Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně tak
Je mi celkem jedno kde porodím, hlavně že bude drobek zdravej. Těch pár dnů v porodnici přežiju a pak hurá do toho kolotoče doma ![]()
Ovšem já už začínám řešit kočár. Měřím 187cm, otec dítěte má přes dva metry, tak předpokládám, že bude i dítko dlouhán. Aby se mi vešel do kočáru a nečouhali ven nohy ![]()
saiiimona píše:
Tak já bych tam měla nosit holčičkuTo Vás obdivuju, že vydržíte si to neříct.. Já bych to nevydržela
A kdy máte termíny? A budete rodit normálně v Náchodě? Znám holky, co jezděj do HK a tak..
Termín 29.12 a čekáme kluka. Dneska mámě přesně 30tt. Na gyndu chodím do HK do Sanusu a je to tam fajn ale rodit budu taky v Náchodě. Jinak myslim si, že kde vudu rodit mi zase tak jedno neni, hlavně teď když to mam už za pár a zjišťuju si o těch porodnicích ledasco, nejdřív sem si totiž myslela že budu rodit v Trutnově (protože přiznejme si - kdykoliv sem byla s jakoukoliv banalitou v Náchodě, tak ten přístup nebyl zrovna tak jak by to mělo bejt) jenže potom, co sem od známý slyšela, že tam rodila její sestra a rodil jí dokonce sám pan primář Růžička kterýmu je asi 70 a dělá tam většinu porodů - tak tenhle borec ji nastřihnul nějak křivě, krev byla až na zdi a ona si chudák pak nesedla ani po 4 měsících. Tak tohle by mi teda jedno fakt nebylo
Ale co sem si tak zjišťovala u známejch (po tom co sem vyřadila Trutnov)který rodily v poslední době v Náchodě tak řikaly že porodnice je tam na rozdíl od ostatních oddělení dobrá. Tak doufám že maj pravdu a jdu teda rodit tam. ![]()
A co se týče kočáru, já mam 180 cm a máme zamluvenej v krámě, zaplatili sme jen 1000 zálohu( prorotože doma bejt do narození miminka nemá a ani se nemá kupovat - prej) Viper 4S je to ta trojkombinace a vyzvedne ho až manžel až bude malej venku
. Sice za 13 tisíc, ale není to doufám naše poslední miminko tak dobrý, jde to včelika otáčet a hezky se s nim jezdí, je lehkej, takže i na to případné tahání do schodů je ok.Skládá se jen zmáčknutím nějakýho čudlíku. Přikládám foto
No taky jsem přemýšlela mezi Trutnovem a Náchodem, ale musím říct, že poslednídobou slyšim víc chvály na Náchod než Trutnov.. Je fakt, že když jsem začala ve 20tt krvácet a letěli jsme na pohotovost, tak nás nechali sedět na chodbě strašně dlouho a nijak je to netankovalo
My s přítelem byli vyděšený jako blázen a oni v těžkým klidu. Takže doufám, že při porodu to bude jinej přístup. To je taky jeden z důvodů proč chci mít přítele před porodem pořád u sebe, kdyby se něco dělo, tak aby to tam ošéfoval ![]()
Jinak Lucko, možná se potkáme, já mám termín 31.12. ![]()
saiiimona píše:
No taky jsem přemýšlela mezi Trutnovem a Náchodem, ale musím říct, že poslednídobou slyšim víc chvály na Náchod než Trutnov.. Je fakt, že když jsem začala ve 20tt krvácet a letěli jsme na pohotovost, tak nás nechali sedět na chodbě strašně dlouho a nijak je to netankovaloMy s přítelem byli vyděšený jako blázen a oni v těžkým klidu. Takže doufám, že při porodu to bude jinej přístup. To je taky jeden z důvodů proč chci mít přítele před porodem pořád u sebe, kdyby se něco dělo, tak aby to tam ošéfoval
Jinak Lucko, možná se potkáme, já mám termín 31.12.
Tyjo, to by bylo dobrý
Já chci mít manžela i u porodu, on se k tobě ten personál pak chová prej uplně jinak.
Joo na pohotovosti sem tam byla taky a čekala sem snad hodinu a půl
, ale naštěstí to nebylo nic vážnýho tak sem jim to odpustila ![]()
Náš včerejší balón
30+0tt
Přesně 15 kg nahoře - ještě to odpovídá tý horní hranici na teno týden, tak se nějak nestresuju ![]()
Tyyy jo a kde máš schovanejch těch 15kg?
Pěkný brůško, ale tolik bych opravdu neřekla, já mam nahoře zatim 6 kg, ťuk ťuk
Bylo by super, kdyby jsme se potkaly v porodnici. Jinak přítel u porodu moc netouží být, tak ho nechci nutit, aby z toho pak neměl nějaký trauma ![]()
Lucka1234 píše:
Náš včerejší balón30+0tt
Přesně 15 kg nahoře - ještě to odpovídá tý horní hranici na teno týden, tak se nějak nestresuju
pěkný pupík ![]()
Já dnes nestíhám, řeším v práci jednu stížnost, lítám od čerta k ďáblu.
Já se dnes vážila a jsem zpět na svojí předtěhu váze
. Nevolnosti skončili a začínám nabírat ![]()
saiiimona píše:
Tyyy jo a kde máš schovanejch těch 15kg?Pěkný brůško, ale tolik bych opravdu neřekla, já mam nahoře zatim 6 kg, ťuk ťuk
Bylo by super, kdyby jsme se potkaly v porodnici. Jinak přítel u porodu moc netouží být, tak ho nechci nutit, aby z toho pak neměl nějaký trauma
No, ten muj tam pujde, a jsme dohodnutý, že kdyby to nějakým způsobem přestal zvládat, tak že odejde na chotbu…já al doufám že to vydržíme…všichni ![]()
Meliora píše:Lucka1234 píše:pěkný pupík
Náš včerejší balón30+0tt
Přesně 15 kg nahoře - ještě to odpovídá tý horní hranici na teno týden, tak se nějak nestresuju
Já dnes nestíhám, řeším v práci jednu stížnost, lítám od čerta k ďáblu.
Já se dnes vážila a jsem zpět na svojí předtěhu váze. Nevolnosti skončili a začínám nabírat
Mě první tři měsíce bylo hrozně. Manžel je od moře a skoro porát jí jen ryby a já je nemohla vůbec cejtit, a přitom sem je vždycky jedla, teď už je to sice ok, ale nejim je. Jo a taky česnek- to byla hrůza. Ale nezvracela sem, to zase ne.
Teď si připadám zase jak na začátku kvůli té únavě, porát bych jen spala ![]()
Já nemohla až do minulého týdne skoro nic jíst. S jistotou jsem mohla jen rohlík a brambory, ostaní bylo rizikové. Jednou v pohodě a podruhé jsem s tím šla
. Taky jsem zhubla 3,5kila, ale už to nabírám zpět, chutě se ustálili a už mi vadí jen pachy.
Závidím vám, že budete mít někoho u porodu
. Já si to nejspíš odbudu sama.
Tak já jsem měla nevolnosti taky velký, i půlku druhého trimestru, zvracela jsem teda jen párkrát, ale bylo zle pořád, říkala jsem, že jsem jak kdybych byla každej den po flámu ![]()
saiiimona píše:
Tak já jsem měla nevolnosti taky velký, i půlku druhého trimestru, zvracela jsem teda jen párkrát, ale bylo zle pořád, říkala jsem, že jsem jak kdybych byla každej den po flámu
Díky bohu, že už máme pokoj. I když teď přišla nespavost, pálení žáhy a další fajnovky ![]()
Tak to je přesný, to denní pálení žáhy je už nesnesitelný
A ta nespavost taky někdy stojí za to… ![]()