svý věci z cizí chaty odvážím. Na své chalupě je pochopitelně nechávám, a kdybych dopustila, aby se na mé chalupě dveře netrhly, tak si svoje věci řádně ohlídám a budou tam prostě platit moje pravidla,,,tohle evidentně není chata zakladatelky, společná společná,,,asi nemá deset vlastníků, ale jednoho, tipuju tchyni, čili je její,, ale nemusela jsem se samozřejmě trefit…to je spíš pro zakladatelku, která se mně ptala, jestli by její vlastnictví chaty něco změnilo.

@Livi92 píše:
Vždyť rozdíl je minimálně v tom, že takhle flaška se nikde neválela a že tchýně moc dobře věděla, že ta flaška byl dárek pro někoho jiného. Tchýně nebyla nějaká náhodná další kolegyně. 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
31.1.22 15:20

Však já svoji chybu uznávám. Akorát tobě to nejde.

@Anonymní píše:
@Anik fakt plevelis, srovnavas nesrovnatelne. I v praci existuji nastroje jak ziskat pribor ci hrnecek zpet (obejit patro, poslat email; pracuji ve velkem korporatu a takove maily obcas chodi), ale toto je fakt tva chyba, tam je potreba si to hlidat a nechavat nejlepe u sebe ve stole. Byt to chata tohoto typu, mas ve vsem naprostou pravdu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
31.1.22 15:20
@Anonymní píše:

Nase rodinna situace o 4 dospelych, kteri vsichni videli, co kdo dostal pod stromkem, je nekde jinde, tohle vnimam ze je o zakladnim slusnem chovani, protoze jak uz tu nekdo psal, kdybych tam zapomnela kalhotky a podprsenku, znamena to snad ze v nich muze zacit chodit ma tchyne? Nebo muj soused si to snad skoci pujcit?? 8o Nebo by mohli pouzivat muj telefon? :nevim:

Ale okej, mozna ze i tohle je subjektivni a najdou se lidi, kterym by ani toto nevadilo.

Za mě je tchyně drzá, tohle se prostě nedělá…moc dobře věděla, že je to tvoje, takže respekt nula…mě by teda vytočila fest… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
31.1.22 15:26

Zakladatelko, už nebudu plevelit, musím jít.
Klidně si dál nechávej svoje věci s velkou citovou hodnotou na cizí, ehm promiň, společné, chatě dál, když si myslíš, že je to ok. Já si je budu radši příště už hlídat,,,i když ten příbor vem čert, jsou důležitější věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
31.1.22 15:27
@Anik píše:

Nemyslím, že je potřeba se vztekat, ale ani si pak před dětma vymyslet, kdyby na to došlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová