Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moni jsem u hutnické - teď vlastně průmyslová,co se sloučili ještě s jednou pojišťovnou. Je tam program: manažerka svého mateřství, můžeš vyčerpat 1500,– třeba na předporodní kurz,těhu cvičení, plavání s mimísky a z léčiv tam mají hodně velký seznam - např. Bepanthen, čaje pro kojící matky, krémy na strie, těhu vitamíny… a moře dalších
Já to využila na proplacení předporodního kurzu, Bepanthenu, dvou kojících čajů a poporodní kurz něžná náruč.
Ta cena je právě to,co mě u toho kolotoče brzdí. I když se mi líbí, tak si říkám, zda není lepší koupit obyčejný a za ušetřené prašule třeba jinou hračku, nebo cokoli jiného pro mimi. ![]()
duuupko jj, o těch plenkách z DM jsem taky slyšela jen samou chválu (vlastně o všech jejích výrobcích), tak sem se zaregistrovala do toho jejich mimi klubu, hned u registrace jsem dostala nějaké kuponky na slevu a jak se malá narodí,měly by prý přijít další slevy - hlavně na plenky. Uvidím ![]()
Jů, ty máš ty medvídky
no fakt mě to hlodá…
A jakou máš zkušenost s odsávačkou? Koupila jsem si sice obyčejnou, ale teď jsem objevila na netu jakousi na vysavač a vypadá to dobře. Jen nevím,zda to není reklamní trik
cena taky dobrá 350,– Neznám nikoho, kdo by ji měl.
evi mám taky nějaké kupónky na slevy do Dm, co už nevyužiju, tak jestli je některá chcete? Zbytečně mi to tu leží. Mám i na plíny.
Odsávačku na vysavač máme a je super. Když měl Maty rýmu, tak byla k nezaplacení. Je to rychlé a šetrné. Rozhodně to není reklamní trik. Takže doporučuji. My máme Nosátko, koupili jsme ji normálně v lékárně a stála 250kč.
duuupka tak já už se těším moc,a o odsávačce na vysavač jsem slyšela jen samou chválu,první jsem si ale říkala,že to bude nějaký masakr,ale hodně holek psalo,že v pohodě
Takže ji budu taky kupovat,ale první musim pořídit vysavač jelikož my máme rozbitej a pujčujem si od tchýně,ale ten nemá hadici je to taková velká sviňa na postavení něco jako aku vysavače.
Evi Díky za info to jsem nevěděla,že tohle proplácej tak to je fajn jdu se mrknout na ty jejich stránky
Ahoj holky, narazila jsem na vás a přečetla a moc ráda bych se přidala, jestli nevadí. ![]()
Chodím k Mudr. Mláděnkovi do Třebovic, na NT screening, velký UTZ i fetální echo jsem byla v Porubě, takže i volba, kde rodit je pro mě jasná.
Navíc bydlím v Porubě na Vozovně. ![]()
Nezvládnu reagovat asi na všechno, co jste probraly, akorát teda ke tvrdnutí břicha - mě to začalo před 2 týdny, takže dost brzo, navíc se mi zkrátil čípek, takže jsem teď na nemocenské a nevím, jestli se ještě vrátím do práce. ![]()
Kočárky - určitě Polsko, ještě, že to máme takový kousek. ![]()
No a kosmetika zatím nevím, ty kupónky z DM mám ale taky, tak snad něco využiju, mám DM ráda. ![]()
Dm mám taky ráda, doporučuji přihlásit se do active beuty a sbírat bodíky i tam. Jsou tam za ně další slevy nejen pro děti.
tvrdnutí břicha měla jsem od 34tt. Chtěli si mně nechat v nemocnici, ale přemluvila jsem je. Naměřili mi totiž hodně velké kontrakce. Ale tuny magnézka to spravily. Mi to ale až tak nepříjemné nepřišlo
ale když je to prý víc než 20× denně, tak už to může být problém.
Jo jo DMko je super!Taky jsem přihlášena v tom Activ Beauty.
lenajs taky tě vítám mezi námi!
Kurec už se ti zkrátil čipek,tak to je hodně brzo tedy,já už bych zůstala doma na nemocenské.Radši nic neriskovat.
Já jsem na ni nastupovala na začátku 6 měsíce myslím,že ve 22 týdnu.Sice jsem pak 2 měsíce měla omezené vycházky,ale v práci už to byl pro mě záhul,tak sem byla radši doma.
Mona.M píše:
Jo jo DMko je super!Taky jsem přihlášena v tom Activ Beauty.
lenajs taky tě vítám mezi námi!Kurec už se ti zkrátil čipek,tak to je hodně brzo tedy,já už bych zůstala doma na nemocenské.Radši nic neriskovat.
Já jsem na ni nastupovala na začátku 6 měsíce myslím,že ve 22 týdnu.Sice jsem pak 2 měsíce měla omezené vycházky,ale v práci už to byl pro mě záhul,tak sem byla radši doma.
Moni, díky za přivítání. Já už se taky pomalu smiřuju s tím, že na té nemocenské zůstanu, ale snad mi dá doktor aspoň nějaké vycházky. Já jsem učitelka, takže fyzicky práce sice náročná není, ale psychicky docela dost. ![]()
lenajs No tak to už bych tím tuplem brala nohy na ramena a šla na nemocenskou bo ti puboši umí docela často pěkně člověka nas.at a vytočit
A to není dobré když se stresuješ a nervuješ
No a vycházky jsem měla od 13-17h nic moc chtěla jsem delší,ale to prej bylo maximum co mi mohla dát ![]()
lenajs vítej mezi námi!
Moje maminka je učitelka na ZŠ a jak slyším,že si děcka dovolí
nestačím se divit. Potřebovali by doma dostat přes ústa, ale to by rodiče na to nesměli „prdět“.
duuupko díky za tip na odsávačku, tu jsem na netu vůbec neobjevila. Stovečka k dobru ![]()
Na nemocenské jsem od začátku těhu. Kvůli předchozím nezdarům (samovolný potrat a mimoděložní těhu).
Bojím se vcelku pondělní kontroly, od rána jsem nateklá jako slonice a není mi dobře - jako by mi poskakoval tlak. Teď v pondělí jsem na to dostala magnézium, ale je to spíše horší.
Dneska jsem koupila Pampersky v Tescu v akci, fakt super cena. Kupovala jsem už ty větší (od 7kg) a jedna vychází na 2.20,– to je luxusní ![]()
vycházky - nenechte se odbýt, můj přítel byl kvůli tomu dělat vyrvál na OSSZ. A po delším dohadování paní přiznala, že celodení vycházky může mudr bez problémů napsat. A od-do si určuje pacient, mudr to jen schvaluje na základě zdravotního stavu.
Mona.M píše:
lenajs No tak to už bych tím tuplem brala nohy na ramena a šla na nemocenskou bo ti puboši umí docela často pěkně člověka nas.at a vytočitA to není dobré když se stresuješ a nervuješ
No a vycházky jsem měla od 13-17h nic moc chtěla jsem delší,ale to prej bylo maximum co mi mohla dát
Moni, však si myslím, že to tak nakonec dopadne, sice až si půjdu do práce pro věci, tak budu asi hodně brečet, jak se budu loučit s děckama, ale máš pravdu, jsou to někdy pěkné nervy a zvlášť v těhotenství mě hodně věcí rozhodí víc a už jsem i křičela. A za to to nestojí ![]()
A vycházky 13-17 by mi pro začátek úplně stačily
Dostala jsi později i neomezený režim? Potřebovala bych totiž vypadnout na víkend, aspoň k tchánům. ![]()
lenajs já měla neomezené hned od první návštěvy mudra - od vypsání nemocenské.
pěkné ráno, tak u nás taky sněží.
Děkuji za přivítání
kolotoč máme ty medvídky od FP, je fajn, ale strašný žrout baterek. Co chvíli kupujeme nové. Ale Matymu se líbí, tak co bysme pro něj neudělali
kosmetika tak my používáme baby Sebamed a jsem spokojená. Johnson nám neseděl, weleda taky ne, Hipp taky nic noc. Teď jsme spokojení oba. Hezky to voní a malý nemá žádnou reakci.
pleny máme už od začátku Babylove z DM i vlhčené ubrousky a taky jsme spokojení. Ale je to fakt hodně o zkoušení. Každému vyhovuje něco jiného.
Moni a už se těšíš? Jé jak já bych chtěla být zase těhotná…
Ivunko ples závidím, přítel netančí takže u nás to nehrozí. Tak si to hezky užijte.