Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak nějak to vyplynulo ze situace - venku bylo chladněji, tak se automaticky dělala teplá polévka a už to zůstalo, tchán je na sladké, tak vždy chtěl tu sladkou tečku..
Tak ať si tchán koupí tyčinku.
@Monchichik píše:
Tak hlavně stůj pevně na svém…možná mít jindy už šanci nebudeš…otci bych to podala jako hotovou věc, ne námět na diskuzi…
Přesně tak, nepromarni to! Hodně vám pomohl, udělal spoustu práce, ale bude lepší, když to dofrkne firma i za cenu toho, že to nebude tak precizní. Chlap je z oboru, tak si to může ohlídat ![]()
@Anonymní píše:
Už je to pár let, tak se s tím člověk szije, ale jo, předtím mě to vnitřně hodně štvalo, nešlo prioritně o ten majetek, spíš ten princip, kdy rodiče vždy říkali, roky předtím, sami od sebe, jak pak budou muset důkladně promyslet rozdělení majetku, jak musí dostat oba stejně a realita pak byla úplně jinde a člověk pak přemýšlel, co udělal špatně, jestli k tomu dal nějakou příčinu, cítil se méně milovaný než ten sourozenec..a nejhorší byly ty tajnosti, kdy byli třeba u nás na Vánoce, já šla do kuchyně chystat jídlo a oni ten byt začali potichu řešit, když jsem se vrátila s jídlem, tak hned zmlkli a rychle změnili téma, tohle bylo nepříjemné.. nebo třeba jsem byla u rodičů, volal jim bratr a oni šli rychle s telefonem do druhé místnosti a tam se zavřeli, abych neslyšela o čem se baví.. to si pak člověk připadá jako by do té rodiny ani nepatřil..
Ty jo, to se hrozně těžce čte. A naprosto chápu, že se tím člověk nechce užírat a tak se s tím nějak smíří, ale naprosto rozumím těm tvým pocitům, když se to dělo. Zvlášť, když měli předtím ty řeči o dělení, spravedlnosti a tak. A ty ses jich nikdy neptala, co je k tomu vedlo? Bez výčitek, prostě jen vědět, proč se nakonec rozhodli takto a tajili to, byť celou dobu deklarovali něco jiného? Že o majetek ti nejde, ale že tě hrozně mrzí, že se cítíš, jako kdybys do té rodiny vůbec nepatřila.
@utopia píše:Ty jo, to se hrozně těžce čte. A naprosto chápu, že se tím člověk nechce užírat a tak se s tím nějak smíří, ale naprosto rozumím těm tvým pocitům, když se to dělo. Zvlášť, když měli předtím ty řeči o dělení, spravedlnosti a tak. A ty ses jich nikdy neptala, co je k tomu vedlo? Bez výčitek, prostě jen vědět, proč se nakonec rozhodli takto a tajili to, byť celou dobu deklarovali něco jiného? Že o majetek ti nejde, ale že tě hrozně mrzí, že se cítíš, jako kdybys do té rodiny vůbec nepatřila.
No, s tím bytem je i taková vtipná příhoda, tedy pro mě.. Táta mi řekl, když jsem se to dozvěděla, že ten byt koupil on, že je jeho, a že to byla dobrá investice, protože je na dobrém místě. A na bratra je v katastru napsán jen formálně pro případ, kdyby otec nečekaně zemřel, aby se z toho nemusela platit velká odměna pro notáře.. Ale že je to rodinný byt a naše dcera tam třeba může bydlet, když půjde za 20 let na VŠ do Prahy.. za pár týdnů na to byl rodinný oběd, byl tam i bratr s partnerkou a já jsem se přímo zeptala, zda bychom si ten rodinný byt mohli zamluvit na prodloužený víkend v dalším měsíci, že si uděláme výlet do Prahy.. všichni zrudli, nikdo nevěděl, co říct, tak říkám, že táta ho přece koupil pro sebe jako investici s tím, že je to rodinný byt, tak jestli se udělá nějaky rozpis, kdy tam kdo pojede, že u nás bych to viděla na výlet do Prahy zhruba 3 x ročně…
@Anonymní píše:
No, s tím bytem je i taková vtipná příhoda, tedy pro mě.. Táta mi řekl, když jsem se to dozvěděla, že ten byt koupil on, že je jeho, a že to byla dobrá investice, protože je na dobrém místě. A na bratra je v katastru napsán jen formálně pro případ, kdyby otec nečekaně zemřel, aby se z toho nemusela platit velká odměna pro notáře.. Ale že je to rodinný byt a naše dcera tam třeba může bydlet, když půjde za 20 let na VŠ do Prahy.. za pár týdnů na to byl rodinný oběd, byl tam i bratr s partnerkou a já jsem se přímo zeptala, zda bychom si ten rodinný byt mohli zamluvit na prodloužený víkend v dalším měsíci, že si uděláme výlet do Prahy.. všichni zrudli, nikdo nevěděl, co říct, tak říkám, že táta ho přece koupil pro sebe jako investici s tím, že je to rodinný byt, tak jestli se udělá nějaky rozpis, kdy tam kdo pojede, že u nás bych to viděla na výlet do Prahy zhruba 3 x ročně…
No a jak to dopadlo?
Vypadlo z nich něco?
@utopia píše:Ty jo, to se hrozně těžce čte. A naprosto chápu, že se tím člověk nechce užírat a tak se s tím nějak smíří, ale naprosto rozumím těm tvým pocitům, když se to dělo. Zvlášť, když měli předtím ty řeči o dělení, spravedlnosti a tak. A ty ses jich nikdy neptala, co je k tomu vedlo? Bez výčitek, prostě jen vědět, proč se nakonec rozhodli takto a tajili to, byť celou dobu deklarovali něco jiného? Že o majetek ti nejde, ale že tě hrozně mrzí, že se cítíš, jako kdybys do té rodiny vůbec nepatřila.
Ptala jsem se a řekli, že u bratra bylo třeba řešit bytovou situaci, že neměl kde bydlet a já mám.. a tak se dali všechny peníze tam.. ale že to nic neznamená, že se zatím žádný majetek nerozděluje, a že nemusím mít obavy, že až se to jednou bude řešit, tak se vše rozdělí spravedlivě.
Což už podle mě nejde, vzhledem k inflaci a změnám cen nemovitostí i hodnoty peněz už nikdy zpětně nejde dát oběma stejně.. já si za ten jeho pražsky byt v tom roce mohla koupit 8 - 9 bytů v našem městě a každý měsíc z nich mít pronájem, za ty roky už by to byl pěkný zisk.. dnes bych za ty peníze, co ten byt tehdy stal, koupila max. 5 bytů.. prostě to už teď nejde nějak spravedlivě rozdělit a spočítat,=l kolik by měl ten druhý dostat, vždy bude jeden ztrátny.. a
@Anonymní píše:
Skvěle jsi to rozlouskla.
Nedivila bych se, kdyby každý šel někam jinam a za 5 minut byste tam byli sami a rodiče by všechno zamlouvali a hledali, kde nechal tesař díru.
![]()
@utopia píše:
No a jak to dopadlo?Vypadlo z nich něco?
Tatík se začal dusit polévkou, bratrova partnerka se na bratra nechápavě divala, proč by si měl někdo rezervovat jejich byt, bratr se díval hodně naštvaně na otce, pobavila jsem se.. pak se rychle změnilo téma a já už do toho nerypala..
@utopia píše:
To není o tom, že to řeší spíše ti, kteří dostali méně. Je to totiž o charakteru toho dotyčného. Tvůj bratr má ten charakter pokřivený, protože tě společně s tvými rodiči cíleně a vědomě odírá za zády - je to jejich tajemství a ty o tom nemáš vědět. Tohle je k pozvracení.Život není o majetku, ale mým blízkým se toto stalo dvakrát (mou mámu takhle vyšachovali, stejně tak mou tchyni) a je to strašný humusPardon, že jsem se tak rozlítila, ale tohle je fakt svinstvo - jednomu dítěti nacpat vše, zabezpečit ho a na to druhé se vykašlat a ošidit ho. A paradoxně - mou mamku a tchyni sice mrzí, že je ošidili, ale mnohem víc je mrzí, že tím pádem ošidili i jejich děti, tedy nás, protože od nich tím pádem nemáme co dostat, zatímco druhá větev od strejdy (v obou případech) dostal veškeré majetky. Nechápu, proč ti rodiče takhle nechutně protěžují své syny. Přitom třeba oba strejdové mají své vlastní nemovitosti, obě naše mámy nemají nic a stejně se to nacpe těm synům. Tohle fakt nikdy nepochopím.
A ještě budou automaticky požadovat po těch dcerách, aby je na stáří obsluhovaly.
@Anonymní píše:
Tatík se začal dusit polévkou, bratrova partnerka se na bratra nechápavě divala, proč by si měl někdo rezervovat jejich byt, bratr se díval hodně naštvaně na otce, pobavila jsem se.. pak se rychle změnilo téma a já už do toho nerypala..
Nechapu, proč jsi do toho nerypala. At se aspoň zastydi, kor po té firmě.
@Pidulka1991 píše:
Nechapu, proč jsi do toho nerypala. At se aspoň zastydi, kor po té firmě.
Firma byla až několik let poté.. za ty roky už proběhlo dost pro mě zvláštních věcí, že už to neřeším a jen to pozoruji z dálky..
@Anonymní píše:?
Firma byla až několik let poté.. za ty roky už proběhlo dost pro mě zvláštních věcí, že už to neřeším a jen to pozoruji z dálky..
A co tchán včera, objevil se?
Tak jsem se sem vrátila, abych zjistila, jak to s tchánem a manželem dopadlo… A je tu z toho úplně jiná diskuze
(zasloužila by si svoje vlákno, je to mazec, ale sem to nepatří). Napsala sem ještě zakladatelka? Dupla si, aby jim tam nedělala otroka a vydržela?
@-Papillon- píše:
Tak jsem se sem vrátila, abych zjistila, jak to s tchánem a manželem dopadlo… A je tu z toho úplně jiná diskuze(zasloužila by si svoje vlákno, je to mazec, ale sem to nepatří). Napsala sem ještě zakladatelka? Dupla si, aby jim tam nedělala otroka a vydržela?
Jo, dupla a včera to sem odpo/navečer psala, že jsou s manželem domluvení, že to dodělá firma, ale tchán nebyl celý den doma, tak jsem se jí teď ptala, jestli dorazil a měli prostor mu to říct. A jo, ubralo se to mimo téma, nicméně ono to s tím trochu souvisí a ne, že to sem nepatří. Sice to nesouvisí tematicky, ale dokresluje to situaci. Tahle OT záležitost ukázala, že situace s tchánem není jediná, kde si z ní někdo dělá dobrý den.
@Anonymní píše:
Tak jim hlavně jednou nedělej blbecka, at se stará bratr, když všechno dostal.