Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
EvaOstrava píše:
Vercada já ze za ty myšlenky pěkně styděla!!! Myslela jsem si,že nejsem normální. Fakt. Dlouho jsme se o mimi snažili, dvakrát nám to už nevyšlo a teď,když je vše v pořádku, tak takové myšlenky? No byla jsem z toho úplně hotová. Díky bohu,že už to je dávno pryčJe to teď taková pohoda a moc se na malou těším. Už máme naplánovanou i první dovču a kam půjde do školky
.
Fakt? Já už si vážně připadám nenormální, takové myšlenky..
Jako zároveň se strašně těším, plánuju kde bude postýlka, kde bude mít skříňku na věci a tak.. Ale na druhou stranu se stašně bojím..
Trochu mi pomohlo, že se to v hlavě neodehrávalo jen mi..
Díky.. ![]()
O Klimkovicích jsem slyšela a pořád se tam vypravuju zajet to vyzkoušet a vždycky do toho něco vleze. Poruba je sice velká,ale co s ní,když jsem se ve vodě klepala jako drahý pes.
V létě jsem byla na deset dní v termálních lázních Rajecké Teplice (www.spa.sk) a tam byla skvělá, taky voňavá minerální voda, dva bazény, jeden menší s vodou cca 39´C a druhý větší,chladnější na plavání. V obou byly masážní trysky a ve velkém vodopád. Byla to hotová romantika
taky jsme si s tama přivezli dárek - otěhotněla jsem tam.
Vercada vůbec nejsi nenormální, právě naopak, jsi úplně v pořádku
takové protichůdné myšlenky má každá nastávající maminka, hlavně prvorodičky (hledala jsem to na netu,když jsem si tím procházela já). Víš jak, hormony a příprava těla na mateřství,do toho nevíš co tě čeká, strach z porodu,strach z nezvládnutí péče, tak to prostě udělá v hlavě guláš. Ale fakt to přejde, uvidíš. A jak začneš prcka v bříšku cítit, začnou ti nové krásné pocity a počkej až tě bude dloubat pod žebra anebo do močáku, to už budeš ve fázi povídání si s ním. Je to supr pocit, s přítelem pořád hádáme,jakou část těla na nás vystrkuje. Jediné,co bezpečně poznáme je pata, protože tu se snaží skoro protlačit ven z břicha a jde to vidět.
A ještě se dobře bavíme u toho,když se mi břicho jen tak vlní - to vypadá jako tsunami ![]()
Klimkovice jsou super, ale má to své nevýhody - je to daleko, musíš mít permici - a HLAVNĚ se musíš dopředu objednat, že tam půjdeš.. Jak jsme psala, je to tam takové malé, útulné a pro omezený počet lidí - myslím že max 25. Ale tolik lidí najednou tam ani za nás nebylo ![]()
S tím drahým psem jsi mě FAKT rozesmála..
![]()
Hned mám lepší náladu.. ![]()
A co jinak? Jak se cítíš? Ještě ti tak tvrdne bříško?
No a těch pohybů už se vážně nemůžu dočkat..
Moje mamka mi říkala, že jsi ještě užiju, že ze začátku super, ale pak jak právě těma patičkama ke konce kope, že to je mazec a že už to bolí.. ![]()
No jo, moje mamka..
Ta mi taky všechno řekne na prudko..
Ale na druhou stranu tež dobře.. ![]()
A s tím termálem to muselo být super
Tiše závidím.. ![]()
nee,dneska mám klid a ještě ani jednou neztvrdlo. Úleva ![]()
Tvoje mamka má pravdu, kopance do žeber a nebo do močového měchýře jsou šílené
vždycky pak udělám Kačce přednášku, že tohle se mamince nedělá
ale na druhou stranu je to fakt sranda to pozorovat. A jsem taková klidnější, od doby, kdy cítím pohyby,tak vím každý den,že je živá a zdravá a nemusím čekat až na kontroly na gyndě. A když ji cítím jak se protahuje, tak ji hladím a mluvím na ni ![]()
EvaOstrava píše:
nee,dneska mám klid a ještě ani jednou neztvrdlo. Úleva
Tvoje mamka má pravdu, kopance do žeber a nebo do močového měchýře jsou šílenévždycky pak udělám Kačce přednášku, že tohle se mamince nedělá
ale na druhou stranu je to fakt sranda to pozorovat. A jsem taková klidnější, od doby, kdy cítím pohyby,tak vím každý den,že je živá a zdravá a nemusím čekat až na kontroly na gyndě. A když ji cítím jak se protahuje, tak ji hladím a mluvím na ni
jj, na druhou stranu víš, že je v pořádku.. To musí být fakt skvělé.. Já tomu ještě pořád nemůžu uvěřit
, že něco ve mě roste..
Je to pro mě pořád nepochopitelné.. ![]()
Nejhorší je, že holky ve skupině Zářící 2010 tam pořád píšou, jak se bojí, že o toho bobka příjdou, protože měli zamlklé těhotenství, nebo samovolný potrat..
Tak už jsem z toho taky docela nervozní.. ![]()
jéžíš… na to vůbec,ale vůbec nemysli!!! Podívej se na mě, před tímto těhotenstvím jsem si prošla peklem a nemyslím na nic jiného,než na dobrý konec!
Buď v pohodě, nestresuj se, hodně odpočívej a uvidíš,že všechno bude v pořádku ![]()
Teď tě čekají samé pěkné věci, někdy v tomto období by ti měl mudr stanovit termín porodu, hned na to se překulíš do druhého trimestru a ani se nenaděješ, bude tě prcek v noci budit kopáním
a chvíli na to pláčem ![]()
Evi, díky moc.. ![]()
Ještě že jsem se tu s tebou potkala..
Jsi moc fajn a držíš mě „nad vodou“ Fakt..
No termín už mi doktor stanovil minule.. Podle PM je to 8. září.. Takže když si to tak uvědomím, jestli to půjde takovým tempem, jako doteď, tak za chvíli rodím.. ![]()
Ahoj Vercada neboj taky jsem u prvniho mela takove myslenky a ted u druheho mam zase podobne myslenky jestli zvladnu mimico a jeste skoro 4leteho rostaka jeto takovej lump neposednej.Pokojicek taky planuji kde bude postylka a kde bude od maleho postel.Nebojse a uzivej si tehotenstvi vsechno bude vporadku.POrodu se holky nebojte az porodite a daj vam ten malej uzlicek tak budete nejstasnejsi maminy na svete
![]()
Verčo, ještě ti stanoví termín podle ultrazvuku. Mě to stanovoval na tom prvním velkém ultrazvuku. Takže mám termíny dva a vyšli mi oba na stejný den (alespoň se to dobře pamatuje
). Pak ještě dělají termín podle prvních pohybů,ale to můj mudr u prvorodiček nedělá.
A máš pravdu,to tempo je zběsilé. Mám pocit,že jsem teprve včera otěhotněla a přitom příští měsíc už rodím ![]()
Ivunko u porodu mám největší strach z toho,že nevím,co mě všechno čeká. Malé se nemůžu dočkat, už bych ji chtěla ňuchňat v náručí. Ale jen ať se tam pěkně dopeče.
Jinak od odpoledne zase tvrdnu a skorotchyně mě potěšila tím,že lepší už to nebude
Večer jsem pekla korpus na ten erotický dort
a zítra budu zdobit. Kupodivu jsem to při své „šikovnosti“ upekla na první pokus. A pokud zbyde čas,tak plánuju vydrhnout kolébku a najít ji pěkné místo v obýváku. Přemýšlím, jestli máme koupit přebalovací pult anebo je to zbytečnost
Holky,co myslíte?
Ahoj Evy neboj to zvladnes neni to sice prochazka ruzovou zahradou ale bobisek ti vsechno vynahradi ato stoji zato
ja u prvniho nemela prebalovaci pult ato prebalovani na postely na sedacce mi pomohlo k pekne bolesti zad a ted jak pribiram jeto zpatky takze u druheho si 100% ten pult na prebalovani koupime.Jase taky maleho nemohla dockat mel byt n konci kvetna pak 12cervna a nakonec je 19cervna mela jsem vyvolavany porod byla jsem 42tt nechali mne strasne dlouho prenaset a ted doufam ze druhe pujde samo jsem teprv v 16tt a z bych taky chtela mit prdolku v naruci.....
Ivunko tak to tě fakt nechali přenášet dlouho. To koukám!! Ale jak vidím fotku Tadeáška, tak mu u tebe v bříšku nic nechybělo, je to šikulka
A vypadá na pěkně živého rošťáčka
asi doma moc klidu neposedíš,co?
Takže ten pultík si pořídím, potřebovala jsem slyšet názor zkušené maminky. Ptala jsem se mojí mamky, ale za nás takové vymoženosti nebyly, říkala, že by chtěla mít děti v téhle době. Hlavně máme výhodu v automatické pračce a papírových plenách. Jak mamka popisovala,jak nás dala večer spát a místo aby si sedla a dala v klidu kafčo, nebo šla spát taky, tak šla prát hromadu plínek v romovce,věšet, pak žehlit. Docela se divím,že nezůstala bezdětná a nebo jen s jedním potomkem
já bych to asi nepřežila. Jó,asi jsem už moc rozmazlená dnešní technikou, zmáčknu čudlík a dělá to za mě…
Od rána u nás sněží, odpoledne mám vézt autem mamku do Havířova, doufám,že někde nezapadnem.
Holky, přeju hezký den, já se jdu vrhnout na dodělání toho dortu, korpus mám upečený večer, teď jdu na ten zbytek. Pá ![]()
Ivunka87 píše:
Ahoj Vercada neboj taky jsem u prvniho mela takove myslenky a ted u druheho mam zase podobne myslenky jestli zvladnu mimico a jeste skoro 4leteho rostaka jeto takovej lump neposednej.Pokojicek taky planuji kde bude postylka a kde bude od maleho postel.Nebojse a uzivej si tehotenstvi vsechno bude vporadku.POrodu se holky nebojte az porodite a daj vam ten malej uzlicek tak budete nejstasnejsi maminy na svete![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je milé, moc děkuji..
![]()
To doufám, už se moc těším na uzlíčka s mini prstíčkama..
![]()
IVUNKA.. jj, malý Tadeášek je krásný a fakt vypadá na takového rošťáčka.. Už ten jeho kukuč.. ![]()
Ale je úžasný.. ![]()
A přenášela jsi fakt dlouho.. to
… Ty jo, jak jsem viděla kámošku, jak už se jen sem tam hýbala v 39 týdnu, tak to pro tebe musel být asi záhul.. ![]()
EVI, já sice zkušená maminka nejsem vůbec, ale myslím si, že ten pultík je super.. Alespoň máš všechny věci po ruce a nemusíš ho přebalovat na posteli, na gauči a tak různě a ještě jak psala Ivi, že ji z toho pěkně bolely záda.. Určitě si pultík taky pořídím ![]()
Erotický dort??? To zní skvěle..
![]()