Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To ano,ale nenakakovaly by mu penále.
aha tak já myslela, že má nějaký splátkový kalendář a že už mu penále neúčtují
tak pak záleží na tom jaký máte vztah a jak mu věříš
Podle toho, jaký míte vztah, jak dlouho spolu žijete v jedné domácnosti, jestli mu můžeš věřit, atd. Já jsem s přítelem 6 let a v létě se budeme brát a máme spolu dítě, takže bych to pro něj udělala. ![]()
Pro svého přítele bych to udělala. Ale on by o to nestál a nikdy by nepřipustil, aby mě jen napadlo se kvůli něj zadlužit. Radši by splácel a dřel. Btw. při řádném splácení dluhu pojišťovna po splacení větší část penále může smazat, pokud podáte žádost. Mělo to tak několik mých známých.
Pro svého manžela bych to zcela jistě udělala. Váš vztah ale neznám, takže to nelze brát jako nějaké doporučení. Držím palce, ať se rozhodneš správně
.
@Anonymní píše:
Jsme spolu 4 roky a jedná se zhruba asi o sto tisíc.Příteli věřím,vím že to není darebák,který by pak vzal roha a smlouvu u právníka nebo notáře bych samozřejmně udělala.Ještě chci dodat,že chlap o tom nemá zatím ani páru,ale mě to už vrtá nějakou dobu hlavou.
Ok.
Tak jste spolu delsi dobu.
A zjistovala sis jaky bys vubec dostala urok? Jestli by to bylo min nez co stoji penale?
Mas deti? Jestli ano a pritel odejde budes schopna platit pujcku a uzivit deti?
Ne, ne, ne..
Tohle je jen a jen začarovanej kruh.. Láska je krásná věc, ale zadlužit se kvůli příteli je TOTÁLNÍ nesmysl, který NEPOMŮŽE ANI MU ANI TOBĚ, byť se na první pohled může zdát, že ano.
@Loki01 Děti nemáme.Zjišťovala jsem si to v čsob a půjčku by mi dali výhodnou
Ano udělala bych to pro svého přítele.Žijeme spolu ve společné domácnosti už přes 8 let,máme 18ti měsíční dceru a budem se brát.V této situaci samozřejmě.
Ale pokud bychom spolu nebydleli,neplánovali si budoucnost a byli spolu krátce tak určitě ne.
Ne. Kamarádka to taky udělal pro přítele, dávno spolu nejsou a jí odchází měsíčně z účtu zbytečně moc peněz.
@Anonymní píše:
On bankrot vyhlásit nechce a nikdy nechtěl
Tak to je sice mozne, ale stat se muze cokoli. Ja taky nenavrhuju at ho vyhlasi, ale upozornuju ze pokud se tak stane tak si veskere smlouvy muzes strcit za klobouk.
Jsme spolu 4 roky a jedná se zhruba asi o sto tisíc.Příteli věřím,vím že to není darebák,který by pak vzal roha a smlouvu u právníka nebo notáře bych samozřejmně udělala.Ještě chci dodat,že chlap o tom nemá zatím ani páru,ale mě to už vrtá nějakou dobu hlavou.