Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzhledem k tomu, že říkáš, jak maká, tak se mu o ty finance postarej a dohlídni na to, ať začne splácet. Pokud nesplácí, tak vlastně maká, dá se říct, k ničemu
Rozhodně ničemu nepomůžeš, že si vezmeš půjčku. Když totiž začne splácet, tak mu tam ty úroky taky zas tak razantně naskakovat nebudou.
@Anonymní píše:
Bydlíme 150 km od místa,kde je hlášenej a na pojištovnu se teprve chystá.Chce si ušetřit aspoŇ 20 tis.aby jim to tam moh vzít,nevim asi aby se cítil líp.On právě co vim ten splátkovej kalendář nechce,nechce splácet X let po tisícovce,chce splácet vyššíčástky aby to měl co nejdřív z krku.Vyšší dluhy nemá,myslím že by mi to řek,ofuky kvůli 100 tis.dělá po tom,co v tv viděl jak Nina Divíšková zapomněla jednou zaplatit zdr.poj.a udělali jí exekuci na barák v hodnotě několika milionů
Ahoj zakladatelko, nečetla jsem celou diskuzi, tak možná budu opakovat již řečené. Ať na pojišťovnu jde hned, i bez našetřených peněz a prokáže dobrou vůli platit a hned ať tam s nima sepíše žádost o prominutí penále. Je nesmysl, že by měl splácet po tisícovce, když ví, že dá dohromady měsíčně 8 tis, oni budou jen rádi a vyhoví mu. A jakmile splatí tu jistinu, tak půjde ke komisi ta žádost o prominutí penále a když bude řádně splácet, má velkou jistotu, že mu min 50% prominou. Máme to za sebou s přítelem a souhlasím, že je nesmysl, aby sis ty brala půjčku. Tak tu někdo psal, pomož mu tak, že chvíli potáhneš „domácnost“ ze svýho, ať veškerý jeho příjmy jdou na splátky. To, že nemá účet ani nic jiného chápu a je to v tomhle případě opravdu obezřetné, čeští exekutoři, to je fakt síla, jen ať všude na soudech a na těch pojišťovnách mají jeho korespondenční adresu, ať nepromešká nějakou důležitou poštu. A držím palce, ať to zvládnete a ustojíte. Vím, že to jde.
Já to udělala, ale hezky se smlouvou, kde je daný do kdy mi částku splatí. Ne že bych mu nevěřila, ale člověk nikdy neví co bude za pár let. Takže je to taková pojistka, kdyby se zbalil a zdrhnul.
@Anonymní píše:
Jo a jinak teda nevim,ale on nemá ani odhlášenej žlAle peníze mu dávaj na ruku,bez faktury
No, tak to mu každý měsíc naskakuje nový dluh min 1500,–Kč, dochází mu to? Proč si ten ŽL pro Boha nepozastavil??? Musíš se toho prostě ujmout, jestli s ním chceš zůstat. Ono, vyhrabat se z dluhů je nepříjemný, i chápu, že se mu to nechce řešit, ale holt bude MUSET. A navíc s tebou za zadkem.
On si minimální zdr.a soc.co je povinný platí,jen k těm dluhům se ještě nedotal ![]()
Omlouvám se na tvrdost, ale kecy typu „nechci dělat jen za 15 tisíc“ od člověka, který zatím nasekal akorát hromadu dluhů, jsou fakt na ránu do nosu
. Jsou lidi, že za takový prachy dělají celý život, protože jejich práce prostě líp placená není, a přesto fungují normálně.