Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
EvaOstrava píše:
lenajs já měla neomezené hned od první návštěvy mudra - od vypsání nemocenské.
Evi, tak to jsem teda zvědavá, s čím přijdu zítra. Naposledy mi tvrdil, že mi vycházky může dát až po 14 dnech, ale jaké, to nevím.
Ne ne já jsem měla po celou dobu nemocenské vycházky od 13-17h,samozřejmě že jsem se ptala a chtěla jsem ty neomezené,ale dr. mi tvrdila,že maximalně 4 hod. denně.A to mi ještě nemocenskou vypisovala moje obvodní lékařka,protože můj gynekolog mi ji nechtěl dát vůbec si asi myslel,že budu pracovat až do doby co mi vypíše mateřskou nebo co!
Tak proto jsem musela k obvodní ![]()
Na nemocenské jsem od půlky srpna a teď od půlky února jsem už na mateřské. Každý mudr a hlavně OSSZ si dělají svá pravidla (moje obvodní třeba tvrdí,že vycházky jdou až po 7 dnech) ale nic takového v zákoně není. Já jako občan ČR se řídím zákony a nějakými potrhlíky z úřadů nebo mudrů. Takže jsem to tak i řekla - citovala jsem přesně jak to v tom zákoně je a vycházky jsem měla neomezené hned od začátku
Já vím,zní to bojovně
ale za ty prachy co jsem na nemocenské měla a ta vidina,jak dlouho budu muset být doma, mě popohnala se za sebe prát.
Holky, zítra jdu na tu kontrolu s těma otokama a tlakem, tak mi držte pěsti! Ju? Díky ![]()
Tak aspoň někdo si ty vycházky vybojoval
Já jsem to zkusila,ale dr. říkala,že ne.Jsem na ni byla taky pěkně nas.aná bo jsem věděla,že neomez.vycházky může mít každá těhule,ale už je to zamnou tak co
Jinač jdu zítra takyna gyndu na ozvy,tak doufám,že už mi konečně řekne kolik malá váží
Tak zítra dám vědět co je nového.Papa dobrou nocku! ![]()
Holky já měla vycházky nejdřív od 14-16 a když jsem chtěla po doktorovi víc, tak mi řekl, že když už mám na lístku napsané tohle, tak mi může maximálně připsat od 8-12. Takže jsem měla vycházky 2× denně. Kontrola mi přišla jenom jednou. Ale to jsem stejně měla vycházku.
Ahoj holky.. ![]()
Ty jo, chvíli tu člověk není a takové změny…
Moc vítám nové Ostravačky - Opavačku.. ![]()
Musím vás dočíst.. Vůbec nestíhám.. ![]()
Holky, já jsem taky u 205 Pojišťovny - ČPZP a mají tam program MANAŽERKA SVÉHO MATEŘSTVÍ:
http://www.cpzp.cz/main/clanek.php?…
Určitě na to koukněte, je dobré to vědet. Můžete si vyčerpat až 1 500,–Kč. ![]()
Alespoň něco.. Jak říkám, pořád lepší, než drátem do oka.. ![]()
S těma vycházkama - když jsem se ptala mého gyn., tak mi řekl, že bych mohla mít vycházky celodenní..
Tak nevím, jak to je.. ![]()
Těším se na Monču, jak dopadla - musíš co nejdříve napsat!! ![]()
Verčo tak to máš rozumného doktora. Já si musela „dupnout“ abych je měla. A je fakt, že na to nárok máme. Tak proč se nechat v těhotenství omezovat. Taky jsem u stejné pojišťovny a zaplatilo mi to přeporodní kurz, jeden Bepanthen, dva kojící čaje (Hipp a Hami) a poporodní kurz něžná náruč
Takže super
jediné,co si budu hradit ze svého je poporodní cvičení a plavání miminek. Ale u toho mi zase svitla naděje na to,že z práce bych měla dostat 1200,– jako nějaký bonus a můžu to právě využít na cviko a plavání
tak uvidím. Bylo by to super.
Kontrola dopadla na jedničku! Tlak mi klesl, bílkovina v moči taky není. Už mi zůstaly jen ty sloní nožičky, ale s tím se musím do porodu smířit - to není nebezpečné. Na kontrolu jdu zase v pondělí (teď mě do porodu čekají každý týden) a docela se těším, budu mít kontrolu včetně natáčení ozev a strašně se mi líbí jak slyším tlukot srdíčka. ![]()
Tak jsem tu
pročetla jsem si tu Manažerku svého mateřství to je dobrá věc teda a prej tam proplácí i krémy na strie,bo se mi udělaly na břuchu
,tak doufám,že proplatí i Elasti-q Exclusive ten stojí totiž 260,– ![]()
No a u doktora no moc mě nepotěšil.Řekl mi,že jak neporodím do pátku tak mě předává do porodnice a tam mi udělají vyšetření jestli dobře proudí krev pupečníkem atd. ,tak nevím jestli se mám strachovat,nebo jetli to dělají všem to vyšetření
A doufám,že tím neměl na mysli,že by mi vyvolávali porod!
.Přitom mám termín až v sobotu
.A co sem pochytila z těch jeho slov a všelijakých těch jeho pojmů a nazvů,tak říkal placenta ve fundus,…na špičku prstu…(to asi,že už jsem otevřená na špičku prstu či co
) a pak že mimčo váži 3150kg
sem si teda myslela,že nebude mít ani 3 kilča a vida!
Jo a měla jsem opět zajímavej tlak 112/46 fakt zajímavé ![]()
Verčo tak to máš super doktůrka! ![]()
Evi tak to je dobře,že vše v pořádku.Až na ty nožky,ale to má víc těhulek.
No a na ozvy se taky vždy těším!Jen je blbý,že musím ležet na zádech a to je záhul těch 20 min.Malá už mě dost tlačí.Ptala jsem se jestli můžu na bok no moc nadšená z toho setra nebyla,ale lehla jsem si tak.Jenomže v té poloze šlo dost špatně slyšet srdíčko,tak jsem musela zpátky na záda ![]()
Ale slyšet srdíčko je úplně super!
![]()
Jééé a plavání-cvičení s mimisky to je super a to stojí kolik Evi?A můžu chodit buď na plaváni,nebo na cvičení,anebo to je dohromady nejdřív se začvičí a pak zaplave?A to se chodí do porodnice ve které porodíš že?A kdy se stím může začít?Kura tolik otázek
![]()
Ahoj holky, tak jsem byla na kontrole, děloha se uklidnila a čípek už se nezkracuje, nemocenskou mám dále a teď si mám rozmyslet, jestli se vrátím do práce nebo ne, že nemusím. Každopádně vycházky mi napsal 14-18, ale říkal, že neomezený režim prý není možný, třeba abych mohla odjet na víkend. Že bych si to prý musela vyřídit na sociálce. Tak teda nevím, no. ![]()
No s těma vycházkama je to fakt zajímavý teda,nechápu proč některý doktor je dá bez keců a jiný se kroutí jak žížala …?! ![]()
To je jako by to ti mudři dávali pak ze svého
Nevím, ale je v tom pěkný bordel.
Moni najdu a pošlu ti odkazy na www stránky těch kurzů. A gratulka ke kontrole! To posílají na vyšetření všechny, gyndař se o tebe stará maximálně do termínu a pak je to na porodnici.
Evi tak to jsem si oddychla,že tam pak posílají všechny
Jé to by bylo fajn kdybys ty stranky sehnala a poslala.Díky! ![]()