Termín září 2019

• Otevřená skupina

Termín 09/2019

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
1.2.19 16:51

Já mám syna 6let. Tohle je moje 4.tehotenstvi..2 nedopadly..takže doufám, ze tohle 4. Dopadne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
1.2.19 19:17

@petula.bir užívej si to kočko :) to mě moc mrzí, že jste přisli o mimiska… zasloužíš si to :) já teda mám doma super přítele, který mi doma taky pomáhá uplně ze vším, vaří, pouklízí, opere, nakoupí…jsem štastná za něho a teď bude poprvé tatínkem :) tak snad nam to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.2.19 20:24

@petula.bir u me je to stejne, pritel okolo me porad skace a pta se zda neco nepotrebuju, zda nemam hlad apod. Jsem zvedava jak dlouho mu to vydrzi :D .
Jinak u me je to prvni decko. A musim rict, ze jsem docela v klidu, kupodivu to nejak nehrotim. Ale tesim se na pristi tyden na UTZ zda bude :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
1.2.19 20:50

@Charlie1302
Přítel taky bude poprvé tatínek :-) strašně se těší 😍 už vybírái jméno :) mě to taky mrzí, občas na nej i myslím ale vzniklo zrovna v ne moc hezké chvilce s exmanželem. Proto asi odešel. Z eď mám milionového chlapa a ex se nezajímá ani nestará o děti. Přítel je lepší otec než biologický.
@luciasek1109
Taky jsem byla u prvního těhu úplně v pohodě a vše taky bylo v pohodě ani porodu jsem se nebála :lol: říkala jsem si, šlo to dovnitř musí to i ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
1.2.19 21:53

@petula.bir také mám syna z předešlého vztahu.. jezdí teda k tátovi ob víkend.ale manžel se o nej. Stará také lip jak vlastní tata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.2.19 07:46

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? TP porodu ještě nemám, ale podle kalkulačky mi vychází na konec září, jsem teď 6+1, u doktorky jsem byla včera, tak je vše v pořádku, srdíčko tluče a pozvala mě za 14 dnů, že pokud bude vše v pořádku, tak už mi poví podrobnosti co kdy a jak. Jen mě překvapilo, že mimi je prý starší, než podle poslední menstruace, co jsem jí nahlásila. Bude to naše první mimi, tak jsem ze všeho vykulená. Mě teda dost bolí břicho, hlavně v noci, jinak mi zatím nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
2.2.19 10:36

@petula.bir jee to je kouzelný :) my jmena už máme..to je docela hnus, že se ex nestará..ale jako v dnešní době… o mě se taky otec nestaral…takže vím…no u mě je teď máma a ta se mě každý jídlo ptá, pry co si my dva dáme :D sranda…až na to, že teda docela velký nechutenství poslední 2 dny… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
2.2.19 10:39

@Mimisek135 :mavam: ahojky, neboj, vše bude ok :) taky čekám první miminko, ale mám super kamarádku, která má 2 děti a neskutečne mi pomáhá a radí a tak, tak jsem asi tak 1000× klidnější
Bolesti bříška jsou normální, prcek si dělá místečko aby mohl růst :) Mě taky dr řekl, že mám prdolku malilinko starší, ale to nevadí, aspon dobře roste, jelikož já ted absolutně nejím…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.19 15:19

Ahoj holky, chci se zeptat na váš názor ohledně toho, kdy a jestli vůbec jít od začátku těhotenství na neschopenku? Jak jste to měly třeba při prvním dítěti nebo jak to plánujete teď? Je jasné, že zavisí na spoustě faktorů, zdravotní stav, jakou vykonáváte práci…ale myslíte, že je odsouzeníhodné jít teď, ještě v prvním trimestru, když se člověk tahá v práci s krabicema se zbožím a stojí 12 hodin na nohou bez možnosti si chvilkama dáchnout? Plus nevolnosti, motání hlavy…zaměstnavatel nevyjde vstříc, židle u kasy nepovolena…díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
3.2.19 19:48

Ahoj.. Tak se k vám s dovolením přidávám :) jsem 8tt, termín mi napsala na 10.9, ale prý to bude asi dřív, brzo teď určovat.. Je to naše první mimi a jsem z toho nějaká vykulena, i přesto že jsme chtěli. Vůbec nevím jakou porodnici vybrat, kdy jít na neschopenku (mám těžkou práci), co vše vyřídit na úřadech,atd..no :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
3.2.19 19:51

@CalamityJane88
A neni to náhodou zákonem povinny, že ti zamestnavatel musí najít lehčí práci, nesmíš dělat např noční, povolit častější přestávky atd? Jinak být tebou bych se na ostatní neohlizela, není to rozhodně odsouzenihodne, jde o zdraví tvoje a prcka a to máš jen jedno. Jen je nepříjemné, že je člověk pak uvazany doma a nikam nemůže i přesto, že neni nemocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.2.19 07:36

@CalamityJane88 jestli máš těžkou práci, jdi hned a na nikoho se neohlížej. Jde o zdraví miminka, žádná práce za to nestojí. Já sedím 10 hodin v práci u PC a hodinu dojíždím autem a přemýšlím, že to taky zabalím dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
4.2.19 09:26

@CalamityJane88 taky bych sla hned pokud mas tezkou praci. a urcite bych nebrala ohledy na zamestnavatele, když tam mas takovy stizeny podmínky.

ja byla s prvním taky přes pulku tehotenstvi na nemocenske a bylo to docela fajn, užívala jsem si to. ted uz bych teda nechtěla. ale tenkrat jsem si to užívala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.2.19 10:30

@CalamityJane88
je to tak, podle zákoníku práce § 239 tě zaměstnavatel musí přeřadit na jinou práci za stejný peníze (nebo za nižší,ale to pak máš nárok na tzv vyrovnávací příspěvek) a nesmí tě vyhodit (jen pokud bys hrubě porušila pracovní řád)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.2.19 10:32

@CalamityJane88
A pokud by tě zaměstnavatel nepřevedl na jinou práci například proto, že odpovídající práci nemá, šlo by o překážku v práci na straně zaměstnavatele. Musel by ti až do nástupu na mateřskou poskytovat ušlý výdělek ve výši průměrného výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny