Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@utopia
Děkuji za shrnutí, tak snad to bude mít dobrý konec.
Tchán dojel až večer, volal pak manželovi, tak ten za ním šel k němu. Řešili tam stavbu a další postup, ale manžel mu ještě neřekl, že si budeme najímat tu firmu, podle mě se bojí jeho reakce..
Zítra se bude betonovat, pak bude měsíc klid, než ten beton vyzraje a bude čas pořešit vše do budoucna..
@Anonymní píše:
Tchán dojel až večer, volal pak manželovi, tak ten za ním šel k němu. Řešili tam stavbu a další postup, ale manžel mu ještě neřekl, že si budeme najímat tu firmu, podle mě se bojí jeho reakce..
Zítra se bude betonovat, pak bude měsíc klid, než ten beton vyzraje a bude čas pořešit vše do budoucna..
Zakladatelko a jak se tchán chová k tobě a ty k němu? Vyhýbá se ti? Stojíš si za tím, že žádné vyvarovani nebude? Držím palce.
@-Papillon- píše:
Zakladatelko a jak se tchán chová k tobě a ty k němu? Vyhýbá se ti? Stojíš si za tím, že žádné vyvarovani nebude? Držím palce.
Od té soboty jsme se nepotkali a nic jsem od té doby neuvařila, jen pro děti a zatím je klid… Ale teď s odstupem času vidím, že se to bude muset probrat a najít nějaké řešení a pravidla..
@Anonymní píše:
Od té soboty jsme se nepotkali a nic jsem od té doby neuvařila, jen pro děti a zatím je klid… Ale teď s odstupem času vidím, že se to bude muset probrat a najít nějaké řešení a pravidla..
Jojo, souhlasím, že to nejde jen tak přejít. Ale alespoň obě strany trochu vychladnou…
@Anonymní píše:
No, s tím bytem je i taková vtipná příhoda, tedy pro mě.. Táta mi řekl, když jsem se to dozvěděla, že ten byt koupil on, že je jeho, a že to byla dobrá investice, protože je na dobrém místě. A na bratra je v katastru napsán jen formálně pro případ, kdyby otec nečekaně zemřel, aby se z toho nemusela platit velká odměna pro notáře.. Ale že je to rodinný byt a naše dcera tam třeba může bydlet, když půjde za 20 let na VŠ do Prahy.. za pár týdnů na to byl rodinný oběd, byl tam i bratr s partnerkou a já jsem se přímo zeptala, zda bychom si ten rodinný byt mohli zamluvit na prodloužený víkend v dalším měsíci, že si uděláme výlet do Prahy.. všichni zrudli, nikdo nevěděl, co říct, tak říkám, že táta ho přece koupil pro sebe jako investici s tím, že je to rodinný byt, tak jestli se udělá nějaky rozpis, kdy tam kdo pojede, že u nás bych to viděla na výlet do Prahy zhruba 3 x ročně…
Heleď, kdysi před pár lety tady byla diskuze, jakoby psaná z pohledu přítelkyně tvého bratra, že tedy její přítel dostal zaplacený byt od rodičů v Praze (tušim na Vinohradech za 12mega tehdy, že prostě chtěl tu lokaci a nic jiného, tak mu to koupili) a následně tedy váš otec řekl, že to je rodinný byt a investice a tak sestra (tedy ty) tam chtěla jezdit, případně aby tam mohly bydlet děti během studií na VŠ. Ta přítelkyně tady strašně řešila, že nikoho v tom bytě nechce, sama se přiznala, že nějakou dobu nepracuje (že toho na ní bylo moc, tak dala výpověď), no to víš, že dostala od přispívajících zjebec.
Na tvém místě bych s rodiči udržovala formální vztahy, kdo ví, proč dělají někteří takové rozdíly mezi sourozenci, a až jednou budou potřebovat třeba píchnout inzulín nebo vyměnit plínu, ať si je bratr nastěhuje k sobě do pražského bytu nebo ať jim zaplatí celodenní péči, hypo nemá, tedy jen výdaje ala jídlo, el.nebo plyn, voda, zábava…zato ty máš tedy výdajů víc, když to vezmu povrchně materiálně, stejně bys nic nedostala, i kdyby ti slibovali hory a doly celého světa, mysli jen na sebe a svou rodinu (manžel+děti)
@Helen001 píše:
Heleď, kdysi před pár lety tady byla diskuze, jakoby psaná z pohledu přítelkyně tvého bratra, že tedy její přítel dostal zaplacený byt od rodičů v Praze (tušim na Vinohradech za 12mega tehdy, že prostě chtěl tu lokaci a nic jiného, tak mu to koupili) a následně tedy váš otec řekl, že to je rodinný byt a investice a tak sestra (tedy ty) tam chtěla jezdit, případně aby tam mohly bydlet děti během studií na VŠ. Ta přítelkyně tady strašně řešila, že nikoho v tom bytě nechce, sama se přiznala, že nějakou dobu nepracuje (že toho na ní bylo moc, tak dala výpověď), no to víš, že dostala od přispívajících zjebec.
Na tvém místě bych s rodiči udržovala formální vztahy, kdo ví, proč dělají někteří takové rozdíly mezi sourozenci, a až jednou budou potřebovat třeba píchnout inzulín nebo vyměnit plínu, ať si je bratr nastěhuje k sobě do pražského bytu nebo ať jim zaplatí celodenní péči, hypo nemá, tedy jen výdaje ala jídlo, el.nebo plyn, voda, zábava…zato ty máš tedy výdajů víc, když to vezmu povrchně materiálně, stejně bys nic nedostala, i kdyby ti slibovali hory a doly celého světa, mysli jen na sebe a svou rodinu (manžel+děti)
Tak to by byla pěkná náhodička!
@Helen001 píše:
Tu diskuzi jsem nečetla, ale vypadá to na náš příběh… No, s tou přítelkyni už bratr není a v Praze taky ne, vrátil se kvůli převzetí firmy, tak teď bydlí tam.. Já bych s ním ale neměnila, tím, že pracuje s rodiči a tráví s nimi většinu času, přišel o svůj život a možnost žít si ho po svém.. já si raději budu žít po svém a za své tak, jak chci..
@utopia píše:
https://www.emimino.cz/…tele-363670/
Jo, většina věcí souhlasí, tak to asi psala bratrova bývalá, když ještě nebyla bývalá.. ani jsem nevěděla, že tady chodí ![]()
@Anonymní píše:
Jo, většina věcí souhlasí, tak to asi psala bratrova bývalá, když ještě nebyla bývalá.. ani jsem nevěděla, že tady chodí
@Anonymní píše:
Jo, většina věcí souhlasí, tak to asi psala bratrova bývalá, když ještě nebyla bývalá.. ani jsem nevěděla, že tady chodí
No a dostala tam pěkně naloženo. Hloupoučká a vyč. uraná byla (ty řeči o té chatě jsou do nebe volající), ale v případě tvých návštěv s rodinou si jen bránila svůj domov a pocit soukromí, protože netušila, co na tebe bratr a rodiči ušili za boudu a lhali ti. Je dobře, že ses tenkrát ozvala, alespoň z toho měli těžkou hlavu a museli to řešit ![]()
Já bych se obědem ani zákusky nedělala. Máte-li hlad, běžte si do hospody, nejsem vývařovna. Na ty limonády bych se mu taky vykvákla. Kor když je pak ještě nepříjemný. Ať se zařídí. Máte dvě děti a jiné starosti. Prostě bych si dupla. Těčka. Konec ![]()
@utopia píše:
No a dostala tam pěkně naloženo. Hloupoučká a vyč. uraná byla (ty řeči o té chatě jsou do nebe volající), ale v případě tvých návštěv s rodinou si jen bránila svůj domov a pocit soukromí, protože netušila, co na tebe bratr a rodiči ušili za boudu a lhali ti. Je dobře, že ses tenkrát ozvala, alespoň z toho měli těžkou hlavu a museli to řešit
No, oni dostali ten byt, vrazili tam dost peněz za rekonstrukci a zařizovali si ho pro sebe a vůbec netušili, že mi to táta prezentoval jako rodinný byt, to nevěděla ani mamka, tak pak byli hodně překvapení… Mně bylo hned jasné, že to žádný rodinný byt není, a že asi těžko od něho dostaneme klíče, ale zahrála jsem s tátou tu hru a projevila zájem o pravidelné využití rodinného bytu, když měl být za tím účelem pořízen.. teď aspoň díky té diskuzí vím kolik byt stál, mně totiž nikdy přesnou cenu neřekli, tak jsem mohla jen odhadovat..
@utopia píše:
No a dostala tam pěkně naloženo. Hloupoučká a vyč. uraná byla (ty řeči o té chatě jsou do nebe volající), ale v případě tvých návštěv s rodinou si jen bránila svůj domov a pocit soukromí, protože netušila, co na tebe bratr a rodiči ušili za boudu a lhali ti. Je dobře, že ses tenkrát ozvala, alespoň z toho měli těžkou hlavu a museli to řešit
Ona právě vůbec nebyla hloupá, naopak.. dnes vidím, že jsem se od ní mohla hodně naučit, ona dobře znala svou cenu… Když jsme někdy měli všichni společný víkend na chatě, tak tam dopoledne každý něco dělal - já děti+ oběd, mamka na zahradě, manžel pomáhal tátovi se dřevem, bratr myl auto.. a ona tam přišla, vzala si knížku, lehla si na lehátko a sla si číst… Vždy, když přijela na víkend, tak jsme já nebo mamka vařily.. a když jeli jednou za rok na víkend rodiče k nim do Prahy, tak bratr jim udělal snídani a na oběd a večeři se šlo do restaurace, platili samozřejmě rodiče na oplátku, že je u sebe nechali přespat.. a já ji za to teď zpětně obdivuji, že si to tak uměla hned zpočátku nastavit a nikdo si z ní pak neudělal služku nebo poskoka a ráda se teď budu jejim přístupem inspirovat..