Totálně mě naštval tchán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17043
18.4.23 06:37

Zakladatelko - doporučím ti promluvit si s manželem, že nemáš s tím sem tam něco uvařit, upéct, že si jeho práce i práce tchána vážíš, ale vše má své limity. Je zbytečný, aby vás to stálo manželství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
18.4.23 06:48
@Anonymní píše:
Tam právě hraje roli i to, že jsem kousek.. venku je třeba hnusně, zima, já se podívám z okna, vidím, jak tam venku v tom počasí dřou, já jsem doma v teple, mám pohodu s dětmi, kdy si hrajeme a nic nemusíme a je mi jich líto, tak jim aspoň uvařím čaj a teplý pudink, nebo něco rychle upeču a zanesu to tam.. taky vidím manžela, jak je zničený, kdy ráno v 5 vstává, jede do práce, pak na stavbu, fyzicky dře celý den do večera, včetně víkendů, večer se naji a usne a je mi pak blbé vůči němu si stěžovat, jak já mám problém uvařit oběd a večeři, když on fakt nemá chvíli na to, aby vydechl..a obdobně to asi vidí i tchán -my jsme celý den na stavbě, po tobě chceme jen uvařit a ty z toho naděláš.. a ano, v porovnání s tím, co dělají oni, je to maličkost, ale mám tady ty děti a věnovat tu energii jen kvůli jednoho oběda se mi fakt nechce..

Takto se stavěly domy před 40 lety. Nechápu.
Můj muž je extrémně schopný a šikovný, ale třeba na výměnu oken a fasádu jsme měli firmu. Na oběd na hodinku zmizeli a kafe jsem jim musela vnutit. A práci odvedli na jedničku. Muž dohlížel a asistoval, já jsem vařila pro nás dva a pak jsem ležela na zahradě. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2541
18.4.23 08:12
@Beckyttine5 píše:
Tohle ja znám moc dobře. Kamarádky měly otce a ten sám doma nehnul prstem, ale hotovy úklid kontroloval důkladně.. měl na to takovou bílou rukavici, tu si nasadil a přejel prstem třeba po rampě na kuchyňské lince, zda je vše vyleštěné apod.. můj otec zase řešil čas úklidu - kdybych třeba měla vysato za 5 minut, tak by to bylo moc rychle a šel by hledat nedostatky.. tak stačilo nechat vysavač někde za rohem zapnuty třeba 20 minut, vzít si k tomu knihu a pak přijít, že mám hotovo.. a hned byla pochvala - vidíš, konečně ses tomu věnovala pořádně a neodflakla jsi to jako minule..

To u nás dělala babička, ale nestačilo mít jen zapnutý vysavač, bylo nutné jím aspoň na místě pohybovat, aby se měnil zvuk, jinak by poznala, že to „flákáme“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.4.23 08:49
@Kasandra159 píše:
To u nás dělala babička, ale nestačilo mít jen zapnutý vysavač, bylo nutné jím aspoň na místě pohybovat, aby se měnil zvuk, jinak by poznala, že to „flákáme“ :mrgreen:

Můj otec pozná neumyté nádobí, velkou vrstvu prachu a nebo fakt viditelné drobky apod.. když byly prázdniny, tak jsme byly jako děti doma,.tatík přišel z práce a ptá se: co jste dneska dělali? Já říkám: dnes jsem umyla koupelnu, utrela všude prach, vyžehlila dva koše prádla, vysala a vytrela. Pak se ptal bratra, ten přiznal, že si jen hrál, tak já jsem pak měla volno a bratrovi našel nějakou práci.. tatíkovi prostě stačil ten pocit, že se doma něco dělalo a byl spokojený, nemělo by smysl mu vysvětlovat, že je jedno, jestli se vysaje jednou denně nebo obden, když to vypadá stejně.. a mamka byla hodně na pořádek, takže u nás bylo uklizeno pořád a člověk si pak mohl jen vymyslet, co vše dělal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.4.23 08:59

Tak mě by bylo hlavně líto, že jdu za chvíli do práce a ani jsem si pořádně neužila dětí.

A naštvaná bych nebyla na tchána, ale na sebe, že jsem se nechala natlačit do něčeho, co mi dlouhodobě ubližuje :think:.

• Citovat
  • Upravit
8802
18.4.23 09:27
@Capelucia píše:
Tak mě by bylo hlavně líto, že jdu za chvíli do práce a ani jsem si pořádně neužila dětí.A naštvaná bych nebyla na tchána, ale na sebe, že jsem se nechala natlačit do něčeho, co mi dlouhodobě ubližuje :think:.

Já bych se upřímně ani nedivila, kdyby stejný servis tchán požadoval ikdyž by zakladatelka chodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.23 09:40
@izabe píše:
Já bych se upřímně ani nedivila, kdyby stejný servis tchán požadoval ikdyž by zakladatelka chodila do práce.

To by nebylo technicky možné, protože bych v době jeho oběda byla v práci a tak bych mu to nemohla nachystat.. tady třeba ani nemá smysl mu nachystat jídlo den předem a dát do ledničky, protože nemá čas si to pak ohřívat..

• Citovat
  • Upravit
2529
18.4.23 09:52
@Anonymní píše:
To by nebylo technicky možné, protože bych v době jeho oběda byla v práci a tak bych mu to nemohla nachystat.. tady třeba ani nemá smysl mu nachystat jídlo den předem a dát do ledničky, protože nemá čas si to pak ohřívat..

Tak bys holt o svoji pauzu na obed musela dojet to tchanovi ohrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
18.4.23 10:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.23 10:17
@PAN66 píše:
Tak bys holt o svoji pauzu na obed musela dojet to tchanovi ohrat :mrgreen:

No, já chodím do práce později a na oběd jdu tak často až po práci, mezi 11-12 se domů fakt nedostanu, navíc to mám 17 km..

• Citovat
  • Upravit
8802
18.4.23 10:47
@Anonymní píše:

Jasně, to bylo myšleno spíše s nadsázkou. Že by to tchán prostě bral automaticky, že se musíš postarat ikdyby jsi byla v praci. Že by byl schopen něco takového požadovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5942
18.4.23 11:33
@izabe píše:
Jasně, to bylo myšleno spíše s nadsázkou. Že by to tchán prostě bral automaticky, že se musíš postarat ikdyby jsi byla v praci. Že by byl schopen něco takového požadovat

A co si budeme povídat, tchán by to bral automaticky a byl schopen požadovat a ona by zase byla schopna o tom uvažovat a hledat cesty, jak to udělat :mrgreen: Jak s těma limonádama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
18.4.23 12:13
@utopia píše:
A co si budeme povídat, tchán by to bral automaticky a byl schopen požadovat a ona by zase byla schopna o tom uvažovat a hledat cesty, jak to udělat :mrgreen: Jak s těma limonádama.

Presne tak. To mi pripomelo moji sefovou. Ta je zvykla vsechny ukolovat s kdejakou blbinou. Tuhle se ji rozbila nabijecka na mobil, tak si pujcovala moji. V pohode, nevadilo mi to, o nic neslo. Asi po dvou tydnech si ji zase pujcovala a u toho mi tak jako dotcene rekla, ze kdyby ji nekdo z tech, komu rekla, tu nabijecku konecne koupil, tak uz by ji mela. Rekla to takovym tim tonem, jak oni /dcera a vnuk/ jsou nespolehlivi. Ja jsem se na ni koukla a zeptala jsem se, proc si tu nabijecku nezajede koupit sama, ze jezdi autem a do Datartu to ma jen asi dveste metru zajizdku. Ona se zarazila a bylo poznat, ze tato varianta ji vubec nenapadla.

Jo, jsou lidi, kteri posluhovani ostatnich berou jako samozrejmost a naprosto bezostysne si to narokuji a jeste jsou dotceni, kdyz ten clovek vseho okamzite nenecha a nejde prednostne splnit jejich pozadavek. Na tohle je jedina obrana, naucit se rikat ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
18.4.23 12:23
@hospodki píše:
Tady te krapet opravím - vy mu financujete jidlo, ukradl vám peníze, zdarma u vás bydlí (co energie atp?), dost pochybuju, ze nákupy ti proplaci a ještě za ne hostí ostatní (viz limonády) a pak se tvari jak je světový a děla to jen a jen pro vás. Vych.cany jak díra do snehu 8o

Přesně! A chce tam být tak dlouho až si ODPRACUJE ty 2 mega 😄
Ten se vyzná. Dcera bude taky materiál když si vezme od táty 2 mega na byt a vůbec neřeší, zda její bracha dostal taky 2 mega. Nedostal? Aha, tak to si můžu vzít maximálně ten milion, protože bracha musí dostat stejně. A když chci ten investiční být, tak si ho holt Do financují hypotékou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.23 13:03
@K. Rocánková píše:
Přesně! A chce tam být tak dlouho až si ODPRACUJE ty 2 mega 😄
Ten se vyzná. Dcera bude taky materiál když si vezme od táty 2 mega na byt a vůbec neřeší, zda její bracha dostal taky 2 mega. Nedostal? Aha, tak to si můžu vzít maximálně ten milion, protože bracha musí dostat stejně. A když chci ten investiční být, tak si ho holt Do financují hypotékou…

Ona na ten byt hypotéku má, ale bez těch peněz od tchána by neměla dostatečný depozit, aby si ten byt mohla pořídit.. tam to ještě navíc bylo komplikované v tom, že ona musela složit rezervační poplatek na ten byt dříve, než fyzicky existoval a na to hypotéka vyřídit prý nejde.. takže nejprve platila kolem těch 2 mil rezervaci a byt si pak oficiálně kupovala až když byl postavený a tam si pak i vyřídila tu hypotéku.. jenže tchán by prostě nepřiznal, že nemá tolik peněz kolik potřebuje, takže dělal, že je to v pohodě, žádný problém a úplně se finančně vyždímal.. Přitom jí klidně mohl říct, že tolik prostě nemá, a ať si buď více našetří, nebo koupí byt jinde, kde to stojí měně (koupila si nově postavený byt v Praze..).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová