Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janis69 píše:
@servus Teď jsem chvilku přemýšlela, co může být DM…Ale už jsem si dočetla další příspěvek
Jinak moc, moc děkuju za štěstíčko a i za pozitivní informace ohledně mražáčků.Paní doktorka říkala, že jsou taková, jako když je zamražovali. když nám je mrazili, tak byly ve stadiu expandované blastocysty, kvalita 2 a dneska jsem měla ve zprávě, že jsou kvalita 1. Tak třeba se ten vývoj po rozmražení nějak pohnul. No uvidíme. Už se po těch nezdarech ani nedokážu tak nějak radovat a nejsem natěšená jako vždycky, když si je vezu domů, nějak jsem si to zakázala. Dokonce jsem se rozbrečela už cestou v autě, když jsme pro ně jeli, když jsem si představila, že z toho třeba zase nic nebude. No psychika si se mnou pěkně zahrává. Takže se na nic neupínám a o to víc budu doufám pak příjemně překvapená.
Je to tezke, ja vim. Ale je dobre, kdyz jsi trochu plakala, to se telu ulevi, a nic v sobe nedusis. Plac neznamena nic spatneho. Telo se zbavuje tlaku a stresu. Me to ceka presne za mesic, kdyz vse pujde dle planu. Mam bobky, ze darkyne chudera nejak nebude reagovat atd…furt mam z neceho strach
. A pritom to zatim jde dobre. Ted jsem dostala plan - docela jsem koukala, ze prece jen musim taky ledaccos udelat, aby to klaplo s tou sliznici atd…Brala jsi take estrogeny a pak si pichala progesteron (Agolutin)? A take jsem se chtela zeptat, jestli jsi mela pisemnou „smlouvu“ s klinikou, jako kolik zralych vajicek garantuji apod.?
@Janis69 píše:…je planovan kolem 14./15.5. Tak uvidime. Jeste se to jiste presne napasuje po druhem UZ darkyne.
@servus A k té zlici…Pokud ti řekli, že je to super, tak by to asi mělo být v poho. Já jsem teď měla přípravu v přirozeném cyklu a tak jsem měla strach, jak naroste, ale kupodivu narostla hezky sama. A už víš, kdy bude mít dárkyně OPU?
Jo a expand. blastozysty - to je super! To urcite klapne!!! ![]()
@servus Ja jsem to měla ze zamražených darovaných vajíček, tak mi odpadlo synchronizace s dárkyní a čekání, kolik bude vajíček. Měla jsem to v rámci nějaké studie ve spolupráci s nějakou švédskou firmou (nabídl mi to sám doktor). kdy mě celý tento proces stál „jen 30 tisíc“. Měla jsem k dispozici 8 zralých zamražených vajíček od vhodné dárkyně, bylo z čeho vybírat, takže ani nebyl problém vybrat typově ke mě. Všechna vajíčka se oplodnila a po prodloužené kultivaci zůstaly 4 nejvhodnější k transferu. První pokus v únoru jsem měla taky s umělou přípravou sliznice, kdy jsem od 1.dne cyklu brala estrimax 3 x denně a když byla sliznice dostatečně vysoká, myslím, že jsem ji měla při zavedení 11mm, tak mi tam šoupli 2 embryjka a ještě jsem zaváděla utrogestan. Tento pokus mám v přirozeném cyklu s ovulací, což znamená, že jsem nebrala nic a sliznice hezky narostla sama, byla jsem 12. DC na kontrole, sliznice 10mm a folikul 17mm, takže doktor říkal, že je to ideálně připraveno, tak jsem si akorát další den píchla ovitrell, co se píchá před OPU, akorát, že jsem můj folík nechali plavat
a šoupli tam dneska ty embryjka.Tak snad jsme tu přírodu dostatečně oblbli a nebude protestovat. ![]()
@servus Jo a nějakou smlouvu nebo souhlasy ohledně darovaných vajíček jsme určitě podepisovali a doktor mi garantoval 8 zralých vajíček a tak to i bylo, i když to všechny do potřebného stadia nedotáhly, ale s tím se počítá a asi to ani nejde, aby byl všechny super.Tak snad už tady z těch dvou bude ten pravý silný jedinec.
Bojím se radovat, takže se snažím dělat, jakoby nic. ![]()
@Janis: Jo, to jsi psala minuly tyden..vzominam si. Dobry napad:-) Jedna kamaradka byla chudera take s nervama uplne v pr…mela transfer s cerstvymi vajicky (DV), ale neklaplo to…tak se chudera nervove zhroutila. Je ji 43 let. Tak mesic mela pausu, sla k psycholozce, ta ji dala dohromady. O Velikonocich ji zavedli dva mrazacky, exp. Blastozysty…no a je tehotna. Dnes byla na UZ a uz tam byl videt jasny puntik:-)
Ja teda chodim take k psycholozce…snazim se delat yogu, piji caje a jeste se chystam na akupunkturu. Delam co muzu, abych jeste jednou zazila stat se maminkou. Bez ditete si neumim ja ani muj muz zivot predstavit
Tak velmi doufam, ze JEDNOU to s tim DV vyjde…kdyz jinak jsem teda zdrava…no a v 38 letech (bude mi v lete) dnes zensky normalne rodi ze? ![]()
@servus píše:
@Janis: Jo, to jsi psala minuly tyden..vzominam si. Dobry napad:-) Jedna kamaradka byla chudera take s nervama uplne v pr…mela transfer s cerstvymi vajicky (DV), ale neklaplo to…tak se chudera nervove zhroutila. Je ji 43 let. Tak mesic mela pausu, sla k psycholozce, ta ji dala dohromady. O Velikonocich ji zavedli dva mrazacky, exp. Blastozysty…no a je tehotna. Dnes byla na UZ a uz tam byl videt jasny puntik:-)
Ja teda chodim take k psycholozce…snazim se delat yogu, piji caje a jeste se chystam na akupunkturu. Delam co muzu, abych jeste jednou zazila stat se maminkou. Bez ditete si neumim ja ani muj muz zivot predstavitTak velmi doufam, ze JEDNOU to s tim DV vyjde…kdyz jinak jsem teda zdrava…no a v 38 letech (bude mi v lete) dnes zensky normalne rodi ze?
Asi jsem to tady vlastně už psala
Taky pořád doufám a věřím, že si to mateřství ještě užiju a vychutnám jinak, než před nějakými 20 roky. Mě je taky už 43, no co nevidět bude 44, takže podle mě jsi ještě rozhodně mladice.
A rodit v tomhle věku je dnes naprosto normální. ![]()
@servus A v Německu taky máte možnost zamražených darovaných vajíček nebo se tahle metoda nepoužívá?
@Janis69 to jsou fak dobří frajeři, že to zkouší v čechách, tady by jim to neprošlo. dárkyně jsou sice anonymní, ale děti narozené z DV to musí vědět a mají možnost v dospělosti informace o dárkyni získat
@zelenaprisera píše:
@Janis69 to jsou fak dobří frajeři, že to zkouší v čechách, tady by jim to neprošlo. dárkyně jsou sice anonymní, ale děti narozené z DV to musí vědět a mají možnost v dospělosti informace o dárkyni získat
Kde ze ty jsi jeste jednou? Bylo to Svedsko? V Cechach je to naprosto anonymni…
@Janis69 píše:
@servus A v Německu taky máte možnost zamražených darovaných vajíček nebo se tahle metoda nepoužívá?
Ne ne, v Nemecku ani nahodou. Tady je to uz roky velmi zhave tema. A je to postavene na hlavu. Spermie se daruji, ale vajicka ne
Co k tomu dodat. Oni jsou jeste stale postizeni 2. svetovou valkou, jak se delaly pokusy na lidech a same ty strasne veci…no tak se to furt resi a nemuzou se dostat k nejakemu vysledku. Take tu hraje obrovskou roli katolicka cirkev..no sila.
Ja jezdim do Brna, proto to jde ![]()
@servus píše:
Ne ne, v Nemecku ani nahodou. Tady je to uz roky velmi zhave tema. A je to postavene na hlavu. Spermie se daruji, ale vajicka ne![]()
Co k tomu dodat. Oni jsou jeste stale postizeni 2. svetovou valkou, jak se delaly pokusy na lidech a same ty strasne veci…no tak se to furt resi a nemuzou se dostat k nejakemu vysledku. Take tu hraje obrovskou roli katolicka cirkev..no sila.
Ja jezdim do Brna, proto to jde
Ty vlastně stejně jezdíš na léčbu sem. Všude dobře, ale doma nejlíp co??? ![]()
@Janis69 píše:
Ty vlastně stejně jezdíš na léčbu sem. Všude dobře, ale doma nejlíp co???
Ja jsem Moravacka jak vysita. Pres to vlak nejede. ![]()
@servus píše:
Kde ze ty jsi jeste jednou? Bylo to Svedsko? V Cechach je to naprosto anonymni…
jj švédsko
včera jsem volala, že už nekojím a co teda teď. tak mi během tohoto týdne budou volat a domluvíme se, co a jak. doufám, že nebude žádnej problém a po 3 měsících bude KET
@servus píše:
Ja jsem Moravacka jak vysita. Pres to vlak nejede.
Já jsem taky Moravačka. Odkud pocházíš? Někde od Brna? ![]()