Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
musím souhlasit s Bábi jak psala o tom že manželství je otom že budu brát ohled nato co se manželovi líbí a co ne.A pokud si chci dělat co chci já tak to podle mě není pro manželství to pravé.Souhlasím že manželství je hodně o ohleduplnosti
teda aspoň v tomto jsem s Bábi uplně za jedno ![]()
Travicka zelena píše:Davdan píše:Ani se nedivim podle tehle reakce.
Kdyby si mě na základě tohoto manžel přestal vážit (ač by viděl moji snahu to napravit). tak bych si nevážila ani já jeho.Davdan píše:Slusnost se u Vas doma asi moc nenosi, ze.
Ty vo-e.
Konec. Nedebatuju. Pa
Bajča píše:
musím souhlasit s Bábi jak psala o tom že manželství je otom že budu brát ohled nato co se manželovi líbí a co ne.A pokud si chci dělat co chci já tak to podle mě není pro manželství to pravé.Souhlasím že manželství je hodně o ohleduplnostiteda aspoň v tomto jsem s Bábi uplně za jedno
No to určitě, s tém souhlasím taky.
Ale to lynčování od trávy mi přijde moc.
Mě by teda na místě partnera hodně mrzelo, kdyby ten druhý přišel z akce druhý den odpoledne, ale zase na druhou stranu, neřešila bych to mlčením. U nás se mluví, někdy nahlas, někdy s emocema, ale mluvíme o všem.
Ale zase nejsem ničí majetek
dovolovat se o to, jestli někam smím nebo ne, to neberu. Zrovna tak já nepouštím toho druhého. Prostě se v klidu domluvíme, neděláme si naschvály a snažíme se o shodu.
Bajča píše:
musím souhlasit s Bábi jak psala o tom že manželství je otom že budu brát ohled nato co se manželovi líbí a co ne.A pokud si chci dělat co chci já tak to podle mě není pro manželství to pravé.Souhlasím že manželství je hodně o ohleduplnostiteda aspoň v tomto jsem s Bábi uplně za jedno
vždyť to byl úlet,určitě to neudělala schválně,prostě se zadařilo udělat botu,poučila se a dělat z toho tragédii nebo kázat o slibu manželském mi přijde přehnané
Nikdo neříká že to udělala shválně.já to taky neberu jako tragédii,jen za sebe vím že bych to manželovi neudělala neboť je jasné že toto ho musí hodně naštvat.Mě by to teda na začátku strašně rozčílilo a pak by mě to dlouhou dobu mrzelo že se ke mě tak zachoval.teď mluvím o tom kdyby to bylo obráceně
ale neboj,na rozvod to určitě není ![]()
dzarunka píše:Bajča píše:vždyť to byl úlet,určitě to neudělala schválně,prostě se zadařilo udělat botu,poučila se a dělat z toho tragédii nebo kázat o slibu manželském mi přijde přehnané
A kde končí ohleduplnost a začíná ponižování… tohle je fakt filozofická debata. Prostě přejme zakladatelce, aby o tom byli schopni dát řeč, ona mohla vysvělit co a jak, omluvit se a z druhý strany se dozvěděla názor nebo postoj chlapa. Vysvětlí si to, domluví se co příště a bude to OK.
Bábi Zlopočasná píše:leana píše:Tak za prve si nemyslim ze ju manzel tresta mlcanim. Podla mna je len znechuteny a nechce sa mu ani rozpravat.
Ale stalo, ked sa chce vracat tak pozde z parby, tak sa nemala vydavat. Manzelstvo nie je len o svadobnom dni, ale aj o tom, ze beries na toho druheho ohlad. A vratit sa z chlastacky po 24 hodinach, ked predtym este napisem manzelovi ze je mi to sice trapne, ale neviem ako dlho budem este chlastat … to je podla mna minimalne bezohladne![]()
Jo, a tak som to zhrnula manzelovi a povedal mi ze urobit to ja, kym sa vratim stihne vymenit zamky v dverach
Tak s tymto nesuhlasim! V den svadby zo mna rozhodne neprestala byt dospela svojpravna osoba a ani osoba ktora nema pravo obcas spravit nejaku botu. A podobne sa divam aj na svojho manzela.A myslim ze by som sa mu ani necudovala
Manzelstvo nie je rozhodne o tom ze mam byt do polnoci v posteli ako keby som byvala s rodicmi a rozhodne sa to nevylucuje so zabavou alebo zaujmami pokial nie su na ukor rodiny. Takze ak ma zakladatelka podobny mejdan 2 krat za rok, tak si myslim, ze to jej muz bez nej vydrzi.Chapem ze bude rozladeny, ale aby ju „trestal mlcanim“| ako nejakeho pubertaka tak to sa mi zda prehnane.
Za druhe, to, ze po svadbe zacnem brat ohlad na manzela neznamena, ze musim posluchat ako rodicov. Ale ze budem brat ohlad na to, co sa mu paci alebo nepaci. Ked nanho ten ohlad nechcem brat a chcem si robit co chcem, tak mu nemam tvrdit ze s nim chcem zdielat zivot.
Je to o slusnosti, zodpovednosti a ohladuplnosti, nie o tom, ze som stratila svojpravnost dokelu![]()
![]()
![]()
Ani sa necudujem ze je tolko rozvodov pri takom rozmyslani
Slusnost, zodpovednost a ohlad este neznamenaju ,ze sa budem chovat presne podla predstav druheho . A ak je (hypoteticky) jeho predstava to, ze z mejdanu mam odist spolu s nim a ja to raz za rok nedodrzim, tak to este nic nehovori o mojej slusnosti alebo zodpovednosti.
Vydata som 11 rokov, a rozhodne by ma nenapadlo pre jedn mejdan vymenit zamok ani sa rozviest. Naopak ja mam pocit, ze ludia sa rovadzaju na kravinach, pripadne ze ich vaznejsie nezhody zacinaju malichernostami cez ktore nie su ochotni sa preniset ![]()
A holky, ono tohle mívá taky příčiny někde úúplně jinde a tohle už je následek…
Moje kamarádka je na děti sama, manžel nepomůže, prdí na všechno - a ona si takhle jednou za !dva! roky vyjde ven, s holkama… A nehledí na hodinky, právě proto, že ví, že se zase dlouho nikam nedostane.
A manžel je pak naštvanej a ona naštvaná na něj… no nic moc.
Prostě bludnej kruh.
Byla jsem svědkem, kdy ho PROSILA, aby pohlídal děti a ona mohla na sraz školy. On měl „práci“ doma a prostě to nejde.
To asi není zakladatelky případ, jen to s tématem souvisí a připomnělo mi to. ![]()
Davdan píše:
Moje kamarádka je na děti sama, manžel nepomůže, prdí na všechno - a ona si takhle jednou za !dva! roky vyjde ven, s holkama… A nehledí na hodinky, právě proto, že ví, že se zase dlouho nikam nedostane.A manžel je pak naštvanej a ona naštvaná na něj… no nic moc.
Prostě bludnej kruh.
Byla jsem svědkem, kdy ho PROSILA, aby pohlídal děti a ona mohla na sraz školy. On měl „práci“ doma a prostě to nejde.
To asi není zakladatelky případ, jen to s tématem souvisí a připomnělo mi to.
Přesně a tohle už je podle mýho o tom vydírání a ponižování druhýho. A tam říct, že ona si šla vyhodit z kopýtka a on se musel starat o děti, tak po 3. sms vyměnil zámky a byl zklamaný z jejího přístupu… by bylo asi jiný kafe.
Ježiš to jsou zas někdy názory.neboj hranici mezi ohleduplností a ponižováním poznám
a nikdo netvrdí že se má baba chovat přesně jak chce ten druhý
kvůli takovým názorům které už jsou přehnané raději odcházím debatovat jinde.pa
janine24 píše:Davdan píše:Přesně a tohle už je podle mýho o tom vydírání a ponižování druhýho. A tam říct, že ona si šla vyhodit z kopýtka a on se musel starat o děti, tak po 3. sms vyměnil zámky a byl zklamaný z jejího přístupu… by bylo asi jiný kafe.
Moje kamarádka je na děti sama, manžel nepomůže, prdí na všechno - a ona si takhle jednou za !dva! roky vyjde ven, s holkama… A nehledí na hodinky, právě proto, že ví, že se zase dlouho nikam nedostane.A manžel je pak naštvanej a ona naštvaná na něj… no nic moc.
Prostě bludnej kruh.
To asi není zakladatelky případ, jen to s tématem souvisí a připomnělo mi to.
Ale hele víš že ONA na veřejnosti vypadá jako ta, co si vymýšlí a neví kdy z mejdanu domů??? A nikdo neví, kde je pes zakopaný…
Já tvrdím, že dokud s někým nebudu bydlet, nemám právo dělat závěry. Nikdy.
Protože většinou je to úúúúplně jinak, než to vypadá.
Ale hele víš že ONA na veřejnosti vypadá jako ta, co si vymýšlí a neví kdy z mejdanu domů??? A nikdo neví, kde je pes zakopaný…
Já tvrdím, že dokud s někým nebudu bydlet, nemám právo dělat závěry. Nikdy.Tak s tímto musím bez výhrady souhlasit… ![]()
Můj manžel řekl co by udělal.
Prý by řekl, víš kolik je hodin? kde jsi byla?…
a sebral by se a šel by na diskotéku a přišel by až za dva dny.
leana píše:Bábi Zlopočasná píše:Slusnost, zodpovednost a ohlad este neznamenaju ,ze sa budem chovat presne podla predstav druheho . A ak je (hypoteticky) jeho predstava to, ze z mejdanu mam odist spolu s nim a ja to raz za rok nedodrzim, tak to este nic nehovori o mojej slusnosti alebo zodpovednosti.leana píše:Tak za prve si nemyslim ze ju manzel tresta mlcanim. Podla mna je len znechuteny a nechce sa mu ani rozpravat.
Ale stalo, ked sa chce vracat tak pozde z parby, tak sa nemala vydavat. Manzelstvo nie je len o svadobnom dni, ale aj o tom, ze beries na toho druheho ohlad. A vratit sa z chlastacky po 24 hodinach, ked predtym este napisem manzelovi ze je mi to sice trapne, ale neviem ako dlho budem este chlastat … to je podla mna minimalne bezohladne![]()
Jo, a tak som to zhrnula manzelovi a povedal mi ze urobit to ja, kym sa vratim stihne vymenit zamky v dverach
Tak s tymto nesuhlasim! V den svadby zo mna rozhodne neprestala byt dospela svojpravna osoba a ani osoba ktora nema pravo obcas spravit nejaku botu. A podobne sa divam aj na svojho manzela.A myslim ze by som sa mu ani necudovala
Manzelstvo nie je rozhodne o tom ze mam byt do polnoci v posteli ako keby som byvala s rodicmi a rozhodne sa to nevylucuje so zabavou alebo zaujmami pokial nie su na ukor rodiny. Takze ak ma zakladatelka podobny mejdan 2 krat za rok, tak si myslim, ze to jej muz bez nej vydrzi.Chapem ze bude rozladeny, ale aby ju „trestal mlcanim“| ako nejakeho pubertaka tak to sa mi zda prehnane.
Za druhe, to, ze po svadbe zacnem brat ohlad na manzela neznamena, ze musim posluchat ako rodicov. Ale ze budem brat ohlad na to, co sa mu paci alebo nepaci. Ked nanho ten ohlad nechcem brat a chcem si robit co chcem, tak mu nemam tvrdit ze s nim chcem zdielat zivot.
Je to o slusnosti, zodpovednosti a ohladuplnosti, nie o tom, ze som stratila svojpravnost dokelu![]()
![]()
![]()
Ani sa necudujem ze je tolko rozvodov pri takom rozmyslani
Vydata som 11 rokov, a rozhodne by ma nenapadlo pre jedn mejdan vymenit zamok ani sa rozviest. Naopak ja mam pocit, ze ludia sa rovadzaju na kravinach, pripadne ze ich vaznejsie nezhody zacinaju malichernostami cez ktore nie su ochotni sa preniset
Leana přesně
![]()
Jestli by mi manžel měl schvalovat
, kam smím jít a kam ne (a pak bych tomu ještě říkala „dohoda“), tak to se fakt radši nebrat. Nikdy mě nenapadlo, že bych mu já měla něco povolovat a něco zakazovat, takže kde by na to proboha bral právo on? Jen když si představím, že bych za ním šla s otázkou: „Můžu tam a tam?“, tak si hned vzpomenu, jak jsem se takhle v 16 chodila dovolovat za tatínkem, jestli můžu jít právě za budoucím manželem
Tak že bych takhle teď chodila za ním?
Ty jo, tak já to do teď brala jako samozřejmost a koukám, že můžu být šťastná, že máme rovnocenný vztah…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat