Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Vercada ten dotik semnepeklaja ale svagrova ja jsem kopyto ja a dot to asi ne svagova je cukrarka pece dorty n obednavku je dom na materske tak pece tydne tak 5 nebo 6 dortu jak kdy......Holky konecne vikend jase tak tesim na pritele az prijede on jezdi kamionem tak patky miluju ![]()
Ivunko přítel je taky řidič, odpoledne mi přijde domů a bude mít tři dny volna! To už dlouho neměl. Těším se úplně neskutečně. Je bez těch chlapů doma smutno,co?
Ähoj jojo ridic porad doma sami nemit maleho tak nevim co bych delala asi jezdila snim maly zatim nechodi ani skolky ja nechci byt sama doma ale od zari pujde.je moc sikovny vsichni ho chvali jen tchyne a svagr maj porad nake problemy a ja uz ztoho obcas penim napr zeje Tadeasek zaostaly a kdesi cosi
…
To si dokážu představit,pěnila bych taky. Takové řeči mám nejradši
Divím se,že zrovna tchyně, babičky bývají zaslepené láskou - spíše naopak si myslí,že mají doma génia ![]()
Nenech si tím pokazit den, zvolila bych taktiku: jedním uchem dovnitř,druhým ven. ![]()
Ahoj to uz jsem taky skousela ale posloucham to pri kazde navsteve tak uz mneto dost s…uz nekolikrat jsem rekla ze podle dr je naprosto v poradku a zeje moc sikovny bohuzel misto pismenka K dava T to jsem taky resila s dr a ta doporucila vyhledat logopeda ve 4letech maly mel ted 3apul tak to neresim…
Asi bych omezila návštěvy,jinak bych se zcvokla. Je to blbé,že to dělá tchyně,člověk nemůže nic moc říct,ale řekla bych partnerovi,ať si s mamkou o tom promluví. Syn ji to může říct i ostřeji.
No a s mluvením bych si hlavu nelámala, někde jsem četla,že řeč se vyvýjí až do nějakých 7-8 let a pokud jen zaměňuje písmenka,tak podle mě ve svém věku mluví krásně. A co je nejdůležitější - mluví!
Mluví,slyší,vidí,má vše co má mít. Co si tchyně může víc přát než zdravé vnouče? Aby ji teď předčítal sbírky básní od Vrchlického? ![]()
Asi by mě z takové tchýně
… Nevím, jak to napsat slušně.. Ach jo, vůbec nic si z toho nedělej.. I když lehko se to řekne, já vím.. Je to přece jenom rodina, že?
A ta záměna těch písmenek mi něco připomíná.. Kamarádka s dcerou měla stejný problém, sice to chvíli trvalo, ale teď už mluví krásně.. Byla ve stejných letech, jako je ten tvůj rošťáček.. A teď jsou jí čtyři a půl.. Ona to K vynechávala úplně..
A když to slovo končilo na KA KO a tak tak to a, nebo o nakonci pěkně protáhla.. Takže jsem byla teta Veun..áááá..
Pěkně jsme se s ní nasmáli..
Věřím, že se to vystříbří.. Vůbec bych se nebála..
Švagrovou máš teda pěkně šikovnou.. ![]()
A Evi - ty děláš s keramikou, takže musíš mít plno trpělivosti a dort se ti vážně povedl.. Proč já nemám starší šikovnou sestru???
Sice sestru mám, ale je mladší a spíše takové telátko…
Ale i tak je moja..
![]()
Ahoj Holky tosi rikam taky zemne zni uz
ale asi z tech 5let jsem proti ni obrnena azna nektee veci ktere od ni boli ma 5vnoucat a dela rozdili mi od ni nedostavame skoro nic promaleho a reakce na 6vnouce stejne ho date do babyboxu a ted nedavno jsme se bavili ze bychom si pali holcick at mame parecek a ona nato hm stejne to bude kluk nato jsem ji odpovedela tak bude a co jako svet se zbori tak jsme se rafli tak clovek nemuze vyslovit ani prani nebo co pak drzela uz ........a dala pokoj s kecama pred timhle tehu jsem potratila tak se ke mne chovala hezky byla jsem tenkrat uplne mimo pres rok jsme se snazili a kdyz to konecne vyslo tak takove zklamani ale nove tehu to napravilo ale ten sram na
bude navzdy.Tadeasek je sikula v zari jde do skolky uz se tesi mel jit loni ale nedala hsem ho nechtela jsem byt doma sama ![]()
No tak beru zpět.. Ne že by mě s ní ASI jeblo.. Ale jeblo by mě úplně…
To fakt někdy zůstává rozum stát, co si ty tchýně dovolí..
A že ti to tak ještě řekla na plnou hubu.. ![]()
S Tadeáškem bych si fakt hlavu nedělala, uvidíš, že bude mluvit krásně.. ![]()
Co jsem tu četla, tak máte manžely a přítele většinou řidiče.. Já NAŠTĚSTÍ ne.. No ale co není, může být, že..
Ale vím co to je… Celá moje rodina jsou řidiči z povolání.. Taťka, strejda, děda.. Taťkovi kamarádi.. No šílené.. Takže si dokážu představit, jak to u vás doma chodí.. ![]()
Ahoj no ona je takova snicim a snikym se nes......jojo pitel je ridic z povolani porad nekde na cestach ma 2bratry a taky ridici…dnes jel jen do polska vecer bude doma ma do stredy volno tak jsem rada…a co valntyna jak jste oslavili ja dostala pusinku a ![]()
Ivunka87 píše:
Ahoj no ona je takova snicim a snikym se nes......jojo pritel je ridic z povolani porad nekde na cestach ma 2bratry a taky ridici…dnes jel jen do polska vecer bude doma ma do stredy volno tak jsem rada…a co valntyna jak jste oslavili ja dostala pusinku a
Tak loni jsem taky ještě tu
dostala, ale letos už jen tu pusinku…
Nějak moc ten svátek neslavíme. To spíše výročí a narozeniny.. ![]()
Víte,co je to ropucha a třicet žabiček? Tchýně věší záclony!!! ![]()
Děkuji Bohu,že mám úžasnou tchýni. S takovou jako ty, Ivuš, by buď kleplo mě anebo bych klepla jí! ![]()
Valentýn - celý v posteli … uvař čajíček, já mám teplotku, dones mi kapesník, mám hlad
a završeno větou: „miláčku,já ti asi chcípnu!“ aneb, překladem: mám pánskou smrtelnou nemoc - rýmečku ![]()
No tchýni máš fakt otřesnou.. Taková ta typická tchýně..
Ale tak ještě že s ní třeba nemusíte bydlet v jednom domě.. ![]()
Evi - Super Valentýn..
Ale o nic lepší než ten náš.. My jsme měli odpočinkový den.. Leželi jsme u telky..
Kamil teď pořád pracuje a ještě chodí na fušky, takže je rád, když si alespoň jeden den odpočine.. No a já proti gaučingu nebyla proti..
![]()
Dneska jsem byla na kontrole a všechno v pořádku!!
Ten drobeček v tom bříšku tak řádil, až jsem se divila, že ty pohyby necítím..
Holky, řeknu vám, že to je skvělý pocit, když toho drobečka vidíte na té obrazovce.. ![]()
Co u vás? Je všechno v pohodě?