Totálně naštvaný manžel

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
leana
1.2.12 13:23
Bábi Zlopočasná píše:
janine24 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
leana píše:3.su veci, na ktorych sa s muzom nezhodneme, a ak na to pride tak kludne pojdem proti manzelovmu prianiu. ak to nie je prilis castom tak je to dospely clovek a ustoji to a ja ako dospely clovek ustojim jeho nesuhlas.(priklad: ked budem chciet flamovat tri dni a bude to organizacne mozne, tak budem, aj ked on si bude mysiet, ze slusna zenska si to nema co dovolit, a ked on bude chciet skocit padakom tak skoci, aj ked ja sa budem bat ze sa zabije- a rozhodne nebudeme vymienat zamky alebo sa urazat, len preto, ze sme sa nezachovali podla predtsav toho druheho
No a ja si to zase predstavujem tak, ze nepojdem proti manzelovmu prianiu a nebudem tvrdit ze to ustoji, lebo ked nie, tak nie je dospely. Ked s niecim nesuhlasi, tak najprv dosiahnem aby sa s tym zmieril, a potom si urobim po svojom.A nie ze ho postavim pred hotovu vec a teraz sa s tym vyrovnaj. To mi pride voci partnerovi hrozne nefer. To je jednanie pubertaka ktory schvalne prekracuje hranice aby zistil aku ma moc nad tym, kto stanovuje hranice.
A tahle manipulace ti připadá jako fér řešení situace ve vztahu?
To mi ako manipulacia nepripada. Pretoze pokial on nie je zmiereny s tym, ze mam na vec odlisny nazor (moja tuzba skocit bungee) tak to proste odkladam :nevim:
Na druhu stranu, pre mna je to v teoretickej rovine … este sme sa do podobneho krizku nedostali :oops:

to je fajn, ze ste sa nedostali a mozno ste si naozaj tak podobni a tak prisposobivi ze sa ani nedostanete. ale otazka je co ak hej? budes na bungee cakat do 50ky alebo neustupis?
ja a moj muz sme dost rozdielni, ako v povahach tak aj v zivotnom style a niektorych nazoroch, takze obcas pride ku konfliktu hodnot, nazorov alebo zaujmov. a ja s jeho rozhodnutiami (a on s mojimi) nemusime suhlasit, ale mozeme ich respektovat. a vlastne ma to na nom pritahuje ze je uplne iny ako ja :oops:

neskusam ako pubertiak manzelove hranice, velmi dobre ich poznam, a on pozna moje, ale niekedy ich vedomo prekrocime, samozrejme tomu predchadza disusia, vysvetlenia, necham si vysvetlit jeho pohlad (a naopak), ale nepotrebujem aby so mnou suhlasil a ani on nepotrebuje moj suhlas.

• Upravit
Chlap x
1.2.12 14:09

Tak to „občasné vědomé překračování hranic“ mě překvapuje. 8o
Vždycky jsem si myslel, že hranice nám stanovují prostor, ve kterém se máme pohybovat a jsou od toho, aby se nepřekračovaly. :think:

• Upravit
cher
1.2.12 14:20
Chlap x píše:
Tak to „občasné vědomé překračování hranic“ mě překvapuje. 8o
Vždycky jsem si myslel, že hranice nám stanovují prostor, ve kterém se máme pohybovat a jsou od toho, aby se nepřekračovaly. :think:
Holt to tady pár ženských má hozené tak, že nejsou malé děti a můžou si dělat, co chtějí a basta fidla :lol:
  • Upravit
Chlap x
1.2.12 14:25
sieta.m píše:
Holt to tady pár ženských má hozené tak, že nejsou malé děti a můžou si dělat, co chtějí a basta fidla :lol:

Tak toto mě překvapuje ještě víc. 8o
Myslíš že hranice platí jen pro malé děti? :think:

• Upravit
14721
1.2.12 14:25

Já vám nějak nevím… prostě nedělám ostatním to, co nechci, aby dělali oni mě :nevim:
U nás by daný scénář (myslím zakladatelčinu akci) skončil tak, že bychom z akce odešli společně :nevim: Když se jeden dobře baví a druhý nudí, tak se dohodneme na kompromisu a zůstaneme třeba další hodinu. A pak odcházíme.

Nechodím z akcí ráno, protože mě by se to na manželově místě nelíbilo.
A on se chová stejně, chodí „přiměřeně“.

Dělat si věci natruc (ty sis minulý víkend užil, tak teď ti ukážu) umí každý. Ale podle mě to vztahu nesvědčí.

• načítám...
cher
1.2.12 14:26
Chlap x píše:
sieta.m píše:
Holt to tady pár ženských má hozené tak, že nejsou malé děti a můžou si dělat, co chtějí a basta fidla :lol:
Tak toto mě překvapuje ještě víc. 8o
Myslíš že hranice platí jen pro malé děti? :think: Já nemyslím, že platí jen pro děti
  • Upravit
14721
1.2.12 14:28
janine24 píše:
Proč čekat až ho to naštvání přejde? Pokud vysvětlíš svůj záměr a svoje argumenty, třeba to přijme. Nebo ne a ty znovu můžeš vysvětlit, proč je to pro tebe důležité. A třeba se domluvíte na kompromisu a vyměníš to za něco, co je zase důležité pro něj. Nebo ne a ty přijmeš zodpovědnost za to, že se mu to nelíbí. A naopak. Tohle je správné pro mě. A funguje nám to tak. Ale nemysli, že je to o denním dělání si naschválů. Taky už jsme obrousili hrany a tohle jsou spíš detaily, drobnosti, opravdu něco na úrovni že si ostříhám vlasy podle svýho a ne podle něj a pak se stejně dozvím, že takhle je to fajn, že si to jen nedokázal představit. Ne, že by se mnou 14 dní nemluvil. Ale pro mě je dospělý risknout to, že se mu to nebude líbit nebo mu to příjde moc extravagantní nebo jánevímco.

Asi jsem podobný typ, jako zakladatelčin manžel… takže:
Já bych se na ni nemohla nejméně týden ani podívat, jak bych byla naštvaná. Jakákoliv předčasná zmínka o té akci by způsobila výbuch vzteku a vrátila by mě tam, kde jsem byla na začátku.
Potřebuju vychladnout. Čím větší průšvih, tím delší doba.
Nejde to racionálně vysvětlit, jsou to emoce.
Soudím, že nejsem až taková výjimka, manžel to má stejně :nevim:

• načítám...
Chlap x
1.2.12 14:29
sieta.m píše:
Já nemyslím, že platí jen pro děti

No už jsem se lekl, já jsem to totiž tak pochopil. :lol:

• Upravit
cher
1.2.12 14:31
Chlap x píše:
sieta.m píše:
Já nemyslím, že platí jen pro děti
No už jsem se lekl, já jsem to totiž tak pochopil. :lol:
Já jsem z těch, co tu psaly, že se doma respektujeme a respektujeme přání partnera. Já se manželovi od zakladatelky nedivím, ale myslím si, že časem vychladne, pokud to není pravidlem, podobné úlety :lol:
  • Upravit
3540
1.2.12 14:35

Já tedy nevím, ale když s manželem někam jdeme společně, tak taky společně odcházíme. Na tom se ani nemusíme domlouvat máme to tak od začátku, jen jednou se stalo že si dal ještě pivčo a já už šla domů a on pak přišel. Když vím že by byl naštvanej prostě to neudělám…
Zakladatelky manželovi se nedivím. Zakladatelko zkus holt udělat první krok omluvit se a chvíli sekat latinu. :pankac:

• načítám...
leana
1.2.12 15:01

nejedna sa o jeho priestor, tam mu sezasahujem. ale ak dam priklad z jeho strany, tak aj ked vie,ze sa o neho pri paraglidingu desne bojim, tak aj tak sa mu venuje. nezasahuje do mojho priestoru, proste robi nieco co mne sa nepaci.

• Upravit
leana
1.2.12 15:04

rozhodne to nemam hodene tak. je aj nieco medzi tym: „robim si co chcem“ a medzi tym „nikdy neurobim, nic co sa ti nepaci, milacik“…

• Upravit
8911
1.2.12 15:07
Bábi Zlopočasná píše:
janine24 píše:Ne, dospělé je přijmout zodpovědnost za svoje činy, nemanipulovat, komunikovat a jasně vyjadřovat co chci a co nechci. A to samé přijmout od toho druhého.
Takze … ja chcem nieco, s cim manzel nesuhlasi … odlozim to nieco az na dobu, ked sa zmieri s tym, ze ja to chcem = manipulacia. Vzdam sa toho niecoho co chcem, kvoli manzelovi = riesim to ustupom = spatne. Urobim si po svojom, aj ked tym manzela nastvem a budem cakat az ho to nastvanie prejde = prijat zodpovednost za svoje ciny a teda spravne?

Já vám sem dám příklad a zajímalo by mě, co tyto dva opačné tábory na to:

Manžel chce motorku. Mluví o ní co se známe, kromě pincka když jsme se poznali, žu byl nepojízdný) ale žádnou nikdy neměl. Já jsem ze zásady proti motorkám. Přijde mi to jako neskutečně nebezpečná záležitost, hazard. Jednou si motorku půjčil od kamaráda a že mě sveze. Ještě jsme nebyli ani na silnici, jeli asi 30km/h a já řvala, ať mi okamžita zastaví, že to je strašné, že se bojím (dodnes tradovaná historka, že jsme ho málem přeštípla v pase), že chci dolů (zastavil). Můj názor na motorky zná, takže když o ní začne, už to nerozvádím a zkracuji na: „Jedině přes moji mrtvolu!“ (snad jediný zákaz v našem manželství, který jsem kdy dala) A dodávám: „Kup si třeba ferari, mně to je jedno, ale motorku nikdy. A dítě mi na ni nebudeš brát už vůbec!“

Zatím je to tak trošku v rovině teoretické, ale jednou na to asi dojde… A já teď přemýšlím:

Jak budu reagovat, když si ji přes moji nevůli koupí? (nejde o peníze, ferari by bylo dražší)
Měl by na ní trvat, protože si ji přeje?
Nebo by měl ustoupit a kvůli mě se toho snu vzdát?
Měla bych se s tím kvůli němu smířit, souhlasit i přes svoji hrůzu v očích?

Jak by vypadalo „přijmout zodpovědnost za své činy“? Tak, že když si ji koupí i přes můj nesouhlas, tak musí počítat s tím, že se s ním třeba i rozvedu?

Zajímalo by mě, jak byste toto řešily. :think: (obě, evidentně máte na věc opačný názor)

• načítám...
8911
1.2.12 15:08
Davdan píše:
Jak tu někdo psal, že manžel by byl moc hrdej, aby pro ni přijel - jenže o tom manželství je, zahodit hrdost. :nevim: Já už kolikrát musela něco zkousnout a hrdost šla stranou. A odhodit ji nejen v situacích, kdy „to zvládnu“, ale především tehdy, kdy se mi to příčí a nemám k tomu chutě. Ne? :nevim:
To jen malá poznámka. :oops:

Já bych si manžela vyzvednout nejela a vím, že on mě taky ne. 8) Oba na to máme názor, že snad ten druhý ví, kdy se má slušně vrátit domů. Pokud neví, jeho problém…

• načítám...
Chlap x
1.2.12 15:13

Já být Tvým manželem, tak si tu motorku nekoupím. Ale nevím, co je správně. Podle mě, když máte od začátku na motorku tak odlišné názory, tak to chtělo se hned na začátku domluvit a pak už se k tomu nevracet a dohodu respektovat.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová