Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
člověk si asi nevybere, všude je neco co bude vadit, já septala kamarádek co mají odrozeno a co člověk to názor, každý mi řekl pravej opak toho co ten druhý.Ale zatím byli nejspokojenější v Obilnáku a taky je to všechno o lidech všude mužete narazit na nepříjemné sestry
No je to stašně důležité vybrat si správnou porodnici a všude se dá narazit na dobrý a špatný personál.. Důležité jsou reference mamninek a já ještě stavím na názorech kamarádů mediků, kteří mají v porodnicích praxe..
Ahoj holky,
já jsem byla dvakrát na Obilňáku a půjdu tam znovu. Ono fakt záleží na tom, na koho zrovna narazíte. Já jsem byla docela spokojená, hlavně s prvním porodem. Měla jsem jako porodní asistentku kamarádku, která pracovala na Obilňáku, takže přístup super. Nic mně nenutili, porodila jsem na porodním vaku, což bylo super, doporučuju. ![]()
Podruhé nebylo vše perfektní. Dorazili jsme, když už jsem měla stahy po dvou minutách (porod se rozběhl strašně rychle) a nechali mě docela dlouho čekat na chodbě s nerodícími maminami, protože neměli volný pokoj. Asi mi nevěřili, že už to je tak pokročilé, mysleli, že jsem nějaká hysterická prvorodička. Ale pak doktorka zjistila, že jsem už na 5 cm, tak mně rychle nachystali nadstandart. Porodila jsem asi za 10 minut po příchodu na pokoj, zase na porodním vaku. Porodní asistentku jsem měla jinou (kamarádka mezitím šla na MD), ale taky byla velice příjemná a v pohodě. ![]()
Na oddělení šestinedělí je to dost zastaralé, sprchy a záchody jsou společné na chodbě, ale já jsem nenáročná, takže mně osobně to nevadilo. V tomto jsou asi lepší Bohunice, jsou modernější. ![]()
O Milosrdných jsem si dřív myslela, že super, hodně známých tam šlo, ale teď v poslední době slyším jen samé špatné zkušenosti. No a Bohunice jsou na druhé straně města, takže to radši ten Obilňák. ![]()
Jinak já dnes byla na kontrole. Vše je v pořádku, miminko má něco přes 3 cm a už se pěkně hemžilo. Odpovídá 9+6. Dostala jsem průkazku, další kontrolu mám 8.3., mezitím ještě půjdu na NT (29.2.) ![]()
Já byla dvakrát na Veveří, stejně tak jsem tam byla i na všech velkých UZV a na 3D UZV. Na Vlašína jsem měla štěstí jen jednou při prvním NT, ale ostatní doktoři mi taky přišli jako odborníci, a příjemní a ochotní. Třeba na 3D se fakt snažili, aby bylo miminko pěkně vidět, několikrát nás poslali ven, abych se prošla a mimčo se lépe otočilo, to stejné ostatní maminky, takže jsme se v ordinaci pěkně střídali.Takže já byla spokojená. ![]()
Já bych se spíš raději vykašlala na triple testy, ale moje gyndařka tvrdí, že odhalují i další vady, které NT neukáže, tak nevím. Mně dvakrát vyšly atypické, poprvé jsem musela na speciální UZV srdíčka plodu, podruhé mě nikam neposílala. ![]()
No Peti, to čučím,já jsem právě o Milouších podobné věci taky slyšela a o Bohunicích jsem nic opravdu zlého neslyšela..dám se na modlení že nebudu rodit v neděli v 5 ráno
aby ze mě nebyli moooc otrávení ![]()
Katshi, gratuluju ke KO. Tyto začáteční KO jsem šíleně prožívala, měla jsem strach ze ZT , toho sem se fakt bála
Teď vím že zbytečně a stejně bych s tím nic neudělala, ale podruhé se budu bát znova
![]()
Malej teda poslední dobou předvádí pěkné rodeo, říkala jsem si, jestli se nechce prokopat ven, jestli si dělá v děloze místo nebo co..už je to chvílema dost cítit, co bude za 2 měsíce..
![]()
Dekuju za pozvánku, takže ted to je uzavrená skupina? a dostanu se sem normálne jo? omlouvám se ale moc sem tomu neporozumela,to znamená že ak pujdu na tuhle diskuzi tak si normálne budu sváma psát? že jo
![]()
já děkuju taky za pozvání a doufám že sem to všechno sepsala a že sem se dostanu normálně:)
pavoucica píše:
já děkuju taky za pozvání a doufám že sem to všechno sepsala a že sem se dostanu normálně:)
Holky je to jinak, tato skupina je dál otevřená, ale vy už máte v oblíbených skupinu se stejným názvem, ale uzavřenou (poznáte ji podle toho, že tam nejsou příspěvky
Tahle tu zůstane nebo ji pak nechám zamknout, to už je fuk
Ve zptrávě jdeš na odkaz a na něm zažádáš o vtup a to je celé ![]()
Kallo, když požádáš adminy, překopírují nám tuto diskusi do té uzavřené skupiny, takže tam budeme moct pokračovat v té rozjeté diskusi. Ale jak chceš. ![]()
Ahoojte, jinak sem po vcerejsim zazitku z Veveri jeste ted grogy a rozdejchavam ho.
petunka9 píše:
Ahoojte, jinak sem po vcerejsim zazitku z Veveri jeste ted grogy a rozdejchavam ho.
ahoj a co se ti včera tam stalo? ![]()
Ahoojte tak sem dosla zhnusena od mudru.jako uplne ziram co si dovoli.
Nejdriv chaos na recepci,dojdu a hlasim se a sok,my vas tu nemame.mela ste tu byt vcera.Tak vytahuju karticku a termin psany na dnesek i s podpisem sestry a razitko. No nevadi,asi toho maj dost a sestricka rika ze to nevadi ze pan doktor ma ted volno,ze jim nekdo nedosel,tak toho vyuzivam a sup do ordinace a v duchu si rikam ze prvotni sok uz je za nama a dalsi nehrozi. No nejdriv me mudr sjel ocima ze sem nejaka zelena a bleda,pricitame to tomu ze sem toho moc nenaspala a zes nervozni z vysledku.No po chvilce mlceni vysledky z genetiky nejsou a jen tak nebudou ceka se na nejakou sadu z USA,ale ze je objednana,no co stava se pokracuje to tim ze nevidi duvod mi delat UTZ dokud nejsou vysledky.tak ho uprrosim a on nejak vypozoroval ze sem nervni a nastvana ze nic neni. tak mi ukazuje Pepinu a povida co je co a jak se vyviji a dalsi plky.No tak mluvi asi pul hodiny a pak zadava data a konstatuje ze sme 5 dni napred nez mame byt,ale ze je zdrava jen ta jeji vaha je v norme a ze to dozene.super tak se strojim a cekam na pairy a fotku a zvoni telefon,volaj z laborky ze se jim neco nezda s mou krvi.Takvo mudr vybehne z ordinace a zacne kricet na nejakou sestru co se deje.Oni zamenily mou krev s neci jinou,jine zenske co mela jit na amnio. Super ne,a jak jim ted mam verit ze ty minule vysledky sou opravdu moje. Jen co se vratil se mi omlouva ze budu muset jit na krev znova.nevadi co bych pro zdravi pepiny neudelala.Pak se ho ptam co teda bude dal a najednou vyjde najevo ze u me nevidi proc by meli delat Amnio,kdyz je vse dobre,jen je sance ze Pepi bude mit stejnou mutaci co mudla,ale to mi nevadi. Rozstepy Pepi nema,srdicko je v poradku a zaludek a mocak byl plny,coz je v poradku.Jen mi doporucil lezeni kvuli placente a nesmim nic zvedat a dalsi nutnosti co smim a nesmim. A termin potvrdil na 19.cervna a doporucil mi hospitalizaci uz od 7 mesice.
A vylezu od Vlasina po tomhle extempore a davam si cokoladu z automatu,no po jednom loku bezim zvracet.sem zelena jak sedma a na chodbe sedi cikorka s detma a chlapem a smrdi jak ............... tak okolo nich projdu dal a chci si sednout a neni misto.tak stojim oprena o zed a najednou se sunu k zemi. Tak me cizi tatka zveda a pousti sednout a vola doktora at se na me prijde podivat.Vylezl za mudr a diva se na me a nechape proc sem stala,tak mu lidi rikaj ze cikorky obasadily zbyle zidle a ze smrdi a neda ze vedle nich moc byt. tak je prosi at v cekarne zustane jen matka a ze zbytek at na ni pocka venku.a to se cikorkam nelibilo tak desnej rev ze diskriminace atd tak nakonec nekdo volal mestaky a byl klid,zustala jen ona a byla prednostne vysetrena aby tam nebyl problem,po jejim odchodu dosla uklizecka ci kdo to byl a umyval zidle kde sedely savem a zacala vytirat. no des bes
No a nakonec mudr Jicinska,super pristup a Pepi je v poradku,srdicko tluce. a ta rychlost uplne my vyhrkly slzycky.Tohle me nejak donutilo zapomenout na ty predesle zazitky.
No to je proste Pepi jak ji nazval kamaradcin synek kdyz dosel na navstevu a rozciloval se kde ta Pepina je ze uz si chce hrat.A ze mu maminka rikala ze kdyz bude hodnej bude ji moct vozit v kocarku za uplatek.hihihi no proste deti sou miloucky a od ted prckovi rikame Pepina
Diskuze byla uzamčena a nyní pokračuje v uzavřené skupině.
Monika
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat