Tchyně nerespektuje naše soukromí, nebo jsem mimo já?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
1.1.13 18:32
@brumdinka píše:
@Elilen mno upřímně už sem na ní byla párkrát sprostá, když to jinak nešlo :P ten můj mě už zná, já sem tvrdohlavá a rady neberu od nikoho, sem zvyklá poradit si sama ;-) chvíli tchýni trvalo, než jí došlo, že s ní kámoška fakt nebudu a pomoct žádnou taky nepotřebuju - když ona to chudák myslí tak dobře :mrgreen:jej já mám dva kluky, ale takováhle tchýně fakt nikdy nebudu :zed:

:mrgreen: :mrgreen: Každá to myslí dobře. Že tím ale způsobí nas*anost snachy, to je jim asi jedno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.1.13 18:41
@Hanka1 píše:
Neohlasene navstevy nesnasim, u tchyne se mi to stavalo bezne, kdyz jsme jeste bydleli v Praze. Parkrat jsem doma nebyla a byl klid. TEd to zkusila taky a uz se poslusne hlasi, ono cekat v aute pred barakem ve vedru nebo v zime neni nic moc…

Mě by ani nenapadlo, udělat někomu přepadovku :nevim:

@1024 Proč by ses scházela s někým, koho nemusíš? To by mi bylo proti srsti. :think:

@alexxa píše:
Slysela jsem nazor, ze jednou budu stejna jako ma tchyne ponevadz jsem to takhle zazila stejne jako pry kopirujeme sve matky. Dneska vim, ze pokud by melo dojit k tomu, aby ma dcerka zila s tchyni budu proti tomu vsemozne bojovat kdyby spolu sebelip vychazeli po narozeni ditete se to vzdy zmeni.

Když zažiju něco, co je mi silně npříjemný, tak pochybuju, že budu totéž dělat i já. Pokud mám tedy ROZUM. :palec: Takže bych se nebála. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
2.1.13 21:06
@Bábrdl píše:
@1024 Co udělala nevím, ale třeba toho lituje :nevim: Tobě to může být jedno, ale tvůj muž bude ten, kdo bude dál žít s tím, jak se choval k matce.

Ano, může se manžel cítit jakkoliv, ale i on ví, jak se chovala ona k němu a jelikož z jeho strany je to jen strach a bojí se na ni být sám, tak žádá mne abych ji vzala na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
3.1.13 10:39

Ahoj holky, pročetla jsem pár stránek z vaší diskuze a vidím, že je to všude stejný :zed: ani nemá smysl popisovat naší situaci, je to všude jak přes kopírák.

Holky co si myslíte o nápadu vzít tchyni někam na kafe a popovídat si s ní? S přítelem jsme spolu druhým rokem, byli jsme u ní párkrát na obědě nebo na celým víkendu a vždycky to byl děs, skončilo to po příjezdu domů hádkou mezi mnou a přítelem. Teď jsem čerstvě těhotná, možná jsem na to i trochu víc citlivá než dřív. Každopádně bych něchtěla, aby tohle trápení trvalo dalších 20 - 30 let (tchyně bude mít asi podle všeho tuhej kořínek :roll: ) Ráda bych to změnila.

Původně jsem sice došla k závěru, že nejlepší bude omezit kontakt s ní na minimum, ale stejně na to často myslim a trápí mě to.

Nejhorší na tom je, že neshody s tchyní nám kazí partnerskej vztah, který jinak funguje skvěle. S partnerem si ve všem vyhovíme, máme jeden druhýho nade všechno rádi a pak přijde někdo třetí a kazí nám to..

Zkoušely jste tedy někdy řešit to s ní diskuzí? - jen vy a ona? Jsou tchyně schopný změny? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.1.13 18:34

@Valerie83 Ahoj. :mavam: Úvodem ti musím pochválit jméno. Pokud budu mít druhou dcerku, přála bych si Valinku. :andel:

Třeba je ta tvá vzácný exemlář a změnit by se dokázala. :dance: :lol:

Co ti provádí? Povídej, zajímá mě to. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
3.1.13 20:03

@Valerie83 tak každej sme jiný a třeba to u vás pomůže ;-) já to kdysi dávno zkoušela, dopadlo to tak, že sem se akorát rozeřvala a výsledek absolutně žádnej :zed: časem sem zjistila, že holt na hrubej pytel hrubá záplata..tj.jak ona na mě tak já na ní a od tý doby je to docela v pohodě..ale základ je v tom, aby partner stál při tobě jinak nevim nevim…

p. s. u nás je mom. situace taková, že tchýně se cpala do výchovy..můj muž jí poslal někam a ted´je uražená a nemluví s náma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
3.1.13 21:12

Ahoj holky, moc vás všechny po čase zdravím a přeji všem pevné nervy :hug:
U nás je to tak, že tchyně pomalu ztrácí energii (má rakovinu) a tak se to v podstatě vyřeší samo. Zní to strašně cinicky-přiznávám, ale po tom všem to jinak prostě napsat nemůžu a ani nechci. 16 let nervů, hádek, otravování života by umořilo každého. Takže tak…
Jinak holky, vzít tchyni na kafe…taky jsem tím prošla v začátcích, u nás to teda nepomohlo ani trochu, protože jak tu někdo z vás napsal, NA HRUBÝ PYTEL HRUBÁ ZÁPLATA, tak to je jediny, co se dá dělat. Tchyně, která je rozhodnutá škodit, dokončí svoje dílo do konce svých dní (/nemluvím tu o těch tchynich, který žvaní do výchovy, domácnosti a pod.), ale o skutečných psychicky narušených maminkách, které se moc uply na své dítě nebo i sebe a škodí a ničí hlava nehlava. prostě držet si je daleko od těla a pokud bych se mohla rozhodnout a vráttit čas o ty roky zpět, asi bych vzala nohy na ramena a ať by byl jinak chlap sebe lepší, prostě bych utekla, protože TOHLE by mi za to podruhý nestálo!!! :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.1.13 09:06

No tak já vyberu pár historek z z letošních Vánoc pro zasmání:

• s přítelem jsme se dohodli, že na štědrý večer budeme spolu u mých rodičů. Já jsem tam šla už ráno, abych mámě pomohla uvařit a trochu ještě uklidit. Přítel zase jel ke svý ségře předat dětem dárky a oslavit s nima vánoce (jsou malý, musí slavit odpoledne, do večera by nevydržely). K tchyni ale informace o tom, že přítel bude u ségry nedorazila. Další den (25.12.) jsme s přítelem šli na oběd k jeho rodičům. Jedna z prvních věcí, co mi tchyně řekla bylo, že jestli hodlám i silvestra strávit u svých rodičů, tak to mám říct a Péťa (= můj přítel, kterýmu je 40 let :lol:, mně je 30) může být přes den u nich. Jenže to není pravda, že by byl přes den sám doma, byl u ségry. Navíc i kdyby byl, tak co je za problém???
  • další hláška následovala, pokud si dobře vzpomínám, pár minut potom:

Tchyně přinesla na stůl chlebíčky. Jeden jsem snědla, ale sundala jsem z něj hermelín, protože se v těhotenství nemá jíst. Tchyně mě hned pokárala, že jsem to nedojedla. S přítelem jsme jí řekli, že je všeobecně známá věc, že se plísňový sýry nemají v těhotenství jíst a že to proto nejím (stejně jako si odpouštím víno, tatarák, spinning, lyžování atd. ketrý mám jinak ráda). No a ona začala poučovat, že to není pravda, že bych to mohla jíst, že NAOPAK SVÝMU DÍTĚTI DALEKO VÍC ŠKODÍM TÍM, ŽE POUŽÍVÁM PARFÉM. že to cítí a nedělá mu to dobře. Já se ale parfémem cca 2× ráno stříknu, protože to mám ráda, jsem na to zvyklá.

• no a pak si vzpomínám ještě na 1 hlášku, když jsme odcházeli a tchyně nám jako vždy dávala jídlo s sebou: byla jsem s ní v kuchni jen já, přítel byl někde venku. Tchně balila do krabičky 2 porce něčeho a řekla, že 1. porci si má Péťa dát zítra a druhou pozítří :pankac:

Mně nejde o to, že já si z toho podle pokynů nemám brát (to je mi šumák :mrgreen: ) ale mrzí mě, že ona fakt nemá žádnou snahu vytvořit mezi náma dobrej vztah.
Když se o tom pak s přítelem bavíme doma, tak se mnou souhlasí, že je to hrůza. Několikrát jí to už říkal, že se nám nelíbí její chování, ale zatím je to pořád stejný. Na druhou stranu vidím, že ji má přítel rád, protože to prostě je jeho máma - vidím, jak je mu líto, když na ní nadávám..
Napadá mě, že tím, že jí pozvu někam na kafe, se toho nedá moc zkazit - buď to pomůže nebo ne.. Já aspoň pak budu vědět, že jsem udělala maximum.. Chtěla bych jí vzít někam do kavárny ( a neřešit to s ní doma) proto, aby mě to donutilo se nerozčilovat, říct to v klidu a bez výraznejch emocí.
Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
4.1.13 09:18

@Valerie83 Rozhodně bych si ten rozhovor v kavárně nahrála. Nikdy nevíš, jak by to překroutila. Parfém v těhotenství moc neškodí. Škodí po porodu. Dítě zná pach své matky z plodové vody a díky parfému je to naprosto cizí osoba. Parfém jsem začala vynechávat už v těhotenství, aby to po porodu pro mě nebyl takový šok. Při zvláštních příležitostech jsem se k němu vrátila, když bylo dítku 8 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
36556
4.1.13 10:47

@Valerie83 Podle mě jsi trochu přecitlivělá. Chceš trávit Vánoce u svých rodičů, ale štve tě, když tchyně navrhne, aby byl její syn dopoledne na Silvestra u nich…

A s tím hermelínem. Dřív se říkalo něco jiného a až ty budeš mít snachu, bude se říjat zase něco jiného. Takže až ji uvidíš, jak se v těhotenství láduje plísňáky, ale bojí se navonět, tak budeš určitě mlčt jako hrob, to je jasné.

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.1.13 10:56
@Bábrdl píše:
@Valerie83 Podle mě jsi trochu přecitlivělá. Chceš trávit Vánoce u svých rodičů, ale štve tě, když tchyně navrhne, aby byl její syn dopoledne na Silvestra u nich…

A s tím hermelínem. Dřív se říkalo něco jiného a až ty budeš mít snachu, bude se říjat zase něco jiného. Takže až ji uvidíš, jak se v těhotenství láduje plísňáky, ale bojí se navonět, tak budeš určitě mlčt jako hrob, to je jasné.

:zed:

Jo já si sama taky uvědomuju, že to možná moc prožívám :roll:
Díky za názor, já sice tchyni nezačnu milovat a nepřestanu si myslet, že občas fakt přestřelila, ale je fajn slyšet náhled někoho, kdo do toho není emocionálně zapletenej.
Ještě že existujou tyhle diskuze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.13 11:00

@Valerie83 Tak já hodnotím podle těch dvou příkladů, nevím, jak se chová jinak.

Ale i to, že říká synovi zdrobnělinou, je celkem normální. Je to pořád její dítě, i když je mu čtyřicet. Jsou na to zvyklí. Mám kamaráku, která celý život říká synovi Danielovi Dádo a je to policajt urnař, myslím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.1.13 11:06

@Bábrdl
Dáda nemá chybu :mrgreen:
Já si to chování svojí tchýně vysvětluju tím, že celej život učila na ZŠ, tak má pocit, že musí všem všechno vysvětlit :)
My teď začínáme s přítelem stavět dům, a taky mu neopomenula poradit, že má nejdřív postavit přízemí a pak až podkroví, ne naopak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.13 11:41

@Valerie83 Sama uvidíš, jak budeš stárnout, že se ledacos mění. I až budeš mít dospělé děti, budeš jim chtít poradit. Koneckonců budeš mít určité životní zkušenosti.

To, co vlastním rodičům odpouštíme, často u tchánovců vnímáme jako nepřekonatelné. Pokud tchyně vyloženě nenávistně neprudí, jak tu někdy holky píšou, tak to nech být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.13 11:45

Mám třeba kamarádku, jejíž snacha ji vyloženě ponižuje a snaží se syna odstřihnout. Na Vánoce jezdí k jejím rodičům na týden až do Silvestra, protože mají chatu na horách. Že je babička sama přes celé svátky je všem jedno… Navíc se do ní strefuje, že dává levné dárky (Tyhle hračky od vietnamců si děti nechají u tebe, nechci aby nám to nosily domů). To bys asi taky nechtěla zažít.

Rodinné vztahy jsou komplikované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová