Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wiolla píše:
Pokud nemá ostré lokty, nejde mu ekonomická stránka věci, neumí se postarat o to, aby mu bylo zaplaceno, dodrženy smlouvy tak NEMŮŽE PODNIKAT!!! To je proti zdravému rozumu, v podstatě sebevražda. Takový člověk může být dobrým zaměstnancem = zaměstnavatel „za něj“ vyřídí všechny ty nepříjemné administrativní, ekonomické, logistické a jiné „ostro-loktové“ záležitosti a zamětnanec „jen“ odvede práci, za kterou dostane mzdu.Bála bych se jedné věci, jestli mu budeš dělat „ekonomku“: jednou se to obrátí proti tobě. „Ty po mně furt něco chceš, pořád mě do něčeho honíš, tlačíš, furt se mě na něco ptáš jak co kde a jak mám, nenecháš mě chvilku v klidu…“
Jako ráda bych se mýlila, ale myslím, že si na toto ještě jednou vzpomeneš…(sprosté výrazy jsem vynechala
)
No jestli vzpomene, tak by to byla ta lepší varianta. Většinou to končí zapomněním, aby dotyčná s někým takovým mohla žít a neustále ho omlouvat.
@poučená píše:
Zakladatelko, zachraň svůj vlastní život. Můj jednoznačný postoj je: Neplať to za něj. Rozejdi se s ním.
Tak zas takové drama není třeba z toho dělat ne? Zakladatelka se ptala, zda bychom to pro chlapa udělaly nebo ne? Já myslím, že tragické scénáře o záchraně života není potřeba psát…pokud si z toho všeho, co tu je napsáno chce zakladatelka něco vzít, tak si vezme, pokud ne, tak nevezme. Pokud chce pracovat místo mateřské, její věc, pokud chce svému příteli pomoct za každou cenu, ať pomůže, pokud jí nevadí, že maká na černo, její názor…
Třeba je to hodný chlap, který je skutečně trouba, co se týče peněz, někdo by troubu vedle sebe snesl, někdo nesnesl, ale zas dělat z něj pomalu vraha ![]()
@Anonymní píše:
Pěkný večer všem - ráda bych znala Váš názor na tuto situaci.Když jsme se s přítelem před 4 lety seznámili,věděla jsem o něm,že ho podved společník,vzal peníze z firemního účtu a utek do cizinyPřítel aby dostál svým závazkům a proto že je to čestný člověk,vše poctivě splácel a všem zákazníkům vrátil peníze.Jenže pořád ještě má dluh na zdr.a soc.poj.i když ho splácí a má dokonce dvě zaměstnání,pořád se v tom tak nějak plácá.
Ráda bych mu pomohla a napadlo mě,že bych si půjčila peníze od banky a vše doplatila naráz-celý dluh co ještě zbývá doplatit aby mu nerostly penále.Přítel by mi pak splácel měsíčně po částkách.Tak se ptám - udělaly by jste to pro svýho chlapa a pomohly mu?
hezké odpoledne…musíš vědět ty,jaký je,už jsi ho asi malinko poznala,když se vžiju do tvé situace s mým chlapem,zaplatila bych to,ale…nechala bych si to hodit na papír!!
Nevím, kdoje zakladatelka, ale vypadá to, že ji tu některé poznali a z těch narážek jsem pochopila, že se k ní přítel nechová zrovna kdoví jak dobře a už ho jednou vyhodila. Proto asi i takové radikální reakce.
@Laaja píše:
Nevím, kdoje zakladatelka, ale vypadá to, že ji tu některé poznali a z těch narážek jsem pochopila, že se k ní přítel nechová zrovna kdoví jak dobře a už ho jednou vyhodila. Proto asi i takové radikální reakce.
Já si taky myslím, že vím, kdo zakladatelka je. Proto se taky příkláním ke zmiňovanému řešení … neplatit a chlapa vyhodit …
Ale jak zakladatelka v dřívejších diskusích (a také v této) vystupuje, tak podle mě k tomu nejspíš nikdy nedojde a ona bude neustále omlouvat jeho excesy a řešit za něj problémové situace.
Zakladatelko, vzpomeň si na některé diskuse z nedávné doby … pořád ještě jsi přesvědčena, že tohle je ten pravý partner pro život (nedej bože otec pro tvoje děti)? A teď se provalila záležitost s dluhy a ty ho budeš neustále bránit a ještě je za něj zaplatíš (protože podle mě ti to nikdy nesplatí)?
Klasická ukázka chytré ženské, která je ve vztahu k chlapovi (který si ji vůbec nezaslouží) úplně slepá ![]()
@Laaja píše:
Tak třeba má ráda zakladatelka sado-maso…on jí facku, ona mu sto tisíc
.
Nechci si z toho dělat lagraci, to fakt ne…
Holky, já to chci taky vědět. Pošlete mi někdo SZ, prosím. Nebo odkaz na nějakou jinou její diskuzi, ať jsem více v obraze. Díky.
Pokud pravidelně ossz a zp splácí dluhy, tak by tyto instituce jistě přistoupily na splátkový kalendář. Musí ho ale opravdu dodržovat, jinak mu ukážou dlouhý nos. Dá se vyjednat i prominutí penále z důvodu zmírnění tvrdosti zákona atd … Určitě by si to tam vyjednal, ty by ses nemusela zadlužovat a platit bance úroky - i když asi budou nižší než penále os socky a zdravky ![]()
@Crispina píše:
Pokud pravidelně ossz a zp splácí dluhy, tak by tyto instituce jistě přistoupily na splátkový kalendář. Musí ho ale opravdu dodržovat, jinak mu ukážou dlouhý nos. Dá se vyjednat i prominutí penále z důvodu zmírnění tvrdosti zákona atd … Určitě by si to tam vyjednal, ty by ses nemusela zadlužovat a platit bance úroky - i když asi budou nižší než penále os socky a zdravky
Ano, to už jsme jí tady radily včera, ale ona pořád říká, že on chce tam s něčím přijet, aspoň 20 tisíc…to jsou takový kecy pořád tokola.
@jonatanka kdo chce kam … stejně ji ukecá spíš on než my tady ![]()
@jonatanka píše:
Ano, to už jsme jí tady radily včera, ale ona pořád říká, že on chce tam s něčím přijet, aspoň 20 tisíc…to jsou takový kecy pořád tokola.
No jasně. Navíc oni nejsou blbý, zeptají se proč nereagoval, on bude něco mumlat, pak se zeptají na to, kde je zaměstnán nebo kolik vyfakturoval, on na to, že nic ale bude mávat penězi, no to jistě nebudou tušit nic a jistě mu na všechno přistoupí
a penále odpustí ![]()
@Crispina píše:
@jonatanka kdo chce kam … stejně ji ukecá spíš on než my tady
a pak ona založí diskusi, proč je ten můj takovej a už to zase pojede ![]()
No někteří chlapi, i když se na první pohled jeví jako dobráci a ňoumové, tak jsem pěkně vykutálení, sobečtí a velice zdatní manipulátoři. Jakmile jednou zjistí, jak na ženskou, tak se v tom už jen zdokonalují, dokud je neprokoukne. A někdy je neprokoukne nikdy.
Můj bývalý byl taky pěkně vykutálený, nemakal a nechtěl, žádná práce pro něj nebyla dost dobrá. Raději furt chlastal s přáteli, chodil na pracák a byl sprostý, a když jsem se mu odvážila při jakémkoliv banálním sporu odporovat, neměl daleko k fyz. a verbálnímu násilí.
@Laaja píše: … Všude se to píše, člověk spoléhá, že se mu nic nestane a když se stane, tak se strašně divý.
Přesně tak!
Řeči typu: „Tak zas nemůžu myslet hned na nejhorší, co bych z toho života měla, to už bych ani nemohla vylézt na ulici…atd.“ mě vytáčí do běla. Řeka bych k tomu asi 2 citáty:
„Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech.“
a
„Štěstí přeje připraveným.“
Já bych si s chlapem, o kterém bych si nebyla jistá, že by se zvládl o mě a děti postarat v případě, kdyby se mnou něco zlého bylo, taky děti nepořídila!
V případě zakladatelky si snad ještě umím představit, že si spolu založí s.r.o.-čko, že ona bude jednatelka a ekonomka, on ten pracant, že se budou zakázky uzavírat na smlouvu, že to bude jejich společná dohoda, společné přání, společné podnikání, rozdělené stylem: ty jseš ta hlava, já jsem ty ruce - tak snad, to bych si možná představit uměla. Ale nejsem si jistá, jestli zrovna v jejich případě. ![]()
neudělala… jednou jsem to udělala a hezkých pár desítek tisic v živote neuvidím