Totálně mě naštval tchán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34388
17.4.23 12:42
@Helen001 píše: Četla jsem jen úvodní text, normálně bych se na ně na všechny z vysoka vys.rala, ještě ok řemeslníci, že jim zajistím jídlo, to jó, ale totálně bych přestala jako husa hloupá vařit tchánovi (musím. říct, že má sestra má podobného exota, který z ní taky v těch nejnevhodnějších chvílích před lidmi-i cizími-dělá absolutního neschopence, tak jsem zvědavá, kdy jí rupnou nervy a zje.be ho na 1000dob),i kdyby se omluvil, ať si vyvařuje sám a neužírá z cizích (ano CIZÍCH) zásob nebo ať chodí do hospody, totéž ohledně nákupů, má chuť na 1000hektolitrů limonády? Ať si zajede sám, nechá dovézt cisternu nebo ať mu to zařídí jeho vlastní děti (syt/tvůj manžel).
Přestaň ze sebe dělat služku a otroka, jsi matka a manželka a podle toho se chovej.

A proč? Vždytˇza práci dostávají zaplaceno. Vždytˇjim to musí mega narušovat rozpočet, když vaří každý den pro tolik lidí, dělá jim svačiny, kafe, pití. Zkus dočíst, zakladatelka sama píše, že jí nestačí co jí posílá manžel, a musí sahat do rezerv. To už je úplně na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
17.4.23 12:46

@Lucy75 Ona je právě nejzrádnější ta nenápadnost s jakou to pomalu postupuje.

Limonády… no tak zajedu no…o nic nejde… A tím se to začíná nabalovat, že si toho člověk fakt naprosto nevšimne. Začne to limonádou, pak kafe, pak bábovka, pak zima tak udělám ještě polévku a znova limonády a rovnou s velkým nákupem, když už tam jedeš a rychle uvařit polévku, protože zima a ještě stihnout bábovku ke kafi a příště k tomu přidáme guláš… plus „samozřejmě“ polévka, bábovka, kafe a velký nákup… a jsně, že i limonády…

Takhle přesně bych viděla, že to u zakladatelky bylo. Ono se to „zvenku“ pěkně mudruje, jak se na to měla dávno vykašlat, ale v reálu si to člověk uvědomí až když je pozdě. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 12:50

Jo, je to tak, jak píšete, ze začátku šlo o drobnosti a pak se to stupňovalo..já se hned od začátku ohrazovala, že se mi to moc nezamlouvá, ale manžel mě vždy přemluvil - to si taťka ani nezaslouží oběd, když nám tady dělá zadarmo? Když jsem řekla, ať mu to zaplatíme jako ostatní, tak hned : však víš, že by si od nás nic nevzal.. to je pravda, sama jsem mu několikrát peníze nabízela a byl pak akorát naštvaný.. ale kdyby šlo o jen o to, dát mu oběd, ok.. ale pak začalo určování času, kdy ho mohu podat, vždy telefonát, jdu na oběd, tak už mi ho nachystej… prostě ten způsob se mi nelíbil.. čekat na telefonu a pak hned kmitat… Muselo to být domácí a čerstvé…Kdyby šlo jen o ty víkendy, kdy mám dělat těch jídel více, tak bych to zkousla a ty víkendy tomu obětovala.. ale je to denně, přes týden se jedná jen o 1 porci pro toho tchána, přitom kilometr od nás je hostinec, kde mají jídlo i s polévkou za 100 Kč :zed:
No, zatím mě to nepřešlo, včera jsem nic nevarila, dnes taky ne a zatím mi to vyhovuje, konečně jsme s dětmi vytřídili a udělali pořádek v hračkách a měli čas na sebe..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 12:55
@Bafonek píše:
@Lucy75 Ona je právě nejzrádnější ta nenápadnost s jakou to pomalu postupuje.

Limonády… no tak zajedu no…o nic nejde… A tím se to začíná nabalovat, že si toho člověk fakt naprosto nevšimne. Začne to limonádou, pak kafe, pak bábovka, pak zima tak udělám ještě polévku a znova limonády a rovnou s velkým nákupem, když už tam jedeš a rychle uvařit polévku, protože zima a ještě stihnout bábovku ke kafi a příště k tomu přidáme guláš… plus „samozřejmě“ polévka, bábovka, kafe a velký nákup… a jsně, že i limonády…

Takhle přesně bych viděla, že to u zakladatelky bylo. Ono se to „zvenku“ pěkně mudruje, jak se na to měla dávno vykašlat, ale v reálu si to člověk uvědomí až když je pozdě. :cert:

U mě hrálo velkou roli i to, že je to dočasné..tchán tady třeba je 2 měsíce a pak na pár týdnů odjede na zakázku jinam a ja mám zase pohodu… Teď tady byla ta vidina, že od příštího roku bude dlouho u své dcery.. já jdu za pár měsíců zpátky do práce… To všechno bylo takové to světlo na konci tunelu, kdy si člověk říkal, že je to dočasné a zase bude vše jako dřív.. ale tím, jak se v tu sobotu zachoval, se to všechno vyřešilo dřív..

• Citovat
  • Upravit
32323
17.4.23 12:55
@Anonymní píše:
Jo, je to tak, jak píšete, ze začátku šlo o drobnosti a pak se to stupňovalo..já se hned od začátku ohrazovala, že se mi to moc nezamlouvá, ale manžel mě vždy přemluvil - to si taťka ani nezaslouží oběd, když nám tady dělá zadarmo? Když jsem řekla, ať mu to zaplatíme jako ostatní, tak hned : však víš, že by si od nás nic nevzal.. to je pravda, sama jsem mu několikrát peníze nabízela a byl pak akorát naštvaný.. ale kdyby šlo o jen o to, dát mu oběd, ok.. ale pak začalo určování času, kdy ho mohu podat, vždy telefonát, jdu na oběd, tak už mi ho nachystej… prostě ten způsob se mi nelíbil.. čekat na telefonu a pak hned kmitat… Muselo to být domácí a čerstvé…Kdyby šlo jen o ty víkendy, kdy mám dělat těch jídel více, tak bych to zkousla a ty víkendy tomu obětovala.. ale je to denně, přes týden se jedná jen o 1 porci pro toho tchána, přitom kilometr od nás je hostinec, kde mají jídlo i s polévkou za 100 Kč :zed:
No, zatím mě to nepřešlo, včera jsem nic nevarila, dnes taky ne a zatím mi to vyhovuje, konečně jsme s dětmi vytřídili a udělali pořádek v hračkách a měli čas na sebe..

Tak v tom takhle pokračuj…prostě je mi líto, tohle dělat nebudu…a vytrvej…jako poslat si tě pro limonády, když tam byl den před tím…to fakt ne…a ještě se s tím budeš tahat…tak určitě…denně bych tohle vůbec nedělala, vařit jak blázen a ještě poslouchat na slovo…co si myslí, že jsi? jeho poskok a služka?…máš děti, malé…věnuj se jim…ten čas se už nikdy nevrátí…a že by si od vás nic nevzal? a kde teda jsou ty peníze co nacpal sestře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
17.4.23 12:56
@Anonymní píše:
No, zatím mě to nepřešlo, včera jsem nic nevarila, dnes taky ne a zatím mi to vyhovuje, konečně jsme s dětmi vytřídili a udělali pořádek v hračkách a měli čas na sebe..

SUPER! :potlesk: A jak se na to chlapi tvářej? Tchán a manžel? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
17.4.23 12:57
@Anonymní píše:
Jo, je to tak, jak píšete, ze začátku šlo o drobnosti a pak se to stupňovalo..já se hned od začátku ohrazovala, že se mi to moc nezamlouvá,ale manžel mě vždy přemluvil - to si taťka ani nezaslouží oběd, když nám tady dělá zadarmo? Když jsem řekla, ať mu to zaplatíme jako ostatní, tak hned : však víš, že by si od nás nic nevzal.. to je pravda, sama jsem mu několikrát peníze nabízela a byl pak akorát naštvaný.. ale kdyby šlo o jen o to, dát mu oběd, ok.. ale pak začalo určování času, kdy ho mohu podat, vždy telefonát, jdu na oběd, tak už mi ho nachystej… prostě ten způsob se mi nelíbil.. čekat na telefonu a pak hned kmitat… Muselo to být domácí a čerstvé…Kdyby šlo jen o ty víkendy, kdy mám dělat těch jídel více, tak bych to zkousla a ty víkendy tomu obětovala.. ale je to denně, přes týden se jedná jen o 1 porci pro toho tchána, přitom kilometr od nás je hostinec, kde mají jídlo i s polévkou za 100 Kč :zed:

Jasně, tak tam dělat nemusí, a můžete si zaplatit tu firmu. Budete to mít hotový rychleji, ty nebudeš muset vařit pro tolik lidí, a ještě skákat, jak tchán píská. Stůj si za svým, na jídlo do hospody, udělat max kafe a čau. Copak manžel nevidí, kolik ti to dá všechno práce? A kolik to stojí zbytečně peněz navíc? A že máte malé děti, kterým se musíš věnovat + domácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 13:10
@Bafonek píše:
SUPER! :potlesk: A jak se na to chlapi tvářej? Tchán a manžel? :mrgreen:

No, s tchánem jsem se od té soboty neviděla.. v neděli kolem 11 mi volal, asi chtěl oběd, nemohla jsem to zrovna vzít a pak už se neozval.. včera pral a nemusela jsem mu jít pustit pračku, tak nevím, zda mu to šel pustit manžel, nebo to poprvé dokázal sám.. a prádlo si taky pověsil.. teď tady není, asi jel někam na oběd..
Manžel šel včera brzy spát, tak si asi nevšiml, že s ním moc nemluvím, ráno mu to došlo, tak se snažil, ale šla jsem se psem.. pak mi volal, a protože jsem mu to nebrala, tak volal mojí mamce, a ta mi volala, že jí prosil, ať se mu ozvu

• Citovat
  • Upravit
895
17.4.23 13:21
@arinecka píše:
A proč? Vždytˇza práci dostávají zaplaceno. Vždytˇjim to musí mega narušovat rozpočet, když vaří každý den pro tolik lidí, dělá jim svačiny, kafe, pití. Zkus dočíst, zakladatelka sama píše, že jí nestačí co jí posílá manžel, a musí sahat do rezerv. To už je úplně na palici.

@arinecka njn, pardon, v úvodu jsem už psala, že jsem četla jen úvodní text zakladatelky, je tady toho moc. Jestli musí sahat do rezerv, to je blbé, nevím, jak fungují rekonstrukce, jestli je ve smlouvě, že zadavatel práce (tj. zakladatelka a její manžel) platí materiál, práci+stravu (a pak záleží, jestli si z domácnosti udělají vývařovnu nebo se s řemeslníky domluví na určité částce a ti lidi si zajdou do restauračního zařízení) nebo pouze materiál+práci a jídlo dávají jako bonus? (To už pak svědčí o určitém typu „vychcánkovství“)
Opravdu nevím, co mají dané ve smlouvě, ale chápu, že spousta takto „pronajmutých“ řemeslníků dělá bez smlouvy, což je poté kámen úrazu a zadavatel neví přesně na kolik ho to všechno vyjde!
My tedy nerekonstruovali, ale nechali si postavit novostavbu, ta parta si jídlo zajišťovala sama, měli hodinovou sazbu+projetou cestu, což nám dokládali, později když už jsme bydleli a byly tady nějaké dodělávky (schody, zábradlí, koupelny, instalace umyvadel, sprcháče, vany, žaluzie, rolety atd), tak ti lidi dostali jen kafe, sušenky a chalas.
Opravdu by mě tedy zajímalo, jak to má dané zakladatelka? Zda tedy ve smlouvě i se stravou nebo bez ní? A pokud smlouvu nemají?-co na holt říci? Nikdy bych nestavěla/nerekonstruovala na dobré slovo, už tolik lidí se spálilo - přece prachy bys taky nepůjčila komukoli jen tak bez smlouvy.
Je mi líto zakladatelčiny situace, kam se dostala, ale musí to řešit s manželem. A ta eskapada s tchánem je poslední tečka (tak dlouho asi stupňoval požadavky, až se ucho utrhlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 13:37
@Helen001 píše:
@arinecka njn, pardon, v úvodu jsem už psala, že jsem četla jen úvodní text zakladatelky, je tady toho moc. Jestli musí sahat do rezerv, to je blbé, nevím, jak fungují rekonstrukce, jestli je ve smlouvě, že zadavatel práce (tj. zakladatelka a její manžel) platí materiál, práci+stravu (a pak záleží, jestli si z domácnosti udělají vývařovnu nebo se s řemeslníky domluví na určité částce a ti lidi si zajdou do restauračního zařízení) nebo pouze materiál+práci a jídlo dávají jako bonus? (To už pak svědčí o určitém typu „vychcánkovství“)
Opravdu nevím, co mají dané ve smlouvě, ale chápu, že spousta takto „pronajmutých“ řemeslníků dělá bez smlouvy, což je poté kámen úrazu a zadavatel neví přesně na kolik ho to všechno vyjde!
My tedy nerekonstruovali, ale nechali si postavit novostavbu, ta parta si jídlo zajišťovala sama, měli hodinovou sazbu+projetou cestu, což nám dokládali, později když už jsme bydleli a byly tady nějaké dodělávky (schody, zábradlí, koupelny, instalace umyvadel, sprcháče, vany, žaluzie, rolety atd), tak ti lidi dostali jen kafe, sušenky a chalas.
Opravdu by mě tedy zajímalo, jak to má dané zakladatelka? Zda tedy ve smlouvě i se stravou nebo bez ní? A pokud smlouvu nemají?-co na holt říci? Nikdy bych nestavěla/nerekonstruovala na dobré slovo, už tolik lidí se spálilo - přece prachy bys taky nepůjčila komukoli jen tak bez smlouvy.
Je mi líto zakladatelčiny situace, kam se dostala, ale musí to řešit s manželem. A ta eskapada s tchánem je poslední tečka (tak dlouho asi stupňoval požadavky, až se ucho utrhlo).
Žádné smlouvy nejsou, stojí to hlavně na tchánovi a manželovi, ti to celé zaštiťují a různě si tady berou různé lidi na výpomoc.. pravidelné chodí ti kamarádi, kteří u nás mají dluh, u něčeho specifického jsou to profi řemeslnici, na pomocné práce různé existence, Ukrajince nebo feťáky bych třeba neřešila, ale zloděje mi tchán do domu tahat nemusel.. a to vyvařování a vychytávání si vymyslel on, já osobně bych stravu pro ně neřešila..
  • Citovat
  • Upravit
10185
17.4.23 13:38
@Anonymní píše:

Bezva. Drz se, at je jim jasne, ze to myslis vazne. Jak jsem psala, plati remeslniky, at na ten vikend najme kucharku a nakupci v jednom, ktera se o to v te druhe kuchyni postara. Pokud to teda manzel považuje za nezbytne krmit řemeslníky. A ty to rozhodne neplat ze svych uspor. A tchanovi prestan komplet jakkoli posluhovat. Neumi se k tobe chovat slusne, tak utrum.

Příspěvek upraven 17.04.23 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
17.4.23 13:38
@Anonymní píše:
Jo, je to tak, jak píšete, ze začátku šlo o drobnosti a pak se to stupňovalo..já se hned od začátku ohrazovala, že se mi to moc nezamlouvá, ale manžel mě vždy přemluvil -to si taťka ani nezaslouží oběd, když nám tady dělá zadarmo? Když jsem řekla, ať mu to zaplatíme jako ostatní, tak hned : však víš, že by si od nás nic nevzal.. to je pravda, sama jsem mu několikrát peníze nabízela a byl pak akorát naštvaný.. ale kdyby šlo o jen o to, dát mu oběd, ok.. ale pak začalo určování času, kdy ho mohu podat, vždy telefonát, jdu na oběd, tak už mi ho nachystej… prostě ten způsob se mi nelíbil.. čekat na telefonu a pak hned kmitat… Muselo to být domácí a čerstvé…Kdyby šlo jen o ty víkendy, kdy mám dělat těch jídel více, tak bych to zkousla a ty víkendy tomu obětovala.. ale je to denně, přes týden se jedná jen o 1 porci pro toho tchána, přitom kilometr od nás je hostinec, kde mají jídlo i s polévkou za 100 Kč :zed:

Tak mu ho uvař, drahý. :*
Víš co? Manžel s tebou jedná jak se služkou a tchán to jenom zrcadlí.
A samozřejmě, že používají takovou tu techniku „A to bys tatínkovi ANI nenavařila, když nám tady pomáhá“ Znám osobně od své matky :palec: Došlo to tak daleko, že když nějaký příbuzný řekl, že něco potřebuje udělat, matka se ani neptala, jenom do mě píchla prstem a řekla „ona ti to udělá/zaveze/naloží/uvaří“ a když jsem řekla, že nemůžu, byl řev, jak jsem neochotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
17.4.23 14:11
@Anonymní píše: Žádné smlouvy nejsou, stojí to hlavně na tchánovi a manželovi, ti to celé zaštiťují a různě si tady berou různé lidi na výpomoc.. pravidelné chodí ti kamarádi, kteří u nás mají dluh, u něčeho specifického jsou to profi řemeslnici, na pomocné práce různé existence, Ukrajince nebo feťáky bych třeba neřešila, ale zloděje mi tchán do domu tahat nemusel.. a to vyvařování a vychytávání si vymyslel on, já osobně bych stravu pro ně neřešila..

Tak tady není o čem - normálně bych se na nějaké vyvařování vykvákla jako žába, ať si zařídí svoje. Jestli jsou problémy s tchánem, pak je asi nejlepší zajistit si jiné lidi/firmu, chápu, že v dnešní době to je na dlouho, než nékoho nejdeš, ale když by nebyla jiná cesta…za mě bych nesnesla i ty feťáky, víš co, okouknou to u vás a pak hezky vloupačka a kdyby měli šlehnuto (nebo ani by asi mít nemuseli, jen by se vědělo, že fetují) a někoho/všechny při tom ještě zranili nebo nedej bože odkrouhli, tak by se jim skoro nic nesto, protože jsou to přece chudáčco, co jen fetují a nebyli zrovna při smyslech…achjo. Normálně se na ně vykašli, ukaž manželovi všechny výdaje za rekonstrukci a potraviny, i pro toho vypečeného tchána a řekni, že letos chceš i s dětmi na 3 týdny na Oahu, samozřejmě all inclusive, ať to nějak zařídí. Možná ho to trkne, jinak si budeš muset pořídit pořádné rohy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 14:25
@Denisa56 píše:
Bezva. Drz se, at je jim jasne, ze to myslis vazne. Jak jsem psala, plati remeslniky, at na ten vikend najme kucharku a nakupci v jednom, ktera se o to v te druhe kuchyni postara. Pokud to teda manzel považuje za nezbytne krmit řemeslníky. A ty to rozhodne neplat ze svych uspor. A tchanovi prestan komplet jakkoli posluhovat. Neumi se k tobe chovat slusne, tak utrum.Příspěvek upraven 17.04.23 v 13:39

Děkuji, vystihla jsi to přesně, nechová se ke mně s potřebným respektem a neváží si toho, co jsem tady pro něj dlouhodobě dělala, takže si už ode mě žádné další laskavosti nezaslouží.. on se mi třeba do dneška za své nevhodné chování ani neomluvil a to bych brala jako úplný základ..

• Citovat
  • Upravit
2529
17.4.23 14:49

Tchan vas okradl a jeste te shazuje a je nastvany, ze nemel obed na 11 hodinu..a 3 chody a ty mu jeste vozis limonadky a citis se provinile. no takt o je moc, mel by šoupat nohama a byt zticha, ty penize bych po nem chtela zpatky, jeste se chova takto…no mam dost, co si nekdo necha libit, proboha zeny, to nemate zadnou soudnost? Nevazite si sebe, ze se sebou takto zametate? A tvuj manzel jak ty, to same v bledemodrym.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová