Totálně mě naštval tchán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.4.23 15:30
@PaníBovaryová píše:
Koho myslel tim oni? :think:Ty hranice hajila pred kym?

Tchán myslel sebe a manžela, zřejmě měl představu, že budu za nimi na stavbu pravidelně docházet v kratších časových intervalech a občerstvovat je.. hranice obecně před všemi, v první řadě však nejvíce před tchánem a pak i manželem, který na mě tlačil na naléhání svého otce

• Citovat
  • Upravit
32298
21.4.23 15:37
@Anonymní píše:
Tchán myslel sebe a manžela, zřejmě měl představu, že budu za nimi na stavbu pravidelně docházet v kratších časových intervalech a občerstvovat je.. hranice obecně před všemi, v první řadě však nejvíce před tchánem a pak i manželem, který na mě tlačil na naléhání svého otce

No to se asi pomátl, ne? Běhat jim tak s občerstvením…jako by ses doma nudila…Manžel měl vysvětlit otci, že takhle teda ne…a nezkoušet to na tebe…teď máš nejlepší možnost to ukončit a vytrvat…nedej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21660
21.4.23 15:49
@Anonymní píše:
Tchán myslel sebe a manžela, zřejmě měl představu, že budu za nimi na stavbu pravidelně docházet v kratších časových intervalech a občerstvovat je.. hranice obecně před všemi, v první řadě však nejvíce před tchánem a pak i manželem, který na mě tlačil na naléhání svého otce

Tady tu touhu pomahat a co si o mne budou myslet, kdyz nebudu!…mame bohuzel do velke casti vrozenou. Bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
21.4.23 15:54
@Monchichik píše:
No to se asi pomátl, ne? Běhat jim tak s občerstvením…jako by ses doma nudila…Manžel měl vysvětlit otci, že takhle teda ne…a nezkoušet to na tebe…teď máš nejlepší možnost to ukončit a vytrvat…nedej se…

On to otci moc vysvětlit nemohl. :think: Byl v otcově prostředí a jím samotným vychován. Jednak je pod určitým otcovým tlakem, a jednak to jednání s ženou podobně viděl doma: že matka běhala a obsluhovala. To jsou přesně ty modely (otisky) původní rodiny, z nichž se potomek těžko vymaňuje.
A nejhorší je, že ten model je doživotní. Kluk se sice na pár aktivních let kvůli partnerce zamyslí, chování přizpůsobí (protože by mu neplynuly ty manželské výhody, samozřejmě), ale je to v něm. Zvyk je železná košile. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
21.4.23 15:56
@PaníBovaryová píše:
Tady tu touhu pomahat a co si o mne budou myslet, kdyz nebudu!…mame bohuzel do velke casti vrozenou. Bohuzel

Možná spíš naučenou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8802
21.4.23 15:59
@Cimada píše:
On to otci moc vysvětlit nemohl. :think: Byl v otcově prostředí a jím samotným vychován. Jednak je pod určitým otcovým tlakem, a jednak to jednání s ženou podobně viděl doma: že matka běhala a obsluhovala. To jsou přesně ty modely (otisky) původní rodiny, z nichž se potomek těžko vymaňuje.
A nejhorší je, že ten model je doživotní. Kluk se sice na pár aktivních let kvůli partnerce zamyslí, chování přizpůsobí (protože by mu neplynuly ty manželské výhody, samozřejmě), ale je to v něm. Zvyk je železná košile. :nevim:

Právě. A to mají děti, které to všechno vnímají a vidí jak se rodiče chovají….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.23 16:00

Manžel ještě ani otci neřekl, že to chceme nechat dodělat firmou, pořád to odkládá, že zas bude křičet.. teď tady tchán už není, máme tak měsíc, než se vrátí a během té doby to chci rozseknout..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.23 16:05
@izabe píše:
Právě. A to mají děti, které to všechno vnímají a vidí jak se rodiče chovají….

Manželova matka odešla, když byl manžel a jeho sestra ještě děti.. a oni museli doma dělat vše, otec jim dával příkazy a pak jejich práci důkladně kontroloval.. manžel si už tenkrát předsevzal, že až jednou bude dospělý, tak už nikdy nebude uklízet a toho se teď pevně drží.. prostě to tak viděl doma, tatínek vydělává peníze a doma se pak může válet a jen poroučet..

• Citovat
  • Upravit
13315
21.4.23 16:12
@Anonymní píše:
Manželova matka odešla, když byl manžel a jeho sestra ještě děti.. a oni museli doma dělat vše, otec jim dával příkazy a pak jejich práci důkladně kontroloval.. manžel si už tenkrát předsevzal, že až jednou bude dospělý, tak už nikdy nebude uklízet a toho se teď pevně drží.. prostě to tak viděl doma, tatínek vydělává peníze a doma se pak může válet a jen poroučet..

Ale tak to neuklizel ani když jste si spolu začali, ne? Ty jsi na to přistoupila… Proč se tomu divíš, že tě za služku považuje jak tchán, tak i manžel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
21.4.23 16:13
@Anonymní píše:
Manžel ještě ani otci neřekl, že to chceme nechat dodělat firmou, pořád to odkládá, že zas bude křičet.. teď tady tchán už není, máme tak měsíc, než se vrátí a během té doby to chci rozseknout..

Největší změny čekají Tebe. Ty si musíš uvědomit, že pro ně nechceš být hadr na holi, a podle toho se začít chovat.
Změny nenastanou hned, každý ze zúčastněných si musí pomalu zvyknout na jiný režim dne. Moc bych se nevyčerpávala sáhodlouhým vysvětlováním, ti chlapi to stejně najednou nepoberou, spíš bych po částech, chvilkami, při nějakých příležitostech holt změnila svůj přístup.
Fakt myslí víc na sebe. Hodné a obětavé holky ocení jen chlap, který je rozhodně vychovaný jinak než ten Tvůj tchán a manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.23 16:28
@Magical-eyes píše:
Ale tak to neuklizel ani když jste si spolu začali, ne? Ty jsi na to přistoupila… Proč se tomu divíš, že tě za služku považuje jak tchán, tak i manžel :think:

Zpočátku se právě zapojoval, i u té starší, pak začal polevovat.. ale ten úklid jako takový neřeším, věci, co kde pohodí, mu s dětmi hazeme na jednu hromadu, má pro to svůj pokoj a tam to ničemu nevadí.. když nestíhám, tak to nehrotim, když byly děti menší, tak jsme měli paní na úklid a tu manžel zaplatil, teď pravidelně není potřeba, ale mohu si ji kdykoliv objednat jednorázově… Takže je pravda, že manžel neuklízí, ale neukoluje me, neřeší, co udělám a co ne a není proti nechat za úklid zaplatit… Tchán taky dříve třeba chtěl přijet v neděli na oběd, ale volal, ať nevařím, že nás pozve do restaurace… Ty jeho požadavky začaly až poslední rok, co tady začal jezdit pomáhat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.23 16:31
@Cimada píše:
Největší změny čekají Tebe. Ty si musíš uvědomit, že pro ně nechceš být hadr na holi, a podle toho se začít chovat.
Změny nenastanou hned, každý ze zúčastněných si musí pomalu zvyknout na jiný režim dne. Moc bych se nevyčerpávala sáhodlouhým vysvětlováním, ti chlapi to stejně najednou nepoberou, spíš bych po částech, chvilkami, při nějakých příležitostech holt změnila svůj přístup.
Fakt myslí víc na sebe. Hodné a obětavé holky ocení jen chlap, který je rozhodně vychovaný jinak než ten Tvůj tchán a manžel.

Myslím, že velkou roli hraje i to, když je žena doma s dětmi..že vnímá, že nepřispívá tolik do rodinného rozpočtu jako muž a chce to vyvážit tou prací v domácnosti, ale muž si na to zvykne a pak je to těžší, když je žena zase v práci..

• Citovat
  • Upravit
8802
21.4.23 17:05
@Anonymní píše:
Myslím, že velkou roli hraje i to, když je žena doma s dětmi..že vnímá, že nepřispívá tolik do rodinného rozpočtu jako muž a chce to vyvážit tou prací v domácnosti, ale muž si na to zvykne a pak je to těžší, když je žena zase v práci..

To sice ano, ale i ta žena je skrz péči a domácnost unavená - není to prostě žádná dovolená.

Každopádně u tebe bych tohle nevnimala jako ten hlavní důvod, už jen skrz to, co jsi napsala: “Tato diskuze mi moc pomohla, protože po pár dnech mě vztek přešel, tchána mi začalo být líto, v hlavě se mi vybavilo kolikrát v životě mi už pomohl, co vše pro mě udělal a byla bych krok od toho nechat vše vrátit zase zpátky..”

Vytočil tě neskutečně a stačilo pár dní, pár okamžiků, kdy jsi ho viděla pracovat a už přišla lítost. A zase by to začalo celé znovu a dokola a dokola…
Takže souhlasím s tím, že nejvíce zapracovat potřebuješ především sama na sobě. Bez toho to nepůjde, jinak se budeš točit v bludném kruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21660
21.4.23 18:44
@Cimada píše:
Možná spíš naučenou… :think:

Da se to castecne preucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21660
21.4.23 18:47
@Anonymní píše:

To je presne ono. Starat se o to, co si proboha mysli ostatni. Pecovat o pocity vsech okolo.
Kdyz si ctu tu diskuzi tve exsvagrove, ta reflektovala jenom sve pocity :lol: zbytek sel uplne mimo ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová