Udělaly byste to pro svýho chlapa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
25.4.12 09:25
@Anonymní píše:
Já jsem domluvená se zaměstnavatelem,že budu pracovat i na mateřský,takže naštěstí budu pořád soběstačná.Mám slušný peníze a nechci o to místo přijít,navíc by mi vyšli vstříct.Jinak on se zaměstnat nenechá,nikdy zaměstnanej nebyl - jsme domluvený že bude podnikat,ale všechno budu řešit já,jak peníze,tak jeho zdr.a soc.poj.,nechám mu udělat trv.příkaz.Uvidíme jak to bude fungovat.Jinak jak tu někdo psal,nejsem na něm závislá,ale mám ho prostě ráda a chci při něm stát

Tohle ale není partnerství. Ty budeš jako jeho matka. To nikdy nemůže fungovat. Je dospělý s svéprávný a musí být zodpovědný sám za sebe. Jak se pak bude starat o rodinu?
Jinak já taky pracuji na rodičovské ale to neznamená, že můj by si můj manžel neplnil své povinnosti. Pracuji protože mi to zaměstnavatel umožnil a já to stíhám. Není to rozhodně proto, že by nás manžel neuživil.

Příspěvek upraven 25.04.12 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.4.12 09:27

Jinak ještě k původní otázce:
Udělala jsem to kdysi pro ex (něco podobného…) a jak jsem dopadla? Splácela jsem to já a ještě jsem musela prodat značnou část pozemků… Samozřejmě pod cenou, neboť to chvátalo :zed:
Můj současný přítel mi tehdy sám od sebe pomohl doplatit zbytek, ale nepůjčoval si, měl to na kontě. Já mu peníze na konto vrátila postupně.
Pomohla bych mu také, ale také pouze z peněz na účtu (kdybych tedy nějaké měla :roll: ), ale nepůjčovala bych si…
Jenže neznám tvoji situaci, mohu mluvit jen za mne a za mého přítele… Ten můj má vše v pořádku a spolupodílí se na běžném chodu domácnosti včetně nečekaných výdajů… Má sice jednu půjčku, co si bral do začátku podnikání, ale tu řádně splácí a už ji letos doplatí. Bral si ji než jsme se poznali a hned na začátku ji přiznal, ukázal doklady, že platí včas a pravidelně a musím říct, že ač splácí cca 5000 měsíčně, nikdy kvůli tomu „neošidil“ kasu společnou… Prostě pracuje přesčas a sem tam víkendy, ale to i já…
V situaci toho tvého není půjčka řešení - jemu stačí dojít si domluvit ten splátkový kalendář, ale hlavně tam nesmí kvákat, že maká na černo ;) Ať si nezadělá na další průser 8o
Pokud nemá zaměstnání a není na pracáku, měl by nahlásit, že je nezaměstnaný a nevedený na ÚP… bez příjmů, ale že má možnost splácet asp. minimum, je už nezajímá, kde ty prachy vezme… A až mu to sepíší na to minimum, tak už tam pak může posílat kolik chce, jen ne méně, než dohodnutpou splátku… Hlavně dodržovat datum splatnosti a pokud to neporuší, možná mu i ty penále nakonec odpustí… Pokud tedy nebude narůstat nanovo nový dluh - jak už jsem psala výše: z důvodu neplacení nových záloh :nevim:
A jak už tu padlo: já bych se spíš bála, že i když zvládne tohle, v budoucnu se do něčeho podobného namočí zas… Znám to podle mého ex - též nenapravitelný finanční průserář… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.4.12 09:41

Pro mne by partner, kterému bych dělala matku, partenerem nebyl :( . Určitě není tak starý, aby se nemohl něco naučit. I na ČT běží pořady na zvýšení finanční gramotnosti, protože takových lidí je spousta. Když nebude finančně zodpovědný, pořád se budeš klepat, co zas odkud vyleze. S omezenými informacemi bude stále dělat špatná rozhodnutí, protože nedokáže domyslet důsledky a ty mu to tím, že se o něj v tomto směru staráš, ještě zhoršuješ, protože si tudíž může dovolit být laxní a nedůsledný. Vždyť moja to určitě nějak pořeší…

Je mi tě líto, že takto si neužiješ toho pěkného pocitu, kdy se o sebe partneři mohou opřít NAVZÁJEM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.4.12 10:01

To jsem psala já, že jsi na něm závislá. A jsi: Všechno platíš ty, všechno i za něj řešíš ty i mateřskou chceš strávit místo s dítětem -kvůli jeho neschopnosti- v práci. A ještě ho obhajuješ. Na tohle je přímo rčení: „Oj ty boží prostoto!“

Zeptej se sama sebe: O čem je ta moje láska? Podle mne, tak hlavně o strachu. A jedním z těch strachů je, že s ním nejde o jeho životě -tady mluvíš pouze o jeho dluzích- mluvit. Protože on to mluvení nepřipustí - a ty se tomu podřizuješ. Řve na tebe, bije tě? On se špatně chová, ale ty kolem něj skáčeš, protože ho chápeš. Tvoje chápání je ale trestuhodné, a proto budeš trpět, jestliže se svým chápáním nepřestaneš. Proto tu mluvíš s námi místo s ním - a navíc anonymně. Už z té tvé anonymity je jasné, že to vše cítíš být v nepořádku.

Nestůj při něm, když on nestojí při tobě. Dej na svoje cítění a nauč se žít jako svéprávná = začni se učit „mít sama sebe ráda“. Do tohoto svého učení dávej své peníze - to ti ze srdce přeji :srdce: Jinak skončíš v „klubu“ týraných žen. Nejspíš ale už členkou jsi.

@Anonymní píše:
Já jsem domluvená se zaměstnavatelem,že budu pracovat i na mateřský,takže naštěstí budu pořád soběstačná.Mám slušný peníze a nechci o to místo přijít,navíc by mi vyšli vstříct.Jinak on se zaměstnat nenechá,nikdy zaměstnanej nebyl - jsme domluvený že bude podnikat,ale všechno budu řešit já,jak peníze,tak jeho zdr.a soc.poj.,nechám mu udělat trv.příkaz.Uvidíme jak to bude fungovat.Jinak jak tu někdo psal,nejsem na něm závislá,ale mám ho prostě ráda a chci při něm stát

Příspěvek upraven 25.04.12 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
25.4.12 10:06

Já bych to neudělala. Znám dost slečen co takhle doplatili za přítele dluh, pak měly dvě práce, protože jejich drahý si nějak nebyl schopen najít práci. Jak chceš mít oporu v chlapovi, který není schopen ani uživit sám sebe, natož pak třeba rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.12 10:25
@Anonymní píše:

Bože ty si tak hloupá. :zed: :zed: :zed: Na to prostě nemám slov. Četla jsem celou diskuzi, napsala svůj názor a koukám ty napíšeš tady toto. 8o 8o 8o K tomu už vážně není co dodat. Budeš doplácet za chlapa lempla na úkor sebe i na úkor dětí? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
25.4.12 10:38

Já mám skvělého chlapa, takže bych to pro něj určitě udělala. Vím, že by to udělal i on pro mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
25.4.12 10:50

Zakladatelko, záleží na tom, jak moc mu věříš, ale i tak se může stát cokoli. Já mojemu půjčila, ale taky jsem mu pomohla uspořádat splátky, rozesílat všude, kde má dluh. Už to má víceméně z krku a začne splácet mě. On je taky živnostník a já ho poznala už s dluhama, co si odnesl z bývalého manželství, takže jsem mu spočítala, kolik musí minimálně měsíčně vydělat, aby zase nezklouzl do průseru. Drží si to, snaží se, vše je ok. Práce je dost, ale musí hledat. Vydělané peníze mi dá, já mu je rozešlu kam je potřeba a zbytek má na útratu, to už je na něm, jestli si vydělá víc nebo míň, hlavně jde o to, aby měl ten základ. Ze svýho ho dál nedotuju, vše máme pěkně rozdělené a klape to :palec: Možná je to pro někoho naivita, ale pro mě je to pomoc bližnímu, i když s možným rizikem, kterého si jsem vědoma 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.4.12 11:08
@Anonymní píše:

Pokud nemá ostré lokty, nejde mu ekonomická stránka věci, neumí se postarat o to, aby mu bylo zaplaceno, dodrženy smlouvy tak NEMŮŽE PODNIKAT!!! To je proti zdravému rozumu, v podstatě sebevražda. Takový člověk může být dobrým zaměstnancem = zaměstnavatel „za něj“ vyřídí všechny ty nepříjemné administrativní, ekonomické, logistické a jiné „ostro-loktové“ záležitosti a zamětnanec „jen“ odvede práci, za kterou dostane mzdu.

Bála bych se jedné věci, jestli mu budeš dělat „ekonomku“: jednou se to obrátí proti tobě. „Ty po mně furt něco chceš, pořád mě do něčeho honíš, tlačíš, furt se mě na něco ptáš jak co kde a jak mám, nenecháš mě chvilku v klidu…“ :cert: (sprosté výrazy jsem vynechala ;-) )

Jako ráda bych se mýlila, ale myslím, že si na toto ještě jednou vzpomeneš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.4.12 11:13

Jenže je obrovský rozdíl mezi tebou a zakladatelkou. Tys to řešila s ním a vyřešila, ale ona to řeší potají a v anonymitě -to znamená ve strachu. Zakladatelko, zachraň svůj vlastní život. Můj jednoznačný postoj je: Neplať to za něj. Rozejdi se s ním. Ale ne způsobem, že se ho zeptáš. Za svá rozhodnutí poneseš důsledky. Záleží jen na tobě, jaká rozhodnutí uděláš. Podle toho se budeš buď v životě radovat, anebo trápit. Je to jen na tobě. Opravdu jen na tobě, jak to ve svém životě budeš mít.

@Maky.p píše:
Zakladatelko, záleží na tom, jak moc mu věříš, ale i tak se může stát cokoli. Já mojemu půjčila, ale taky jsem mu pomohla uspořádat splátky, rozesílat všude, kde má dluh. Už to má víceméně z krku a začne splácet mě. On je taky živnostník a já ho poznala už s dluhama, co si odnesl z bývalého manželství, takže jsem mu spočítala, kolik musí minimálně měsíčně vydělat, aby zase nezklouzl do průseru. Drží si to, snaží se, vše je ok. Práce je dost, ale musí hledat. Vydělané peníze mi dá, já mu je rozešlu kam je potřeba a zbytek má na útratu, to už je na něm, jestli si vydělá víc nebo míň, hlavně jde o to, aby měl ten základ. Ze svýho ho dál nedotuju, vše máme pěkně rozdělené a klape to :palec: Možná je to pro někoho naivita, ale pro mě je to pomoc bližnímu, i když s možným rizikem, kterého si jsem vědoma 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
25.4.12 11:36
@poučená píše:
Jenže je obrovský rozdíl mezi tebou a zakladatelkou. Tys to řešila s ním a vyřešila, ale ona to řeší potají a v anonymitě -to znamená ve strachu.

Tak potají nic nevyřeší, to je fakt. Ale třeba chce zakladatelka znát jen názory ostatních a pak si teprve promluví s mužem :think: Myslím, že tu psala, že by si asi peníze od ní nevzal, nebo něco v tom smyslu, takže o tom ještě asi ani pořádně nemluvili, když zakladatelka neví :nevim: A anonym nemusí být jen ze strachu, ale i například proto, že tu má známé a nechce, aby to někdo věděl třeba dřív, než si o tom pořádně promluví s přítelem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.4.12 11:40

Wiollo, napsala jsi to doslovněji jak já a souhlasím s tebou. Tenhle člověk nemůže podnikat, nemá na to. Je to povahově ideální zaměstnanec. Potřebuje nad sebou někoho, kdo se o něj postará a on jen odvede svoji práci a za tu dostane zaplaceno. Jako podnikatel bude muset řešit mraky prblémů a papírování, a na to on očividně nemá.
A připravit se o čas, který mohu strávit s dětmi kvůli tomu, že můj muž a otec mých dětí se o nás není schopen postarat, tak to bych taky neudělala. A už jen pomyšlení na to, že by se mi mohlo něco stát, dlouhodobá nemoc, neschopnost pracovat, a následkem toho osobní krach, přijít o bydlení, nemít co jíst, protože chlap nevydělá. To by mě zničilo. TO bych si ty děti radši s někým takovým nepořídila. Všude se to píše, člověk spoléhá, že se mu nic nestane a když se stane, tak se strašně divý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.4.12 12:14

Po svých osobních zkušenostech bych přestala být ta chápající a „hnala“ bych ho, ať dělá, co je správné v dané situaci dělat, když to neví sám. Jenže si myslím, že právě tohle zakladatelka neumí. Já to také neuměla. Zakladatelko, nevím, jak to máte sama se sebou. Jen jsem s vámi chtěla zatřást, abyste si to v sobě srovnala. Se mnou tehdy zatřást nikdo neuměl. A kolik vnitřního pláče mě to pak stálo! Za všechno člověk musí zaplatit. I za svou nezkušenost, i za svou vlastní blbost.

@Maky.p píše:
Tak potají nic nevyřeší, to je fakt. Ale třeba chce zakladatelka znát jen názory ostatních a pak si teprve promluví s mužem :think: Myslím, že tu psala, že by si asi peníze od ní nevzal, nebo něco v tom smyslu, takže o tom ještě asi ani pořádně nemluvili, když zakladatelka neví :nevim: A anonym nemusí být jen ze strachu, ale i například proto, že tu má známé a nechce, aby to někdo věděl třeba dřív, než si o tom pořádně promluví s přítelem :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.4.12 12:18

Přesně, já si říkám, jak by to třeby vypadalo, kdyby se nedejbože něco stalo se zakladatelkou a on měl živit celou rodinu. Už teď. Asi jedině, že by se sáhlo na její rezervy a takhle by přistupoval asi k budoucímu dítěti. Za mě je tohle prostě šílenost. Ne vztah nebo rodina.

Znám spoustu chlapů, co radši podnikají, než jsou zaměstnaný, ale každý bez vyjímky řekne, že kdyby se neuživil, tak jde klidně skládat vagony nebo na k pásu, aby uživil rodinu. Klidně se nechá zaměstnat pod šíleným šéfem, aby vydělal nějaký peníze pro rodinu. Tohle je u mě skromnost a pokora a příklad chlapa, se kterým bych chtěla trávit života. Ne někdo, kdo chroustá suchý rohlíky a bydlí na ubytovně při práci, za kterou si není schopen vyřešit úhradu. A pak dluží a dělá na černo a myslí si, že je to tak OK, protože má svojí hrdost a macho přístup.

Zkus si odpovědět na jednu věc, kdybyste měli malý dítě, fakt pár měsíců nebo i týdnů a on byl bez příjmu a ty mohla jít do práce, udělá to a převezme dítě i domácnost. Jestli jo, OK, jestli ne a ty budeš chodit do práce, dítě pytlíkovat bůhvíjak a domácnost dělat po nocích a ještě za něj tajně řešit jeho průsery? Myslím, žes to dělala už tolikrát a místo vděku se chová pořád stejně nebo spíš čím dál tím hůř… Nechtěla bych mít na krku místa chlapa miminko, co se musí složitě a natajňačku řešit jeho průšvihy a ani se z nich nepoučí. A kdyby nic jinýho, dělat práci na černo, když neumím dostat ani zaplaceno, to by mi stačilo jen jednou a příště bych se nechala buď zaměstnat nebo měla všechny papíry v cajku, aby se to dalo řešit soudně. Jestli ani tohle nechápe, tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.4.12 12:19
@Laaja píše:
Wiollo, napsala jsi to doslovněji jak já a souhlasím s tebou. Tenhle člověk nemůže podnikat, nemá na to. Je to povahově ideální zaměstnanec. Potřebuje nad sebou někoho, kdo se o něj postará a on jen odvede svoji práci a za tu dostane zaplaceno. Jako podnikatel bude muset řešit mraky prblémů a papírování, a na to on očividně nemá.
A připravit se o čas, který mohu strávit s dětmi kvůli tomu, že můj muž a otec mých dětí se o nás není schopen postarat, tak to bych taky neudělala. A už jen pomyšlení na to, že by se mi mohlo něco stát, dlouhodobá nemoc, neschopnost pracovat, a následkem toho osobní krach, přijít o bydlení, nemít co jíst, protože chlap nevydělá. To by mě zničilo. TO bych si ty děti radši s někým takovým nepořídila. Všude se to píše, člověk spoléhá, že se mu nic nestane a když se stane, tak se strašně divý.

přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria