Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo píše:
To je jasný, kdyby jí bylo 17, byla by na modelku už moc stará, tak jí museli ubrat, aby se jí rozjela kariéra
Scénaristům ty věky nějak ujíždějí, Frantovi bude 18, tak Rozině by asi nemohlo byt 16…
@Martrich píše:
Videli jste ukazky na pristi tyden? Vypada to zajimave
Jééé a co se bude dít příští týden?
@MUFICE Ale houbelec
pár let…dcera má 21 (je zářijová) a šla v 5. Její otec má 48 (konec listopadu) a taky šel v 5
.
@neli23 píše:
@Letee Frantovi je 16 taky ale je narozený někdy v cervnu.
Je to možné, já sem myslela, že má 17, protože se o tom nějak bavily Anča se Zuzanou, že jako v sedumnácti si s holkou jenom nepovídají ( jako se Skyler ), ale i tak by Rozina nemohla mít teprve 16 let, te´d v listopadu… to by musela chodit asi o ročník níž…
@weyky píše:
jo jo, to mi taky vrtá hlavou..třeba se bude ta slibovaná tragedie týkat jeho
To pochybuju, když jim loni umřela babka, že by nechali umřít i dědu. To spíš tipuju na Jitunu s Oldou nebo Máru jako taxikáře ![]()
@Samamama píše:
Jak jen pár let zpátky do školy v 5 letech? To šlo odjakživa, tedy pokud je myšleno, že 6 bylo dítěti v průběhu roku, obvykle se týkalo podzimních dětí.
To určitě ne, všechny děti, co se narodily září-prosinec šly automaticky o rok později, já taky. Ted to jde snad pouze na doporučení pedagogicko-psych. poradny, vím, že se to řešilo ve zprávách ![]()
@MUFICE Jasně, pokud si nepožádali, tak šli automaticky „o rok déle“. Reagovala jsem na to, že by to dříve nešlo požádat a jít v 5 letech, to šlo už před mnoha lety.
@MUFICE Tohle platila, když začala tzv. nová koncepce - tuším ročník 1970 a výš. Pak už ale zase ne, dcera je 1994 - září a žádná PPP nebyla potřeba.
@MUFICE píše:
To určitě ne, všechny děti, co se narodily září-prosinec šly automaticky o rok později, já taky. Ted to jde snad pouze na doporučení pedagogicko-psych. poradny, vím, že se to řešilo ve zprávách
Nemusi pres ppp…dokonce ani prazdninove deti
@Moise píše:
Nemusi pres ppp…dokonce ani prazdninove deti
pokud je dítěti 6 let do 30. září toho roku, jinak doporučení být musí… ale co jsem slyšela o množství odkladů, i pak ještě podzimních dětí, tak se může stát, že bude mít dítě i o dva roky starší spolužáky a to mi příjde zbytečný… teď se mi líbí nultý třídy, klidně od těch pěti…
No, já právě neznám nikoho, kdo by nešel o rok později. Myslím tím ročníky 70. a 80.let. Moje kámoška je narozena 1.září a šla taky automaticky o rok později, jsme stejný ročník, já jsem narozená v říjnu.
V pěti letech chodí často na vesnicích, aby naplnili třídu.
@MUFICE no já jsem v září a musela jsem automaticky v7letech a má spolužačka která byla 1.9. tak také v 7 jinak škola chtěla doporučení s PPP KDO CHTĚL JÍT V 5 a tak to je i dosud