Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jo, většina věcí souhlasí, tak to asi psala bratrova bývalá, když ještě nebyla bývalá.. ani jsem nevěděla, že tady chodí
Tak to je krůta.
@Anonymní píše:
Ona právě vůbec nebyla hloupá, naopak.. dnes vidím, že jsem se od ní mohla hodně naučit, ona dobře znala svou cenu… Když jsme někdy měli všichni společný víkend na chatě, tak tam dopoledne každý něco dělal - já děti+ oběd, mamka na zahradě, manžel pomáhal tátovi se dřevem, bratr myl auto.. a ona tam přišla, vzala si knížku, lehla si na lehátko a sla si číst… Vždy, když přijela na víkend, tak jsme já nebo mamka vařily.. a když jeli jednou za rok na víkend rodiče k nim do Prahy, tak bratr jim udělal snídani a na oběd a večeři se šlo do restaurace, platili samozřejmě rodiče na oplátku, že je u sebe nechali přespat.. a já ji za to teď zpětně obdivuji, že si to tak uměla hned zpočátku nastavit a nikdo si z ní pak neudělal služku nebo poskoka a ráda se teď budu jejim přístupem inspirovat..
Diskuzi čtu od začátku, ale nepřispívám, teď mi to nedá…platili samozřejmě rodiče na oplátku, že je u sebe nechali přespat
…
V bytě za 12 mega, který od nich dostali
…tvůj bratr a madame bez práce, která tady ještě založí diskuzi a dělá chuděru ![]()
Tak to je teda materiál. Když pominul jí, tak koukám, že výchova tvého bratra se tvým rodičům vyloženě povedla. Člověk žasne, co je všechno možný.
Mám dost.
@Sworley píše:
Diskuzi čtu od začátku, ale nepřispívám, teď mi to nedá…platili samozřejmě rodiče na oplátku, že je u sebe nechali přespat
…
V bytě za 12 mega, který od nich dostali…tvůj bratr a madame bez práce, která tady ještě založí diskuzi a dělá chuděru
Tak to je teda materiál. Když pominul jí, tak koukám, že výchova tvého bratra se tvým rodičům vyloženě povedla. Člověk žasne, co je všechno možný.Mám dost.
No, oni už spolu nejsou a práci pak měla.. bratr jinak rodičům dost pomáhá a u nich doma dělal taky většinu toho on… Jo, je zvláštní, že jsme si oba s bratrem našli partnery, kteří se do domácnosti moc nezapojují, musim své děti vést jinak, aby tak pak jednou taky nedopadly..
@Anonymní píše:
Ona právě vůbec nebyla hloupá, naopak.. dnes vidím, že jsem se od ní mohla hodně naučit, ona dobře znala svou cenu… Když jsme někdy měli všichni společný víkend na chatě, tak tam dopoledne každý něco dělal - já děti+ oběd, mamka na zahradě, manžel pomáhal tátovi se dřevem, bratr myl auto.. a ona tam přišla, vzala si knížku, lehla si na lehátko a sla si číst… Vždy, když přijela na víkend, tak jsme já nebo mamka vařily.. a když jeli jednou za rok na víkend rodiče k nim do Prahy, tak bratr jim udělal snídani a na oběd a večeři se šlo do restaurace, platili samozřejmě rodiče na oplátku, že je u sebe nechali přespat.. a já ji za to teď zpětně obdivuji, že si to tak uměla hned zpočátku nastavit a nikdo si z ní pak neudělal služku nebo poskoka a ráda se teď budu jejim přístupem inspirovat..
Tak asi ne úplně hloupá… nevím, jak to napsat. Přijde mi zase totiž druhý extrém (oproti tobě). Jedna věc je znát svou cenu, umět odmítnout nesmyslný požadavek a nedělat lidem služku. No a druhá věc je být tak trochu lenoch a nechat ostatní makat, zatímco já jen využívám výhody přesto, že tam nejsem domácí. Neříkám, že je něco špatně na tom vzít si knihu, lehnout si na lehátko a číst si, ale abych já se z válela a celá přítelova rodina tam kmitala kolem chaty, oběda, dětí a já pak jen přišla k hotovému, to bych asi úplně nedopustila (nebo minimálně by to nebylo pravidlem). A celkově to její sebestředné a místy nechápavé vyjadřování ohledně toho, proč by bylo špatně napsat na tebe chatu…
Takže ano, inspirace dobrá, ale v omezené míře.
@Anonymní píše:
Ještě doplním hlášení z dnešního dne - tchán před půl hodinou někam odjel, tipuji, že na oběd..
@izabe píše:Jak se to rychle naučil
Docela by mě zajímalo, jestli mu dochází, že si to zavinil sám svý pruděním… ![]()
@Bafonek píše:
Docela by mě zajímalo, jestli mu dochází, že si to zavinil sám svý pruděním…
Pochybuju
spíš si myslím, že čeká, kdy se mu zakl. omluví ![]()
@izabe píše:
Pochybujuspíš si myslím, že čeká, kdy se mu zakl. omluví
Bych ho nechala čekat….. ![]()
@Bafonek píše:
Docela by mě zajímalo, jestli mu dochází, že si to zavinil sám svý pruděním…
Já myslím, že ne, že je spíš sám uražený… Každopádně po mně nikdo nic už nechce, tak jsem spokojená 😊
@Anonymní píše:
Já myslím, že ne, že je spíš sám uražený… Každopádně po mně nikdo nic už nechce, tak jsem spokojená 😊
No on asi jen čeká, až tě to přestane bavit být uražená a vrátí se do to do bývalých kolejí…nemysli si, že se tchán jen tak lehko vzdá…chodit do hospody na jídlo ho bavit dlouho nebude…
a taky mu dojdou doma limonády ![]()
@Anonymní píše:
Ještě doplním hlášení z dnešního dne - tchán před půl hodinou někam odjel, tipuji, že na oběd..
At se obstarava sam. Vas tchan bude pekne nenazrane prase a nechci si radsi ani predstavit jak vypada jeho usmev, kdyz chlasta tolik limonad.
![]()
Pro me by to taky byla posledni kapka, zadna domluva a pak me jeste shodit?? Takhle ne. Za tohle bych nevarila pro nej uz nikdy.
@utopia píše:
Tak asi ne úplně hloupá… nevím, jak to napsat. Přijde mi zase totiž druhý extrém (oproti tobě). Jedna věc je znát svou cenu, umět odmítnout nesmyslný požadavek a nedělat lidem služku. No a druhá věc je být tak trochu lenoch a nechat ostatní makat, zatímco já jen využívám výhody přesto, že tam nejsem domácí. Neříkám, že je něco špatně na tom vzít si knihu, lehnout si na lehátko a číst si, ale abych já se z válela a celá přítelova rodina tam kmitala kolem chaty, oběda, dětí a já pak jen přišla k hotovému, to bych asi úplně nedopustila (nebo minimálně by to nebylo pravidlem). A celkově to její sebestředné a místy nechápavé vyjadřování ohledně toho, proč by bylo špatně napsat na tebe chatu…Takže ano, inspirace dobrá, ale v omezené míře.
Já jsem to dřív taky úplně nechápala, protože jsem vycházela ze své povahy, že by mi bylo blbé nic neudělat, když by všichni kolem něco dělali, ale ona to měla úplně na háku a neřešila to.. ale když se na to podívám z druhé strany - proč by měla něco dělat na de facto cizí chatě? Já se tehdy i divila, proč třeba brácha vaří večer po práci večeři, když ona tehdy do práce nechodila a měla cely den čas..ale bratr řekl, že mu to nevadí, a pak je to v pořádku, že to tak mají, když jsou s tím oba v pohodě.. škoda, že už s bratrem nejsou spolu, děti by aspoň viděli i jiný model soužití a měli by další inspiraci..
@Monchichik píše:
No on asi jen čeká, až tě to přestane bavit být uražená a vrátí se do to do bývalých kolejí…nemysli si, že se tchán jen tak lehko vzdá…chodit do hospody na jídlo ho bavit dlouho nebude…a taky mu dojdou doma limonády
Limonády už doma má, nevim, zda si je koupil sám, nebo mu je dovezl manžel, ale má je tam.. a do hospody chodí celý život, i o víkendu si nikdy sám nevaril a chodil do hospody, to jen tady začal vymýšlet s domácím jídlem dvakrát denně.. dnes taky byl celé dopoledne zavřený u sebe a pak jel na ten oběd a přitom si mohl klidně uvařit, zásob na to tady máme dost..
@Monchichik píše:
No on asi jen čeká, až tě to přestane bavit být uražená a vrátí se do to do bývalých kolejí…nemysli si, že se tchán jen tak lehko vzdá…chodit do hospody na jídlo ho bavit dlouho nebude…a taky mu dojdou doma limonády
Musím přiznat, že už ze mě ten největší vztek opadl, a když ho vidím z okna, jak se tady snaží a kolik toho dělá, tak mi ho už začíná být i líto.. na druhou stranu mám nějakou svou hrdost a ten systém, co tady postupně zaváděl zaváděl, už byl dost extrém a nelíbil se mi, takže zpět to vracet nehodlám…