Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše:
V tom případě vůbec nechápu problém.Pokud Ti nešlo o láhev, tak kvíz jste vyluštili, dětem jste poslali řešení… tj. vše je uzavřeno, ne?
Tchyně se nezachovala správně a bylo by to pro mne velké poučení… ale drama, které z toho děláš Ty, je úplně nesmyslné a evidentně Ti jde jen o to, aby sis mohla na tchyni zanadávat a prodrbat ji.Na co jiného by se děti měly ptát? Jak Vám alkohol chutnal? Na to je snad taky snadná odpověď, ne? „Bylo to moc dobré, odvezli jsme si to domů a po vyluštění vypili se známými“
proc by to rikala, když to není pravda?
@BohunkaP nene, nejde… to uz je samospad diskuse. Slo mi o reakci vuci klukum a tu jsem si diky zdejsi debate nejak zpracovala. Za to jedno velke dik, ono to tam je vselijak a fakt je nechci ranit anebo zklamat, my jsme snad jedini kdo s nimi neresi penize, alimenty a rozvod… a mam je opravdu rada.
@Venetia píše:
proc by to rikala, když to není pravda?
Protože nezkazit radost dětem, které za nic nemůžou, je snad důležitější.
„Pravdu“ si můžou vyříkat s tchyní osobně, ale děti není potřeba do toho plést.
@BohunkaP píše:
Protože nezkazit radost dětem, které za nic nemůžou, je snad důležitější.„Pravdu“ si můžou vyříkat s tchyní osobně, ale děti není potřeba do toho plést.
Nevidim duvod, proc lhat…at si to vysvětluje tchyně.
Pokud by se neptaly, tak bych to nijak nezmiňovala…ale na primy dotaz, bych Reklama jak to bylo.
Stalo se mi něco podobného. Dostala jsem od kamarádky k narozeninám láhev opravdu drahého vína. Dokonce na tom byla stále přidělaná kartička s věnováním. Nechala jsem ji na chalupě a můj strýc šel a prostě ji vypil. A jeho reakce tedy byla vrchol všeho. Místo omluvy a nápravy prohlásil, že pro mě je takové láhve stejně škoda, že bych to nepoznala od krabičáku. Což je o to absurdnější, že z nás dvou jsem já ta, která si potrpí na kvalitní alkohol, jemu je jedno, jestli pije Božkov nebo Zacapu. ![]()
@Anonymní píše:
@BohunkaP nene, nejde… to uz je samospad diskuse. Slo mi o reakci vuci klukum a tu jsem si diky zdejsi debate nejak zpracovala. Za to jedno velke dik, ono to tam je vselijak a fakt je nechci ranit anebo zklamat, my jsme snad jedini kdo s nimi neresi penize, alimenty a rozvod… a mam je opravdu rada.
No tak kvíz jste vyřešili, pití pochvalte a nevytvářej problémy. Tchyni bych to tedy dala nějak sežrat, ale na to je času dost.
@Venetia @BohunkaP tohle se ve mne pere, co udelat. Bud reknu pravdu, ale musim/chci si byt sakra jista ze ustojim prezentaci v zertu a neprenesu na deti svoje rozcarovani z toho. Anebo radsi zalhat?
Jasne ze to nevytahnu kdyz se nezeptaji… ale znam deti a vim ze maji zvlastni dar vytahovat to, co je problematicke… napriklad nam letos privezly pro moje male na tajnacku mikulase a vlastnorucne vyrobeny adv kalendar, to cele rodine tajime, zas by z toho byla zbytecna afera mezi next, jimi, nami… proto v tom potrebuju/chci naslapovat opatrne…
@Venetia píše:
Nevidim duvod, proc lhat…at si to vysvětluje tchyně.
Pokud by se neptaly, tak bych to nijak nezmiňovala…ale na primy dotaz, bych Reklama jak to bylo.
To už je věc osobního nastavení.
Pro mne by byly podstatnější děti, které jsou v tom nevinně a kterým by to bylo líto. Rozhodně bych jim nezkazila radost jen proto, že jsem naštvaná na tchyni a chci jí v tom „nechat vymáchat čumák“. Takové chování není nic jiného než vyřizování účtu přes děti, což je něco, co z duše nesnáším… tedy bych na přímý dotaz odpověděla „milosrdnou lží“ tak, jak jsem psala výše.
@BohunkaP píše:
To už je věc osobního nastavení.Pro mne by byly podstatnější děti, které jsou v tom nevinně a kterým by to bylo líto. Rozhodně bych jim nezkazila radost jen proto, že jsem naštvaná na tchyni a chci jí v tom „nechat vymáchat čumák“. Takové chování není nic jiného než vyřizování účtu přes děti, což je něco, co z duše nesnáším… tedy bych na přímý dotaz odpověděla „milosrdnou lží“ tak, jak jsem psala výše.
takže deti ucis lhat, když se to vic hodí
@Venetia píše:
takže deti ucis lhat, když se to vic hodí
To je natolik manipulativní blábol, že nevidím smysl ho dál komentovat.
@BohunkaP no ja prave vaham, ale deti do toho nechci zatahovat ani nase, ani synovce. Muz to chce resit tak, ze az nas maly bude nicit neco co tchyni vadi (kopat do stolu, otvirat skrin, na kterou je tchyne hakliva), tak odsekne ze jde jen o veci a co jako… to se mi hrube nelibi protoze tim vtahuje do hry nase male 3lete decko, ktere tomu nerozumi a ktere tchyne pro jeho zivost uz tak nemusi.
@Anonymní píše:
@BohunkaP no ja prave vaham, ale deti do toho nechci zatahovat ani nase, ani synovce. Muz to chce resit tak, ze az nas maly bude nicit neco co tchyni vadi (kopat do stolu, otvirat skrin, na kterou je tchyne hakliva), tak odsekne ze jde jen o veci a co jako… to se mi hrube nelibi protoze tim vtahuje do hry nase male 3lete decko, ktere tomu nerozumi a ktere tchyne pro jeho zivost uz tak nemusi.
Máš pravdu - to by bylo přesně stejné chování, stejné vyřizování účtů přes děti, jak jsem psala.
Ještě si to nechte oba „uležet“ - tohle se bude líp řešit s chladnou hlavou než v tom prvním (byť spravedlivém) návalu vzteku.
@Venetia píše:
blbost, tchyne moc dobre vedela ci to je
tak pokud by si toho vážila tak by to nikde nenechala válet
„abych nemusela jit do takovych detailu, ze se v nich dotycna pozna.“
Ja myslim, ze tohle je vtip mesice, pokud ne roku! V tomhle popisu se opravdu nikdo nepozna
![]()
@Aduš8 kdybys slysela co ma muz v planu ji provest, nevim jak jinak bys to popsala…ona totiz slusnost hranici s hlouposti, a muj muz je moula a nechava si od ni bezne libit leccos, ale pak se nastve az moc, to se stalo ted.