Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
katsha píše:
Jé ahoj, já jsem taky ze Židenic. Kde přesně bydlíš ? Já na Hrozňatové.pavoucica píše:
Jé tak to je super diskuze tohle mi tu chybělo:)Já čekám na své první miminko ted jsem 21tt + nějakej den bude to holčička .Jsem ze Židenic a bude mi za dva týdny 26:)no už sem stará:)a ráda bych taky zašla na čajík s někým kdo je na tom podobně jako já:)
já bydlím na Václavkově první ulice přes hlavní silnici po levé straně minutka chůze od Kauflandu:)
Lizzi píše:
Jinak v práci mi končí smlouva teď na konci června, takže pak pravděpodobně pracák.. Rodit bych měla v polovině září. Zítra jdu poprvé na kontrolu
pavoucica píše:
já bydlím na Václavkově první ulice přes hlavní silnici po levé straně minutka chůze od Kauflandu:)
Jo a ještě na Filipínského bydlí moje sestra, to je taky kousek…
katsha píše:
A k tomu věku, holky jste mlaďounké, co mám říkat já se svými 33.
Já mám hodně kamarádek s dětmi a většina porodila první dítě až kolem 30. roku, nejmladší měla tuším 26, takže ten váš věk je akorát, spíš si myslím, že budete v porodnici mezi mladšími.
No k tomu věku:)třeba moje všechny bývalé spolužačky z učnáku už mají děti minimálně 2 rok staré některé už i druhé, tak někdy mám pocit že sem se opozdila, ale zase nadruhou stranu jsme si s manželem užili spoustu nádherných dovolených a měli jsme dost času si zvyknout jeden na druhého a zkusit si jestli je ten náš vztah opravdu funkční ![]()
katsha píše:
Jé, tam chodíme často, na Myslbekove máme dětskou lékařku. A kam chodíš na gyndu?pavoucica píše:
Na gyndu jezdím až k Semilasu…
No to jo, je jasné, že kdybych se sešla se spolužačkami se základky, že budu mezi těmi, které mají mladší děti. Ale z gymplu je ještě asi polovina holek bezdětných (bylo nás patnáct holek ve třídě). Dvě děti mám jen já a ještě jedna holka. Většina nás šla na vysokou, pak si někteří dělali i postsgraduál a pak pár let praxe a těm to vychází až po 30.roce.
Já bych teda na jejich místě už na nic nečekala a dala se do toho, protože se už strašně zvyšuje riziko jednak neplodnosti, potratu, jednak i všelijakých vad u miminka. Já teda musím zaklepat, že my jsme s otěhotněním naštěstí problémy neměli, vyšlo to dvakrát napoprvé a jednou napodruhé.A ani žádné další problémy v těhot. nebo při porodu nenastaly. A tak se bojím, abych si to nevyžrala teď.
Příspěvek upraven 16.01.12 v 16:28
No ze základky ani nevím tam těch mamin moc není, ale z učnáku patřím mezi ty poslední co děti ještě nemají a i naši přátelé všichni mají děti a my teprve první, ale to nevadí:)o to víc se na to těšíme
Pavoucice, nechodíš náhodou k Dr. Chrenkové na Tylovu? Já totiž jo a jdu tam zítra
To by byla dobrá náhodička!
No já jsem původně z Kroměříže, jsem sem se přistěhovala před 5 a pul lety za svým už nynějším manželem:)
Lizzi píše:
Pavoucice, nechodíš náhodou k Dr. Chrenkové na Tylovu? Já totiž jo a jdu tam zítraTo by byla dobrá náhodička!
Já chodím k paní doktorce Medunové.)je to v Králově poli a klinika se jmenuje Laurea:)
Teda holky, vy jste se rozjely, tak k tématům ![]()
Ze základky jsem jednaz prvních, z 15ti holek tak 4tá, ale máme tam i maminku, která teď zároveň se mnou čeká už třetí a je stejně stará jako já, její provní dcera už je ve 2 třídě
pospíšili si
Hodně holek ještě školu a cestovat, ale jak jste psaly, po té 30 už není na co čekat, já jsem stejně jako Lizzy nechtěla prvního prcka ve 30, to je prostě hrozně pozdě
Pro mě teda.
Moc držím palečky na kontroly, at je videt
a nejsou žádné nepříjemnosti, já jdu na KO až za 2 týdny a už aby to bylo ![]()
Bydlení: já jsem bvydlela na Filipínského v podnájmu, od té doby jsem vlakůmodolná
Židenice jsou od Slatiny kousek a vy to k sobě máte ještě blíž, moje sestra bydlí u dělňáku, tak to nebudu mít nikam daleko ![]()
Lizzie, to tě pode mě nechá doktor doma, to je absurdní jít na pracák žádat o práci v 7 měsíci ![]()
já doufám, že to nějak rozumně dopadne
pokud bych nastoupila 8. týdnů předporodem na mateřskou tak by to byla na pracáku fakt ani ne měsíc.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat