Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
14.12.10 19:13

Nazdar holky,tak po gynekologické stránce jsem OK, po RS stránce relativně taky,což je dobrá zpráva.Ta špatná je,že to musíme stihnout,než dostanu další ataku (jestli dostanu).Pak by následovalo přeléčení a nasazení injekcí min.na půl roku :-( . Takže rychle sem s nějakýma fíglema :-D !!!!Jak je to s ovulací a kdy jsou plodné a neplodné dny:-)????
Teda,ještě mi k tomu chybí chlap,ten teď maká v Boleslavi a to je celkem z ruky,bude se muset vrátit :lol: .
Berunkaverunka - nechápu,jak může někdo upéct tolik cukroví. Smekám :potlesk:
Deninka - jsem ráda,že je tu nějaká spřízněná duše,která je na tom s pečením podobně jako já :palec:
Jinak těhulkám přeju to kochání,tiše závidím.Ale my Vás doženeme,budete čučet!!!
Dnes jsem u toho doktora přišla a zrovna byla poradna,samá těhule,ale nic proti Vám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
14.12.10 19:23
lucynta píše:
Nazdar holky,tak po gynekologické stránce jsem OK, po RS stránce relativně taky,což je dobrá zpráva.Ta špatná je,že to musíme stihnout,než dostanu další ataku (jestli dostanu).Pak by následovalo přeléčení a nasazení injekcí min.na půl roku :-( . Takže rychle sem s nějakýma fíglema :-D !!!!Jak je to s ovulací a kdy jsou plodné a neplodné dny:-)????
Teda,ještě mi k tomu chybí chlap,ten teď maká v Boleslavi a to je celkem z ruky,bude se muset vrátit :lol: .
Deninka - jsem ráda,že je tu nějaká spřízněná duše,která je na tom s pečením podobně jako já :palec:
Jinak těhulkám přeju to kochání,tiše závidím.Ale my Vás doženeme,budete čučet!!!
Dnes jsem u toho doktora přišla a zrovna byla poradna,samá těhule,ale nic proti Vám!!!

Ahoj Luci - dobre ze je vsechno v poradku a muzete se do toho pustit :)!!
Nam se osvedcil pravidelny sex asi tak kazde dva dny (ne ze bychom to pocitali, ale nejak nam to zrovna vychazelo) a otehotnela jsem hned v prvnim mesici snazeni…
Pak jsem taky slysela o prstikove metode - urcite o tom najdes info na internetu! :lol:
Takze jak bude partner zpet, tak zvesela do toho a hlavne si to uzivejte :dance:
Uz se tesim, jak napises, ze na testu jsou 2 carky!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
14.12.10 19:48
lucynta píše:
Dnes jsem u toho doktora přišla a zrovna byla poradna,samá těhule,ale nic proti Vám!!!

Lucynta: No paráda, takže šup šup na snažení :jazyk:! Jak píše Terezka, nám to taky vyšlo při pravidelném sexu asi tak co 2 dny, někdy i každý den. Pak je prý dobré dávat nohy nahoru (ať to nevyteče :oops:). K ovulaci dochází asi tak uprostřed menstruačního cyklu, záleží na tom, jak dlouho u Tebe trvá. Poznáš to podle plodného hlenu, který by měl být asi jako vaječný bílek a taky podle měření bazální teploty, ale podle té to uvidíš až tak po 3 měsících, kdy to budeš moct srovnat s předchozím cyklem… Neplodné dny by měly být těsně po menstruaci a před ní.. no a perlička na závěr - já jsem otěhotněla v dnech, které mají být neplodné (asi 3 dny před očekávanou MS :-D ),takže na to se taky úplně spoléhat nedá. Hlavně to chce být v psychicky v pohodě. Ale vy to zvládnete :hug:!
K cukroví… dneska mi přítel řekl, že bych už měla zpracovat to těsto, co tam mám v ledničce.. tak se odhodlávám.. asi do toho půjdu :lol:!

Teri: chodíš ještě do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
14.12.10 20:07

Deni - ahooj :) Hele, vcera jsem ten tvuj zazitek s prikladanim bodicka na polstar pod trickem rikala manzelovi - jeste v posteli jsme se tomu chechtali…

Do prace jeste bohuzel chodim, ale koncim ke konci ledna, mam pak dovolenou a ted jsem si domluvila castecnou praci z domu, takze 2 dny v kanclu a pak 3 dny doma u pocitace..

Cukrovi jsem pro jistotu jeste ani testo neudelala :roll: jsem hruza hrozna…Loni me to desne bavilo, ale ted jak prijdu vecer z prace tak se mi hroozne nechce stat jeste u plotny a vykrajovat..

Luci - co se tyce toho hlenu pri ovulaci, tak jsem si ho taky vsimla a myslim ze zrovna v ten den se nam zadarilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
15.12.10 07:34

Lucynta: Fígle? S chlapem v Boleslavi? Šikovný soused… :lol: :lol: :lol:
Ale teď vážně. Strašně bych ti přála, aby se to povedlo. Mě se zdá, že mě už z toho začíná hrabat. Včera jsem brečela u Ordinace v růžové zahradě, když se tam narodilo miminko. Prostě jsem asi cvok. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
15.12.10 08:27

Dobré ráno, holky :mavam:

Teri: Teď už tam ten polštář ani rvát nemusím :jazyk:… mám pocit,že přibírám i ze vzduchu 8-o! Jinak taky ještě pracuju a doufám, že tu vydržím co nejdéle, i když šéf by mě nejradši viděl už od ledna na marodce (protože má za mě náhradu, když nebyla, tak mě prosil, ať jsem tu až do porodu :-x ), ale to ani náhodou. Budu tu, co to půjde.Leden, únor chci určitě a kdyby to bylo možné i potom, tak taky :wink:.

Luci: Našla jsem takové stránky, zkus se na ně podívat… http://pranama.blog.cz/…neplodne-dny Já jsem si tu tabulku vedla jen jeden měsíc, ale ty údaje odpovídaly. Když jsem se potom dívala zpětně, tak mi vycházelo, že jsem otěhotněla opravdu v ty dny, které mi vycházely v tabulce jako plodné. Takže hodně štěstí snažilkám :hug:!
A hlavu vzhůru holky!

A včera jsem se na to cukroví opět vybodla :-D .. tak snad dnes.. že by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.12.10 08:44

Monaxx - drzim palce a s tim brecenim u narozeni miminka si nic nedelej, ja jsem predtim uz taky byla jasna.. moje biologicke hodiny tikaly tak 3 roky, ale mam o 2 roky mladsiho manzela, tak jsem musela pockat az „dospeje“:)…

Deni, Luci - tak presne jak Deni, vcera jsem cukrovi nezvladla, protoze jsem az do 22h pracovala… posilala jsem jeden dulezity projekt…

Deni obdivuju, ze chces v praci zustat tak dlouho, ja uz se nemuzu dockat volna…pripada mi,ze se ted mimcu vubec nevenuju - vecer jsem hotova a tak nemam ani chut ani cas na ne mluvit a zpivat a to vsechno co se rika, ze je dobre :) Ale v duchu si povidame porad!!! :palec:

Holky z trosku jineho soudku - omezily jste kvuli nemoci piti kavy a alkoholu? Ja pred tehotenstvim ano, ale hrozne mi chybi dat si sklenicku ci par s rodinou ci prateli.. A dobra kavicka nekolikrat tydne mi taky chybi.. Jak to resite vy??

Preju krasny den a neumrznete :-D
T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
15.12.10 09:03

Já nekouřím, ale vínko si dopřeju. Né, že bych byla alkoholik, ale dvě decky před spaním neuškodí… Když si píchám injekce( pondělí, středa, pátek) tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
15.12.10 09:04

Jo a kafe piju taky po litrech:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.12.10 09:16
monaxx píše:
Jo a kafe piju taky po litrech:-)

Moni tak to je fajn, ze je to normalni :) Ja po diagnoze mela pocit, ze musim zit 150% zdrave… ale casem mi prislo, ze je skoda, prichazet o vsechny radosti..Diky bohu uz 6 let nekourim, ale vino mam mooc rada a nejsem velky kafar, ale jednou za cas dobre capuccinko nebo presso potesi :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
15.12.10 09:43

Teri: No tak hlavně bych se doma nudila, tak chci být v práci, a taky z finančních důvodů.

Jinak já jsem kdysi kouřila, pak jsem toho na několik let nechala.. letos v dubnu zase začla a v červenci zase přestala. Jinak, když jdeme na nějakou akci, tak piju normálně.. vím, že bych neměla a vždycky mám pak hrozné výčitky, ale máme takové přátele, že bych u toho stolu byla jediná, kdo si nedá.. a být tam jediná střízlivá, to tam radši ani nejdu… ježiš, to zní blbě :lol: :lol: :lol:! Já jsem byla v srpnu na dovolené s kamarádkama a to jsem nevěděla, že jsem těhotná, tak jsem bobáskovi dala.. chudáček :-?! Ale ke kouření už se vracet nechci, můj přítel je taky nekuřák, takže to je v pohodě.. My jsme mimi neplánovali, nám se nějak přihodilo samo.. ale je fakt, že ten měsíc jsem začala s měřením a pozorováním.. a to jen proto, že jsem se dočetla, že je dobré mít o sobě přehled :-D
Holky a kde pracujete (jestli to není tajné 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.12.10 11:29

Ahoj holky,
hledala jsem na netu na nějakou diskuzi kolem RS a našla tu vaší. Ráda bych se přidala.., přijdete mi úplně normální.., naopak stejný nátury jako já.. ironický, někdy až černý humor miluju.
Já už svoje zlatíčka mám. Nikolku a Lucinku, je jim čerstvě 5 let, takže piplačku mám za sebou a teď si je maximálně užívám, alespoň do doby, než pro ně budu trapná máma. Teď jsem pro ně TO nejvíc a je to úžasný. Před těhotenstvím bylo u mne podezření na RS, ale když jsem měla jít na lumbální punkce, tak mi to můj gynekolog nedoporučil, protože jsem se zrovna snažila s manželem o dítě. Díky dřívějším zdr. problémům jsem nemohla otěhotnět normálně, ale nemusela jsem ani na nic radikálnějšího.. stačilo brát různé hormony a pak vždy ve správný den na to „skočit“. Byl to ale vždy jen jeden den v měsíci, takže docela honička, jednou jsme na to měli jen 10 minut.. tož to se taky dá že..?? :dance:
A pak u toho nemyslete na děti.. Tak když zas jednou přišel ten den D, tak jsme se s manželem opili.. no a vyšlo to.
RS mi pak časem potvrdili. Celé těhotenství mi bylo báječně, řekla bych že nejlepší období co si pamatuju. A tou dobou jsem vlastně ještě nic nebrala. I porod byl v rámci možností super.. holky byly 6 minut po sobě. Taky věřím, že když se člověk dokáže těšit a nebrat se moc vážně, tak jde všechno líp. Nám se ale povedlo počít na třetí pokus, takže mě se to kecá.. :o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
15.12.10 12:51
Andynna píše:
Ahoj holky,
hledala jsem na netu na nějakou diskuzi kolem RS a našla tu vaší. Ráda bych se přidala.., přijdete mi úplně normální.., naopak stejný nátury jako já.. ironický, někdy až černý humor miluju.
Já už svoje zlatíčka mám. Nikolku a Lucinku, je jim čerstvě 5 let, takže piplačku mám za sebou a teď si je maximálně užívám, alespoň do doby, než pro ně budu trapná máma. Teď jsem pro ně TO nejvíc a je to úžasný. Před těhotenstvím bylo u mne podezření na RS, ale když jsem měla jít na lumbální punkce, tak mi to můj gynekolog nedoporučil, protože jsem se zrovna snažila s manželem o dítě. Díky dřívějším zdr. problémům jsem nemohla otěhotnět normálně, ale nemusela jsem ani na nic radikálnějšího.. stačilo brát různé hormony a pak vždy ve správný den na to „skočit“. Byl to ale vždy jen jeden den v měsíci, takže docela honička, jednou jsme na to měli jen 10 minut.. tož to se taky dá že..?? :dance:
A pak u toho nemyslete na děti.. Tak když zas jednou přišel ten den D, tak jsme se s manželem opili.. no a vyšlo to.
RS mi pak časem potvrdili. Celé těhotenství mi bylo báječně, řekla bych že nejlepší období co si pamatuju. A tou dobou jsem vlastně ještě nic nebrala. I porod byl v rámci možností super.. holky byly 6 minut po sobě. Taky věřím, že když se člověk dokáže těšit a nebrat se moc vážně, tak jde všechno líp. Nám se ale povedlo počít na třetí pokus, takže mě se to kecá.. :o))

No tak Tě mezi námi vítám :mavam:! A to jsem si zpočátku myslela, že jsme tady s Lucyntou jediné :-)! A plánuješ ještě třetí mimčo, nebo už konec? Já jsem vždycky chtěla děti tři, ale těžko říct, jak to všechno zvládnu, takže časem se uvidí :roll:. Já se taky v těhotenství cítím úplně skvěle, zpočátku jsem byla unavená, ale to už je pryč. Nebylo mi ani jednou špatně, takže se dá říct, že si to taky užívám :palec:! A po Tvém porodu se to řešilo jak? Brala jsi něco nebo vůbec nic? Já už když jsem měla podezření na RS, tak mi doktorka hned napsala léky.. pořád jsem doufala, že to RS nebude.. ale byla.. co už :-)! A malá otázečka nakonec? Jak se jmenuješ :wink: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.12.10 14:42

Ahooj :) Vitam Andynu :)!! A jsem rada, ze se Ti libime..hihi.
Mit 2 holciciky je krasne a hlavne je krasne, jak si to uzivas!!

Deni - ja mam prave taky takove kamarady, ze kdyz nepiju s nimi, tak me to nebavi..proste to tak vzdycky bylo a ja se po 3 hodinach pozorovani, jak jim se nalada zlepsuje a ja ji mam porad stejnou prestavam bavit. Takze myslim, ze kdyz mi po tehu bude dobre, tak si nejaky ten drink zase s prateli a rodinou dam :)

Jinak co se tyce prace, tak to rozhodne tajnost neni :) Pracuju jako Business Development Manager v jedne mezinarodni firme (je tedy ceska, ale rozrostli jsme se do sveta - Moravia IT). Vesmes jde o opecovavani zakazniku a praci na novych klientech… No a je s tim spojeno cestovani po svete a nekdy dost stresu, takze se tesim domu na klid! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.12.10 17:50

:mrgreen: holky muusim se pochvalit:)… udelala jsem prvn krok k vanocnimu cukrovi - testa :) Letos budou 4 druhy - plnene orechy, kokosky slepene s lineckym v cokolade, vinne hvezdicky ve skoricovem cukru a linecke :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty