Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lojzísek píše: Více
Tchán jí vyloženě uráží. Otravuje jí její vlastní domov. To pro spoustu z nás rozhodně není prkotina.
@Suzume-chan píše: Více
To si ho musí srovnat její manžílek. Zvlášť, jestli ho mají v baráku dobrovolně.
Mě třeba člověk tohoto typu vůbec urazit nemůže. Absolutně by pro mě jeho názor neměl váhu, nestál by m za to, abych se jím zabývala.
@Michelle_M píše: Více
To sice váhu nemá, ale ono už stačí jenom to, že víš, že zas přileze s nějakou hovadinou a bude prudit. Člověk chce mít doma pohodu a klid.
@Nevšední… píše: Více
Přesně.
Kdyby mi tohle řekl cizí týpek na koupáku, pak ano, je pod mojí úroveň se tím vůbec zabývat.
Ale někdo, kdo se mnou bydlí, a koho bych ideálně měla mít ráda?
Tak to vůbec.
děda má prostě myšky, vůbec bych to nebrala vážně a případně mu s úsměvem řekla, že těžce zaspal dobu a že na kožním mu to doktorka vysvětlí, že ho tam ráda objednám
![]()
A to jsem opalovací typ, akorát to nikomu necpu a od kožařky to vždycky na kontrole znamínek pěkně slíznu
![]()
Je to sice stará diskuze, ale doufám, že zakladatelka už se věnuje dětem a neskáče podle tchána, on je snad nesvéprávný, aby mu musela jezdit na nákup a vyvařovat…a proč on se plete do toho, kdy mají jít řemeslníci na oběd, čí to vůbec byli řemeslníci…vůbec nechápu, jak někdo může na takový systém služky vůbec přistoupit…
Jednoduše stačí kyvnout, jo, máte pravdu, a jít si po svém. Vubec o tom nediskutovat a máš klid. Že zapomene zavřít, to se prostě stát muže.
@Bellino píše: Více
Ty beres dedka moc vazne. Udelej si z toho srandu - slechticny se driv taky neopalovaly, holt jsem jako ony, o zahradu se nebojte, vysadime koprivy, ty rostou samy a jaka je to prospesna bylina.
Potencialni pratchyni vadilo, ze mam ve 20 dlouhe vlasy, tak to porad kritizovala a pry jestli mi neni v lete horko. Tak jsem ji rekla, ze je to zase vyborne v zime, protoze hrejou, nasadila jsem usmev a byl klid.
@Suzume-chan píše: Více
Přesně, chápeš. Mně už tolik lidí, co mě ani neznají, už řeklo věcí, tak tam si pomyslím něco o IQ tykve a jde se dál, ale my spolu bydlíme a máme nejako vycházet.
To jako v práci, nějaká toxická kolegyně nebol kolega a kolik lidí kvůli tomu měnilo práci. Protože jsou to lidé, se kterýma trávíme nějakou část života, přijdeme do kontaktu chtíc nechtíc a nechceme poslouchat bláboly. Doteď několik let pořád jen o tom, že nechodím na slunce a to je lékař a kdysi…když slyším kdysi, tak to je ke smíchu. No tak se vraťme do jeskyní a auta vymeňme za konské pohony. Vlastně jeskyně ne, musíme se všichni opalovat. Nebo před pár lety, že manželovi nepomáhám, nechodím nakupovat, přitom auto měl tehdy jen manžel, a že ostatní ženy chodí obtěžkané taškami a rvou to po autobusech a já ani nepomůžu. Přitom manžel v pohodě rád nakoupil. To jsem kvetla.
Proste si vymysli nejakou odpoved a tu porad opakuj, dedu to omrzi. S tim nakupem jsi mohla opakovat - no to vite dedo, ony ty zeny holt nemaji tak hodneho manzela, jako mam ja. Nahodit usmev a pokracovat v dosavadni cinnosti a nenechat se rozhodit. Deda si muze tak maximalne brblat nebo pro sebe. Hlavne se neobhajuj, nic dokola nevysvetluj, stejne by to nepomohlo. Vzdy zareaguj stejnou hlaskou a vyreseno, je mozne, ze to dedu s tebou prestane bavit a budes mit klid.
I kdybychom Tě tu všichni chápali, co z toho? Pláčeš na špatném hrobě. Klíčem je Tvůj manžel. „Hele, Pepo, pojď si v klidu promluvit, je to vážné. Soužití s Tvým tátou nefunguje, protože..bla, bla, bla.. Vadí mi.., necítím se tu jako doma, necítím se dobře. Potřebuju, abychom to nějak vyřešili.“
Soužití více generací funguje vzácně. Ty už řešíš krávoviny, protože máš na dědka averzi. Ale fakt s tím musíš za manželem.
Seš chudák, fakt soucítím.
Nepomohlo by na to vůbec nereagovat a totálně měnit téma, vyloženě o koze a o voze?
Dědek: Koukej jít na sluníčko, ať se opálíš.
Ty: Asi jsem včera něco špatného snědla, ráno jsem měla trochu průjem.
Dědek: Za mých mladých let byli všichni opálení a moc jim to slušelo.
Ty: Nevím, jestli bych si neměla pro jistotu vzít živočišní uhlí. Už nám dochází, bude potřeba ho koupit. Do lékárny se mi moc nechce. Ale když už tam budu, musim koupit i gel na nohy, v tom vedru hrozně otékají kotníky. Hele, beruška!
@Nevšední… píše: Více
Jo, ja mam podobneho tchana. Brbla az na půdu, furt nekoho soudi nebo urazi (ale takovym způsobem ze je to otravné, ale když se ozveš, tak seš ta co dělá dusno a bere se moc vážně). Naučila jsem se ho ignorovat takovym tim způsobem, zas kdyz zas zacne neco mlit nebo urážet, tak se zvednu, delam ze jsem si ho nevismla a beru si ten prostor zpatky. Zabira to skvěle.
Jako, jo, ne to neslušné, on se vytoci ještě vic a pak se urazí, ale ja uz si proste nechci nechat zkazit den.
Jako dokad dědek jenom mluví a nedělá naschvály a zle i dětem, tak je to ještě fajn. I když to toxický prostředí tam v ňejakej formě je. My jsme na tom hůř, už je to hodně za hranicema normálu, slušnýho chování, já nechápu, děti nechápou. Řešíme to ignorací a pobytem mimo domov zatím a snad to vyřešíme. Je to ale hnus a stojí to životní energii.