Těhulenky Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13739
21.2.10 14:06
EvaOstrava píše:
lenajs já měla neomezené hned od první návštěvy mudra - od vypsání nemocenské.

Evi, tak to jsem teda zvědavá, s čím přijdu zítra. Naposledy mi tvrdil, že mi vycházky může dát až po 14 dnech, ale jaké, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
21.2.10 14:13

Ne ne já jsem měla po celou dobu nemocenské vycházky od 13-17h,samozřejmě že jsem se ptala a chtěla jsem ty neomezené,ale dr. mi tvrdila,že maximalně 4 hod. denně.A to mi ještě nemocenskou vypisovala moje obvodní lékařka,protože můj gynekolog mi ji nechtěl dát vůbec si asi myslel,že budu pracovat až do doby co mi vypíše mateřskou nebo co! :evil: Tak proto jsem musela k obvodní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
21.2.10 14:16

**Evi ** a odky jsi na nemocenské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
21.2.10 21:51

Na nemocenské jsem od půlky srpna a teď od půlky února jsem už na mateřské. Každý mudr a hlavně OSSZ si dělají svá pravidla (moje obvodní třeba tvrdí,že vycházky jdou až po 7 dnech) ale nic takového v zákoně není. Já jako občan ČR se řídím zákony a nějakými potrhlíky z úřadů nebo mudrů. Takže jsem to tak i řekla - citovala jsem přesně jak to v tom zákoně je a vycházky jsem měla neomezené hned od začátku :mrgreen: Já vím,zní to bojovně :cert: ale za ty prachy co jsem na nemocenské měla a ta vidina,jak dlouho budu muset být doma, mě popohnala se za sebe prát.
Holky, zítra jdu na tu kontrolu s těma otokama a tlakem, tak mi držte pěsti! Ju? Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
21.2.10 22:54

Tak aspoň někdo si ty vycházky vybojoval :pankac: Já jsem to zkusila,ale dr. říkala,že ne.Jsem na ni byla taky pěkně nas.aná bo jsem věděla,že neomez.vycházky může mít každá těhule,ale už je to zamnou tak co :nevim: Jinač jdu zítra takyna gyndu na ozvy,tak doufám,že už mi konečně řekne kolik malá váží :-) Tak zítra dám vědět co je nového.Papa dobrou nocku! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
duuupka
21.2.10 23:03

Holky já měla vycházky nejdřív od 14-16 a když jsem chtěla po doktorovi víc, tak mi řekl, že když už mám na lístku napsané tohle, tak mi může maximálně připsat od 8-12. Takže jsem měla vycházky 2× denně. Kontrola mi přišla jenom jednou. Ale to jsem stejně měla vycházku.

• Citovat
  • Upravit
10018
22.2.10 11:54

Ahoj holky.. :hug:

Ty jo, chvíli tu člověk není a takové změny…
Moc vítám nové Ostravačky - Opavačku.. :hug:

Musím vás dočíst.. Vůbec nestíhám.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
22.2.10 12:09

Holky, já jsem taky u 205 Pojišťovny - ČPZP a mají tam program MANAŽERKA SVÉHO MATEŘSTVÍ:

http://www.cpzp.cz/main/clanek.php?…

Určitě na to koukněte, je dobré to vědet. Můžete si vyčerpat až 1 500,–Kč. :dance:
Alespoň něco.. Jak říkám, pořád lepší, než drátem do oka.. :palec:

S těma vycházkama - když jsem se ptala mého gyn., tak mi řekl, že bych mohla mít vycházky celodenní.. :nevim: Tak nevím, jak to je.. :nevim:

Těším se na Monču, jak dopadla - musíš co nejdříve napsat!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
22.2.10 12:20

Verčo tak to máš rozumného doktora. Já si musela „dupnout“ abych je měla. A je fakt, že na to nárok máme. Tak proč se nechat v těhotenství omezovat. Taky jsem u stejné pojišťovny a zaplatilo mi to přeporodní kurz, jeden Bepanthen, dva kojící čaje (Hipp a Hami) a poporodní kurz něžná náruč :-) Takže super :palec: jediné,co si budu hradit ze svého je poporodní cvičení a plavání miminek. Ale u toho mi zase svitla naděje na to,že z práce bych měla dostat 1200,– jako nějaký bonus a můžu to právě využít na cviko a plavání :potlesk: tak uvidím. Bylo by to super.

Kontrola dopadla na jedničku! Tlak mi klesl, bílkovina v moči taky není. Už mi zůstaly jen ty sloní nožičky, ale s tím se musím do porodu smířit - to není nebezpečné. Na kontrolu jdu zase v pondělí (teď mě do porodu čekají každý týden) a docela se těším, budu mít kontrolu včetně natáčení ozev a strašně se mi líbí jak slyším tlukot srdíčka. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.2.10 18:20

Tak jsem tu :mavam: pročetla jsem si tu Manažerku svého mateřství to je dobrá věc teda a prej tam proplácí i krémy na strie,bo se mi udělaly na břuchu :cert: ,tak doufám,že proplatí i Elasti-q Exclusive ten stojí totiž 260,– :roll:
No a u doktora no moc mě nepotěšil.Řekl mi,že jak neporodím do pátku tak mě předává do porodnice a tam mi udělají vyšetření jestli dobře proudí krev pupečníkem atd. ,tak nevím jestli se mám strachovat,nebo jetli to dělají všem to vyšetření :nevim: A doufám,že tím neměl na mysli,že by mi vyvolávali porod! 8-o .Přitom mám termín až v sobotu :roll: .A co sem pochytila z těch jeho slov a všelijakých těch jeho pojmů a nazvů,tak říkal placenta ve fundus,…na špičku prstu…(to asi,že už jsem otevřená na špičku prstu či co :-) ) a pak že mimčo váži 3150kg :dance: sem si teda myslela,že nebude mít ani 3 kilča a vida! :-D Jo a měla jsem opět zajímavej tlak 112/46 fakt zajímavé :lol:
Verčo tak to máš super doktůrka! :palec:
Evi tak to je dobře,že vše v pořádku.Až na ty nožky,ale to má víc těhulek.
No a na ozvy se taky vždy těším!Jen je blbý,že musím ležet na zádech a to je záhul těch 20 min.Malá už mě dost tlačí.Ptala jsem se jestli můžu na bok no moc nadšená z toho setra nebyla,ale lehla jsem si tak.Jenomže v té poloze šlo dost špatně slyšet srdíčko,tak jsem musela zpátky na záda :zed:
Ale slyšet srdíčko je úplně super! :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.2.10 18:26

Jééé a plavání-cvičení s mimisky to je super a to stojí kolik Evi?A můžu chodit buď na plaváni,nebo na cvičení,anebo to je dohromady nejdřív se začvičí a pak zaplave?A to se chodí do porodnice ve které porodíš že?A kdy se stím může začít?Kura tolik otázek :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
22.2.10 18:35

Ahoj holky, tak jsem byla na kontrole, děloha se uklidnila a čípek už se nezkracuje, nemocenskou mám dále a teď si mám rozmyslet, jestli se vrátím do práce nebo ne, že nemusím. Každopádně vycházky mi napsal 14-18, ale říkal, že neomezený režim prý není možný, třeba abych mohla odjet na víkend. Že bych si to prý musela vyřídit na sociálce. Tak teda nevím, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.2.10 18:37

No s těma vycházkama je to fakt zajímavý teda,nechápu proč některý doktor je dá bez keců a jiný se kroutí jak žížala …?! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
22.2.10 18:50

To je jako by to ti mudři dávali pak ze svého :lol: Nevím, ale je v tom pěkný bordel.

Moni najdu a pošlu ti odkazy na www stránky těch kurzů. A gratulka ke kontrole! To posílají na vyšetření všechny, gyndař se o tebe stará maximálně do termínu a pak je to na porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.2.10 19:11

Evi tak to jsem si oddychla,že tam pak posílají všechny :-) Jé to by bylo fajn kdybys ty stranky sehnala a poslala.Díky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová