Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Neměl ten hrníček brát do ruky, když ho pak rozbil…
Jo a když je vás bolí břicho, tak jste neměli tolik jíst, když jste si zlomili nohu, ptz je venku led, tak jste neměli vylejzat na ulici, když jste připálili oběd, tak jste ho neměli vařit, když vás zlobí děti, tak jste si je neměli dělat a když děláte chyby, tak se vůbec nevdávejte.
Jo a nedejchejte, jo!! ![]()
elííís píše:leana píše:Leana přesněBábi Zlopočasná píše:Slusnost, zodpovednost a ohlad este neznamenaju ,ze sa budem chovat presne podla predstav druheho . A ak je (hypoteticky) jeho predstava to, ze z mejdanu mam odist spolu s nim a ja to raz za rok nedodrzim, tak to este nic nehovori o mojej slusnosti alebo zodpovednosti.leana píše:Tak za prve si nemyslim ze ju manzel tresta mlcanim. Podla mna je len znechuteny a nechce sa mu ani rozpravat.
Ale stalo, ked sa chce vracat tak pozde z parby, tak sa nemala vydavat. Manzelstvo nie je len o svadobnom dni, ale aj o tom, ze beries na toho druheho ohlad. A vratit sa z chlastacky po 24 hodinach, ked predtym este napisem manzelovi ze je mi to sice trapne, ale neviem ako dlho budem este chlastat … to je podla mna minimalne bezohladne![]()
Jo, a tak som to zhrnula manzelovi a povedal mi ze urobit to ja, kym sa vratim stihne vymenit zamky v dverach
Tak s tymto nesuhlasim! V den svadby zo mna rozhodne neprestala byt dospela svojpravna osoba a ani osoba ktora nema pravo obcas spravit nejaku botu. A podobne sa divam aj na svojho manzela.A myslim ze by som sa mu ani necudovala
Manzelstvo nie je rozhodne o tom ze mam byt do polnoci v posteli ako keby som byvala s rodicmi a rozhodne sa to nevylucuje so zabavou alebo zaujmami pokial nie su na ukor rodiny. Takze ak ma zakladatelka podobny mejdan 2 krat za rok, tak si myslim, ze to jej muz bez nej vydrzi.Chapem ze bude rozladeny, ale aby ju „trestal mlcanim“| ako nejakeho pubertaka tak to sa mi zda prehnane.
Za druhe, to, ze po svadbe zacnem brat ohlad na manzela neznamena, ze musim posluchat ako rodicov. Ale ze budem brat ohlad na to, co sa mu paci alebo nepaci. Ked nanho ten ohlad nechcem brat a chcem si robit co chcem, tak mu nemam tvrdit ze s nim chcem zdielat zivot.
Je to o slusnosti, zodpovednosti a ohladuplnosti, nie o tom, ze som stratila svojpravnost dokelu![]()
![]()
![]()
Ani sa necudujem ze je tolko rozvodov pri takom rozmyslani
Vydata som 11 rokov, a rozhodne by ma nenapadlo pre jedn mejdan vymenit zamok ani sa rozviest. Naopak ja mam pocit, ze ludia sa rovadzaju na kravinach, pripadne ze ich vaznejsie nezhody zacinaju malichernostami cez ktore nie su ochotni sa preniset![]()
![]()
Jestli by mi manžel měl schvalovat, kam smím jít a kam ne (a pak bych tomu ještě říkala „dohoda“), tak to se fakt radši nebrat. Nikdy mě nenapadlo, že bych mu já měla něco povolovat a něco zakazovat, takže kde by na to proboha bral právo on? Jen když si představím, že bych za ním šla s otázkou: „Můžu tam a tam?“, tak si hned vzpomenu, jak jsem se takhle v 16 chodila dovolovat za tatínkem, jestli můžu jít právě za budoucím manželem
![]()
![]()
Tak že bych takhle teď chodila za ním?
Ty jo, tak já to do teď brala jako samozřejmost a koukám, že můžu být šťastná, že máme rovnocenný vztah…
Neda mi to. Asi som blba alebo co, ale ked vidim ze ste totalne nepochopili, tak to skusim este raz.
Nie schvalit ako ze som pytala dovolenie. Ale proste vyrazim si von, ked vidim ze to chlapovi nevadi, ze to schvaluje … myslim … nehladit ho proti srsti. Ked viem ze mu to bude vadit, tak mu neoznamim „idem na flam, nie si moj rodic, trhni si“ takto sa predsa ludia v partnerstve nechovaju, alebo nie?
A teda neviem, asi som vo vztahu plnom ponizovania, lebo ja beriem ohlad na to, co sa mojmu chlapovi paci a co nie, on berie ohlad na to, co sa mne paci a co nie, a solo vyrazenie na pivko je vzdy druhou stranou schvalene. Asi by sme mali zacat chodit do manzelskej poradne
Mozno aj za psychiatrom, lebo verime ze v manzelstve uz nie sme prisne samostatnymi jednotkami ![]()
Bábi Zlopočasná píše:elííís píše:leana píše:Leana přesněBábi Zlopočasná píše:Slusnost, zodpovednost a ohlad este neznamenaju ,ze sa budem chovat presne podla predstav druheho . A ak je (hypoteticky) jeho predstava to, ze z mejdanu mam odist spolu s nim a ja to raz za rok nedodrzim, tak to este nic nehovori o mojej slusnosti alebo zodpovednosti.leana píše:Tak za prve si nemyslim ze ju manzel tresta mlcanim. Podla mna je len znechuteny a nechce sa mu ani rozpravat.
Ale stalo, ked sa chce vracat tak pozde z parby, tak sa nemala vydavat. Manzelstvo nie je len o svadobnom dni, ale aj o tom, ze beries na toho druheho ohlad. A vratit sa z chlastacky po 24 hodinach, ked predtym este napisem manzelovi ze je mi to sice trapne, ale neviem ako dlho budem este chlastat … to je podla mna minimalne bezohladne![]()
Jo, a tak som to zhrnula manzelovi a povedal mi ze urobit to ja, kym sa vratim stihne vymenit zamky v dverach
Tak s tymto nesuhlasim! V den svadby zo mna rozhodne neprestala byt dospela svojpravna osoba a ani osoba ktora nema pravo obcas spravit nejaku botu. A podobne sa divam aj na svojho manzela.A myslim ze by som sa mu ani necudovala
Manzelstvo nie je rozhodne o tom ze mam byt do polnoci v posteli ako keby som byvala s rodicmi a rozhodne sa to nevylucuje so zabavou alebo zaujmami pokial nie su na ukor rodiny. Takze ak ma zakladatelka podobny mejdan 2 krat za rok, tak si myslim, ze to jej muz bez nej vydrzi.Chapem ze bude rozladeny, ale aby ju „trestal mlcanim“| ako nejakeho pubertaka tak to sa mi zda prehnane.
Za druhe, to, ze po svadbe zacnem brat ohlad na manzela neznamena, ze musim posluchat ako rodicov. Ale ze budem brat ohlad na to, co sa mu paci alebo nepaci. Ked nanho ten ohlad nechcem brat a chcem si robit co chcem, tak mu nemam tvrdit ze s nim chcem zdielat zivot.
Je to o slusnosti, zodpovednosti a ohladuplnosti, nie o tom, ze som stratila svojpravnost dokelu![]()
![]()
![]()
Ani sa necudujem ze je tolko rozvodov pri takom rozmyslani
Vydata som 11 rokov, a rozhodne by ma nenapadlo pre jedn mejdan vymenit zamok ani sa rozviest. Naopak ja mam pocit, ze ludia sa rovadzaju na kravinach, pripadne ze ich vaznejsie nezhody zacinaju malichernostami cez ktore nie su ochotni sa preniset![]()
![]()
Jestli by mi manžel měl schvalovat, kam smím jít a kam ne (a pak bych tomu ještě říkala „dohoda“), tak to se fakt radši nebrat. Nikdy mě nenapadlo, že bych mu já měla něco povolovat a něco zakazovat, takže kde by na to proboha bral právo on? Jen když si představím, že bych za ním šla s otázkou: „Můžu tam a tam?“, tak si hned vzpomenu, jak jsem se takhle v 16 chodila dovolovat za tatínkem, jestli můžu jít právě za budoucím manželem
![]()
![]()
Tak že bych takhle teď chodila za ním?
Ty jo, tak já to do teď brala jako samozřejmost a koukám, že můžu být šťastná, že máme rovnocenný vztah…Neda mi to. Asi som blba alebo co, ale ked vidim ze ste totalne nepochopili, tak to skusim este raz.
A teda neviem, asi som vo vztahu plnom ponizovania, lebo ja beriem ohlad na to, co sa mojmu chlapovi paci a co nie, on berie ohlad na to, co sa mne paci a co nie, a solo vyrazenie na pivko je vzdy druhou stranou schvalene. Asi by sme mali zacat chodit do manzelskej poradne
Nie schvalit ako ze som pytala dovolenie. Ale proste vyrazim si von, ked vidim ze to chlapovi nevadi, ze to schvaluje … myslim … nehladit ho proti srsti. Ked viem ze mu to bude vadit, tak mu neoznamim „idem na flam, nie si moj rodic, trhni si“ takto sa predsa ludia v partnerstve nechovaju, alebo nie?Mozno aj za psychiatrom, lebo verime ze v manzelstve uz nie sme prisne samostatnymi jednotkami
Nebo možná ty nechápeš nás? Prostě i ve vztahu řešíme dohromady, co kdy bude a co se kdy komu hodí nebo nehodí. Ale já to vnímám jinak, než se dovolujeme jeden druhého. Proti srsti klidně hladím, když jsem něco avizovala dopředu, tak to prostě důsledně dodržím bez ohledu na aktuální naladění druhýho. Ale s tím ohledem, tam to mám asi jinak. Jsem schopná si oblíknout něco, co se líbí mě a vím, že MM ne a naopak.
ale ona nešla do hospody proti jeho vůli,šli spolu,on pak odešel bez ní,předpokládám,že s tím souhlasil a pak se to prostě protáhlo,to už se mu nelíbilo,chápu,mně by to taky vadilo,dělala bych jeden den ofuky,ale rozvod to je silný kafe......jestli jemu spíš nevadí,že u toho figurovala jeho rodina a zřejmě se před ní cítil trapně
můj chlap byl jeden den naštvanej,také tichá domácnost,pak jsme mluvili a pochopil,že když vyrazím jednou za půl roku a zrovna se zadařilo a nechtělo se mi domů tak se žádná tragédie nekoná.....a hlavně jsem teda nepřišla domů jak dělo a neprospala pak celou neděli,ale normálně jsem fungovala
Nestačím zírat, jak ještě tahle diskuze pokračuje
Manžel si o víkendu zašel na pivko, slíbil že dojde ve 20:00 hodin.....došel až v 23:50… Na mou SMs, kde je nereagoval,holky to se s ním musím rozvést, tohle je vrchol, to si dovolil teda moc
Jo a rozbil krýgl -
![]()
Lastkecka píše: žádná druhá šance nebude, to je fakt mocOkamžitě rozvod!![]()
janine24 píše:Nebo možná ty nechápeš nás? Prostě i ve vztahu řešíme dohromady, co kdy bude a co se kdy komu hodí nebo nehodí. Ale já to vnímám jinak, než se dovolujeme jeden druhého. Proti srsti klidně hladím, když jsem něco avizovala dopředu, tak to prostě důsledně dodržím bez ohledu na aktuální naladění druhýho. Ale s tím ohledem, tam to mám asi jinak. Jsem schopná si oblíknout něco, co se líbí mě a vím, že MM ne a naopak.
No ja sa tiez nedovolujem
Vlastne sa uz ani nemusime dohadovat kto kedy kam pojde sam. Uz asi mame svoj rozvrh alebo co, ze sa vzdy oznami na termin, ked ten druhy ani nenamieta, takze sa u nas vlastne tiez len oznamuje a akosi automaticky schvaluje
Ale ist proti voli mne, alebo manzelovi akosi nepoznam. Este sa to u nas doma nestalo
Mozno preto ze momentalne nalady este nikdy neodporovali predchadzajucej dohode, alebo preto ze handry sa u nas fakt neriesia. ![]()
Mozno pouzivam len slova ktore vam pridu prilis radikalne. Ale podla mna je manzelstvo, v ktorom sa obaja partneri prisposobia tak, aby sa vosli do hranic toho druheho idealne ![]()
Ale tiez som vravela ze pred ziadnym chlapom na zadok nesadnem a nestane sa, aby som sa pokorila pred chlapom
Ale potom som sa vydala a zistila som ze dvaja su viac ako jeden, a tym ze sa niecoho vzdam niekolkonasobne viac ziskam.
dzarunka píše:
ale ona nešla do hospody proti jeho vůli,šli spolu,on pak odešel bez ní,předpokládám,že s tím souhlasil a pak se to prostě protáhlo,to už se mu nelíbilo,chápu,mně by to taky vadilo,dělala bych jeden den ofuky,ale rozvod to je silný kafe......jestli jemu spíš nevadí,že u toho figurovala jeho rodina a zřejmě se před ní cítil trapněmůj chlap byl jeden den naštvanej,také tichá domácnost,pak jsme mluvili a pochopil,že když vyrazím jednou za půl roku a zrovna se zadařilo a nechtělo se mi domů tak se žádná tragédie nekoná.....a hlavně jsem teda nepřišla domů jak dělo a neprospala pak celou neděli,ale normálně jsem fungovala
Ja ale rozvod neodporucam, to bol akysi chlap co tu blikol. Ja som sa len pytala, ci toto moze znamenat tak strasne sklamanie, ze to ten chlap uz nerozdycha. ![]()
Ok, pro tebe je ideální to tvoje, pro mě to naše. Jiné než to vaše a tak to má být.
Babi Zlopočasná- se vším souhlasím. Tady se to těžko vysvětluje, když je tu veliká potřeba chytat za slovíčka. Taky s partnerem bereme na sebe ohledy a jsem za to hrozně ráda
. Můj chlap taky neřekne třeba- Jdu na hokej! A hotovo. Ale řekne- nebude Ti vadit, že půjdu na hokej? A stejným stylem já mu oznamuji, když se na něčem domluvím s kamarádkama.
Bábi Zlopočasná píše:
Neda mi to. Asi som blba alebo co, ale ked vidim ze ste totalne nepochopili, tak to skusim este raz …
Tvoja snaha je absolútne zbytočná. Pokial sú tu niektoré schopné zrovnávať prvý príspevok s rozbitým hrnčekom alebo s tým, že ide chalan na tri a pol hodiny do krčmy, tak je alékoľvek vysvetlovanie zbytočné. Všetko tu len obracajú proti Tebe.
sieta.m píše:
Babi Zlopočasná- se vším souhlasím. Tady se to těžko vysvětluje, když je tu veliká potřeba chytat za slovíčka. Taky s partnerem bereme na sebe ohledy a jsem za to hrozně ráda. Můj chlap taky neřekne třeba- Jdu na hokej! A hotovo. Ale řekne- nebude Ti vadit, že půjdu na hokej? A stejným stylem já mu oznamuji, když se na něčem domluvím s kamarádkama.
Takhle nějak to doma děláme taky a navíc si ještě hodně voláme, hlavně když je nějaká změna v programu nebo tak něco. Zdá se mi to tak celkem logické, když už spolu žijeme. ![]()
Bondgirl píše:Přesně tak, taky si voláme a píšeme a nemáme pocit, že jsme stíhačky oba dvasieta.m píše:Takhle nějak to doma děláme taky a navíc si ještě hodně voláme, hlavně když je nějaká změna v programu nebo tak něco. Zdá se mi to tak celkem logické, když už spolu žijeme.
Babi Zlopočasná- se vším souhlasím. Tady se to těžko vysvětluje, když je tu veliká potřeba chytat za slovíčka. Taky s partnerem bereme na sebe ohledy a jsem za to hrozně ráda. Můj chlap taky neřekne třeba- Jdu na hokej! A hotovo. Ale řekne- nebude Ti vadit, že půjdu na hokej? A stejným stylem já mu oznamuji, když se na něčem domluvím s kamarádkama.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat