Udělaly byste to pro svýho chlapa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
24.4.12 21:01
@draga píše:
aha tak já myslela, že má nějaký splátkový kalendář a že už mu penále neúčtují :jazyk: tak pak záleží na tom jaký máte vztah a jak mu věříš

A proč si teda ten splátkový kalendář nezařídí, aby mu nenaskakovaly penále? :nevim: Zakladatelko - no nevím, neznám podrobnosti, ale buď hodně opatrná, tenhle týpek evidentně neumí s penězi zacházet :think: Nechat se vodrbat společníkem - někdo tomu říká čestný a někdo hloupý, tak abys díky jeho blbosti taky nepřišla do průšvihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
24.4.12 21:02
@Anonymní píše:
Pěkný večer všem - ráda bych znala Váš názor na tuto situaci.Když jsme se s přítelem před 4 lety seznámili,věděla jsem o něm,že ho podved společník,vzal peníze z firemního účtu a utek do ciziny :nevim: Přítel aby dostál svým závazkům a proto že je to čestný člověk,vše poctivě splácel a všem zákazníkům vrátil peníze.Jenže pořád ještě má dluh na zdr.a soc.poj.i když ho splácí a má dokonce dvě zaměstnání,pořád se v tom tak nějak plácá.
Ráda bych mu pomohla a napadlo mě,že bych si půjčila peníze od banky a vše doplatila naráz-celý dluh co ještě zbývá doplatit aby mu nerostly penále.Přítel by mi pak splácel měsíčně po částkách.Tak se ptám - udělaly by jste to pro svýho chlapa a pomohly mu? :think:

Ty se zadlužíš abyste zaplatili dluh ???? 8o Absurdistán …
Hele přítel splácí a maká nepotřebuje zachránit - potřebuje podporu a zázemí ..jak by to vzal jako chlap - že se kvůli němu zadlužíš ???
Nerozumím způsobu jak přemýšlíš ..dluh zaplácnout dluhem - však na úrokách zaplatíš o to víc než ted když se doplatí co už je …

Příspěvek upraven 24.04.12 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.4.12 21:02
@Anonymní píše:
Takže v tomhle případě záleží na „papíru“?Jak jsem psala výše,žijeme spolu v jedné domácnosti 4 roky,plánujeme budoucnost,svatbu,dítě.....chlapovi věřím.Jen jsem si nejdřív chtěla udělat obrázek a zjistit názory ostatních.Chlap o mým záměru neví,ale jak ho znám tak by to asi ani nepřijal

Radím ti s tou důvěrou kapku přibrzdit ;) .
Pokud už jsi se rozhodla, že mu pomůžeš a uděláš to (což si myslím, že už rozhodnutá jsi), tak pozor na to, aby se minimálně neurazil. Aby se prostě necítil dotčeně, že mu „musí“ pomáhat ženská ze srabu.
Mohlo by to narušit váš vztah.
To, že žijete ve společné domácnosti ale vůbec nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
24.4.12 21:04
@Anonymní píše:
Takže v tomhle případě záleží na „papíru“?Jak jsem psala výše,žijeme spolu v jedné domácnosti 4 roky,plánujeme budoucnost,svatbu,dítě.....chlapovi věřím.Jen jsem si nejdřív chtěla udělat obrázek a zjistit názory ostatních.Chlap o mým záměru neví,ale jak ho znám tak by to asi ani nepřijal

Aspon jeden z vás má rozum ..hele přítel se s tím pere jako chlap ..nech ho at si to vyřeší, nedělej mu „mamku“ máš být partnerka ne záchranář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.4.12 21:06
@Anonymní píše:
On splátkový kalendář nemá.Posílá tam měs.pokaždý různou částku.Jinak já mám jistotu zaměstnání a plat myslím slušnej

Pokud nemá splátkový kalendář, tak je hodně hloupý. Nejdřív se nechá vodrbat společníkem, teď si nechá narůstat penále, bankrot by nikdy nevyhlásil, no nevim, vypadá fakt na finančního experta. Chápu, že ho miluješ, ale měla bys být realista…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 21:07

@Laaja On pracoval na žl,tak musel platit i soc.poj.Jinak mu z platu nestrhávají nic,protože oficiálně nepracuje,auto je psaný na mě a účet žádnej nemá.To vše právě kvůli dluhu :oops:

• Citovat
  • Upravit
2976
24.4.12 21:08

Anonymní, je to těžké. Pro bývalýmu bych to neudělala, protože byl lempl a nefakčenko a věděla jsem to i v době zamilovanosti. Pro současného přítele asi ano, 100 tisíc je pro mě ještě přijatelná částka, do vyšších bych nešla. Ale jak tady říkají holky, proč nemá splátkový kalendář? Jinak smlouva ano, to je hezké, ale ve finále bys to z něj stejně vymáhala roky. Já bych se prostě řídila intuicí, záleží jaký máte vztah, zda víš že mu můžeš věřit … musíš si být jístá že ty prachy vydělá…atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
24.4.12 21:10
@Anonymní píše:
@Laaja On pracoval na žl,tak musel platit i soc.poj.Jinak mu z platu nestrhávají nic,protože oficiálně nepracuje,auto je psaný na mě a účet žádnej nemá.To vše právě kvůli dluhu :oops:

tak to ne, pokud nepracuje tak ne…zařídit splátkový kalendář, najít si práci stálou…a vydělávat…otáčet se…starat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
24.4.12 21:13

Predem pisu, ze celou diskuzi sem necetla, tak nbevim, jestli to tu uz nepadlo… Nevim, nejsem odbornik, ale me se zda, ze zakonej urok (penale) u pojistovny a financaku je mensi, nez urok, ktery byste splaceli bance, taskze me to pripada jako pitomost o tom vubec premyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
24.4.12 21:14

Neudelala. Pro pritele ne a pro manzela by to nemelo vzhledem k spolecnemu jmeni manzelu zadny duvod. Jsem opatrna a proto nemusim resit( a doufam, ze to tak bude i dal), jak vyjit s tisicovkou na mesic pro ctyri nebo jak to udelat, aby nam zbylo na zivobyti pote, kdy mame kazdy nejakou tu exekuci…
A kdyby nahodou manzel zjistil, ze mu bude jinde lip, snad taky hlady neumreme. Verim mu, ale kdyz se rozhlednu kolem sebe, proste nemuzu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.4.12 21:16
@Anonymní píše:
@Laaja On pracoval na žl,tak musel platit i soc.poj.Jinak mu z platu nestrhávají nic,protože oficiálně nepracuje,auto je psaný na mě a účet žádnej nemá.To vše právě kvůli dluhu :oops:

A jsi si jistá, že dluží fakt „jenom“ těch 100 tis? Takovýhle ofuky před úřady kvůli exekuci, asi bude dělat kvůli mnohem vyšším dluhu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
24.4.12 21:16

Stejně si rozhodnutá,že by jsi to udělala,ale prober to s ním,musíš,protože chlapi jsou ješitní.Zjitěte co a jak,jaký jsou možnosti,rozhodně nic nedělej za jeho zády,připadal by si,jako že selhal.Byl by v ještě větších nervech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
24.4.12 21:17
@Gina108 píše:
A jsi si jistá, že dluží fakt „jenom“ těch 100 tis? Takovýhle ofuky před úřady kvůli exekuci, asi bude dělat kvůli mnohem vyšším dluhu :think: :nevim:

Přesně to mě napadlo ..
Hele zakladatelko - at se prostě kouká otáčet …splátkovej kalendář je minimum co by si měl zařídit ..nechápu že ho ještě nemá , tak laxní přístup ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
24.4.12 21:17

proč si nedomluvi splatkovy kalendař???pak už penale nenaskakuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 21:18

No finanční expert to on je :oops: S penězma to vůbec neumí,financím nerozumí.Je to dříč,to jo,práce se nebojí,ale co se týká peněz,to řeším já.Práci má na černo a melouchy,maká celý den někdy i 15 hod.a víkendy,svátky…Ale kdyby měl oficiální plat,tak mu obestavěj účet a nechaj mu jen životní minimum :nevim: Ale asi máte pravdu,je blbost vytloukat klín klínem a hrát si na samaritánku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky