Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lojzičko a měřila jsi opravdu od 11 DC až do MS? Já jsem měla ovu, když jsem otěhotněla až 24 DC …
Používala jsem tyhle testy: http://www.aaaleky.cz/…ht-2ks-73980
Dobré ránko holky … no co to je??? Tady se jako nikdo nesnaží? Nebo se snažíte tak moc, že nemáte ani čas???
![]()
Tulinko celou sobotu jsem uklízela a včera jsem odpočívala a odpoledne jsem jela s holkama do Prahy do kina na Auta2 ![]()
No a nějak to na mě všechno padlo. Jestli je to dobré rozhodnutí a neudělala jsem chybu. Jak to všechno zvládnu, hlavně v těhotenství. Jak dlouho bude trvat než se to povede. No prostě děs a hrůza. Ale včera večer jsem si psala s kamarádkou na FB a tak nějak to ze mě spadlo
Nejspíš mám ještě rozhozené hormony po vyndání tělíska a to se určitě brzo srovná ![]()
Tezi, to bude dobré, uvidíš. Určitě to chce čas, než se tělo srovná … a takovýhle myšlenky popadnou každou ženu, to mi věř. Já jsem zrovna tuhle taky dumala, jestli to zvládnu, dítě ve škole, ve školce, další doma. Navíc manžel teď začíná studovat VŠ, tak toho času na výpomoc taky nebude mít tolik … přes to všechno jsem nejšťastnější žena na světě
![]()
Tuli to já vím, že to přejde. Akorát mě ty pochybnosti popadly až v těhotenství, před tím to bylo vždycky v pohodě ![]()
No u nás je to takové všelijaké. Eliška nastupuje v září do první třídy. Márinka možná do školky, Vojtík bude doma. Do toho Eliška dělá závodně aerobik, Márinka chodí taky na cvičení. U Elišky nejspíš přibydou ještě nějaké kroužky (flétna a výtvarka). Mě neděsí jak zvládnu 4 děti, to bude v pohodě. Mám strach spíš jak budu zvládat v těhotenství ![]()
Ale už je to tak nějak pryč. A všechno nějak půjde. Problémy si nesmím připouštět. Manžel pomáhá kde se dá, i když přes týden je to taky takové nijaké. Odjíždí v 7h ráno a vrací se mezi 18-20h
Od nikoho jiného na pomoc spoléhat nemůžu a ani nechci
.
A manžel teď chce měnit práci, tak uvidíme jak dopadne. Tento a příští týden má nějaké pohovory a zasílal životopisy na 2 místa, tak snad něco z toho vyjde ![]()
ahoj třetisnažilky.
nezlobte se, že vám lezu do diskuze. Jen jsem Vám chtěla zvednout náladu a podpořit Vás. Mám problémy s ledvinama a přesto se nám na starý kolena zadařilo. Bude mi 39 a loni se nám narodilo třetí mimčo. Na první jsme čekali 4 roky. Další těhu přišlo když bylo Karolínce 8 měsíců. Teď je jí 11 a Kájíkovi 9 let. Vašíka jsme chtěli zkusit kvůli problémům v práci. Brala jsem HA, vysadila jsem a hned první ovu se nám zadařilo. Asi jsem na starý kolena plodnější. A manža taky
. Teď chceme ještě čtvrtý. Ale zatím hodně kojím a ještě nemenstruuji, takže uvidíme.
Držím Vám pěstičky, ať nemusíte dlouho čekat na //.
jaja přeju, aby se brzo povedlo i to čtvrté.
My se o snažíme taky o čtvrté
Jaja, to je krásný, blahopřeju k miminku a moc držím palce, aby to čtvrté vyšlo brzy
![]()
Holky tak já mám doma maroda nejmenší dostal zřejmě chřipku má horečky a bolí hlavička atd. zvracel včera nespočeněkrát no šak to všechny známe já jsem vlastně dnes 10 MC už se mooooooc těším ,jestli se tento měsíc zadaří a začínám měřit BT a nevím kdy mám zase začít s ovu testíkama bojím se že mám anovulační cykly ![]()
Lojzičko tak měř BT od skončení MS, abys viděla jak se ta teplota pohybuje ![]()
Kombinovala jsem všechny metody dohromady - teplota, hlen a čípek a vždy jsem se trefila do ovulace naprosto přesně i bez ovu testů ![]()
Lojzičko, abys podle teploty něco poznala, tak musíš měřit déle, myslím víc měsíců.
Já za sebe můžu doporučit ty testy, ale každému vyhovuje něco jiného. Držím palce, ať ovu odhalíš
![]()
no já chci začít opět s testama,ale nevím který den když tet jsem měla mc 36 jindy mám 30 nebo 28 tak různě a necháváte moč chvíli stát než vložíte testovací proužek? ![]()
Lojzičko s testama bych začala kolem 11-12 dc a zkoušela je minimálně do 20-23 dc
Podle toho jak máš dlouhé cykly, tak máš ovulaci pokaždé jindy.
Vždycky jsem měla cykly kolem 35 dnů, naposledy kolem 31 a ovu jsem měla až právě kolem toho 20 dne. Kdysi jsem někde četla (později už jsem to nenašla a byl to jenom jeden článek), že ovulace je přibližně 14 dní před začátkem další MS ![]()