Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Blanch89 nepoužívala. Těžko říct, jestli by pomohl. Neodhodlala jsem se k používání. Uvidím jak to bude tentokrát. Každopádně jsem četla nějakou diskusi na to téma a docela hodně po-rodiček, které ho používaly, bylo bez zranění ![]()
@hartiepa ja ti nedam pokoj? Drzim ti snad u hlavy pistoli a nutim te reagovat na moje komentare? vcera uz to tu nikdo neresil, prisla jsi ty a tu diskuzi jsi znovu ozivila. Kdyz mas problem s tim, ze na tebe reaguje nekdo v diskuzi na internetu, tak se sebou pracuj, a nepis mi, ze te muj nazor nezajima, kdyz je v pospednich par strankach videt opak, a nerikej mi, ze ti mam dat pokoj, ja ti nic nedelam. Vypni emimino, a bude mit klid sama.
@norae nereaguj a uklidni se. vyjizdis po slovu, asi ti těhu hormony lezou na mozek nebo si takhle neskutečna pořád??
dej si studený obkladekk a uvidís jak ti bude krásně ![]()
sorry za špatné označení před tím
Příspěvek upraven 08.05.14 v 07:52
Ahoj holky, dobré ráno…včera jsem byla s kolegyní z práce na výletě ve FM…a vidím, že jste se tady do toho teda obuly…
dočetla jsem všechno zpět a přijde mi @Norae fakt zbytečně vyskakuješ z krabičky jak čertík…a urážíš…
… já na emimino nechodím teda za učelem se hádat…
@Blanch89 co malá už se rozkopala??? umě pořád stávka…
@hartiepa myslím, že jsi rodila Ty a ne lékaři…a k epidurálu se zatím nedokážu vyjádrit, nevím jak budu zvládat bolest…všechny mé kamošky co porodily mi rekly, že je ta bolest tak zaskocila, že i když v porodním plánu ho nechtely, tak k němu nakonec pristoupily…takže ho v žídném případě nezavrhuju.
@laurela jen se vlni ale oproti víkendu jako by odpočívala. taky chci mít takový veget jak ona ![]()
@laurela já jsem skončila úplně nečekaně na jedné kontrole v porodnici (18 dní před termínem) hospitalizovaná. Otázku epiduralu jsem v té době nějak moc neřešila, říkala jsem, že je čas, že to promyslím, prostuduju a uvidím. Tam jsem ale skončila odříznutá od informací (to jsem ještě neměla telefon s internetem) a teď „babo raď“. Akorát jsem to konzultovala s mámou po telefonu, tak mi řekla, že ví houby, ale Karen (snacha v Americe) rodila všechny
děti s epi a že by neměnila. Chvíli jsem si říkala jo, chvíli ne. No a pak mě v neděli večer pobolívalo břicho, pro jistotu mi udělali monitor - na tom pohoda, na frontě klid, ale ještě mě vyšetřil doktor. Ruku už vytáhnul krvavou a byla jsem na 2 cm. Takže na porodní box. Při příjmu do porodnice (ležela jsem na gynekologii) se mě ptali jestli epidurál a já jsem stála mezi dveřma, nevěděla jsem, nicméně jsem si řekla, že pokud mi něco může otupit bolest, tak minimálně psychická pomoc k nezahození a kývla jsem. Bolet to nebolelo, jestli mi otupil bolest nevím, ale řekla bych, že snad ani ne. Nicméně přičítám mu to, že porod šel tak rychle. To nám taky říkala PA na předporodním kurzu, že epi má dvě možnosti jak zabere - buď otupí bolest nebo urychlí porod. Takže já do něj nejspíš půjdu znovu - jestli bude vhodná situace a čas.
@hartiepa kolegyne v prosinci rodila ve fno a jak jsem ji potkala pred cca 2mesici, prvni co mi rekla, tak vem si epidural. U ni ji to pomohlo ohledne bolesti. Rikala, ze bolest citila, ale ne takovou co před tim. Rikala ze ani nemohla tlacit jake mela bolesti a po epiduralu malou dostala krasne ven, protoze se uz soustredila vice na tlaceni.
@Blanch89 jako jo, nemam nic proti. Jedine minus je, ze pak je opravdu potreba hodne lezet na monitoru. Jak rikam, jestli to pujde, necham si ho dat znovu.
@Blanch89 ja mam zanet zvukovodu a boli to jako cert, takze me jeste par bezesnych noci ceka. Nejvic me stve, ze to Gabinka musi prozivat se mnou ![]()
@laurela tezko rict. Voda zustavsi v uchu, pruvan, prilisne cisteni ucha… Uz jsem mela loni v lete a jsou to fakt muka. Snad to bude zase za 4 dny lepsi, jinak si snad ukousnu ucho ![]()
@hartiepa a čím to lečíš? když v těhu je to s těma lékama takové… ![]()
@laurela no ATB, tohle se fakt jinak neda. O pul devate jsem sla spat a za dve hodiny vzhuru bolesti. Tohle je fakt vyzivne, kdo nezazil neuveri…