Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ivu -a co jako je tvoje vina,tak prostě řekni,že se budeš stýkat s lidmi,s kterými být chceš a né s donucení.Prostě bych si našla práci,ať nejsem v místnosti nebo si šla hrát za dětma,ke kamarádce,mýt okno,wc,koupelnu,do obchodu,na zahradu,prostě nebýt s ní v jedné místnosti. ![]()
to ja si na neplanovane navstevy tchyne naplanovala neplanovanou praci, to bylo hned aspon mycku vyndan/nandat, to samy s prackou, vynest kos, skladat pradlo apod.
Ona se vzdy usadila a myslela, ze ji snad budu obskakovat, tak jsem ji vrazila deti, at se jim venuje - snad prisla kvuli nim ne a komunikovala jsem zdvorilostne, jen na otazky…
Golem bylo, kdyz jsme doma sedeli s lahvinkou a segrou a sestrenici, ona si neplanovane dorazila a jeste si drepla. No my koukaly a bavily se i nadale mezi sebou, co jsme meli rozpovidane, ja ji ani nic nenabidla - nebyla zvana.
Tohle delala pravidelne v pondeli, nez mela sraz s babama - takze na pondelky jsme si naplanovala neplanovane zdrzeni venku nebo navstevu kamaradky na periferii Prahy a baba tam stepovala prede dverma a mela peska…
a jak Hani fungujete dnes?Je to stejné?Došlo jí něco?Je nějaký posun?
@Hanka1 S tím vínem je to dobrý,to musela čučet co
. A že stepovala venku,já nechápu že to těm lidem prostě nedojde,že nejsou zvaní ![]()
Dnes bydlime za Prahou, tak to ma trochu ztizene, coz ji nebrani se taky sama pozvat, ale to uz je clovek pripraveny, nez kdyz zvoni za dverma…
Jinak ja nemam problem ji zpacifikovat a slusne poslat nekam, stejnak tak i manzel, ten teda uz tak slusny neni…
Ona je jednak vlezla a jeste nema soudnost, tak treba starsi holka jde druhy den do skoly a ona si v pul devaty sedi, tak ji manzel posle domu nebo manzel je po operaci, chce mit klid a ona se tam usadi, to ji tenkrat na ferovku vyhodil, ze se potrebuje vyspat a ona tam furt neco vyklada, ale ona je splachovaci v tomhle…
@kamik19863 píše:
@ivculka já taky, pokud by tam byl klid a normální sousedi
já ti pak něco písnu, naprdnutá jsem taky
@froggy22 píše:
ivu -a co jako je tvoje vina,tak prostě řekni,že se budeš stýkat s lidmi,s kterými být chceš a né s donucení.Prostě bych si našla práci,ať nejsem v místnosti nebo si šla hrát za dětma,ke kamarádce,mýt okno,wc,koupelnu,do obchodu,na zahradu,prostě nebýt s ní v jedné místnosti.
Moje vina je to, že řeším malichernosti, že nemám nad tím nadhled a nejsem moudrá atd atd…prostě jsem na ní už tak alergická, že nad tím už nadhled mít nemůžu. Samozřejmě se snažím s ní nebýt v jedné místnosti ani minutu, je mi nepříjemný s ní být, vůbec si nedokážu třeba představit, že bych s ní měla osamotě někde sedět a pít třeba kafe ![]()
@Hanka1 píše:
to ja si na neplanovane navstevy tchyne naplanovala neplanovanou praci, to bylo hned aspon mycku vyndan/nandat, to samy s prackou, vynest kos, skladat pradlo apod.
Ona se vzdy usadila a myslela, ze ji snad budu obskakovat, tak jsem ji vrazila deti, at se jim venuje - snad prisla kvuli nim ne a komunikovala jsem zdvorilostne, jen na otazky…Golem bylo, kdyz jsme doma sedeli s lahvinkou a segrou a sestrenici, ona si neplanovane dorazila a jeste si drepla. No my koukaly a bavily se i nadale mezi sebou, co jsme meli rozpovidane, ja ji ani nic nenabidla - nebyla zvana.
Tohle delala pravidelne v pondeli, nez mela sraz s babama - takze na pondelky jsme si naplanovala neplanovane zdrzeni venku nebo navstevu kamaradky na periferii Prahy a baba tam stepovala prede dverma a mela peska…
@ivculka píše:
Moje vina je to, že řeším malichernosti, že nemám nad tím nadhled a nejsem moudrá atd atd…prostě jsem na ní už tak alergická, že nad tím už nadhled mít nemůžu. Samozřejmě se snažím s ní nebýt v jedné místnosti ani minutu, je mi nepříjemný s ní být, vůbec si nedokážu třeba představit, že bych s ní měla osamotě někde sedět a pít třeba kafe
Tak přesně tak se cítím já ![]()
Včera jsem nechala uspaný PC,přijdu domů,manža doma apočítač na mém profilu. Bylo tam emimi. Očička tam blikaly,ale zrovna toto téma ne,tak teď nevím,zda tam vlezl či nikoliv. Ale nic neříkal,tak uvidíme,kdy mě zase bude chtít opuštět pro pravdu ![]()
@1024 píše:
Včera jsem nechala uspaný PC,přijdu domů,manža doma apočítač na mém profilu. Bylo tam emimi. Očička tam blikaly,ale zrovna toto téma ne,tak teď nevím,zda tam vlezl či nikoliv. Ale nic neříkal,tak uvidíme,kdy mě zase bude chtít opuštět pro pravdu
I kdyby, nepíšeš tu nic strašnýho, prostě píšeš pravdu a to, jak to cítíš, jsi nešťastná a tohle je aspoň způsob, jak si trochu ulevit. Měl by se manžel trochu zamyslet, jestli chce, aby byla šťastná maminka nebo ty.
![]()
@ivculka No právě ja ji takhle „pomlouvala“ i na jiných diskuzích. Prostě vše,co on už dávno zapomněl,buď u toho nebyl a nebo to prostě vypustil z hlavy. Jenže já jsem jako slon,prostě když mi někdo ublíží,nikdy to z hlavy nevymažu a moje nenávist rostla každým podnětem z její strany. Prý si vše vymýšlím,no uznal,že máma se taky nechová košer,ale jak jsi psala výše-tím že to nedokážu odpustit apod. jsem ta špatná.
Právě mi přijde,že chce mít klid na obou stranách a doma se raději pohádá se mnou. Kdysi dávno u prvního těhu v 7.měs. jsme prchali na noc ke kamarádovi,protože noc předtím se do krve pohádali,řvali po sobě snad do tří do rána-on že ji hodí do Orlické přehrady apod. Ona totiž baba je na hlavu,měla mrtvici,má snad jíst i nějaké prášky,ale mě kdysi řekla,že ji to utlumuje…No a tak je jak aprílové počasí,jednou tě miluje,pak tě nenávisí a vyčte i nos mezi očima. Bože už jen jak to píšu a vzpomínám na to se mi ježí chlupy. Když si představím,že jeho podmínkou,že se tzv. ke mě vrátí je konfrontace nás dvou u psychologa
,chce se mi
.
No ale jak se teď musela vystěhovat,tak ji sháněl byty. Pořád se něco nelíbilo,Praha 4 byla špatná,bo je moc daleko/teď bydlí na Pze 9 a my také/. Nakonec jde do bytu od našeho souseda manželky v Lysé,což je kur…daleko,ale tím líp. No a jak pokorná,všechno se ji tam líbilo,hned si s majitelkou padly do oka,že ji prý bude říkat teto-no spadla jsem málem na prdel. Pak ji po nějaké době narostly křídla a jak volala slyším: Poslouchej,kamaráde.....no volala ohledně bytu,že to chce přes právníka a kdesi cosi a že to mají drahý a já nevím co ještě. Řeknu ti,že jen jsem zaslechla tuto větu,měla jsem sto chutí mu típnout telefon. On jen jak kozel držel u ucha a pak ji jen řekl,že to nebude řešit,že jde spát. No a já mu při hovoru ještě na papírek napsala: A s tímto člověkem se mám konfrontovat u psychologa-s labilem? NIKDY. Nic na to neřekl. ![]()
@1024 píše:
@ivculka No právě ja ji takhle „pomlouvala“ i na jiných diskuzích. Prostě vše,co on už dávno zapomněl,buď u toho nebyl a nebo to prostě vypustil z hlavy. Jenže já jsem jako slon,prostě když mi někdo ublíží,nikdy to z hlavy nevymažu a moje nenávist rostla každým podnětem z její strany. Prý si vše vymýšlím,no uznal,že máma se taky nechová košer,ale jak jsi psala výše-tím že to nedokážu odpustit apod. jsem ta špatná.
Právě mi přijde,že chce mít klid na obou stranách a doma se raději pohádá se mnou. Kdysi dávno u prvního těhu v 7.měs. jsme prchali na noc ke kamarádovi,protože noc předtím se do krve pohádali,řvali po sobě snad do tří do rána-on že ji hodí do Orlické přehrady apod. Ona totiž baba je na hlavu,měla mrtvici,má snad jíst i nějaké prášky,ale mě kdysi řekla,že ji to utlumuje…No a tak je jak aprílové počasí,jednou tě miluje,pak tě nenávisí a vyčte i nos mezi očima. Bože už jen jak to píšu a vzpomínám na to se mi ježí chlupy. Když si představím,že jeho podmínkou,že se tzv. ke mě vrátí je konfrontace nás dvou u psychologa,chce se mi
.
No ale jak se teď musela vystěhovat,tak ji sháněl byty. Pořád se něco nelíbilo,Praha 4 byla špatná,bo je moc daleko/teď bydlí na Pze 9 a my také/. Nakonec jde do bytu od našeho souseda manželky v Lysé,což je kur…daleko,ale tím líp. No a jak pokorná,všechno se ji tam líbilo,hned si s majitelkou padly do oka,že ji prý bude říkat teto-no spadla jsem málem na prdel. Pak ji po nějaké době narostly křídla a jak volala slyším: Poslouchej,kamaráde.....no volala ohledně bytu,že to chce přes právníka a kdesi cosi a že to mají drahý a já nevím co ještě. Řeknu ti,že jen jsem zaslechla tuto větu,měla jsem sto chutí mu típnout telefon. On jen jak kozel držel u ucha a pak ji jen řekl,že to nebude řešit,že jde spát. No a já mu při hovoru ještě na papírek napsala: A s tímto člověkem se mám konfrontovat u psychologa-s labilem? NIKDY. Nic na to neřekl.
Já bych na to přistoupila a k tomu psychologovi bych s čistým svědomým šla. Alespoň by to měl černý na bílým ![]()