Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:A ci to jsou teda děti ?
Konecne me nekdo zacina chapat. Ona neni alkoholicka a soused taky ne, ani tam nemohla byt zadna zvrhla pitka, precijen je covid atd. i proto me to stve, ze nas darek od deti byla ochotna dat sousedum…A vy, co me prudite proc jsem si to neodvezla, tak treba i proto, ze se tohle za cela leta nestalo, nedaly nam to moje deti ale deti z pribuzenstva, ktere prave diky napjatym vztahum vidame velmi malo a povetsinou jen tady na tom miste. Takze jsme si asi mysleli ze to nekdy vypijem pred nimi…
Kdyz jsme vloni jeli predat darky k nim domu, nextka pak tchyni nepodala ruku a 2 mesice s ni nepromluvila a byli jsme za vyvrhele rodiny, coz je ale nam s muzem jedno. Letos se na ne jejich otec vykaslal a cele vanoce ani ten tyden potom je nevidel, my si je vzali sem a ted zas totoPodotykam ze nejsem exka ani nextka, ale tohle me prachobycejne s.ere vzhledem k tem deckam. Ze se jim podle meho takto ukazuje ze jsou (a ne u mne, ale u babicky) na priorite nula nula nic az za sousedem. Tak asi takto.
@Melodie91 píše:
Tchyne to nemela vypit, tys to tam nemela nechavat…na kviz jste si cely mesic nevzpomneli, jestli se ty deti tak snazily, meli jste to rozlustit hned…a tchyne te asi nejak provokuje? Nebo proc to udelala? Reseni..vylustete kviz, at mate detem co pochvalit a je to to hlavni z darku, jak zduraznujes…tchyni rekni, ze se muze stat, tak at (prosim) koupi stejnou lahev, ale spis ji kupte i vy, pac myslim, ze od ni se nedockate…predpokladam, ze od 2.stupne ZS deti, to nebyl alkohol za 1000kc…a kdyz se deti na darek zeptaji, mluvte o hre, jak vas to bavilo, jak to bylo promyslene apod..myslim, ze chut alkoholu a jestli jste ho vypili, bude to posledni, co je bude zajimat…myslim, ze mas s tchyni jiny problem a o flasku tu jde az v posledni rade
proc by to mela delat?
@Anonymní píše:
Ona bohuzel zlikvidovala i tu lahev takze se neda dokoupit
Hele nepřeháněj. Bylo to snad pití za tisíce? Nebo nějak speciálně dekorovaná láhev?
@Anonymní píše:
@Venetia jsou to jeji vnoucata, nasi synovci
zapletla jsi do toho nějakou nextku co ji nepodala ruku. To jsou děti od manželova bratra?
@Anonymní píše:
@Venetia jsou to jeji vnoucata, nasi synovci
ja to koupit nemohu, nepamatuji si presne dodavatele, jen vim ze to nebylo uplne nejlevnejsi (odhaduji tak 300-500,–) dodavatel byl mne neznamy a tchyne ztopila i ten zamek… takze to nelze nafingovat jakoze to tam stale je
@divine woman co bych prehanela, uz jsem psala vyse, mne neznamy dodavatel, zamek v tahu, nejde to pred decky nahrat, ony vi co nam daly, chapeme se? a o ten alkohol mi fakt nejde, to jsem psala uz nekolikrat.
@Anonymní píše:
@divine woman co bych prehanela, uz jsem psala vyse, mne neznamy dodavatel, zamek v tahu, nejde to pred decky nahrat, ony vi co nam daly, chapeme se? a o ten alkohol mi fakt nejde, to jsem psala uz nekolikrat.
Nemáte fotku? (Bez ní bych si to taky nepamatovala, ale na vánoce fotíme fakt kdejakou kravinu)
Já bych byla asi na chvíli taky naprdlá, ale pak bych nad tím mávla rukou. Spíš mně zaujalo, kde vzali děti, 2 stupeň ZŠ flašku, po tom bych teda pátrala já ![]()
Hele, mně fakt nepřijde v pořádku, co tchyně udělala, ale stejně tak mi nepřijde normální vaše přehnaná reakce. Jako jo, mrzelo by mě to, ale,, rána přímo do srdce? ", to je trochu drama, nee
@mojara píše:
Já bych byla asi na chvíli taky naprdlá, ale pak bych nad tím mávla rukou. Spíš mně zaujalo, kde vzali děti, 2 stupeň ZŠ flašku, po tom bych teda pátrala já
ze by kapesné nebo dostaly nějaké peníze na dárky?
@Venetia No jaksi jsem myslela, že nejsou plnoleté, no zřejmě jim ji koupili rodiče, moc přemýšlím nad blbinama ![]()
@TO_IT bohuzel nemame.
@mojara no kde, my jsme snad jedini z rodiny s kym maji hezky vztah, protoze my s muzem preferujem deti a snazime se jim venovat. Oni navic milujou nase male deti a jsou to jedine deti v pribuzenstvu. Vloni v covidu jsme se o ne zacli vic zajimat, treba k narozkam jsme jim domu objednali jidlo z restaurace jakoze na oslavu (byl covid, byli doma a nemohli jsme se vidat), na vanoce jsem si dala praci a sehnala jim darky ktere opravdu chteli a potrebovali pro sport, co delaji…nebyl to drahy darek ale obtizne dostupny ano) tak mam dojem ze si k nam nasli cestu a chteli nam dat taky neco hezkyho a ze jim s vyberem pomahala mama samozrejme.
@Anonymní píše:
Lidi diky za komenty, ale abych to napsala podruhe (za me je teda jasny uz uvodni prospevek, ale budiz), nejde mi o flasku jako takovou, ackoli ze by to vypili skutecne omylem, mi pripada vysoce nepravdepodobne.Byla tam dostatecna vybava vselijakeho alkoholu (minimalne 20 jinych lahvi, ty zustaly netknute)… osobne jsem tam mj nechala velmi kvalitni sekt na pripitek… tady jde o to ze to byl darek od decek z rodiny ve veku 2.stupen ZS, urcite si daly praci s tim kvizem, vlastne si tak vybavuji ze to je snad prvni vetsi darek co jsme od nich kdy dostali, nase male deti od nich dostaly take velmi
pekne darky a bylo videt ze si s vymyslenim dali praci… a ted co az se nas zeptaji??? Kdo mi tu pise, ze alkohol neni osobni darek, tak myslim ze z toho velmi osobni darek udelali prave tim kvizem…Takze me to mrzi za ne, posramoceny vztahy nemam ja a ani nebudu mit, jak bych mohla kdyz jsem nic neprovedla, ja mam svedomi cisty, nici darek jsem neznicila… ale budou mit ty deti kdyz se to dozvedi, jenze podle me neni spravny lhat ze jsme to pili, kdyz to neni pravda.
Moje prvni reakce byla, ze to detem nesmime rict, ale nechce se mi lhat kvuli presne jak pisete, cicovine. Ona to je cicovina, ale podle me se spravna babicka takto nechova, ze jejich darek pro cizi osobu z rodiny nez je ona sama nabidne sousedovic detem na hrani.
Tchýně je zřejmě alkoholická vožrala a jak vidí chlast, už ho do sebe klopí. Gratuluji k tchýni. ![]()
@Anonymní píše:
Kviz k tomu jsme si odvezli hned a hned na novy rok to muz vylustil! I jsme hned deckam posilali reseni aby videla zajem, ony se totiz fakt trefily a manzela to nadchlo. Taky je ted pekne namichlej, vic nez ja, pro me to byl sok ale uz me to preslo, o lahev mi faaakt nejde.
V tom případě vůbec nechápu problém.
Pokud Ti nešlo o láhev, tak kvíz jste vyluštili, dětem jste poslali řešení… tj. vše je uzavřeno, ne?
Na co jiného by se děti měly ptát? Jak Vám alkohol chutnal? Na to je snad taky snadná odpověď, ne? „Bylo to moc dobré, odvezli jsme si to domů a po vyluštění vypili se známými“ ![]()
Tchyně se nezachovala správně a bylo by to pro mne velké poučení… ale drama, které z toho děláš Ty, je úplně nesmyslné a evidentně Ti jde jen o to, aby sis mohla na tchyni zanadávat a prodrbat ji.